Şimdi Ara

.::SONY W5500-5710 KULÜBÜ::. (RESİMLİ İNCELEME)(Güncelleniyor...) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.917
Cevap
16
Favori
183.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • becerebilirsem gün içinde koyarım birde fotograf makinesiyle daha once cektim ama resimler sıgmadı nasıl yapmam lazım
  • Resimleriwww.dosya.tc ye yukleyip, linkleri verin. Yeterli olur.
    Kolay gelsin.
  • bu mesajı sd yayınnı iyileştiren tv testi başlığına da yazdım.

okuduklarımdan sonra kafam iyice karıştı. ilk başta sony 40W5500 almayı düşünüyordum sonra samsung 40b650 için 2699'u 6 taksitle mediamarktta buldum ki peşin yerine taksit daha cazip geldi. sonra ise b650'nin yaptığı yansıma ile ilgili onlarca şey okudum ve resmen soğudum. çünkü lcd'yi kullanacağım oda epey bir ışık alıyor ve tv'de kendimi görmek ne kadar hoş olsa da film zevkinin elbette içine edecektir. bu durumda tamam sony w5500 derken onun da mkvleri oynatmıyor oluşu can sıkıcı. bu sorun aşılabilir mi?

ayrıca teledünya'nın hd yayınları için bu iki televizyonda da set box alınması gerekli mi? ilk lcd tv olacağı için konuya cidden fransızım.
  • arkadaşlar gözle w5500 görün diyorum size birebir gerçek bilgi ama anlatamıyorum hala w5500 o parayı vermeyin yazık yaw z4500 alın paranızın delisimisiniz 8 bit panel var diyorum size gidin i.bilişimde bakın karşılastırın yada gidin samsung alın odamı yetmedi panasonic g12 panel alın panel yansımasıymıs çok ayrıntıya takılmayın hiç bir zaman aldıgınız ürün sizi tatmin etmez gidin bakın görün alın kullanın formdada kafanızı karıstırmayın fazla anlamıyorum bu kadar detayda ne var
  • Hocam panelin 8 bit yada 10 bit olması görüntü kalitesi açısından birşey ifade etmiyor.
    Destekleyen medya yok.

Z4500 ve W4500'de görüntü kalitesinde fark olmayan cihazlar. Sony bayisinde Z4500'ü uzun uzadıya inceledim en sonunda, gerçekten kullanıcıların yazdığı gibi alet, tamamen gazlama.

W5500 daha nasip olmadı ama görüntü kalitesinin iyi olmadığını bir tek sizden duydum yorum olarak, ne bir incelemede, ne bir kullanıcı yorumunda. Testlerde hep W4500'den gelişmiş bir model olarka bahsediyorlar. Gördüğünüz fark 8 - 10 bit farkı değil kesinlikle başka birşey, Sony shoplara gelince bende inceliyecem.
  • hocam 40z4500 ile 40w5500 arasında 1000lira gibi hiç de az olmayan bir fark var ve 100mhz ile 200mhz arasında büyük bir fark olduğunu da düşünmüyorum. en azından w4500 ile z4500'de aynı yayını gördükten sonra. 8-10 bit konusunu işin aslı hiç bilmiyorum ama benim önceliklerim arasında birinci olan bütçeme uygunluğu ve onu takiben 40' olması, 100mhz ve full hd olması geliyor. zaten bu sebep ile samsung'u halen ciddi olarak düşünüyorum. iki modeli birlikte görmek gerekiyr tabi ayrıca yansıma benim için önemli bir kıstas.
  • 8 BİT VE 10 BİT BİŞEY FARKETMİYORSA GİDİN BİR MAGZAYA HD YAYIN AKISINI V4000 LE W4000 LE İZLEYİN KONTRAS VE DİGER ÖZELLİKLERİ AYNI PANELDEN NE KADAR FARK VAR GÖRÜRSÜNÜZ + CRİSTAL PANEL YANSIMA OLAYI YAPABİLİR AMA SD FİLİM İZLERKEN HİÇBİR TV SAMSUNG VERDİGİ AKICILIGI KESKİNLİGİ VERMEZ HD YAYIN İZLİYORMUS GİBİ FİLİM İZLERSİNİZ SONY KARINCALANMA OLAYI ÇOK OLUYOR 102 4 MT İZLEMEYE RAGMEN HİSSEDEBİLİYORSUNUZ SAMSUNG PARLAK PANEL OLDUGUNDAN BUNU EN AZA İNDİRİYOR KARINCALANMAYI BEN BUGUNE KADAR GÖRMEDİM OFF YA NE GÖRÜNTÜ FARKKI VAR ARALARINDA DAGLAR KADAR DİYENİ SON ÇIKANLA ESKİ SERİYİ LCD YAPISI AYNI SD YAYINDA ÇOK FARK OLMAZ OLUR DİYENDE YALAN SOYLER SAMSUNG CRİSTAL PANELLİ SADECE SD YAYINDA DAHA BASARILI BENCE PARLAK PANEL OLMASINDAN KARINCALANMAYI EN AZA İNDİRDİGİNDEN AMA MARKALAR ARASINDA DAGLAR KADAR FARK YOKTUR HEPSİ SD YAYINDA BİRBİRİNE YAKINDIR ONUN İÇİN DAGLAR KADAR PARA VERMEYİN BÜTCENİZE İŞİNİZİ ÖZELLİKLERİ SİZİ TATMİN EDENİ ALIN SONY 3200 TL VERDİGİN ZAMAN SANA EKSTRA BİŞEY YAPMIYOR ODA 2000 TL ALDIGIN TV AYNISINI YAPIYOR HATTA ÖZELLİK OLARAKTA SONY DAHA DÜŞÜK KALABİLİYOR ÇOK PARA VERMENİZİ TAVSİYE ETMEM GÜZEL YAYIN AKISI İZLİCEKSENİZDE GİDİN PANASONİC 42X10E PLAZMA ALIN HEM UCUZ HEMDE GÜZEL GÖRÜNTÜ VE YAYIN AKISI VAR FULL HD DEGİL ZATEN FULL HD YAYIN YOK FAZLA PARA VERMEYİN PLAZMA DAHA ÇOK TATMİN EDECEKTİR SİZİ

• Mehmet3458 beni 40w5500 konusunda frenledin. 5 dk
    içinde sipariş verebilecek şekilde karar vermiş ve ind.
    de olunca anında alabilirdim. Şimdi w5500 ü bir göreyim diyorum bu da en 1-2 hafta zaman kaybı demek umarım boşuna bu işi uzatmıyorum.:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhan1095

Mehmet3458 beni 40w5500 konusunda frenledin. 5 dk
    içinde sipariş verebilecek şekilde karar vermiş ve ind.
    de olunca anında alabilirdim. Şimdi w5500 ü bir göreyim diyorum bu da en 1-2 hafta zaman kaybı demek umarım boşuna bu işi uzatmıyorum.:(

40w5500'ü nereden ve kaça alacaktınız? indirim ne kadardı?

ayrıca görerek almak her yönü ile daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suwar -- 2 Mayıs 2009; 15:58:30 >
  • sony bir extra yönü 10 bit panel olmasıydı bu extrasınıda bu seride kullanmamıs onun için almayada deymez benim kanımca ben gözle canlı gördüm vazgectim ama gücüm olsa z4500 alırdım ama samsung b serileri beni tatmin etti bende 37b650 aldım memnunum ama z4500 o kadar para verip alınmaz biraz daha üzerine koyup araba alınır ama plazma fazlasıyla iş görür ucuz bir plazma o kadar para vermek tv amntıklı degil açıkcası salonuma panasonic g12 panel büyük birde plazma alacam sadece filim ve maçlar için samsung da oturma odamda sd filim ve ps3 için z4500 verecegim paraya üzerine 400 daha koyar hem plazma hemde lcd sahibi aluyorum isteklerimi fazlasıyla karşılamıs oluyorum gözle görmeden tv alınmaz yeni çıktı diye
  • 8-Bit vs 10-Bit panelin görsellikte etkisi vardır

8-Bit 0-255 arası , 10-bit 0-1023 arası degeri gösterir.
    0 siyahtır.255 yada 1023 ise en yüksek degerli beyaz yada max renktir. 8-bit gözün algılayacağı tüm gri seviyelerini göstermeye yeterlidir. ANCAK, 8-bit işlem, bandlaşmaya yani farklı seviye griler yada renkler arasındaki geçişlerin daha belirgin olmasına yol açar. Yani Sırf kırmızı tonlamalarda, yada yeşil tonlamalarda bu seviyeler arası bandlaşma daha belirgin olur.
    10-bit panel, 8-bit panelin tam 64 katı daha fazla ara geçişe imkan verir.

Kısaca, 10-bit panel gri ve renk tonlamalarında, geçişlerinde daha iyidir. Insan cildi, gökyüzü, bulut, duman vs gibi şeylerde daha dogallık saglar

Mesela 8-bit işlenmiş bir video örnegi

.::SONY W5500-5710 KULÜBÜ::. (RESİMLİ İNCELEME)(Güncelleniyor...)

Yani, bu saatten sonra 8-bit panel almak dogru bir yatırım olmaz. Üstelikte böyle bir fiyata (anlamış degilim neden bu kadar pahalı bu model) alınması hiç dogru gelmiyor bana.
    Z4500 de almam, oda o parayı hakeden bir model degil. Yeni gelen 42" PFL9664 ü 3300 ytl gibi bir fiyata almanız mümkün iken, Z4500, W5500 e filan bakılmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 2 Mayıs 2009; 16:12:21 >

• aynen katılıyorum sana milleti burda yanıltıyorlar bilgilerle herkez kullandıgını ovecegine gerçekleri yazsa kimse bilgi kirlenmesi yasamaz göz var nizam var ben gözle aradaki farkkı gördüm varmı otesi anlayamıyorum hala yok ne fark var yaa yeni çıktı bu daha iyidir degmez arkadasım o paraya degmez almayın bildigimizi soyluyoruz gene yaranamıyoruz git z4500 al git samsung led tv al git b serisi al samsung git panasonic plazma al daha ne diyim görünen köy kılavuz istemez MİLLETİ YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYELİM
  • BENDE ÇOK TAKINTI YAPIYORDUM DAHA ONCE ÇOK SERİ KULLANDIM SATTIM VESTEL 3760-SAMSUNG-40756-40A656-40A559-SONY 40W4000-40W4500-PHİLİPS 42PLF5603 SONUNDA TEKRAR SAMSUNG ALDIM BULUTLANMA OLAYI VAR DİYE KULLANMIYORDUM AMA B SERİSİNDE BU OLAYI GÖREMEDİM ODAMA 94 TV ALMAYA KADAR VERDİM VE SAMSUNG ALDIM SUAN MEMNUNUM BÜYÜK ALACAM SALONA AMA PLAZMA BÜYÜN EKRANDA LCD 102 BİLE BENİ TATMİN ETMEDİ GÖRÜNTÜLERİ HD YAYINLAR HARİÇ AMA PLAZMA İSTEDİGİN BÜYÜKLÜKTE AL SD FİLİM MAÇLAR İÇİN
  • vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum, forumda onlarca kez 10 bit olayının çokta bir numarası yok diye söylenirken şimdide tam tersi ve mantıklı bir şekilde söylenmekte. yeni bakan forumculara tavsiyem tav olduğunuz bir model varsa sorup soruşturmadan gidip alın kafanız allak bullak olmasın
  • mehmet3458;

Hem büyük harfle yazıyorsun hem de W5500 almak için buraya gelen insanların kafalarını karıştırıyorsun alma diye.Sen ürünün eksik gördüğün yönlerini söyle gerisi almak isteyenlere kalsın.Almayın diye bu kadar ısrarcı olmanın anlamı yok.
  • Şimdi arkadaşlar şu 10-8 bit olayından dem vurulmuş....Şu an izlediğimiz kaynakların hiçbirinde 10bit renk skalası yok..Sadece yeni çıkan bazı el kameralarında 10bit çekim yapabiliyor..Yani izlediğimiz sd-hd-fullhd veya bluray film-ps3 veya neyse bunların hiçbirinde 10bit sinyal yok...Peki şimdi biri beni cevaplayabilirmi? Bu 10bit veremeyen kaynağa bağlı (Ps3-Bdplayer vs) panellerden 10bit panel ile 8bit panel arasındaki renk farkını nasıl anlıyorsunuz? Yani olmayan birşeyi bir panel diğerinden nasıl farklı olarak gösterebiliyor? Aydınlatırsanız ben ve benim gibi düşünenleri karanlıktan kurtarabilirsiniz....
  • mehmet 3458, büyük yazınca doğru şey yazmıyorsun.

mehmet 3458 ve Drizzt_tr bilgi kirliliği yaratıyorsunuz, gören insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz.

Muhtemel ortak yayın/bağlantı yada ayar kaynaklı farkları kafanıza göre sonuçlara bağlıyorsunuz. 1 yerde gördüğünüz bir tv'yi karalamakla şu ana kadar hiçbir incelemenin, yada kullanıcının yorumlarını çökertmiş olmuyorsunuz. MediMarktta'da en kötü cihaz pioneer 6090, bin liralık lcd'lerden daha kötü. Ama ülkedeki en iyi cihaz, nasıl oluyor bu? Gidip bir pioneer bayisine cihazı tek başına inceleyince anlaşılıyor ortak yayın gösterilen yerlerin yanından geçilmeyeceği.
    Ondan diyorum sony shop'lare gelince gidip güzelce inceleyelim.
    Yoksa Tv'lere verilen ortak yayınla, ve hiç bir ayara ellemeden tv yorumu yapılmaz.

Gördüğünüz istemediğiniz görüntüyüde kafanıza göre nedenlere lütfen bağlamayın.
    Bağlıyorsanızda açıklayın. Bu arkadaşa daha önce sormuştum forumda kimse 8-10 bit farkını anlayamıyor ve bununla ilgili birçok yazı yazıldı, sen nasıl anladın diye... Hiç bir cevap vermedi.
    ama ciklet gibi 8 bit panel alınır mı diye her önüne gelen yerde yazıyor... Biraz ettiğimiz lafların bilincinde olalım, birşey söylüyorsak mantıklı açıklamasını yapalım.

Forumdan yine bir alıntı;

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
    10 bit panelden yararlanabilmenin bazı şartları vardır. Bu şartlardan biri bile sağlanmazsa 10 bit'in getireceği farktan da yararlanılamaz.

1- HDMI 1.3 kablo
    2- x.v colour özelliğine sahip oynatıcı
    3- x.v colour özelliğine sahip kaynak görüntü

Bu maddelerden 3.olanını günümüzde BLu-ray filmlerde dahi bulamıyoruz. Sadece yeni çıkan bazı Handy-cam kameralarda bu özellik yer almaya başladı. Yani 10 bitten yararlanabilmek şimdilik ancak bu tip bir kamerayla kendi çektiğiniz görüntülerle mümkün.

Varsa bu konu ile bilginiz paylaşın, yoksa da şuursuzca yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GT3 -- 2 Mayıs 2009; 18:14:04 >

• bu konu hakkında yorum yapmıyorum artık sony ciler düşman oluyor sonra bende daha once sony kullandım ben sadece parasını haketmeyen bir tv gerisi alıcılarına klamıs gözle görüp degerlendirip alabilirler tabi
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet3458

bu konu hakkında yorum yapmıyorum artık sony ciler düşman oluyor sonra bende daha once sony kullandım ben sadece parasını haketmeyen bir tv gerisi alıcılarına klamıs gözle görüp degerlendirip alabilirler tabi

Tartışmaya bir ara verin...
    37B650 nin SD yayın görüntülerini gönderir misiniz?
  • Yukardaki benim mesajımdaki alıntıya, başka arkdaşın yazdığı bilgiye bir yorum yapsan aslında iyi olur, 8-10 bit konusunda forum yanlış bilgilerinden kurtulur sen doğrusunu yazarsan...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.