Nihayet bugun bir arkadasin yardimi ile Sony Vaio vpc-f24p1e model netebookuma Samsung 850 pro 256 gb ssd takviyesi yaptim. Mevcut hdd yide hdd caddy ile bluray writer kismina taktim. Kurulumu temiz olarak yaptim ve gerekli guncellemeleri yaptim. Cok sonrada farkina vardim ki ssd yi windowsu kurmadan once biostan AHCI modu etkinlestirmeyi unutmusuz. Daha sonradan bu modu aktif etme yazisi ile gerekenleri yaptim.
Hazir notebooku acmisken thermale macunu da tazeledim.
1- malesef bios kisitli bir bios ve advanced kisminda AHCI modu gorunmuyor. Ancak samsung magician dan baktigimda ahci enable gorunuyor. ve komut satirindan trim e baktigimda buda 0 sifir degeri var sanirim buda enable anlamina geliyor.
2-resimlerde goreceginiz 3 adet benchmark testleri var. sizce bu degerler normal mi. bir yerlerde bir sorun varmi acaba ? Bana samsung haric diger testlerdeki 4k testler oldukca dusuk geldi malesef.
3-Bu notebook icin bios update nasil yaparim bununla ilgili net bir bilgim yok, bu konuda yardimci olursaniz inanin cokkkkk sevinirim.
4-Tum driverlari iobist driver booster 2 pro ile guncelledim. Ancak Intel(R) Driver Update Utility 2.0 ile arattigimda chipsetin yenisini buluyor. Fakat malesef guncelliyemiyor. Chipseti manuel olarak buldugumda ise sadece exe hali var ve bunu yukleyip driver tekrar kontrol ettigimde yine eski versiyon malesef. Bu konuda yanlis bir seymi yapiyorum acaba.
5- Bu notebook ta performance modunda calistigimda fan hic araliksiz surekli calisiyor ve inanilmaz rahatsiz edici. Bios tada dedigim gibi kisitli oldugundan hic bir ayar yok bununla ilgili. Bu fan i duzene koymak icin bir ayar varmidir acaba ?
Cevaplar icin simdiden cok tesekkur eder sayfilarimi sunarim.