arkadaşım ben sony centerdan aldım pci eurasia garantisi altında olsun die istanbul bilişim in sattığıda aynı cihaz fakat cihazın allah gostermesin arıza yaptığında parça değiştirmesi gerektiğinde istanbul bilişimin servisi ilgileniyor bu işle ben spot alırım istanbul bilişimede guvenirim diosan bence ordan al ama 200-300 lira için bole bi cihaz için bence değmez.Bide cihazı alan arkadaşlara bi sorum olucak acaba cihazın hddsinden ince mors alfabesi ile haber verir gibi bi ses alıyorlarmı sessiz bi ortamda denerseler daha iyi anlarlar?
quote:
Orijinalden alıntı: eyealfa
Özellikler tam olarak aynı değil aslında bahsi geçen 13.3 inç modelin pil ömrü 5 saat ve led ekran ayrıca rx ve tx 300 mbps wireless özelliği var.bizimkinde ise rx ve tx 150 mbps.Sony shopta 13.3 lük i3 lü modele 2700 dediler.i5 li olan sadece istanbul bilişimde var sony shopa veya vatana gelince fiyatı 3000 altında olmaz.Merak edenler için zevkler tartışılmaz tabi ama bence makina şık.Eksiler konusunda : 1-ses açma kapama fonksiyon tuşuyla oluyor 2-ekolayser yok 3-tuş takımına alışmak zaman alıyor tamamen çıkık duruyorlar. 4-parmak izi tutuyor 5-ilk defa vaio ve ilk defa windows 7 kullandığım için menüler karışık geldi. genel olarak memnunum.Tek tuşla web olayı güzel sesi özellikle tizler iyi hoparlörler dandik değil.
Hep internetten inceledik bir de dünya gözüyle görelim şu makinayı dedim Kanyondaki Sony Shop'a gittim, ürün var,ancak kurulu olmadığından açık değildi detay inceleyemedim ama kapalı da olsa bariz sony kalitesi tartışılmaz. Bu arada fiyat 2100TL taksitli.
stoklarda varken 1900 TL civarına alabilenler gerçekten güzel hareket yapmışlar.
Sorularınızın cogunu yanıtlamaya calısıyorum ama okumuyorsunuz 2. 1. sayfayı ses kalitesi cızırtı yok kulagını içine sok gene cızırtı yok ben duymadım boguk ve az degıl iphone tel gibi ses veriyor massallah
fiyat konusuna gelince 3kere bir arkadaşım 1800e nerden alınır peşin demiş bende 3. olarak İZMİR FORUM BORNOVA SONY CENTERDAN ALDIM 1800e peşin +orjinal canta ile dedim istanbulda nerden o fıyata alınır bilmiyorum sony centerları gezin bulablırsınz internetten 1800e bulunabılcek bı yer su an yok
klavye 3tuş konusu her vaioda oldugu gıbı 3tuşa basılmaz basılmıyorda zaten analog klavyeden pes oynuyablırsın baska turlu zorlar ama alışablırsın emin olun
i7 nin o ışıklı klavyesi gibi şah şahlı bı klavye degıl her vaio nun oldugu gıbı oyun'a elverıslı olmayan sadece yazı yazmak için tasarlanmıs bır klavye ustunde combo yapma sakatlıgınla gırmeyın tusları cıkarırsınız baska bı sey olmaz
persorfmans konusu şu an kadar hiç düşük f/p almadım bütün oyunlar sorunsuz en yüksek grafıkte en iyi akıcıkla oynanıyor
ısınma konusu dün gece 3saate yakın oyun oynadım sadece oyun hiç cıkmadan elimi yakıcak bir derecede değildi
fan sesi şu an yok ama makina daha 3 günlük bu konuyu 2 3ay sonra konuşucaz daha cok yenı oldugundan fan sesi zaten olmaz
3günlük makinadan bir eksi beklemeniz biraz hata makinanın 2aydan sonra -leri gözle görülür bir şekilde ortaya çıkar ama teredüt edicek bi şey yok fiyat makul makina iyi aynı soruları tekrarlamasnız sevinirim 3. yazışım şıkca sorulan sorulara gelelim
ekran sagdan soldan baktınmı bozuluyormu abartı bı sekıl degıl ama lcd degıl makınanın kafasında olan bozuluyor
sony i5 ürünü neden bu kadar ucuza sürdü makinada bir kusurmu var acer,pb çekişmesine yenı bır soluk getırdı ve kendını kral ilan etti dıye dusunuyorum makinada şu an - hiç bı seye rastlamadım
Laptop ararken Sony tavsiye etmişlerdi, öğretmen olmam sebebiyle numerik klavyeli bir laptop arıyordum. Parası neyse verecektim ve sony tavsiye ettiler. Numerik klavye olan bir Sony'e o zaman rastlamamıştım ben de Asus tercih ettim ve bilgisayarımdan memnunum. Fakat o zaman Sony'nin bu modeli olsaydı düşünmeden alırdım. Japon yapıyor abicim "KALİTE".
Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.
i5 32 nm bir işlemci 5650 ise 40 nm bir ekran kartı bu yüzden eski seriler kadar ısınmıyorlarmış
i5li modeli alan arkadaşlar speedfan programını kullanarak sıcaklık değerlerini ölçebilirler mi? masaüstü bide oyun oynarken ortalama sıcaklıkları söylerseniz güzel olur. laptobun üzeri soğuk oluyor içi sıcak oluyor bazen bunu anlamanın yolu programla ölçmek.
quote:
Orijinalden alıntı: biber2006
i5li modeli alan arkadaşlar speedfan programını kullanarak sıcaklık değerlerini ölçebilirler mi? masaüstü bide oyun oynarken ortalama sıcaklıkları söylerseniz güzel olur. laptobun üzeri soğuk oluyor içi sıcak oluyor bazen bunu anlamanın yolu programla ölçmek.
bu gece indirip proglamı ölceyim
denizli forum çamlık sony center 1800 arkadaşım alıyo şu an makinayı
2. 1800lik bayi istanbulda olan kimse yok tanıdıgım ordan bulablcegımı sanmıyorum ama egeden 1800peşin alıcak varsa magza olarak yardımcı olabilirim
Dün akşam itibariyle bende bu cihazı almış bulunmaktayım(i5 olanı) benim değerlendirmem:
ARTILAR: -Sony vaio -Kaba görünmüyor (asus yada toshibanın bi çok modelinden).Kasası mat değil.gidin görün öyle alın.Ben beğendim. -Isı problemi yaşamadım.Fan sesi normal. -Ekran kartı. -Performans olarak bir sıkıntı görmedim.
EKSİLER: -Sesi kendi hoparlöründen dinlerseniz fena değil ama kulaklık çıkışına hoparlör bağladığımda ses kalitesini beğenmedim çünkü masaüstü bilgisayarımda creative ses kartı var o yüzden aradaki fark çok bariz.(Logitech x540 hoparlör setiyle denedim).Sony gibi bi firma Realtek marka ob ses kartını neden kullanır anlamıyorum.SoundMax marka ob ses kartı buna on basar.Bütün bilgisayarlar için Realtek ob ses kartı üretmekten utanmalı. Çözüm:USB ses kartı alınır(eğer benim gibi müzik delisiyim ve speaker bağlarım diyorsanız)
-Kasa kalitesi kötü değil ama Makyajsız kadın gibi:) fakat doğal bi güzelliği var. -Lüzumsuz birsürü program yüklü :)
SONUÇ:
-Piyasadaki diğer ürünlere bakıldığında bu ürün çok iyi. Tavsiye ederim.
fan sesi sessiz bir ortamdayken duyuluyor mu dostum? rahatsız edici seviyede mi?
ARKADAŞLAR.Ses kötü çıkıyor demiştim.Fakat kötü çıkmasının sebebi SES EFEKTİ AÇIK olmasıymış.Şimdi gayet güzel geliyor.(Speakerdan)
quote:
Orijinalden alıntı: biber2006
fan sesi sessiz bir ortamdayken duyuluyor mu dostum? rahatsız edici seviyede mi?
Cihaz saat 18:00 den bu yana çalışıyor.Isı normal.Odada masaüstü ile dizüstü yanyana çalışıyorlar update vs durumdan ötürü ayıramıyorum ve sesleri birbirine karışıyor.Fan sesi duyuluyor ama çok değil.
dostlar yaa benim hdd den cızırtı sesi geliyor sanki ozellikle gece ses olmayınca bi bakabilirmisiniz ses varmı benim kafama cok takıldı yaa...
Arkadaşlar , bu bilgisayarın LCD çözünürlüğü nedir ? LED aydınlatmalı mı ?
aRkadaşlar bende alıcam ama toshiba a 350-233 arasında kaldım. kalite olarak daha mı iyidir sizce? bide çin malı mı??
quote:
Orijinalden alıntı: beelzebub_be
dostlar yaa benim hdd den cızırtı sesi geliyor sanki ozellikle gece ses olmayınca bi bakabilirmisiniz ses varmı benim kafama cok takıldı yaa...
O genel manada hemen hemen bütün laptoplardan gelir, laptopunu biraz yere doğru ey istersen daha fazla arttığını göreceksin. Aşırı çıkmamak kaydıyla normal bir durum anlayacağın.
Bu notebook sahipleri ekran kartına O/C yapmaktan çekinmeyin (abartmamak şartıyla ). 650mhz' e kadar yapılan O/Clerde ve stress testlerinde sadece 1 derecelik bir sıcaklık artışı gözlemlenmiş.
quote:
Orijinalden alıntı: eediz
aRkadaşlar bende alıcam ama toshiba a 350-233 arasında kaldım. kalite olarak daha mı iyidir sizce? bide çin malı mı??
Çin malı olmayan elektronik ürün kaldımı ki. İşçilik ucuz olduğundan bi çok firma üretimi çinde yapıyor.İstediğiniz ürüne bakın.
quote:
Orijinalden alıntı: rageofdynax
quote:
Orijinalden alıntı: beelzebub_be
O genel manada hemen hemen bütün laptoplardan gelir, laptopunu biraz yere doğru ey istersen daha fazla arttığını göreceksin. Aşırı çıkmamak kaydıyla normal bir durum anlayacağın.
Hdd in kafa sesi.Laptop sert zemindeyken daha çok duyuluyor.Bütün Hdd lerden bu ses çıkar.Hdd eskidikçe ses daha artıyor ama öyle aşırı bir ses değil.
quote:
Orijinalden alıntı: eediz
Seçim sana kalmış.Bilmiyorum ama toshiba kasası bana kaba geliyor.o modelde vista yüklü fark ödeyerek w7 ye geçersin.vistayı hiç sevemedim :) Özellikleri farklı iki makina.seçim sana kalmış.
Bu makina neden ucuz diye kafasına takılan arkadaşlar.Gidin makinayı bizzat kendi gözünüzle görün beğenirseniz alın.Kararsız olmama rağmen gidip görünce beklediğimden çok daha iyi bi makina olduğunu anladım.Sonuç olarak Sony gibi bir firma yüzüne kara getirecek bi makina üretmez diye düşünüyorum.Cihaz vatan bilgisayarın stoğuna girdikten 3 gün sonra tükenmiş.