Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda yavaş yavaş psp bölümüne dönmüyor mu ne.

Herkes soru soruyor cevap veren yok

Türkçe dil desteği var win7'nin sorun olmaz.

Klavyeyede iki sticker yapıştırıyorsun iş çözülüyor.
  • merhaba arkadaşlar,
    Bikaç güncelleştirme buldu vaio update ne güncelleştirmeleri bilen var mı yükleyipte şu pil sorunu falan çözülen var mı ?
  • Ben en son yaptığımda ekran kartı vardı kayda değer hatırladığım kadarıyla. Pil de zaten sorun yok sadece ölçüm rakamları biraz tuhaf kullandığım kadarıyla 3 saate yakın süreleri görüyor tam 3 saat olmazsa ancak güç seçeneklerini güç tasarrufuna aydınlatmayı baya düşürünce. Sadece rakamsal bir sıkıntı mevcut. Onada sebep olabilecek bir kaç bi şey var aklımda onları bir deneyip netice alırsam zaten buraya yazarım.
    Bu arada beyaz cıhaz sorankar vardı Eskişehir Media marktte gördüm kasalar birebir aynı beyazın sadece farkı simli bi kasası var güzel ancak biraz feminen durmuş simli olunca. Ama asil ve hoş. Ancak gördüğüm model onboard ekran kartlı modeldi.
    şunu da belirteyim bizim 15.5 inç 5650 anakartlı makinalar SONY Centarla konuştuğum yetkilinin sözlerine bakarsak artık gelmiyormuş. Onun yerine 14 inçhi gene 5000 serisi fakar 5650 den biraz daha alt model 521mb ekrankartlı cıhazlar aynı kasaga geliyor. Ancak ekran çözünürlükleri bizden biraz daha yüksek cihazların ve renk seçenekleri baya mevcut yeşili bile gördüm SONY CENTERda. Fakat fazla özellikleri inceleyemedim. Bunun yanında fiyatları tabi baya uçuk. (Yanlış hatırlamıyorsam 2400-2500 civarı bir rakamdı)
    İlgilenen arkadaşlar SONy CENTAR lara uğrasınlar.
    Bu arada isterseniz gerçi resimler pek net değil cep telle çektim ama beyazın resmler,ni çekmiş oldum ekleyebilirim.
    Bunun haricinde makinada overlock deneyen oldumu onu merak ediyorum. Birde HD TV ye bağlayıp film izleyince nasıl bir performans alıyorsunuz? Görüntü kalitesi çözünürlük FPS nasıl?
    Ozellikle deneyen varsa DVD ve Blueray formatlarında.
    Bir sorum daha mevcut daha öncede sormuştum bende cihazın i3 işlemcili modeli mevcut. Bilgisayarımdan özelliklere baktığımda ram 4GB olarak görünüyor ancak parantez içinde kullanılabilir ram 3.86 diyor.
    Sanırsam bu bir sıkıntı değil ancak neden kaynaklanıyor onu merak ediyorum. Eğer bir sıkıntıysade onuda yazarsanız sevinirim.
    İyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 13 Mayıs 2010; 2:43:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Bunun haricinde makinada overlock deneyen oldumu onu merak ediyorum. Birde HD TV ye bağlayıp film izleyince nasıl bir performans alıyorsunuz? Görüntü kalitesi çözünürlük FPS nasıl?
    Ozellikle deneyen varsa DVD ve Blueray formatlarında.

Lost, Breaking Bad ve Flasforward dizilerini indirip izliyorum HD olarak, Digituruk'un vermesini bekleyemeyecek kadar sabirsiz oldugumda Goruntu kalitesi bildigin 720P HD kalite. Digiturk'un 720p'sinden daha net diyebilirim. Tabii bu biraz da kullandigin plazma - lcd ve medyanin kaynagiyla alakali ama bilgisayarin HD goruntu aktarmasi sorunsuz ve cok iyi. Islemci fazla calismiyor, cok fazla bellek tuketmiyor her sey normal..

• 40'' Sony LCD de kullanıyorum bazen.

Grid , COD MW2 , PES10 high ayarlarda 1920x1080 de yüksek fps rahat akıcı.

BF Bad Company 2 , Dirt2 , GTA4 medium ayarlarda 1920x1080 25 fps altına düşmüyor gayet iyi.

Piyasadaki en iyi bluray rip şuan Avatar'dır sanırım.Esirin ripi 1920x1080 yine.22 mbps bitrate değeri ile.Film 23 gbdı sanırım.

Hemde neuview ile izledim.Biliyorsunuz işlemciyi daha çok kullanan bir program.Pixel fusion teknolojisi falan filan.

%40 kullanıyor işlemciyi.4. çekirdeği (mantıksal) hiç kullanmıyor bu sırada.

Performans açıkcası çok iyi.

Bu arada GTA4 very high ayarlarda aa16x detail sonda 1080pde 8-10 fps veriyor

(Grafikler inanılmaz oluyor , ps3 ile kıyaslanamayacak derecede iyi)

• Sayın allahtan bir soru sordum döktürmüşsün. Tha Guardian sende saol.
    Bilgileriniz için teşekkür ederim. Bende olmadı bir cıhazı deneyeyim. 46'' samsung var arkadaşta bu arada sende ki cıhazda blueray yoktu sanursam. Blueray Avatarı nerden edindin sormamın sakıncası yoksa bilgi edinebilir miyim?
    Bunun yanında Sistem özelliklerinden bakınca ram4 GB görünüyor ama parantez içinde kullanılabilir RAM 3.86 yazıyor bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. Dediğim gibi gerçi cıhaz kolay kolay 3GB ram kullanımına bile çıkmıyor ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 13 Mayıs 2010; 16:37:47 >

• Evet Bluray yok.

Tor-rent sitelerinden.Genelde z-amunda adlı siteyi kullanıyorum.Sanırım en iyisi kendileri

Zaten laptopta izlersemde 720p izlerim hep.1080p olsada ekran küçük olduğu için fark olmuyor.

Sana pm atıyorum ANTHYPATHY.
  • öncelikle herkese merhaba..

Benim durum biraz farklı. Şu andaki bilgisayarımı 2005 yılında almıştım (Datron). Intel Pentium M 1.73GHz 795 MHz 504 MB RAM. Hala neredeyse her ihtiyacımı karşılıyor. Minesweeper dışında oyun oynamıyorum, iş amaçlı kullanıyorum. Daha bir kez bile kitlenmedi. Fan sesi neredeyse hiç gelmiyor.

Ama artık Win 7'ye ve çıkınca Office 2010'a geçmek istiyorum ve bu bilgisayar bunları kaldırmayacak tabi. Bir de gerçekten eskidi, her an çökebilir sanırım

Amacım bu bilgisayar gibi çok uzun yıllar sorun çıkartmadan kullanabileceğim sessiz, dayanıklı bir makina almak. Biraz şans işi olduğunu biliyorum ama yine de markaya olan güvenimden dolayı Sony düşünüyorum. Uzun vadeli aldığım için bu serinin i5'li modelinin daha uygun olduğunu düşündüm ne dersiniz? Yoksa i3'lü model de aynı süre için aynı işi görür mü? Veya ihtiyacıma uygun tavsiye edebileceğiniz başka bir dizüstü var mı?

Not: Mesela Toshiba'nın aşağıdaki modeli Sony'nin i5'i ile yaklaşık aynı fiyatta.. Sony'nin bu modelini tercih etmenizin sebebi nedir?
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/Satellite_A505-S6030-TOSHIBA-DUNYASI,14266.html

• Arkadaşlar merhaba,
    Bende şu an Pavilion var. Bunu kardeşime verip ben Sony ya da Apple almayı düşünüyorum ama Apple çok tuzlu geldi açıkçası.
    Pavilion'u söylememin nedeni yeni alacağım laptop'ın da aynı inç olmasını istememden dolayı. Bu kaç inç bilen var mı?
    Tabii buraya yazdığıma göre bu bilgisayarı beğendim.

2.5'a kadar çıkarım sanıyorum.
    18 sayfa var, hepsini okumadım ama okuyacağım. Bir yandan da görüş almak istedim.
    Açıkçası yaklaşık 3 sene olmuş bu Pavilion'u alalı ama özellikle pil süresi ilallah dedirtti. Yeni bir laptop alırsam beklentim; Hızlı açılıp kapanması, Yüksek pil süresi -bunda 45 dakika civarıydı :(- ve genel olarak seri bir bilgisayar olması. LCD'ye bağlayabilirim zaman zaman, HDMI'da vardır diye tahmin ediyorum. Bluetooth bu bilgisayarda bile var, yine vardır diye tahmin ediyorum. Hard diski de geniş olursa daha çok işime gelir.
    Oyun ise sadece FM oynuyorum zaten. Şu an Pavilion DV 6000 bile idare ediyor.

Sizce bu VPC-EB1s1E işimi görür mü? Almamı önerir misiniz? Herhangi kronik bir sorunu var mı? Fan gibi, aşırı ısınma gibi, dvd sürücüsü gibi?
    Kullanan arkadaşlar tabii, daha iyi bilir artısını eksisini. Açıkçası vazgeçmeyi bile düşündüm bir ara istediğim gibi bir bilgisayar bulamayacağım diye çünkü dizaynı da benim için son derece önemli.

Vaio satış noktası olduğunu iddia eden Morfare diye bir sitede buldum. 1.966 tl. Sizce bu civarlarda para edecek bir bilgisayar mı? Ederi ne kadarlarda, dışarıdan alırsam nereye kadar çıkayım?

Ya bu laptop'ı alacağım ya da almayacağım sanıyorum. Çünkü beklentilerime en yakın bu bilgisayar bu.

• i5 işlemcili model için fena fiyat değil. Ama alıcıysan bence acele et çünkü artık bu cihazlar gelmiyor. 15.5 inç ekranında film izlemesi çok güzel LCD deki performansı ben denemedim ama arkadaşlarımız yazmışlar hemen üstte yer alıyor sanırsam gayet iyi olduğu açık orada da.
    Bunun yanında zorlamazsan bende i3 lü mevcut fan zaten yavaş çalışıyor ve ses hiçbir laptopda yok denemez zaten ama normalin altında bence.
    Elran 16:9 formatı için yapılmuş birebir görüntüler oturuyor ekrana yanlarda alt üstte boşluk kalmıyor.
    Ancak bluutooth benim i3 lüde yok i5 li modelde var mı o konuda bilgim yok. aslında çok da önemsemedim alırken.
    :)
    3 dolara gayet güzel bleutoothlar mevcut.
    kablosuz performansı gayet iyi onuda belirteyim. Ancak çok eski modemlerle uyum sıkıntısı olabiliyor zaman zaman özetle cihaz bu. ben en son SONY Centarla konuştuğumda şu anda cihazların artık ithal edilmedğiydi 15.5lerin yerine 14 inç bir model geliyor işlemci aynı ekran çözünürlüğü yüksek ancak ekran kartı düşük bunun yanında 2500 TL civarı fiyatı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: feyy

Arkadaşlar merhaba,
    Bende şu an Pavilion var. Bunu kardeşime verip ben Sony ya da Apple almayı düşünüyorum ama Apple çok tuzlu geldi açıkçası.
    Pavilion'u söylememin nedeni yeni alacağım laptop'ın da aynı inç olmasını istememden dolayı. Bu kaç inç bilen var mı?
    Tabii buraya yazdığıma göre bu bilgisayarı beğendim.

2.5'a kadar çıkarım sanıyorum.
    18 sayfa var, hepsini okumadım ama okuyacağım. Bir yandan da görüş almak istedim.
    Açıkçası yaklaşık 3 sene olmuş bu Pavilion'u alalı ama özellikle pil süresi ilallah dedirtti. Yeni bir laptop alırsam beklentim; Hızlı açılıp kapanması, Yüksek pil süresi -bunda 45 dakika civarıydı :(- ve genel olarak seri bir bilgisayar olması. LCD'ye bağlayabilirim zaman zaman, HDMI'da vardır diye tahmin ediyorum. Bluetooth bu bilgisayarda bile var, yine vardır diye tahmin ediyorum. Hard diski de geniş olursa daha çok işime gelir.
    Oyun ise sadece FM oynuyorum zaten. Şu an Pavilion DV 6000 bile idare ediyor.

Sizce bu VPC-EB1s1E işimi görür mü? Almamı önerir misiniz? Herhangi kronik bir sorunu var mı? Fan gibi, aşırı ısınma gibi, dvd sürücüsü gibi?
    Kullanan arkadaşlar tabii, daha iyi bilir artısını eksisini. Açıkçası vazgeçmeyi bile düşündüm bir ara istediğim gibi bir bilgisayar bulamayacağım diye çünkü dizaynı da benim için son derece önemli.

Vaio satış noktası olduğunu iddia eden Morfare diye bir sitede buldum. 1.966 tl. Sizce bu civarlarda para edecek bir bilgisayar mı? Ederi ne kadarlarda, dışarıdan alırsam nereye kadar çıkayım?

Ya bu laptop'ı alacağım ya da almayacağım sanıyorum. Çünkü beklentilerime en yakın bu bilgisayar bu.

bende şuan dv6000 serisine sahibim ve ingiltereye gittiğimde bu modeli alıcam. alan olarak dv6000'de 160 gb var bende , sony'nin bu modelinde 500 gb yani yeterince büyük,hdmi ve bluetooth var pil süresi 3 saat diye bliyorum belki biraz fazla veya azdır 3-5 dakika dizaynını çok sevdim ben oyun fazla oynarım bu laptoptan başkasına bakmıyorum artık almadan sahiplendim kısacası aynı durumdayız yani bence alın derim..

• Üretimden kalkmış olabilir. Acele edin derim. Model yenilenmi sanırsam. Yeniside bahsettiğim fiyatlarda.
    Bunun yanında İngiltere ile çok fiyat farkı çıkmayabilir açıkçası.
    Seçenek senin neticede.
  • @ANTHYPATHY
    Teşekkürler.
    10 sayfa okuyabildim valla, daha sonra devam edeceğim.
    Kronik bir pil sorunu ve ekran kalitesizliğinden bahsedilmiş. Biraz canımı sıksa da bakacağım. İthal edilmemesi iyi değil. Sonuçta piyasadan kalkıcak bir laptop'a da bu kadar para verilir mi, kararsız kaldım?
    Merkeze gittiğim zaman birde yerinde inceleyip kararımı vermeyi düşünüyorum. Benim laptop biraz zamanın gerisinde kalmış, bunu anladım yalnız. :)

Macbook alabilirdim belki ama 13' alabilirim ancak. O da pek işime gelmedi doğrusu.

@LexisOrAlv
    Aynı şekilde Sony'nin dizaynı çok hoş. Belki bilgisayar gurularına saçma gelicek ama acayip bir dizayn fetişisti var bende. Bu modelin mükemmel olmasa bile görüntüsü, klavyesi hoşuma gitti.
    HDMI artık yeni dönem bilgisayarların çoğunda var sanıyorum. Bluetooth'ta arkadaşın dediği gibi 3 dolara alırız bir tane olmazsa.
    3 saat pil süresi ise bu laptoptan sonra müthiş geliyor. :)

Bakalım, nasip nasılsa göreceğiz. Aklımda yoktu aslında ama kısmet işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: feyy

@ANTHYPATHY
    Teşekkürler.
    10 sayfa okuyabildim valla, daha sonra devam edeceğim.
    Kronik bir pil sorunu ve ekran kalitesizliğinden bahsedilmiş. Biraz canımı sıksa da bakacağım. İthal edilmemesi iyi değil. Sonuçta piyasadan kalkıcak bir laptop'a da bu kadar para verilir mi, kararsız kaldım?
    Merkeze gittiğim zaman birde yerinde inceleyip kararımı vermeyi düşünüyorum. Benim laptop biraz zamanın gerisinde kalmış, bunu anladım yalnız. :)

Macbook alabilirdim belki ama 13' alabilirim ancak. O da pek işime gelmedi doğrusu.

@LexisOrAlv
    Aynı şekilde Sony'nin dizaynı çok hoş. Belki bilgisayar gurularına saçma gelicek ama acayip bir dizayn fetişisti var bende. Bu modelin mükemmel olmasa bile görüntüsü, klavyesi hoşuma gitti.
    HDMI artık yeni dönem bilgisayarların çoğunda var sanıyorum. Bluetooth'ta arkadaşın dediği gibi 3 dolara alırız bir tane olmazsa.
    3 saat pil süresi ise bu laptoptan sonra müthiş geliyor. :)

Bakalım, nasip nasılsa göreceğiz. Aklımda yoktu aslında ama kısmet işte.

arkadaşım i5 li modeli kullanıyorum ve merak etmene gerek yok HDMI da var bluetoothta var ;) i3 lü modelde bluetooth yok ama i5 lide var.

pil süresi ise normal kullanımda 2.5 - 3 saat arası

• İthal edilmediğini Eskişehir SONY CENTER söyledi. Ne derece doğrudur bilemem. Ancak model tamamen piyasadan kalkmıyor. Bu seri devam ediyor fakat gerek ekran kartları değişik gerek ekran boyutları farklı modeller var ve geliyor zaten şu anda.
    Benim gördüüm 15.5 te örneğin ekran kartı ATI 5170 gibi birşeydi. Yani çok farklı modeller mevcut.
  • quote:

İthal edilmediğini Eskişehir SONY CENTER söyledi. Ne derece doğrudur bilemem. Ancak model tamamen piyasadan kalkmıyor. Bu seri devam ediyor fakat gerek ekran kartları değişik gerek ekran boyutları farklı modeller var ve geliyor zaten şu anda.
    Benim gördüüm 15.5 te örneğin ekran kartı ATI 5170 gibi birşeydi. Yani çok farklı modeller mevcut.

5170 dıe bı kartmı war
  • quote:

Üretimden kalkmış olabilir. Acele edin derim. Model yenilenmi sanırsam. Yeniside bahsettiğim fiyatlarda.
    Seçenek senin neticede.

yok kalkmamış ve zannetmiyorum kalkıcağını ama ben eb1agx i7'li olanı almayıda düşünüyorum biraz fark olarak 300-400 tl fiyat farkı var yetmezmi ?
    anthypaty sony'i aradım söyledim senin dediğini böyle birşeyden haberleri olmadığını kesinlikle bir değişme veyahut yenilenme olmadığını söyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LexisOrAlv -- 14 Mayıs 2010; 14:41:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LexisOrAlv

quote:

Üretimden kalkmış olabilir. Acele edin derim. Model yenilenmi sanırsam. Yeniside bahsettiğim fiyatlarda.
    Seçenek senin neticede.

yok kalkmamış ve zannetmiyorum kalkıcağını ama ben eb1agx i7'li olanı almayıda düşünüyorum biraz fark olarak 300-400 tl fiyat farkı var yetmezmi ?
    anthypaty sony'i aradım söyledim senin dediğini böyle birşeyden haberleri olmadığını kesinlikle bir değişme veyahut yenilenme olmadığını söyledi

Doğru olabilir sonuçta burdaki SONY CENTER öyle söylemiş olabilir. Sadece muhabbet arasında geçti adamla.
    Bu arada kartın rakam olarak tam ne olduğunu hatırlamıyorum. Ama 5100 serisiydi ve 512 MB ramli bir kart. Bu arada bu cihazların hala geliyor olması güzel. Fiyatlarına göre gerçekten alınabilecek en kaliteli en güzel makinalar.
    Ben i3 lü modeli kullanmama rağmen memnunum.
    Kasa kalitesi bi ara çok konuşulmuştu incelerseniz eğer diğer modellerden hiçbir farkı olmadığı açık ve net belli.

• E serisinin i7 li modeli var mı?daha önce araştırırken hiç karşıma çıkmadı.bu modeli kusursuz bir hale gelmesi için ekranı F serisinde kullanılan panelle değiştirilmesi lazım ama bu haliyle bile bence piyasadaki en iyi dizayna,kaliteye ve servise sahip F seriyle beraber.gönül ister tabiki bir mac pro 17" almak ama fiyatı yaklaşık 4500tl ve donanımı sony nin baya altında.ayrıca uzun süreli kullanacakların özellikle ekran kartlarında şu an için orta düzey sayılan ati hd5650 veya nvidea gt330dan aşşağı bir ekran karta sahip bir model almamalı.eğer 1-2 sene sonra çıkacak oyunları iyi kötü oynamak istiyorlarsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06METİN -- 14 Mayıs 2010; 16:54:39 >
  • Aynı makinanın i3 i5 ve i7 li modelleri mevcut. Şunu belirteyim ki 5650 de yeterli bir kart dediğin işler için hatta yazdığın GT330 m den daha iyi benchmark performanslarına sahip. Alırken baya incelemiştim. Tabi 5670 biraz daha üst bir kart.
    Zaten fiyat konusunda biraz daha ekonomik olması bizim kullandığımız cihazların sanırım ekrandan kaynaklanıyor. Ama ekran çözünürlüğüde bence gayet güzel.
    bunun yanında HD performansını LCD tvlerde deneye arkadaşlarda gayet memnun.
    Bunun yanı sıra zaten bilgisayar seçimi konusunda işin bütçe kısmı genelde tüm kullanıcıların en belirleyici faktörü ülkemizde. Bunlarıda düşünürsek güzel bir cınaz olduğu açık ve net.
    Biraz daha ekonomik olsun isteyenler benim gibi aynı cıhazın i3 lü modelini tercih edebilir yada i5 lisini.
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.