Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imzandaki nin i7 li modeli yok ki. yanlışın var sanırım.
  • :)
    var olmaz mı?
    Bu makina i3 i5 i7 olarak 3 işlemciyle piyasada var şu an zaten. Yanlış hatırlamıyorsam i7 linin hdd ki farklı olabilir. Birde rami yüksekti emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 6 Mayıs 2010; 17:38:12 >
  • Acaba sen i3 lü modelini ne kadar aldın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

:)
    var olmaz mı?
    Bu makina i3 i5 i7 olarak 3 işlemciyle piyasada var şu an zaten. Yanlış hatırlamıyorsam i7 linin hdd ki farklı olabilir. Birde rami yüksekti emin değilim.

ama ismi eb1m1e değildir demek istemiş arkadaş bana pm'den linki yollayabilirmisin bu arada ?
  • Elbette aynen aynı model numarası olmayacaktır.
  • arkadaşlar ekranı nasıl objektif olun lütfen.notebookcheck sitesinden incelediğim kadarıyla pek iyi değil denmiş?yani daha önce toshiba-hp kullanıpta ekranını bununla kıyaslıyabilecek birileri varmı?
  • 200 lira için i5 li modeli almaya değermi sizce ?
  • Kullanımına ve bütçene göre bunu sen seçeceksin benim bütçeme ve görüşüme göre değmediğini düşündüğüm için ben i3 lü aldım. Başkasına sorarsan değer diyebilir gayet de doğaldır.
    Seçin senin neticede kullanacak olan sensin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

:)
    var olmaz mı?

o zaman f serisinden tek farkı ekran boyutu ve çözünürlük desenize.peki linkini buradan paylaşsanda hepimiz incelesen.ayrıca f serisiyle arasındaki fiyat farkı ne kadar i7 li olanlarla kıyasladığında biliyor musun?
  • Link olarak İstanbul bilişimde var. Ancak ben cihazı Media karkt ta gördüm sadece. O da mağzada nette biyerde görmüşlüğüm yok. Yolum düştüğünde resimlerini çekerim eklerim ancak.
    Bi ihtimal yarın gidebilirim.
  • quote:

arkadaşlar ekranı nasıl objektif olun lütfen.notebookcheck sitesinden incelediğim kadarıyla pek iyi değil denmiş?yani daha önce toshiba-hp kullanıpta ekranını bununla kıyaslıyabilecek birileri varmı?

Karşıdan bakarken sorun yok,ama kenalardan hafif açıda,özellikle siyahlarda kararma yapabiliyor.Ama diğer özellikleri ve dizaynı ile bu açığı bence kapatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakabi

arkadaşlar ekranı nasıl objektif olun lütfen.notebookcheck sitesinden incelediğim kadarıyla pek iyi değil denmiş?yani daha önce toshiba-hp kullanıpta ekranını bununla kıyaslıyabilecek birileri varmı?

Walla aynı siteye baktım ancak vpc serisinden 15.5 inçh için bir inceleme göremedim linki atarsan sevinirim. Cıhazlarımızla ilgili incelemeleri görmeyi birlerde isteriz.
    Açıkçası ben kendi tecrübelerimden şunu belirteyim ne HP nede Toshiba'ya bir daha yaklaşmam. HP garantisi bitince 3. gün arıza yaptı 1 seneye yakın yattı ancak şans eseri bir tanıdığa yaptırabildim. Servis 2 yıllık laptopa 300 dolar masraf çıkardı.
    Ardından ablam kendisi için USA den Toshiba getirtti. Bios update indne sonra şarı olmadı. Ki bu sorunun yazılımsan olduğu bariz belliyken Toshiba Tğrkiye cihazı yurt dışına gönderdi. 6 aya yakın bir sürede geri geldi. türkiyede bu modelin olmadığını söylediler sözde. Ben aynı modelin aynı anakartlı cihazın olduğunu gayet iyi biliyorum. Türkiyedeki hatta daha fazla özellik barındıran bir cihazdı.
    Peki şimdi bunlardan sonra sizce bu iki markayıda kullandım diyebilirim HP yi uzun süre kullandım ancak Toshibada da 1100 dolar verip ablam cıhazı kullanamayınca nasıl güvenebilirim artık. Herşeyden önce servis ve garanti olayına dikkat etmenizi önemle rica ediyorum sizden. İnsanın parasını ödeyipte bilgisayarını kullanamaması gibi bir durum çok kötü inanın. Yurt dışından gelmiş olsada.
    Bakabi şimdi sence nasıl onjektif olabilirim bu kadar kuyruk acısından sonra? Kesinlikle maksadım bu markadalı yermek değil ama açık söyleyeyim bu cihazda da benzer sıkıntılar yaşarsam aynı şeyleri burada gene paylaşırım. Yaşayacağımıda düşünmüyorum çünkü forumlarda fan ses yapıyor diye iade edilen SONY leri gördüm okudum. Umarım bu güvenim boşuna çıkmaz.

Bakalım bundan da sıkıntı yaşarsak artık bilgisayar kullanmayı bırakırım heralde.
    Bu arada şunu açıkça söyleyeyim yüksek çözünürlüklü ekran da gördüğüm HP ve Toshibalardan çok daha net ve keskin bir görüntü mevcut. Ancak renk kontrast ayarlarını biraz kurcalamak gerekiyor.

• quote:

Bakalım bundan da sıkıntı yaşarsak artık bilgisayar kullanmayı bırakırım heralde.

Sonuçta hepsi elektronik ürün,her an arıza yapabilirler.HP'ye bir şey diyemem,ancak Toshiba hakkında söylediklerinize katılmıyorum.Keşke piyasada Sony,Toshiba gibi kaliteli markalar bulunsa bizim menfaatimize olur.

Bir de sıralama yapılsa, Sony,Toshiba listenin üst sıralarında yer alır. Eğer Sony,Toshiba kullanmayacaksanız o zaman diğerlerine hiç bakılmaz.Ben kendi adıma şu an piyasada bu özelliklerde bu fiyata Vaio alabildiğim için (yani f/p) mutluyum.Sony Vaio alabildiğim için ayrıca mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 7 Mayıs 2010; 14:24:55 >
  • Arkadaşlar VPCEB1M1E yani i3 lü modelden aldım.. bi sorum olacak ram mikratı 4gb kullanılabilen ram miktarı 3.86gb bunun sebebi nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: admLive

Arkadaşlar VPCEB1M1E yani i3 lü modelden aldım.. bi sorum olacak ram mikratı 4gb kullanılabilen ram miktarı 3.86gb bunun sebebi nedir ?

Ne kadara nerden aldın acaba?
  • ya beyler benim enteresan bi sorunum var

google earth programını eski 128 mb kartı olan 7-8 senelik masaüstü pc me kuruyorum ve bina ölçeğinde zoom yaptığımda görüntü gayet net.

ama aynı google earth ü yeni aldığım i5 li sony vaio notebookuma kuruyorum aynı oranda zoom yaptığımda görüntü bulanık net değil.

diğer pc de gayet net görüntü alıyoken bu pc de nasıl bulanık görüntü alıyorum anlamış değilim.

bu sorunu yaşayan oldumu içinizde ?
  • Bu laptop yüzünden yakında sanırım Sony'i mahkemeye veriyorum.

Laptopu alalı sanırım 1.5 aydan fazla olmuş 15 gün ya kullanabildim ya kullanamadım o da sorunlu bir şekilde. Satın aldığımdan itibaren sürekli wireless adaptöründe kendi kendine kapanmalar oluyordu, ışığı sönmüyor ama adaptör kapanıyordu. Ayrıca sorun giderle filan da tekrar açılmıyor, eğer 2-3 kere sorun gidermeye çalışırsan da laptop tamamıyla kilitleniyordu (mouse hareket dahi etmiyordu). Belki işletim sistemi kaynaklıdır, donanımın yazılımından kaynaklanan bir şeydir diye düşündüm. Format attım, driverı kaldırıp tekrar kurdum ama nafile. Sonunda bu rasgele kopmalar canıma tak etti, laptopu servise vermeleri için aldığım yere (Bimeks, ilk ay onlara götürebiliyoruz, servisin nerede olduğunu bilmediğimden oraya götürmüştüm, onlarda ayrı bir firma zaten bir daha oradan da hiçbir şey almayacağım) götürdüm. Sorunumu açıkladım yazdılar forma gönderdiler servise. Yaklaşık 15-20 gün sonra sabah dersteyken bir telefon geldi, çıktım dışarı açtım konuştum. Bimeks müşteri hizmetleri yetkilisi bana Sony'nin yetkili servisinin gerekli incelemeleri(! - sonra açıklayacağım bunuda) yaptığını fakat bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi. Servisin adresini ve numarasını istedim verdiler, neyse ki servis Fatih'teymiş bana pek uzak bir yerinde de değil. Aradım servisle görüştüm, sorun yok dediler. Dedim o zaman geleyim yüz yüze görüşelim evim de pek uzak değil, ben gelene kadar incelemeye devam edin. 23 Nisan Cuma günü gittim yetkili servisle görüşmeye. Teknik eleman bana incelemeye devam ettiklerini söyledi, farklı bir harddisk takıp onda denemişler sorun çıkmamış. Adam bana işletim sistemiyle alakalı sorun dedi, senin harddiskinle incelerken bana da 1-2 kez kopma denk geldi dedi. Dedim ki ben de format atmıştım sorun devam ediyordu, işletim sistemiyle alakalı değil. Adam ısrar etti, dedim nasıl çözeceksiniz sorunu, format atacağız dedi, iyi dedim çıktım. Daha sonra ya geçen cumartesi ya da pazar (1-2 Mayıs) Bimeks'ten mesaj geldi, laptopunuz bize ulaştı, gelip alabilirsiniz. 3 Mayıs Pazartesi günü laptopu aldım, daha aldığım ilk günden yine aynı sorun. 5 Mayıs Çarşamba günü tekrar götürdüm, sorun devam ediyor diye. Dün (7 Mayıs) teknik servisten aradılar sorun yok diye. Nasıl inceliyorsunuz sorusunun cevabı (işte o müthiş inceleme teknikleri geliyor) 8 saat aralıksız download yapmışlar kopmamış. Kadına ısrarla telefonda açıkladım. Wireless kopmuyor, adaptör kapanıyor ve tekrar açılmıyor diye. Ayrıca bu olay düzenli 5 saatte bir olan bir şey değil, rasgele zamanlar olabiliyor. 2 gün hiç sorun çıkmıyor, sonraki gün laptopu açtıktan 1 saat sonra kapanıyor. Tamamıyla rasgele kapanıyor. Peki dedi, incelemeye devam edelim o zaman dedi. Bu sırada ben Sony'e bazı mailler attım durumu açıklayan. Teknik servisiniz sorunumu tespit edemiyor diye, eğer siz yardımcı olmayakcasanız Tüketici Hakları Derneği'ne başvuracam dedim. Gelen cevap şu:

"Değerli Sony Dostu,

Mesajınız ve Sony' e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Konu ile ilgili tamirler Yetkili Teknik servislerimiz tarafından gerçekleştirilir. Servislerimizde gözlemlenemeyen arıza söz konusu olamaz. Tamir işlemleri ve tanılarla ilgili servislerimizin verdiği kararlar nihai kararlardır.

Bilgilerinize arz ederiz,

Saygılarımızla

Sony Eurasia Paz. A.Ş

212 444 SONY"

Sonunda sitelerinde yazan adrese gidip kendim görüşeceğim (http://www.sony.com.tr/section/bize-ulasin), eğer hala yardım etmemekte ısrar ederlerse Tüketici Hakları Derneği aracılığıyla mahkemeye vereceğim. Ve kesinlikle ama kesinlikle bir daha Sony'den hiçbir ürün almam, ailemden veya tanıdığım insanlara da aldırmam. Siz siz olun böyle firmaların adlarına kanıp da bir şeyler almayın. Bir sonuca varıldığında unutmazsam buradan bildiririm. Hadi iyi forumlar.

//edit

Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoriKalina -- 8 Mayıs 2010; 16:13:14 >

• @MoriKalina

Sorununuz üzücü olmakla beraber,probleminizle ilgili Sony'yi karalamanız bence yanlış.Yukarıda yazmıştım,sonuçta bunlar elektronik ürünler ve her an arıza yapabilirler.Biraz da şans işi.Ama marka arkasındaki desteğe gelince bence Sony bu alanda lider.En azından mailinize cevap vermişler.Bunu da yapmayan firmalar var.

Bir de,üründe ya arıza vardır,ya da yoktur,sizin dediklerinize inanıyorum,ama bu kadar büyük bir sorunu servisin görememiş olmasını da aklım almıyor.Başka servis varsa ürünü oraya yönlendirebilirsiniz.

quote:

Siz siz olun böyle firmaların adlarına kanıp da bir şeyler almayın

Demişsiniz ama,yukarda başka bir arkadaş ta "Toshiba aldım,bir daha almam,kötü,tavsiye etmem."diyordu.Söyleyin Allah aşkına Sony kötü,Toshiba kötü,HP'nin zaten yanına yaklaşılmaz,Acer'in son kasa tasarımları iyi değil vs. kullanıcılar ne alacak? Neye göre karar verecek?Her ürünün belli bir oranda sorun yaşamayanları (memnun olanları) yüzdesi var.Önemli olan hangi markanın bu yüksek yüzdeye sahip olduğu.

Sorunumuzu forumlara yazalım,ama yeni alacak arkadaşları da yanlış yönlendirmeyelim.

Son olarak inşaallah sorununuza çare bulursunuz.

• Zaten gidip Ümraniye'ye Sony'nin nesi varsa artık onlarla görüşeceğim, ya ürünün değişimini ya da iadesini isteyeceğim. Yardımcı olunmazsa elbet davayı ben kazanırım. Değişirse ne güzel, iade olursa dediğiniz gibi HP çok kötü, Toshiba'nın da eski kalitesi yok, IBM (Lenovo) almayı düşünüyorum. Artık şu teknik servis rezaletinden sonra Sony'e yaklaşmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoriKalina

Bu laptop yüzünden yakında sanırım Sony'i mahkemeye veriyorum.

Laptopu alalı sanırım 1.5 aydan fazla olmuş 15 gün ya kullanabildim ya kullanamadım o da sorunlu bir şekilde. Satın aldığımdan itibaren sürekli wireless adaptöründe kendi kendine kapanmalar oluyordu, ışığı sönmüyor ama adaptör kapanıyordu. Ayrıca sorun giderle filan da tekrar açılmıyor, eğer 2-3 kere sorun gidermeye çalışırsan da laptop tamamıyla kilitleniyordu (mouse hareket dahi etmiyordu). Belki işletim sistemi kaynaklıdır, donanımın yazılımından kaynaklanan bir şeydir diye düşündüm. Format attım, driverı kaldırıp tekrar kurdum ama nafile. Sonunda bu rasgele kopmalar canıma tak etti, laptopu servise vermeleri için aldığım yere (Bimeks, ilk ay onlara götürebiliyoruz, servisin nerede olduğunu bilmediğimden oraya götürmüştüm, onlarda ayrı bir firma zaten bir daha oradan da hiçbir şey almayacağım) götürdüm. Sorunumu açıkladım yazdılar forma gönderdiler servise. Yaklaşık 15-20 gün sonra sabah dersteyken bir telefon geldi, çıktım dışarı açtım konuştum. Bimeks müşteri hizmetleri yetkilisi bana Sony'nin yetkili servisinin gerekli incelemeleri(! - sonra açıklayacağım bunuda) yaptığını fakat bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi. Servisin adresini ve numarasını istedim verdiler, neyse ki servis Fatih'teymiş bana pek uzak bir yerinde de değil. Aradım servisle görüştüm, sorun yok dediler. Dedim o zaman geleyim yüz yüze görüşelim evim de pek uzak değil, ben gelene kadar incelemeye devam edin. 23 Nisan Cuma günü gittim yetkili servisle görüşmeye. Teknik eleman bana incelemeye devam ettiklerini söyledi, farklı bir harddisk takıp onda denemişler sorun çıkmamış. Adam bana işletim sistemiyle alakalı sorun dedi, senin harddiskinle incelerken bana da 1-2 kez kopma denk geldi dedi. Dedim ki ben de format atmıştım sorun devam ediyordu, işletim sistemiyle alakalı değil. Adam ısrar etti, dedim nasıl çözeceksiniz sorunu, format atacağız dedi, iyi dedim çıktım. Daha sonra ya geçen cumartesi ya da pazar (1-2 Mayıs) Bimeks'ten mesaj geldi, laptopunuz bize ulaştı, gelip alabilirsiniz. 3 Mayıs Pazartesi günü laptopu aldım, daha aldığım ilk günden yine aynı sorun. 5 Mayıs Çarşamba günü tekrar götürdüm, sorun devam ediyor diye. Dün (7 Mayıs) teknik servisten aradılar sorun yok diye. Nasıl inceliyorsunuz sorusunun cevabı (işte o müthiş inceleme teknikleri geliyor) 8 saat aralıksız download yapmışlar kopmamış. Kadına ısrarla telefonda açıkladım. Wireless kopmuyor, adaptör kapanıyor ve tekrar açılmıyor diye. Ayrıca bu olay düzenli 5 saatte bir olan bir şey değil, rasgele zamanlar olabiliyor. 2 gün hiç sorun çıkmıyor, sonraki gün laptopu açtıktan 1 saat sonra kapanıyor. Tamamıyla rasgele kapanıyor. Peki dedi, incelemeye devam edelim o zaman dedi. Bu sırada ben Sony'e bazı mailler attım durumu açıklayan. Teknik servisiniz sorunumu tespit edemiyor diye, eğer siz yardımcı olmayakcasanız Tüketici Hakları Derneği'ne başvuracam dedim. Gelen cevap şu:

"Değerli Sony Dostu,

Mesajınız ve Sony' e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Konu ile ilgili tamirler Yetkili Teknik servislerimiz tarafından gerçekleştirilir. Servislerimizde gözlemlenemeyen arıza söz konusu olamaz. Tamir işlemleri ve tanılarla ilgili servislerimizin verdiği kararlar nihai kararlardır.

Bilgilerinize arz ederiz,

Saygılarımızla

Sony Eurasia Paz. A.Ş

212 444 SONY"

Sonunda sitelerinde yazan adrese gidip kendim görüşeceğim (http://www.sony.com.tr/section/bize-ulasin), eğer hala yardım etmemekte ısrar ederlerse Tüketici Hakları Derneği aracılığıyla mahkemeye vereceğim. Ve kesinlikle ama kesinlikle bir daha Sony'den hiçbir ürün almam, ailemden veya tanıdığım insanlara da aldırmam. Siz siz olun böyle firmaların adlarına kanıp da bir şeyler almayın. Bir sonuca varıldığında unutmazsam buradan bildiririm. Hadi iyi forumlar.

//edit

Yazım hatası

Merhaba yaşadığınız sorun bendede var arada adaptör kapanıyor. Daha öncede bu sorunu yaşayan arkadaşlar yazmıştı genel bir durum olabilir ama bu sorunu ben daha önceki bilgisayarımdada yaşıyordum bunun kadar sık değildi ama benimde 1 ay falan oldu 3-4 defa aynı sorunu yaşadım bilgisayarı yeniden başlatmak veya oturumu kapatıp yeniden açmak sorunu gideriyor artık modemden gelen düzensiz bir sinyal mi buna sebep oluyor nedir anlamadım ama görev yöneticisinden explorer'ı sonlandırıp tekrar çalıştırıncada sorun kalkıyor buda bana yine yazılımsal bir hata olacağını düşündürüyor. bu arada siz hangi modemi kullanıyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.