Şimdi Ara

SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.650
Cevap
13
Favori
723.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bdural

stanley arkadaş, çok teşekkürler verdiğin bilgiler için. Sonuçta bir bilgisayar yenilemesi durumu olacağına göre şimdi mini dv kameraları incelemeye başlıyorum. İlk bakışta fiyat performans ilişkisi açısından panasonic gs500 iyi gibi görünüyor ya bakalım biraz daha inceleyeceğim.

GS500 gerçekten fiyat / performans açısından çok iyi bir kamera... Bu forumun çeşitli başlıklarında benzer sonuçlara ulaşılıyor.

MiniDV için şu an piyasada satılan ortalama bir bilgisayarla rahat rahat hiç zorlanmadan aktrama ve montaj yapabilirsin. Teknik özellik belirtmekten özellikle kaçınıyorum, bir yanlış yönlendirme olmasın diye. Ama fireware kartı, en az 1GB bellek ve bütçe yettiğince büyük bir harddisk unutulmamalı... Ana kart ve ekran kartı da mümkün olduğunca iyi olsun. Benim araştırmalardan anladığım "en iyi" olmasına gerek yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: bormen

Herkses Selamlar,
    Bu forumda yeniyim (aslinda gps formunu takip ediyorum).

Sony Video kamera almak istiyorum.
    Hard Disk kaydi ile Disc e kaydeden makineler arasinda karar veremedim kaldim.

Onerisi olan varmi? Neye dikkat etmeliyim. High definition farki varmi bu makinlarin arasinda?

simdiden cok tesekurler,

Bora.

stanley her yere koşmaktan yorgun düştü bunu da ben cevaplayayım. Hard diskli ve DVD li kameralar arasında bir rezülasyon farkı yok. Mesela sr90e ile dvd405e arasında bu anlamda bir fark yok. Ancak aralarındaki en önemli fark şu: harddiskli olan sr90e üzerinde kurgu yapmak mümkün değil. Yani çektiğin görüntüyü olduğu gibi bir yere atmak, yada atarken pause yaparak kurgulamak gerekiyor. DVD li olan 405e üzerinde çektiğin bölümleri yeniden bölümlere ayırman, istemediğin bölümleri silip istediklerinden, istediğin sırayla bir play list yaratarak bir yere aktarman mümkün.

Bir diğer önemli fark ise birinde mini dvd ler taşıyacaksın, diğerinde böyle bir sorun yok.

Ayrıca benimde bir kaç gündür peşinde olduğum bilgi; eğer görüntüleri bilgisayara atıp orada işlemeye niyetliysen, ikisini de değil, mini dv bir kamera alman gerekiyor. Bunların da yukarıdaki kameralarla muadili olan kamera hc96e. Hepsi 3.3 megapixellik kameralar.

• quote:

Orjinalden alıntı: stanleykubrick

GS500 gerçekten fiyat / performans açısından çok iyi bir kamera... Bu forumun çeşitli başlıklarında benzer sonuçlara ulaşılıyor.

MiniDV için şu an piyasada satılan ortalama bir bilgisayarla rahat rahat hiç zorlanmadan aktrama ve montaj yapabilirsin. Teknik özellik belirtmekten özellikle kaçınıyorum, bir yanlış yönlendirme olmasın diye. Ama fireware kartı, en az 1GB bellek ve bütçe yettiğince büyük bir harddisk unutulmamalı... Ana kart ve ekran kartı da mümkün olduğunca iyi olsun. Benim araştırmalardan anladığım "en iyi" olmasına gerek yok.

durum anlaşılmıştır, hem mini dv hem de bilgisayar işini biraz daha araştırayım, sonuçlarını da paylaşırım..
  • Merhaba
    Sony DCR HC 90E kameram ile çektiğim memory stıck üzerine kaydedilen fotoğrafları kamerada görüyorum, ancak bilgisayara aktarmam mümkün olmuyor. Konuyu bilenlerinyardımını bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yutuna

Merhaba
    Sony DCR HC 90E kameram ile çektiğim memory stıck üzerine kaydedilen fotoğrafları kamerada görüyorum, ancak bilgisayara aktarmam mümkün olmuyor. Konuyu bilenlerinyardımını bekliyorum.

Kart okuyucuya takıp kullansan. Daha pratik bir uygulama. kameradan da okuyabilirsin ama, bu biraz driver işi, uğraştırabilir.
  • arkadaşlar bendede sony kamera var bişey sorcam akşam aya bakarken ay bembeyaz çıkıyor bunu nasıl önleriz bide " f=2.5-50mm 1:1.6 Ǿ37 " lensin ucunda bunlar yazıyor bunlar ne demek
  • quote:

Orjinalden alıntı: alaybeyi

quote:

Merhaba

Kart okuyucuya takıp kullansan. Daha pratik bir uygulama. kameradan da okuyabilirsin ama, bu biraz driver işi, uğraştırabilir.

Alaybeyi arkadaşıma katılıyorum memory stick için en ideal ve zahmetsiz çözüm uygun bir card okuyucu kullanmak ama illa da bu işi kablo ile yapacaksan kendi orjinal programını kullanabilirsin
  • İlginize ve bilginize teşekkür ediyorum Alaybeyi ve Tufaner. Kart okuyucu siparişini verdim. Bir başka konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Sony DCR HC90E kamera ile video kaydı yaparken aynı anda fotoğraf da çekmek mümkün görünüyor. Video kaydı sırasında çekilen fotoğraflar sanırım memory stıck üzerine değil mini DV kaset üzerine kaydediliyor. Daha sonra bu fotoğrafları kaset üzerinde bulabilmenin bir yolu varmı? İlginize tekrar teşekkür ediyorum.
  • MERHABA ARKADAŞLAR,

BİR AYDIR KAMERA SATIN ALMAK İÇİN ARAŞTIRMA YAPIYORUM. SATIN ALDIĞIM KAMERA İLE AMATÖR ÇEKİMLER YAPMAK İSTİYORUM ÖYLE ÇOK KALİTE DÜŞKÜNÜ DEĞİLİM. BİLGİSAYARIMDA FİREWİRE GİRİŞİ VAR. ALACAĞIM MİNİDV KAMERALARLA BU GÖRÜNTÜLERİ BİLGİSAYARIMA ATACAĞIMA EMİNİM. BENİM İLGİLENDİĞİM MODEL Sony HandyCam DCR-HC24E. (http://www.koysepete.com/urungoster.aspx?id=38029)BUNU ALMAYA KARAR VERDİM AMA BUNDA HAFIZA KARTI YOK. BEN VİDEO KAMERAMLA RESİM DE ÇEKMEK İSTİYORUM. VE ÇEKTİĞİM RESİMLERİ GENE BİLGİSAYARA ATMAK. FİREWİRE YÖNTEMİYLE RESİMLERİ BİLGİSAYARA ATARKEN KALİTESİ DÜŞÜYOR MU?VE ÇOK ZAHMETLİ M?
    SIRF HAFIZA KARTLI OLDUĞU İÇİN Sony HandyCam DCR-HC44E YADA BAŞKA BİR MODELİ ALIP 300 YTL FARK VERMEYE DEĞER Mİ? 24E KALİTESİNDE VE FİYATINDA OLUP HAFIZA KARTI OLAN SONY VEYA SONY DIŞINDA OLAN BİR BAŞKA KAMERA VAR MI?(BÜTÇEM 700 YTL.)

İLGİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

• quote:

İlginize ve bilginize teşekkür ediyorum Alaybeyi ve Tufaner. Kart okuyucu siparişini verdim. Bir başka konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Sony DCR HC90E kamera ile video kaydı yaparken aynı anda fotoğraf da çekmek mümkün görünüyor. Video kaydı sırasında çekilen fotoğraflar sanırım memory stıck üzerine değil mini DV kaset üzerine kaydediliyor. Daha sonra bu fotoğrafları kaset üzerinde bulabilmenin bir yolu varmı? İlginize tekrar teşekkür ediyorum.

Kart okuyucu her zaman lazım oluyor. İyi etmişsin. Kameranın driverlerini sağlıklı bir şekilde yükleyebilirsen, kamerayı usb den taktığın zaman play modunda kartı görüyor (kopyalama, aktarma ve format gibi) işlemleri yapabiliyorsun ama, bazen de aksilikler olmuyor değil. HC90E yi bilmem ama HC42E video çekerken fotoğraf çekip, memory stick üzerine kayıt ediyor. Mini DV kasetlere fotoğraf kayıdı olmaz. Dolayısıyla çekilen fotoğrafları kasette bulamazsınız. Hafıza kartında bulabilirsiniz. Kolay gelsin.

• quote:

İlginize ve bilginize teşekkür ediyorum Alaybeyi ve Tufaner. Kart okuyucu siparişini verdim. Bir başka konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Sony DCR HC90E kamera ile video kaydı yaparken aynı anda fotoğraf da çekmek mümkün görünüyor. Video kaydı sırasında çekilen fotoğraflar sanırım memory stıck üzerine değil mini DV kaset üzerine kaydediliyor. Daha sonra bu fotoğrafları kaset üzerinde bulabilmenin bir yolu varmı? İlginize tekrar teşekkür ediyorum.

Arkadaşım sony minidv kameralarda genel olarak üç ana buton vardır 1.kasetten kamera kaydı için 2.memoriystick kaydı için (fotoğraf ve video dahil) 3.de play modu (kasete ve memoriystick e kaydedilen görüntü ve fotoğrafları izlemen için

şimdi senin soruna gelince hem kasete kayıt yapıp hemde aynı anda memoriystick e fotoğraf çekmen mümkün değil birde şunu söyleyebilirim her ne kadar kameralar fotoğraf çeksede çekim kalitesi açısından çok fazla bir şey bekleme orta ayar 1.3megapiksellik kameralar ayarında bir fotoğraf çekim kalitesi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUFANER -- 23 Aralık 2006; 23:21:10 >

• arkadaslar merhabalar
    kameralarla ilgili bir konuda arastirma yaparken bu foruma rasgeldim
    gecen mayis ayinda sony dcr hc96 kamerayi satin almiştim. kamera almayai dusunen arkadaslar icin kamera hakkindaki dusuncelerimi paylasmak istedim.
    kameranin menusunun turkce olmasi anlaşilmasi acisindan son derece guzel olmus, kolayca istenilen ayarlari yapabiliyorsunuz. 3,3 mp lik bir ccd yongasina sahip kamera ve gercekten oldukca kaliteli fotograflar cekiyor. cektiginiz resimleri hafiza kartina attigi icin kamerayla beraber hafiza kartini da almanizda fayda var. hafiza kartina ayrica goruntu kaydi da yapiyor fakat kalitesi kasede cekilen goruntuden cok cok kotu oldugu icin pek tercih etmiyorum. kasede cekilen goruntu dogrudan dvd ye ve vcd ye kayit yapma imkaniniz var.vcd yazmak icin usb arabirimi yeterli olurken dvd ye kayit yapmaniz icin firewire yakalama kartinizin olmasi gerekir. ben zaten usb yi hiç kullanmiyorum, bence bilgisayarinizda yoksa bir firewire karti almalisiniz ki cektiginiz goruntuleri mumkun olabilen ey yuksek kaliteyle bilgisayara aktarabilesiniz. pinnacle veya ulead programlarini ve firewire kartinizi kullanarak kasetteti goruntuleri cok az bir kayipla dvd ya da istediginiz herhangi bir formata donusturebilirsiniz. minidv kasedinize kaydettiginiz goruntulerin boyutlari bir saat icin yaklasik 12 gb tir. yukarida bahsettigim programlarla dvd den divx e ve hatta hd yuksek cozunurluklu videolara kadar bir cok formatta kayit yapabilirsiniz. ve elde ettiginiz goruntuler oldukca kaliteli olacaktir. ben genellikle divx formatini tercih ediyorum. hem az yer kapliyor hem de kalitesi oldukca yuksek, divx haline getirdigim videoyu cd ve dvd ye kaydedip dvd playerimda izleyebiliyorum. ayrica bahsettigim programlari kullanarak cektiginiz goruntuler uzerinde işlem yapabilir, efekt ve yazi ekleyebilirsiniz, belirlediginiz sahneler arasina gecis efektleri ekleyerek eglenceli sonuclar alabilirsiniz. ayrica kamera cekim yaparken bir cok efekti ekliyebiliyorsunuz, ornegin kisa bir film cekerken sinema efektini kullanarak renk tonlarini sinemadaki gibi ayarlayabilirsiniz. bu kameraya harici olarak mikrofon baglayip uzak bir mesafaden de sesleri cok net bir sekilde kaydedebilirsiniz fakat bunun icin ek bir aparat almaniz gerekecektir. kamera 10x optik zooma ve 120x digital zoom a sahip. digital zoom pek kullanmiyorum fakat 10x lik optik zoom ihtityaclarima yeterince cevap vermektedir. kamera bilgisayarla ve televizyonla tum baglantilarini handycam istasyon uzerinde yapiyor, ayrica şarji ise gene bu istasyon uzerinden yapiliyor. kameranin bir cok ayari var, istersrniz herbir ayari kendinizce yaparsiniz ya da easy ozelligini kullanarak kameranin otomatik olarak ayarlari yapmasini saglarsiniz. bahsettigim gibi cektiginiz fotogarflar cok net gercekten. 4/3 ya da 16/9 ekran oranlarinda kayit ya da resim cekebilirsiniz. lcd ekrani da zaten genis ekran formatinda. fotograf cekme ozelligi bakiminda degerlendirecek olursam herhangi bir fotograf makinesinde buluna bir cok ozellik hc96 da bulunmakta. ard arda seri cekimler de yapabiliyorsunuz ve daha sonra cektiginiz resimlerden begendiginiz kaydedebilirsiniz. kameranin vizorunun de renkli oldugunu belirteyim. bence en onemli dezavantaji pilinin cabuk bitmesi diyebilirim. sahip olacaginiz yedek bir pille acil durumlardaki pil ihtiyacinizi giderebilirsiniz. kamera olduk ergenomik boyutlara sahip fakat buna ragmen boyutlarina gore agirligi biraz fazla uzun sure cekim yaptiginizda kolunuz agriyabiliyor.
    yalniz benim sorunum var goruntu kaydederken resim cekemiyorum. memort stick uzerine resim kaydedilemiyor diye bir ibare cikiyo ekranda, bunu cozebilmiş değilim.
    usb portu uzerinden bilgisayara baglandigi taktirde web-cam olarak da kullanabilirsiniz, dolayisiyla pc ye bagli iken de kayit yapabilirsiniz.
    kasede cektiginz goruntuleri bilgisayara aktarmadan handycam istasyonu ile tv ye baglayarak da izleyebilirsiniz ve bilgisayarla falan ugrasamam derseniz dvd ye veya vcd ye yazmadan goruntulerinizi kasetlerde sakliyabilirsiniz. boylelikle her zaman en iyi kalitede izleme yaparsiniz.
    sonuc olarak kasetli bir kamera alacaksaniz kesinlikle hc96 yi oneririm. sinifinin en iyisi, sanirim sony hc96 dan sonra kasetli bir model uretmiyor. bilgisayarla araniz cok iyi değilse ya da kasetlerle ugrasmak istemiyorsaniz dvd li bir model bence dvd505 almalisiniz. simdilik aklima gelenler bunlar
    nacizane dusunce ve fikirlerimi paylasmak istedim
    umarin bir fikir vermesi acisindan faydali olur
    saglicakla kalin

• quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

arkadaşlar bendede sony kamera var bişey sorcam akşam aya bakarken ay bembeyaz çıkıyor bunu nasıl önleriz bide " f=2.5-50mm 1:1.6 Ǿ37 " lensin ucunda bunlar yazıyor bunlar ne demek

arkadaşlar bilgisi olan yokmu lütfen yardım
  • quote:

quote:

arkadaşlar bendede sony kamera var bişey sorcam akşam aya bakarken ay bembeyaz çıkıyor bunu nasıl önleriz bide " f=2.5-50mm 1:1.6 Ǿ37 " lensin ucunda bunlar yazıyor bunlar ne demek

arkadaşlar bilgisi olan yokmu lütfen yardım

Kameranızın modeli nedir? Ayla ilgili probleminize; "ilgili ve bilgili arkadaşlar" kameranızın modelini bilirse bir cevap verebilir...

Lensin üstünde yazan bilgilerin anlamı ise şu olmalı... Yanlışım varsa düzeltilsin lütfen.

f=2.5-50mm
    Bu objektifinizin geniş açısının 2.5mm olduğu ve x20 optik zoom özelliği ile 50mm'ye kadar açının daralarak zoom yaptığı anlamına geliyor. (Fakat burada bir parantez açıyorum bu değerler çok küçük, bildiğimiz fotoğraf makinelerindeki sayılara denk düşmüyor muhtemelen... galiba gerçek değerlere ulaşmak için belli bir sayıyla bunu çarpmamız gerekiyor. Özellikle fotoğraf makinelerinin teknik özellikleri arasında bu çarpan belirtilir)

1:1.6
    Bu sayı da objektifin en geniş açıdaykenki "F" değeri... Şöyle söyleyeyim, bu sayı ne kadar küçükse, objektif o kadar kalitelidir... Teknik kısmını bildiğim kadar anlatmaya girişecektim ama şimdi hızlı yazarken yanlış ifadeler kullanmak istemedim. Neticede ışığı ne kadar çok geçirdiğiyle vs ilgili... Ve de "1.6" gayet iyi bir değer...

Ǿ37
    Bu da objektifinizin çapının 37mm olduğunu gösteriyor. Yani siz bu kameraya bir filtre veya -varsa- ek objektif almaya kalktığınızda 37mm çapındaki ürünler arasından seçim yapmanız gerekecek.

Ben böyle biliyorum...

• Anlattıklarınız doğru, ben de bir ekleme yapmak istiyorum. F değerine objektif parlaklığı deniliyor, objektiften geçen ışık miktarını belirtir. Odak uzaklığının maksimum açık diyafram çapına bölünmesi ile ortaya çıkan bir değerdir. Rakam ne kadar küçük olursa geçen ışık mıktarı , dolaysıyla objektif kalitesi daha iyi olur.
  • Hd kamera almayı düşünen arkadaşlara cevaben:
    Şu anda bu kameralarla çektiğiniz görüntüleri render edip HD olmayan dvd formatına dönüştürüp biraz kayıplı olarak standart dvd playerlarınızda seyredebilirsiniz. Ayrıca harddisklerinize Hd olarak yedek alabilirsiniz. Yarın öbürgün Hd teknolojisi yaygınlaştığında ki bunun hızla gerçekleştiğini görüyoruz, uygun medyaya bu yedeklerinizi yazıp hd player ve tvnizde keyifle HD seyredersiniz.
    Ama bir de şu var; Hd özelliğini uzun bir süre kullanmayacaksanız o kadar parayı niye boşuna yatıracaksınız. Alın 800k bir dv cam, istediğiniz Hd sistemi uygun fiyata kurana kadar idare edin.
  • Ya ben az önce Sony HandyCam DCR-HC44E Video Kamera satın aldım.Umarım kötü bir cihaz değildir. Öyle çok profoyonelce işler yapmayacağım özel günden özel güne seyahatte, tatile filan... Bilgisayarıma atıp dvd.ye kaydetmeyi düşünüyorum. (Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama forum sayesinde öğrenirim.Umarım kötü bir makine satın almadım. Arkadaşlar iki satır rica etsem yazarmısınız düşüncelerinizi...Burda ki ustaların yorumları inanın benim için önemli....Heves ettik aldık bakalım....

Aldığım site linki de bu....

https://secure.elektroniksepet.com.tr/urundetay.aspx?urunid=899&ref=nekadar

ben axess karta altı taksit aldım....Yorumlarınızı ilgiyle bekliyorum...

• Arkadaşım bence iyi bir seçim fiyat/performans olarak bakarsak işe senin işini rahatlıkla görebilecek bir kamera yalnız şunu tavsiye edebilirim kameranı uzun süreli piknikde veya dışarı bir ortamda kullancaksan orjinal bataryası kafi gelmeyebilir bir tane yedek batarya alabilirsin standart batarya ortalama çok fazla aç kapa yapmazsan veya zoom özelliğini kullanmazsan 1 kaset 60 dk çekim yapıyor ama çok fazla kamerayla oynarsan bu süreyi bulamayabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: TUFANER

Arkadaşım bence iyi bir seçim fiyat/performans olarak bakarsak işe senin işini rahatlıkla görebilecek bir kamera yalnız şunu tavsiye edebilirim kameranı uzun süreli piknikde veya dışarı bir ortamda kullancaksan orjinal bataryası kafi gelmeyebilir bir tane yedek batarya alabilirsin standart batarya ortalama çok fazla aç kapa yapmazsan veya zoom özelliğini kullanmazsan 1 kaset 60 dk çekim yapıyor ama çok fazla kamerayla oynarsan bu süreyi bulamayabilirsin

İlgin için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerine uyacağım....
  • en az 2mp ve 4gb lık bir kamera alacam.türkiye fiyatı 1500-2500 ytl arası bir şey bakıyorum. ebaydan alacağım için o kadar geniş ve yüksek aralık tuttum. kamera konusun da bilgim olmadığından sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. hangi modelleri tavsiye edersiniz. baktığım kadarıyla jvc'nin 4 gblık ve 2 mp lik Everio 1.8" Color LCD CFmodeli var. alınırmı. gitti gidiyorda 1200 ytl civarı
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.