Şimdi Ara

sony vegasmı yoksa adope affter effectsmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar resim slaytı için araştırmalarımda ve youtubedan izlediğim kadarıyla bu iki programın çok başarılı olduğunu gördüm.Daha önce çok programlarda kullandıydım ama bunlar gibi 3d slaytı güzel çıkaranı görmedim.

Benim sorum özelikle bu 2 programıda kullanmış arkadaslara olacak.hangisini önerirler ona göre videolu ders anlatımlarını indirip öğrenmeye çalışcam.

Konuya bilmeyen,iğneleyici,ukala,yıkıcı yorumlardan ziyade yapıcı yol gösterici yorumlar yapılırsa sevinirim...

Örnek:

sony vegas ile yapılan slayt

affter effects ile yapılan slayt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redrewil -- 11 Eylül 2013; 23:41:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vegas'ta basit şeyler yapabilirsin, powerpoint ile de sunum hazırlanır ama flash kullanarak yapılan flashın farkı çok belli olur, bu durumda aynı...öncelikle vegas bir video editleme programı, bu yüzden compositing işlerini yapamaz...after effects ise bir compositing programıdır, bütün herşey bitirdikten sonra yine vegas ya da benzeri bir editleme programında müziği, dublajı, ses efekti vs. ne varsa onları yerleştirip render alman gerekir... yapılan iş arasında dağlar kadar fark olur ve yapabileceklerin senin hayal gücünle sınırlıdır...fakat zor ve karışık bir programdır... öğrenmesi zaman alır...
  • Sony vegas video montaj programıdır.Video klipler ve fotoğraflardan sesler ve müzikler ekleyerek slayt şeklinde videolar hazırlamanız için uygundur.Resimlerin temel hareketleri,yaklaşma uzaklaşma, sağa sola ,çapraza kayma, resimler arasında çeşitli efektlerle geçişler kolaylıkla kullanılabilir.

After effects ,kurgu montaj ve slayt hazırlamak için uygun bir program değildir. Kompoziting ve efekt uygulama yazılımıdır.Mesela aynı çerçeve içinde, sahnede değişik nesnelere çeşitlik hareketler, renk ve görsel etkiler uygulamak istiyorsanız ve yeterince sabırlı iseniz adeta resme photoshop yapar gibi, after effects ile değişik etkiler,efektler uygulayabilirsiniz.Çok gelişmiş ve oldukça detaylı bir yazılımdır.Ancak kliplerin ya da resimlerin birbirine eklenerek video hazırlaması için uygun değildir.Yapılabilir ama çok zahmetli olur.Bu amaçla sony vegas kullanmanız daha uygun olur.

Özel efektler uygulamak istediğiniz klipleri after effects ile düzenleyip bunları daha sonra vegas ile birleştirerek video klipler hazırlayabilirsiniz.

Esasında After effects, bir video montaj programı olan ve Sony Vegasa benzeyen Adobe Premiere programını tamamlayıcı özellikte bir yazılımdır.

Yukarıdaki örneklerde,sanırım sony vegas içindeki bir eklenti sayesinde üç boyutlu ortamda slayt hazırlanması sağlanmış.Yazılımı kullanmadığımdan özelliklerini bilmiyorum ama sanırım bu eklenti yazılım içinde entegre bir özellik ya da üçüncü parti bir eklenti olabilir.Adeta after effects ile hazırlanmış gibi bir görüntü var.Fotoğrafları import edip bu etki ile adeta galeri içinde geziyormuş hissi veren ayrı bir eklenti olmalı.Kullanımı daha pratik olabilir.Ama yazılımın ham halinde böyle bir slayt hazırlama özelliği var mıdır bilmiyorum.Bazı kurgu programlarında bu tarz egzantrik efektler olabiliyor.

Aynı şeyi ham haliye after effects ile yapabilmek için epey bir uğraşmak lazım.Eğer bu etkiyi sağlayan ve bu iş için geliştirilmiş bir plugin varsa bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 18 Eylül 2013; 23:23:21 >

• vegas'ı öğrenmek için 1-2 günü ayırman yeter genelde. ama after effects ise öyle 2-3 video ve eğitim seti ile kolay kolay öğrenilecek bişey değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony XB mi Beats Studio mu?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.