Bildirim
sony ve Olympus aynasız seçimi?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: eyozgurluk
canonda APS-C (22.3 x 14.9 mm) sensör var
sony de ise APS-C (23.2 x 15.4 mm)
yani sony'nin sensörü daha büyük, bu fotograf kalitesine yansır mı arkadaşlar
Tam olarak ondan mıdır bilemem ama Sony APS-C sensörlü makinaları Dxo mark , dpreview gibi sitelere göre Canon APS-C sensörlerden ISO başarımı, dinamik aralık olarak çoğunlukla baya farkla iyiler.
Mesela
http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-70D-versus-Olympus-PEN-E-PL5-versus-Sony-NEX-5N___895_839_737
-
http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A5100-versus-Canon-EOS-70D-versus-Olympus-PEN-E-PL5___967_895_839
-
http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A6000-versus-Canon-EOS-70D-versus-Olympus-PEN-E-PL5___942_895_839
-
Tabi herşey sensörün iso başarımı vs. salt sensör başarısı ile olmuyor. Hatta bir gövdenin sadece kağıt üzerindeki özelliklerinin iyi olması ile de "iyi fotoğraf" çekilir sonucuna varılmıyor. Fakat tabi aynı yada çok yakın parayı ödeyecek isek neden daha iyisini almayalım ?
-
Nikonla sony nin APSC sensörünü aynı biliyorum.
Bu arada çarpan faktörüde Canonda 1.6 Sonyde 1.5 En büyük farkda bu olabilir.
Tabii bir diğer farklılıkda sonynin SLT Modellerinde. Canon SLR si Normal aynalı sistem iken, Sony SLT si Hareketsiz ayna teknolojisine sahip. Işık kaybı olduğunu söyleyenler falan var ama Biz Memnunuz -
Takip... -
Canon'da crop faktörü 1.6 sony ve Nikonlarda hatta pentaxlarda 1.5 dur, nikon d7000 pentax k2 de sensor üreticisi zaten sony diye biliyorum. Fark aslında önemsiz denecek kadar az, bunun fotoğrafa etki edeceğini zannetmiyorum. Burada asıl önemli nokta üretim teknolojisi ve makineyi iyi lenslerle beslemek. Hem canon 550d hem sony nex6 kullanıyorum, detaylarda ve 1600 isoya kadar aralarında bence aman aman fark yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam birşey daha sorayım, 650d'de elde gece çekiminde iso sürekli 12800 de bunu düşürmenin bir yolu yok mu? -
İsoyu otomatik modada değil kendiniz belirleyin. Denklanşör tusunun yanında iso tuşu vardır, oradan ayarlayabilirsin. (Tabi AV, TV, tada M modunda çekiyorsanız)
Ayrıca menulerden max. otomatik isoyu da ayarlayabiliyorsunuz, "isoyu otomatiğe alınca max. 1600 den yukarı çıkma " gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: çekomastik
İsoyu otomatik modada değil kendiniz belirleyin. Denklanşör tusunun yanında iso tuşu vardır, oradan ayarlayabilirsin. (Tabi AV, TV, tada M modunda çekiyorsanız)
Ayrıca menulerden max. otomatik isoyu da ayarlayabiliyorsunuz, "isoyu otomatiğe alınca max. 1600 den yukarı çıkma " gibi.
hocam şimdi baktım gece modunda kendim belirleyemiyorum, sürekli 12800 de ise neden bu modu koymuşlar ki.. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: çekomastik
hocam şimdi baktım gece modunda kendim belirleyemiyorum, sürekli 12800 de ise neden bu modu koymuşlar ki..
Dikkatli okuyun Sn. çekomastik "Tabi AV, TV, tada M modunda çekiyorsanız" demiş. Ayrıca makinanın kullanım kitabından öğrenebilirsiniz, otomatik iso'nun maximum değerini de kendiniz sınırlayabiliyorsunuz. En yüksek iso 1600 olsun diye ayarlarsınız ve böylece 12.800 olmaz.
-
Hocam epl 5 ile sony a5000 arasında bir seçim yapsaydınız tercihiniz ne olurdu video ve haraketli obje çekimi de önemli olsaydı? -
quote:
Hocam epl 5 ile sony a5000 arasında bir seçim yapsaydınız tercihiniz ne olurdu video ve haraketli obje çekimi de önemli olsaydı?
İkisi arasından epl5 olurdu benim tercihim. Hem hızlı netleme gövdede titreşim engelleme boyut ve tabiki olympus un çok beğendiğim jpeg leri için.
quote:
Orijinalden alıntı: garf33
quote:
Hocam epl 5 ile sony a5000 arasında bir seçim yapsaydınız tercihiniz ne olurdu video ve haraketli obje çekimi de önemli olsaydı?
İkisi arasından epl5 olurdu benim tercihim. Hem hızlı netleme gövdede titreşim engelleme boyut ve tabiki olympus un çok beğendiğim jpeg leri için.
hocam epl 5'in video kalitesi nasıldır bilginiz var mı? -
@ozturertin incelemesi açıklayıcı.
http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=48
Tabi sonynin farklı türde apsc sensörleride çıktı 24 mp felan olanı. Canonunda 20 mp olanı mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 18 Aralık 2014; 9:56:18 > -
bende pl5 alırdım ama galiba sony nin videosu daha başarılı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gün ışığında hiçbir fark yaratmaz .
Gece ise , iso yu 1600-3200 lere çekince belki ufakta olsa bir fark olabilir. Fakat ben daha 800 ün üzerinde iso ile çekim yaptığımı hatırlamıyorum . -
epl2 de hoşuma gitti 800 TL, ama ekranı sabit,
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X