sizce su siralar bu urunu almanin zamani midir? demek istedigim windows 7'nin cikmasina surada cok az bir sure kaldi. 1-1,5 ay daha bekleyip icerisinden windows 7'nin hazir ciktigi bir vaio almak icin beklemeli miyim? cunku windows 7'yi kurdugum zaman 0'dan kurulum yapacagim ve vaio ile gelen bir suru program gidecek. birde donanimsal olarak 1-1,5 ay daha windows 7'nin cikisini beklemeli miyim? demek istedigim donanim ureticilerinin hali hazirda windows 7'nin cikisi ile birlikte piyasaya surecegi donanimlar mevcut mu?
donanımsal olarak sıkıntı olmaz. ama içinde win7 yüklü bir bilgisayar almak daha mantıklı.gerçi yükseltme yaparak sahip olduğunuz yazılımları kaybetmeden win7 kurmak mümkün ama bence 2 ay bekleyin. ama acelem var diyorsanız o zaman biraz daha zaman harcayarak win7 kurulumu yaparsınız.aslında Sony ile gelen yazılımlar çok da önemli yazılımlar değil.çoğu kişi onları sistemden kaldırıyor.Driver desenizde sorun yok.herşeyi çalıştırabilecek driver var. tercih sizin.
quote:
Orijinalden alıntı: orc_lord
sizce su siralar bu urunu almanin zamani midir? demek istedigim windows 7'nin cikmasina surada cok az bir sure kaldi. 1-1,5 ay daha bekleyip icerisinden windows 7'nin hazir ciktigi bir vaio almak icin beklemeli miyim? cunku windows 7'yi kurdugum zaman 0'dan kurulum yapacagim ve vaio ile gelen bir suru program gidecek. birde donanimsal olarak 1-1,5 ay daha windows 7'nin cikisini beklemeli miyim? demek istedigim donanim ureticilerinin hali hazirda windows 7'nin cikisi ile birlikte piyasaya surecegi donanimlar mevcut mu?
suan icin baska bir mac bilgisayarim var fakat windows'a ozellikle eylul'den sonra windows'a ihtiyacim olacak. beklemek en iyisi gibi gorunuyor, mesela ati gectigimiz gunlerde directx 11 destegine sahip ekran kartini eylul'de piyasaya surecegini acikladi. driver sorunundan daha cok yeni cikacak donanimlari dusunuyorum ben, bu konuda ne dusunuyorsunuz? demek istedigim windows 7'nin cikisi ile kasim veya aralik'ta piyasaya surulecek yeni modellerde yeni donanimlar yer alir, degil mi?
Makine 3-4 saat aralıksız çalışınca çok ısınıyor ama performansında bir düşme olmuyor.Oyun oynamadığım için oyunla ilgili sorunuzu cevaplayamıyorum.
fw41et var bende 2 gündür açık bir ısınma yok halen
Benim bilgisayarımda bu model.Format atmak istiyorum, kullanım kılavuzunda oluşturduğunuz recovery cd.lerini kullanın deniliyor.Bu modellerde F10 tuşuyla format atmak mümkün mü ?
bu bilgisayari alip kullanan insanlarin bilgisayar konusunda herhangi bir sikayetleri veya cok memnun kaldiklari yanlari var mi? su soyle olsa daha iyi olurmus veya sundan dolayi cok guzel gibi.. birde isinma sorunu olmadigini belirtmissiniz. bilgisayari actiginiz zaman gelen fan sesi ne duzeyde? ekran karti calismaya basladigi zaman ne duzeyde?
FW serisi öyle her gittiğin yere götürebiliceğin taşıma rahatlığı olan bir makine değil bence.ama yinede ağırda değil.memnun olduğum yanı kaliteli malzeme kullanılması.ama aynı zamanda hassas kısımları var.mesela şarj yeri birçok arkadaşın şikayetçi olduğu bir kısım.çok kolay kırılacak gibi duruyor.ama dikkatli kullanılırsa(şanssızlık ayrı birşey)sorun olacağını sanmıyorum.kasada soyulmalar olabiliyor,buda bir eksi.usb çıkışlarından biri sol tarafta olsaymış daha kullanışlı olurmuş.ama o kadarda büyük bir sorun değil.klavyesi çok rahat ve kullanışlı tasarlanmış.ben çok memnunum o konuda. fan sesine gelince; kuzenimde toshiba var.onun bilgisayarından çıkan fan sesini diğer odadan bile duyabiliyorum.ondan sonra sony bana çok sessiz geldi.fan sesini normal işlemlerde neredeyse duyamıyorsunuz.oyun oynarken gürültü başlıyor.ama gürültü seviyesi kabul edilir seviyede.
quote:
Orijinalden alıntı: orc_lord
bu bilgisayari alip kullanan insanlarin bilgisayar konusunda herhangi bir sikayetleri veya cok memnun kaldiklari yanlari var mi? su soyle olsa daha iyi olurmus veya sundan dolayi cok guzel gibi.. birde isinma sorunu olmadigini belirtmissiniz. bilgisayari actiginiz zaman gelen fan sesi ne duzeyde? ekran karti calismaya basladigi zaman ne duzeyde?
dediğiniz doğru olabilir sonuç olarak 16,4 inch bir ekrana sahip fakat kasa kalınlığı ve ağırlığı olarak taşıma konusunda bir zorluğu var mı? genelde masada sürekli sarja takılı olarak kullanmayı düşünüyorum fakat ev içinde bi yerlere götürüp getirme konusunda o kadar zorluk çıkarmaz değil mi? sarj yerinin elde kalması konusunda ne gibi bir sorun var? birde ürünün sanırım tek düşündüğüm yönü ses kalitesinin nasıl olduğu. ürünün ses sistemi nasıl? sadece 2 hoparlörü var değil mi? subwoofer'a sahip mi?
merak ettigim benimde bir kaç şey var cevaplarsanız sevinirim.oyun oynarken ekran ortadamı duruyo eger oyleyse düzeltilebiliyo mu?hoparlorleri cok mu zayıf?bide kullanan arkadaş veya bilke arkadaş için vista 64bit iyi mi kotu mu?cevaplarsanız sevinirim.teşekkurler.
bide son bişey daha enessayar arkadaşım ekrandaki ölü piksellerinde bahsettin orası tam olarak nersi oluyo soylermisin acaba?
beyler acil yardım sony vaiomu alıyım yoksa toshiba qosmio x305 mi özellikle vaionun bu modelini istiyorum ama daha iyi bi önerisi olan varsa onuda düşünebilirim fiyat 3000-4000 arası çok acil yardım ederseniz sevinirim
bende senin gibi şu sıralar iki model arasında gidip geliyorum. sony'nin bu modeli çoğu yerde tükenmiş durumda ve yeniden gelmesini bekliyorum. aynı şekilde toshiba qosmio x305'te çok yaygın olarak satılmıyor. sony'nin bu modeli 64 bit olması, bluray yazıcı ve okuyu ve full hd ekran özellikleri bakımından qosmio'dan daha iyi ama qosmio'da bulunan ses sistemi daha sağlam..
bend o yzden kalıorum 2sinnde kendine has özellikleri var..toshibada oyun oynamak flan çok zevkli diolar sonydede film izlemek çok güzel diolar :D...yani 2sinide aynı sıklıkda yapıyorum bilmiyorum hala aradayım hangisini alacağıma karar veremedim..
ya seninle ben aynı durumdayız sanırım :) ya gidip toshiba qosmio yada bu ürünü tercih edeceğim. eğer gelirse dell xps 16'da listemde fakat ne zaman geleceği belli değil. sonuçta bence ikiside çok güzel bilgisayarlar ve ikisinden birini alıpta memnun kalmayan yoktur sanırım ama hangisi sorusu hala kafa kurcalıyor. acaba sony'nin bu modeli veya toshiba'nın qosmio modellerini nerelerde bulabilirim? teknosa'da sony var, bimeks'te ikiside var ve vatan'da sony var ama tükenmiş. vatan'a toshiba gelir ve sony'de tekrar stoklara girerse gidip alacağım sanırım..
oyunlarda bahsettiğiniz problemi oyunlara göre çözebileceğiniz gibi windows'dan grafik çözünürlüğünü düşürerek halledebilirsiniz. ekranın full hd olmasından dolayı böyle bir sorun oluştuğunu düşünüyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: uFucklıq
bend o yzden kalıorum 2sinnde kendine has özellikleri var..toshibada oyun oynamak flan çok zevkli diolar sonydede film izlemek çok güzel diolar :D...yani 2sinide aynı sıklıkda yapıyorum bilmiyorum hala aradayım hangisini alacağıma karar veremedim..
gittim neredeyse bütün mağazaları aradım toshibaları buldum qosmioyu bulmak sonyi bulmakdan kolay oldu diyebilirim sony içnde bi dükkandan söz aldım peşin 3000 çektiler toshibanın fiyatı ise 3800 bunlar peşin fiyatlar tabii..sony dükkann dediği gibi haftaya gelrse sony alıcam arkadaşlar yok gelmesse qosmio ankarada vatan bilgisayara gittim almanızı tavsiye etmem adamlar yüzünüze bile bakmıyor nerdeyse almadan böyleyse aldıkdan sonra siz düşünn en temizi bi sony center bulun kafanız rahat etsin toshibada zaten 3 yıllık uluslararası garanti sunuyor son durumlar böle bende...
valla bende bugün bilgisayarları incelemek için teknosa, bimek ve vatan'ı dolaştım. vatan'da pek fazla bilgisayar kalmamış. teknosa'da sony'nin modeli mevcut fakat pahalıya satıyor. vatan'da da tükenmiş. bimeks'te de aynı şekilde. bimeks'de dediğiniz gibi qosmio serisi ile karşılaştım fakat qosmio'ları inceledikten sonra qosmio, vaio fw ve xps arasında olan seçimim daha bir zorlaştı..
xps i geç bence qosmioyu weya sonyi alacakken xps almam ama senn seçimin tabiqi xps türkiyeye gitmz ya vaio fantazisiyle vaio alacan yda kırmızı qosmioyu ewinde götrcen kırmızı qosmioda güzel duruo yani okdar kötü bi rengi yok ama babamın tabiriyle çamurdan olsn sony olsun mantığıda bi okadar sıkıştrıo beni..:D
bence xps'i inclemeden öyle demeyin çünkü vaio ve qosmio ile yarışabilecek kapasitede hatta kullandığım zaman bir macbook pro'dan aldığım kalite hissine kapıldım. vatan'dan aldığım xps 16 modelinin ekran kartı bilgilerinin satılanla ddr tipi olarak farklı çıkması sonucu 1 gün kullanıp iade ettim. eğer 4650 gibi bir ekran kartına sahip model gelirse bence alınabilir. açıkçası sony vaio'nun fw serisi cidden çok güzel. bugün teknosa'da incelediğim fw4ztj ile ilgili tek endişem ses sistemiydi ki teknosa'da iftar vaktine yakın sessizlikte deneyerek onayımı almayı başardı. kötüleyenler olmuş ama o kadar kötülenecek kadar bir ses sistemi değil.
toshibanın ses sistemini görünce ama sonyi beğenmiyeceğin bi gerçek....dediğim gibi sonye yada qosmioya karar werdiysen diğerlerine bakmana bile gerek yok derim ben ama alacak sensin tabi bakalım ben haftaya salıya kadar karar vericem artık birisini..