Şimdi Ara

Sony Tüplü Tv Component Giriş Görüntü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba .ps3 almayı düşünüyorum 29 inç tüplü sony crt tv im var(component girişi var) .acaba ps3 ü bu tv ye componentten bağlasam nasıl bir görüntü alırım ?

• forumda lcd ile crt nin karşılaştırması resimli olarak vardı ama bulamadım. bulabilen linki paylaşırsa sende cevabını öğrenmiş olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutcan_funfighter

arkadaşlar merhaba .ps3 almayı düşünüyorum 29 inç tüplü sony crt tv im var(component girişi var) .acaba ps3 ü bu tv ye componentten bağlasam nasıl bir görüntü alırım ?

Tam yerine gelmişsin Bende de SONY CRT TV var ve arkasında Component var ! Component yada Hdmi hiç fark etmez 2 side HD görüntü için koyulan girişlerdir ! Senin CRT de component varsa %99 (720p,1080i) yi desteklemektedir Tüplü Tv lerde 1080p çıkmadı hiçbir zaman ama sen paşalar gibi HD görüntü alıcaksın hemde LCD den bile daha iyi Şimdi senin tüplü tv kare 4:3 ise HD ye yani 720 yada 1080 e geçtiğinde üst ve alttan siyah bant çeker görüntün küçülür , geniş ekran ise TVin sorun yok Ben salonda baya bir süre SONY CRT HD READY TV de kullandım ps3 ümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 8 Aralık 2009; 23:19:19 >

• teşekkür ederim arkadaşlar o zaman gönül rahatlığıyla ps3 slimi alıyım .benim tv min özelliklerinde hd tv: no (tv nin modeli kv dr29) diyor ama component giriş olduğu için kaliteli görüntü alırım değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutcan_funfighter

teşekkür ederim arkadaşlar o zaman gönül rahatlığıyla ps3 slimi alıyım .benim tv min özelliklerinde hd tv: no (tv nin modeli kv dr29) diyor ama component giriş olduğu için kaliteli görüntü alırım değilmi?

Modeli tam yaz eksiksiz ! birde kullanm klavuzunda yazar bak bakalım çöznürlük ne yazıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 8 Aralık 2009; 23:54:37 >
  • sony KV-DR29M69 kullanım kılavuzu var ama alt üst ettim çözünürlük yok nasıl bulabilirim veya nasıl anlayabilirim?
  • nette bakıyorum PDF bulamıyorum bulsam kullanım klavuzunda öznürlük falan yazması lazım iyice bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdmi girişli crt tv!!!!!!
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullanma klavuzunu pdf olarak buldum almanca malmanca ama idare eder Hakikaten çözünürlük yazılmamış ama component giriş var ! Bir arkadaşında varsa ps3 bir dene derim benim bildiğim component olunca hd olur ama yazmamış çözünürlük o yüzden yanlış yönlendirmek istemem seni
  • teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ben biraz daha bakıyım nete bişiler bulabilicekmiyim
  • uzaktan kumandana iyice bak bakalım HD-DVD ibaresi var mı ? TV de dene tek tek AV 1,2 diye ilerle HD-DVD yazısı çıkıyor mu ? bana cvp yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 9 Aralık 2009; 10:57:13 >
  • malesef dvd ibaresi var ama hd dvd ibaresi yok
  • Anladım benim SONY made in japan . Alakayı çözemedim ama bende HD_DVD destekliyor . senin tv nin modelinden farklı gerçi.Senin şu aşamada tek seçeneğin var veriler HD desteği olmadığı yönünde ama component beni acayip kıllandırdı ne alaka yani Component ne için konulur hd desteği vemiceksen !? Ha şu var bu tv lerde progressive scan yapan dvd playerlar destekleniyor hani senin dediğin gibi daha net bir görüntü için konulmuş olabilir ! Önünde tek seçenek var bir arkadaşında xbox360 veya ps3 varsa takıp deneme şansın olursa çok iyi olur. Neden xbox360 dedim çünki xbox360 larda en azından benim aldığım ilk serilerde component kablo ile geliyor cihaz.ps3 bulursan onun için component kablo bulman lazım ! Yada şunu yapabilirsin hd desteği sunan receiver varsa birisinde component olmak şartı ile deneme yapılabilir ! Neticeyi bana ilet mutlaka

• Merhaba Umutcan,
    sana cevap vermeden önce çok şanslı olduğunu söyleyeyim!!!Çünki bende de senin televizyonun aynısından (Sony KV-DR29M69) var ve Xbox360 sahibiyim!!!
    Bu televizyon 'standart definition' ile 'high definition' geçiş sürecinin bir ürünüdür.Görüntü kaynağı ne olursa olsun (TV,DVD,VCD,Oyun Konsolu) kendi içindeki algoritmalarla yatay ve dikey çözünürlüğü tam olarak 2ye katlar!!!Bu şekilde normalden 4 kat daha net bir görüntü elde edersin!!!Component giriş olması bu yüzdendir!!Crt tüplü olmasından dolayı hiçbir LCD tvde göremeyeceğin kontrast ve renk kalitesini görürsün!Artı olarak lcd tvler kadar net olmadığı için konsollardan kaynaklanan (aa eksikliği gibi) sorunları çok daha az yaşarsın.Ben aa'sı az denen çok oyunu kendi televizyonumda X4 aa varmış gibi oynadım,hatta yorumlara şaşırmıştım.Ne zaman ki aynı oyunu bir lcd tv de gördüm o zaman anladım eleştirilerin haklı olduğunu!Hatta bu konuyu birkaç sene öncesinde forumda anlattım,bu televizyonun mevcut lcd tvlerden daha iyi görüntü verdiğini gerekçeleriyle açıkladım.Ama forumun dar görüşlü önyargılı bazı okuyucuları,bunu anlamaktan çok uzaktı hatta dalga geçtiler benimle :))
    Neyse zaten sen PS3ünü tvye takınca ne demek istediğimi anlayacaksın.Tek merak ettiğim, 4:3 formatında olduğu için alttan üstten boşluklar oluşacak mı? (Xbox360da çoğu oyunda oluşmuyor full 4:3 olarak oynuyorum -bazı oyunlar hariç- ). Sen de beni bu konuda bilgilendirirsen sevinirim.Zira ben de belki yakın zamanda bir pS3 alırım.Umarım açıklamalarım yararlı olmuştur.Keyifli oyunlar

• Onemli olan televizyonun maximum cikabilecegi cozunurluktur. Component baglanti olmasi onemli degil bizim yazlikta da CRT Philips Pixel Plus 82 ekran tv var component baglantisi da mevcut hatta component'ten bagliyorum ps3'u. Malesef sonuc 576i baya dandik bir goruntu oluyor. Gerci Call of Duty falan oynarken hic bir sorun yok hani grafik olarak asiri onemli olmayan oyunlarda rahat rahat oynarsin ama Pes 2010'u hdtv'de oynadiktan sonra CRT'de oynarsan hic begenmezsin..Ya da Nba 2k10 , Uncharted 2 , Assassin's Creed 2 gibi grafik ustadi oyunlar CRT'de malesef berbat bir hal alir. Component baglanti analog oldugu icin Digital veri aktarimi yapabilen TV olmasi onemli olan. 720p , 1080p digital aktarim sonucu olusuyor cunku. Yine de denemende fayda var her halukarda bir ps3 sahibi olmak istiyorsan al cihazi kur component'ten baglayip 576i gorecektir HDTV destegi olmadigi icin. Goruntuden memnun kalmazsan yeni bir tv plani yapmaya baslarsin. CRT Tvler Lcd'den iyi goruntu 576i'de verebilir ama 720p,1080p'de ust duzey lcdlerden iyi goruntu vermeleri imkansizdir. zaten Tuplu hd ready tv var mi bilmiyorum ara uretim modeller falan varsa vardir ancak.

• En Şanslı benim SONY CRT TÜPLÜ MADE IN JAPAN component var ve tv HD_DVD Destekli (720i ,1080i )
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ps3Slim_

En Şanslı benim SONY CRT TÜPLÜ MADE IN JAPAN component var ve tv HD_DVD Destekli (720i ,1080i )

oyunlardan ss koyma imkanin varsa koyabilir misin ? Su televizyonu merak ettim eger guzel goruntu veriyorsa yazliga yeni tv almayi planliyorum bu tarz bir sey isimi gorurse boyle bir urune de yonelebilirim. 1000 TL lik lcd tv ler pek guzel goruntu vermiyor cunku. 32 inc hd ready falan alinabiliyor bu dedigim fiyata anca ama kullanan arkadaslarim var begenmiyorum goruntulerini.
  • Salonda TV , Şu an PS3 odamda lcd ye "Bravia 32d3000"e bağlı ! ( NOT : Bu tv yi aldığımda tv de ekran çözünürlüğü 1366*768) Eve geldim PS3 bağladım bi baktım 1080p desteği ! SONY bir bu modele koydu bu özelliği alırken bilmiyodum eve gelince keşfettim ! CRT SONY yi de doğubankttan aldığımda bilmiyodum nerden tahmin edim allahın crt tv si HDEADY çıkacak ! Bu yönden çok ballıyım SONY yi seviyorum sanırım oda beni çok seviyor TV almak isteyen benimle alsın resmen pazardan aldım bir tane eve geldim HD tv benimkisi CRT tv lerde SS çekerken radyasyon yaydığı için SS lerde bantlar çıkıyo gri gri benim telde ! Ama google dan resim koyuyorum senin için

Sony Tüplü Tv Component Giriş Görüntü

• Çok fazla detaya girilmiş,konuyu açan arkadaşın kafası karışmış olabilir.

Ben bir CRT TV'nin herhangi bir LCD TV'den (HD Ready veya FULL HD) nasıl daha iyi görüntü verebileceğini anlamadım ama aksini iddia eden arkadaşın mutlaka bir bildiği vardır.

Umutcan;

Ben PS3'ümü 1 ay kadar Panasonic tüplü TV'de oynadım.1 ay sonra FULL HD LCD'ye geçince arada dağlar kadar fark varmış dedim..

1-) Crt TV'de oyun oynarken oyun içi yazılar ufacık görünüyor,doğru düzgün okuyamıyorsun.Benim PS3'ü alınca ilk oynadığım oyun Prototype idi.Oyunda 15-20 tane farkı skill vuruşu/combo,hepsinin nasıl yapılacağını anlatan '' hint '' ler,vs. vardı ve hepsini okumak durumundaydım.Acayip sinire kesmiştim o zaman.

2-)576i (dogal) çözünürlükte ve 4:3 oranında oynuyorsun.Bu da çoğu oyunda alt veya üstte boşluklar olmasına sebep oluyor.LCD TV'ye geçtikten sonra 16:9 oranında oynamaya başlayınca inanılmaz fark etti.

3-)Oyun içi grafikler Tüplü TV'de çok bayağı görünür.

Bazı arkadaşlar LCD TV yoksa PS3 alma,aleti mundar etme filan diyebilir.Bence Ps3 al,yanına birde RGB kablo al(PS3'ü TV'ye scarttan bağla) ve o şekilde kullan cihazı.Eğer ilerde olurda LCD filan alırsan şahane olur zaten.Ayrıntılar canını sıkmasın yani,eğer kafana yatıyorsa al.Uncharted 2,KZ 2,MW2 ve ilerde GOW3,GT5 gibi oyunları bu platforma gönül veren herkesin en az bir kez oynaması lazım.

Pişman olmazsın bence.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeraydin -- 14 Aralık 2009; 0:10:38 >

• Benimde salonda 2001 model 82 ekran TOSHIBA CRT var component giriş mevcut ama HD özelliği yok her component girişli TV'de HD olacak diye birşey yok ama component kablosuyla composite ve scart'a göre çok daha kaliteli görüntü elde edersin

HD özellikli tüplü TV'lerde piyasaya çıktı ülkemizde resmi olarak sadece SAMSUNG SlimFit geldi bende kullandım ama bu TV'ler fabrikasyon hatalı olduğu için herkes gibi bende iade ettim

öte yandan internette başka markalarında HD CRT'lerini gördüm TOSHIBA ve LG'nin ama bu TV'ler resmi olarak ülkemizde satılmadı
  • Yazliktaki Tuplu Philips'in 16:9 destegi de var guzel teknolojik bir cihaz yapmis adamlar component cikis da koymuslar ama maximum destegi 576i malesef bu cihazin. Yani ben RGB+Scart olarak baglamistim en son component'te denemedim ama hic sanmiyorum daha yuksek cozunurluk destegi sunabilecegini. Kendi yazilimi ile cozunurluk arttiriyordu yoksa sabit cozunurlugu vardi ustune cikmasi icin bir secenek de mevcut degildi. O zamanlar guzeldi ama simdi burada kullandigim tv den sonra acaip sogudum daha 6 ay oncesine kadar kullandigimiz televizyondan. simdiki tv'ye gore de inanilmaz pahali bir aletti. Simdi en fazla 4 milyar versen cok ama cok guzel televizyonun oluyor zaten. kimi daha da cok veriyor ama bence degmez. hatta ve hatta eger yakin mesafe oyuncusu isen forumda 32 inch full hd samsung satan bir arkadas var 975 tl ye satiyor mesela bu tarz urunler kesin bulursun uygun fiyattan. Hic olmadi 23" full hd monitor alirsin yine oynarsin yani 350 tl fiyati var magazada monitorun Acer marka. Ps3 alip tuplu tv de takilmaya baslayabilirsin. call of duty alirsan grafikleri zaten sallamasyon oyunun pek rahatsiz etmez oynarken konusu da cok guzel grafikleri unutuverirsin. Ama diger grafik ustadi oyunlari oynamani tavsiye etmem keyfini kacirabilir tv almak icin hirs yapabilirsin : ) idare eder bi goruntu veriyorlar yani hd ready tv sart desek bile maksat oyun oldugu icin tekken 6 , cod mw2 tarzi oyunlar bes para etmez grafikli olduklari icin bence al gitsin aleti. sonra tv bakarsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.