Hesaplı bir T9 buldum, alma kararı vermek için kullananların fikrine ihtiyacım var, tavsiye edilir mi, kullanan memnun mu, okuduğum reviewlerde yüksek notlar almış ama kullananların fikrini almak isterdim, pazartesi sabahı karar vermek zorundayım, ne dersiniz alayım mı? Bu arada alacağım fiyat 570 YTL, 1GB pro duo kartla beraber.
Sağlıcakla,
Arkadaş ben yaklaşık 5 ay kadar kullandım. Hatıra aile fotoğrafları için güzel. Gece iç mekan çekimlerinde biraz yetersiz kalıyor.. Flaş 2.8 etki alanı olmasına rağman 2 metreye kadar tatmin edici. Ekrannı çok iyi net. Makroda 1 cm ye kadar yaklaşabiliyorsunuz ve makro çekimi çok iyi..Gece manzara fotolarında havai fişek doduyla +2 edeğerinde 8 dk kadar pozlama yapabiliyor ve gece çekimleri güzel. Sonuç olarak o fiyata iyi alınabilir. Boyutlarına göre iyi iş yapıyor. Sadece gece çekimlerinde sorun olur.(( Mesela hareketli düğün fotoları can sıkabilir )) Ben T9 u DSC N1 ile değiştirdim. Flaş mesafesi daha iyi . Manuel olarak enstataneyi ayarlanabildiği için geceleri daha iyi fotolar elde edebiliyorum.. Ama eğer daha kaliteli fotolar istiyorsan yaklaşık aynı fiyata Canon A540 önerebilirim. Ama onunda boyutları biraz büyük pratik olarak kullanamıyorsun.. Bilmem yardımcı olabildim mi
Cevap için teşekkür ederim, anladığım kadarı ile süper değilsede yeterli iş görebilecek bir kamera, fiyatta iyi, zaten bu kadar compact bir makineden süper sonuçlar beklemek hata olur, Canon dediğiniz gibi benim amacım için büyük, devamlı cebimde taşıyabileceğim bir makime istiyorum, N1 almayı düşünüyordum, makineyi gördüm, tipini pek beğenmedim, biraz şişman, dokunmatik ekran fikir olarak iyide kullanımda pek pratik değil gibi geldi bana devamlı parmaklamak zorunda kalacağım için yoksa birde kalemini devamlı taşımak gerekecek ve büyük ihtimalle kısa zamanda kaybedip gıcık olacağım, Cnet incelemesinde de 6,5 civarı düşük bir not verildiğini de görünce(T9 7,8 almış) vazgeçtim ama dedikleriniz doğru, manuel ayar olanağı daha iyi resimler çektirir, bu makine ile çekilmiş fotolar gördüm gerçekten güzeldi, Sony tercih etmemin bir nedenide neredeyse video kamera ayarında kalite veren video çekimleri, iki kamera taşımak zorunda kalmadan gömlek cebindeki küçücük makine ile herşeyi ortalama kalite ile olsada yapmak çok cazip, tekrar teşekkürler, makineyi alıyorum.
Sağlıcakla,
Süper değil ama o fiyata çok ucuza gelir kaçırma derim özellikle VX modunda çekeceğin videonun tadına doyamazsın.
Sağol dostum tavsiyene, makineyi alacağım, çektiği videoyu gördüm bir sitede, kızlar takımının maçını çekmişler, görüntü gerçekten nefis, eğer böyle çekim yapıyorsa video kameraya hiç ihtiyaç yok gerçekten, Sony gene yapmış yapacağını.
Sağlıcakla,
Şu ek bilgiide vereyim VX modunda yani 640x480 30fps de 2gb lik ms e 25 dakika kayıt yapabiliyosun elinin altında T serisinden bir model olan kullanıcının video kamera gereksiniminin minimum seviyede olduğunu düşünüyorum basit çekimler için
Görüşün çok yerinde dostum, bizim hobimiz fotoğraf, video değil, ama mademki var kısa ilginç çekimler neden olmasın, hele Sony kalitesinde ise, alacağım ürünle 1 GB kart geliyor, yetmezse bir tane daha alırım olur biter.
slm bende t9 var.video çekimi gerçekten kaliteli tek sorun çekerken zoom yapamamak ama pek önemli değil.önce zoomu yapıp sonra çekime girersin fotograflara gelince gündüz resimleri çok güzel,gece tripod kullanmalı yada sabit yere koymalısın ki bunları yapsan bile ekranda titreme uyarısı çıkıyo ben 1 milyara almıştım hatta 200 ytl de 1gb hafıza kartı teknosadan.o fiyata bulduysan kaçırma derim ayrıca geçen gün canon'un bi makinasını gördüm kafamı karıştırdı : canon ixus 65. istersen bi bak...
ixus 65 i 600 ytl gibi bir fiyata bulamaz bence T9 u alacağı fiat çok iyi kaçırmamanı tavsiye ederim. Video çekerken zoom yapamama bütün kompakt makinalarda olan bir durum
Arkadaşlar, Ixus65 i tanıyorum, T9 dan daha iyi bir makina değil, ekran 3" ama dokunmatik N1 gibi ki bunu istemiyorum, aynı T9 gibi bazen kırmızı göz problemi doğuyor, şişman, T9 dan 1cm daha kalın üstelik video çekimleri Sony'nin yanına yaklaşamaz bile, daha sayayım mı, ekranı 173K halbuki Sony'nin 230K, ISO değeri daha yüksek ama bana lazım olan bir şey değil, sonuç T9 a devam.
Sağlıcakla,
eet hafif içimde kalmıştı ixus acaba t9 almasa mıydım diye bunları okuduktan sonra rahatladım tekrar teşekkürler...
Burada iki ürünüde kullandığım için müdahele etme gereği duyuyorum Video konusunda çektikleri kaliteler aynı ayrıyeten 65 de 320x240 60fps modda çekim yapmak mümkün hızlı çekim modu altında buda arabayla giderken yolda çekim yapmak veya yağmur yağarken çekim yapmak için birebir, 65 in ekranının büyük olması resimlere videolara bakarken avantaj sağlıyor ama pil tüketiğimi sonunda da dezavantaj sağlıyor. İç mekan ve gece çekimlerinde 65 oldukça başarılı T9 dan, fakat T9 da bulunan titreşim önleme ve kompakt slim tasarım bu ürünün diğer artıları
Üstad nothing is perfect, dörtbaşı mamur kul değil Allah yapısı bile bulamıyoruz ama böyle tartşıp herşeyi açığa çıkarmak çok hoş, tüm özellikleri bilip ihtiyaçlarımıza göre karar verme şansı sağlıyor, bendeniz T9 a devam eder.
Sağlıcakla,
Burdaki amacımız ürün seçiminde tüketicinin kafasındaki soruları minimuma indirmek, kimsenin sonradan süprizlerle karşılaşmasını istemeyiz dimiŞahsi fikrimdir o fiyata kesinlikle kaçırma sen T9u
Ok, teşekkür ederim yardımlarınıza, laptopumuda sitedeki açıklamalardan yararlanarak almıştım, hiç bir şey süpriz olmadı böylece, çok memnunum, derdini söylemeyen derman bulamıyor.
Sağlıcakla,
Boşuna tüm enerjimizi buraya akıtmıyoruz
Arkadaşlar, yardımlarınıza teşekkür ederim, T9 u teslim aldım, fotoğraf kalitesi süper değil ama yeterli, ergonomisi çok keyifli, video hakkaten çok iyi, tam konuştuğumuz gibi, memnunum.
Sağlıcakla,
Amacımız seni memnun kalmanı sağlıyacak ürünle uluşturmaktı, güle güle kullan
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme