Küçük dahi George Francis Hotz Sony�nin kâbusu oldu...
iPhone�u kırarak Apple�ın baş belası olan 20 yaşındaki dahi genç, Sony Playstation 3�ü gözüne kestirdi
KORSAN OYUNLARI ÇALIŞTIRACAK
Gerçek ismi George Francis Hotz olan �geohot� lakaplı Amerikalı hacker, Sony�nin �kırılamaz� dediği dünyanın en çok satan oyun konsolu Playstation 3�ü kırmak için kolları sıvadı. Blog�unda �Hiçbir şey �kırılamaz�değildir� diyen genç, başarılı olursa 3 yıldır kırılmayan Playstation 3�lerde kopya Blu-Ray oynatılabilecek. Bu da Sony�nin ortalama 150 TL�ye sattığı oyunların korsanının 3-5 milyona satılması anlamına gelecek.
DÜNYADA 27 MİLYON SAATTI
Geohot 3-4 gündür kişisel blog�unda Playstation 3�ü kırmak için verdiği uğraşı fotoğraflarıyla birlikte adım adım yayınlıyor. Konsol, dünyada 27 milyonun üzerinde sattı. Genç dahi Apple�ın iPhone�un en son versiyonunun sim kilidi için �kırılamaz� nitelemesinde bulunmasının ardından başladığı çalışmasını sadece 4 günde noktalamış ve tüm dünyada iPhone 3GS�in kullanılmasına olanak sağlamıştı.
Boş blurayler 3-5 milyondu zaten
quote:
Orijinalden alıntı: DH Ready
kırmasına gerek yok sadece gizli tutulan prototip değerlerin kopyasını oluşturur heralde ne oldu lan ışığı gördüm iyi fikirmi dur bende deneyim
sony DH Ready ile baş edemiyor
Koçum Benim
quote:
Orijinalden alıntı: Chimaerane
quote:
Orijinalden alıntı: Forumchu
Yok kırılmasın böyle devam. PS3'ün cılkı çıkacak sonra
Ne alakası var anlayamadım.Daha fazla kişinin PS3 sahibi olabilmesi yada daha çeşitli oyunları alıp oynayabilmesi senin klasını mı zedeler?
Ne alakası var arkadaşım. Bu şekilde alıyorsun 1-2 oyun. Ama oyunun zevkini çıkarıyorsun. Diğer türlü korsan olsa alacaksın 5-10 tane sonra oyundan bir şey anlamayacaksın. Neyse görüş meselesidir. Bir şey demiyorum. Benim görüşüm budur.
Daha uğraşıyormuş ama henüz bir olumlu sonuç alamamış. Elinden geleni yapsın başarabilirse birçok kişi teşekkürlerini belirtecektir zaten.
palavradan başka bişey değil.Bu kadar büyük firmalara bu kadar büyük zarar ettiren biri elini kolunu gezerek dolaşamaz internette polis evini bulamayacak sanki
quote:
quote:
quote:
Ne alakası var anlayamadım.Daha fazla kişinin PS3 sahibi olabilmesi yada daha çeşitli oyunları alıp oynayabilmesi senin klasını mı zedeler?
Ne alakası var arkadaşım. Bu şekilde alıyorsun 1-2 oyun. Ama oyunun zevkini çıkarıyorsun. Diğer türlü korsan olsa alacaksın 5-10 tane sonra oyundan bir şey anlamayacaksın. Neyse görüş meselesidir. Bir şey demiyorum. Benim görüşüm budur.
İyi de o senin kontrolünde olan bir şey.
quote:
Tried changing different values in the configuration ring. No good results.
The start vector doesn't matter, I can corrupt it and the system still boots fine. So somehow it's bypassing it, and is probably running the first stage loader in ROM. Therefore it's never on the bus. :-(
Changing almost anything else puts the system in Wait State, bit 20 of POR Status is high, and POR never completes. I was hoping to cleverly move some MMIO around to be able to access something I shouldn't, and strap up to an HTAB write. But change just about anything and the system doesn't boot. And the just about doesn't make me think I'm missing something obvious like a checksum. :-(
The SPI stuff is all documented here. Maybe someone has an idea about what to try. The only SPI MMIO accesses that work are the FlexIO ones, otherwise everything seems to match this document.
Here is a dump of the raw config data and it's parsing.
Looks like I might have to take this up a notch, like glitching the RAM bus to enter a corrupt HTAB entry or something. Although for all I know they read back. Logic analyzer on the RAM XDR bus? That's gotta be a decrypted hypervisor. Or glitching the address pins? I hate these stupid fast buses, reasonable buses make cell phones nice.
Ağzınızla söylüyorsunuz kırsında alalım ps3 diye. Sony destekli olmalı bu vaka yüzde90 , güzel bir kampanya. Modası geçmeye başladığı anda eldeki stoklar kademeli tüketilir, güzel iş vallahi. Bu çocuk da bu kadar hardware-software bilgisiyle çoktan dünyanın anasını ağlatmış olmalıydı, 20 yaşında sağlam vicdani değerlere sahip(!) meraktan yoksun dingin beyin
quote:
quote:
quote:
sen yine 1-2 oyun alır zevkini çıkarırsın problem çıkmaz
quote:
Orijinalden alıntı: fifa_05
quote:
quote:
quote:
sen yine 1-2 oyun alır zevkini çıkarırsın problem çıkmaz
sony mahsus kırdıracak belkide.elde kalan ps3leri çipiyle millete kakalayıp ps4ü piyasaya sürecekler.olmayacak iş değil..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme