Şimdi Ara

Sony'nin yakında çıkacak olan akıllı telefon kameraları detaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony'nin yakında çıkacak olan akıllı telefon kameraları detaylandı
    Halihazırda Sony’nin akıllı telefonlara yönelik en büyük görüntü sensörü olan 1 inç boyutundaki IMX989 sensörü birçok kamera odaklı telefonda yer aldı. Bununla birlikte, boyut her şey demek değil ve resmi olmayan raporlara göre Sony'nin sıradaki iki yeni sensörü biraz daha küçük olacak ancak aradaki boyut farkını akıllı tasarımlarla kapatacak.



    Sony'den yeni sensörler geliyor



    Belirtilenlere göre Sony IMX903, 48MP çözünürlüğe ve 1,4µm piksellere (IMX989'daki 1,6µm'ye kıyasla) sahip 1/1,14" bir sensör olacak. Çift piksel otomatik odaklamayı destekleyecek, böylece her piksel her biri 0.7 x 1.4µm boyutunda iki foto diyottan oluşacak. Bu sensör aynı zamanda Dolby imzalı Geniş Dinamik Aralık teknolojisine sahip olacak ve yüksek kare hızlarında 4K video çekebilecek. Tüm bunların ötesinde IMX903, Sinematik Mod’a sahip olacak, dolayısıyla video performansına odaklanan telefonlar için bu sensör güçlü bir seçim olacak gibi görünüyor.



    Sony'nin yakında çıkacak olan akıllı telefon kameraları detaylandı
    Diğer tarafından Sony IMX907, 1/1.12" boyutuyla aşağı yukarı aynı boyuta sahip ancak biraz daha yüksek olan 50MP çözünürlüğe sahip. Piksel boyutları 1,4µm olarak bu sensörde korunuyor ancak dörtlü piksel otomatik odaklama için her biri dört foto diyota (0,7 x 0,7µm) bölünüyor.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi altı akıllı telefonu için güncelleme yayınlamayı durduracak: İşte listesi



    Genellikle, çift piksel AF sensörleri kendi doğal çözünürlüklerinin iki katına kadar görüntü çıkışı sağlayabiliyor. Dolayısıyla telefon üreticileri isterlerse IMX903'ü 96MP modunda, IMX907’yi ise 200MP modunda kullanabilir. Bu da Sony'nin uzun süredir ilk kez Samsung'un en iyi sensörüyle çözünürlük konusunda eşleşmesi anlamına geliyor. Son olarak bu yeni sensörlerin tam olarak ne zaman çıkacağı veya hangi telefon modelinde kullanılacağı belirsiz.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/sony_is_reportedly_working_on_imx903_and_imx907_image_sensors-news-59300.php







  • IMX903 iPhone 15 Pro serisinde kullanılacak olan sensördü. Birkaç yerde bununla ilgili haberler çıkmıştı. Gerçi bazı yerlerde iPhone 15 Pro’da kullanmaktan vazgeçtiği ve iPhone 16 Pro serisinde kullanılacağı da belirtilmişti.
  • sony telefonlarında kullandığı lensler ne kadar kaliteli olursa , kamera uygulaması o kadar kötü oluyor ve amiral gemisi , cihazların fotoğraf ve video performansı rakiplerine kadar düşük kalıyor hatta bazen tatmin bile etmiyor .

    Ahh Sony ahhh ....

    Girsene kafadan damga vuracak bir telefonla ülkeye :)
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    15 pro değil ama 15 pro max için imx903 kullanabilirler.
  • Ulan tam dayaklık bu adamlar, 21.9 film izlerken altta üstte boşluk kalmasın diye dar ekran yapıyorlar, kullanıcı istemiyor hala devam ediyorlar. 7,8 milim daha geniş yapsalar şu 5 v nin beyazını alırdım.
  • Ah Sony üzümlü kekim, sen tr pazarından çekildikten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı...


    Tekrardan ülkeye giriş yapsan tercih edeceğim tek marka sen olursun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.