Bildirim
Sony'nin led tv pazarındaki durumu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: blackwinterday
Tüplü tv zamanlarında Sony'nin bariz bir üstünlüğü vardı. Neydi o, ha hatırlatım Trinitron. Diğer tv'lere göre çok daha canlı renkler falan verirdi. Şimdi led tv'ler çıktı, Sony'nin ismini duymaz olduk. Samsung aldı bayrağı yürüyor. Adamlar ucuzunu da yapıyor kalitelisini de. Siz ne düşünüyorsunuz?
sony nin fiyatları biraz daha yüksek..
samsung ürün gamı daha geniş Türkiye de..
benim takip ettiğim kadarı ile (belki de kullanıcı sayısının azlığındandır bilemiyorum) Sony memnuniyeti çok daha fazla.. -
Samsung panelleri kime yaptırıyor mesela? Sony kendisi üretiyordur herhalde. Bir de Sony tv'ler Japonya'da mı üretiliyor yoksa onlar da Çin'e mi kaydı? -
quote:
Orijinalden alıntı: blackwinterday
Samsung panelleri kime yaptırıyor mesela? Sony kendisi üretiyordur herhalde. Bir de Sony tv'ler Japonya'da mı üretiliyor yoksa onlar da Çin'e mi kaydı?
Yanlış bilmiyorsam (tabii tüm modellerinde değildir sanırım) Sony, Sharp panel kullanıyor. -
Samsungun kendi panel fabrikası var. Hatta bu fabrikaya Sony %49 hisse ile ortak olup kendi tvlerinde kullandı. Geçen yıl Sony bu ortaklıktan ayrıldı ve Japon devletinin teşviki ile diğer Japon Tv üreticileri birlikte lcd fabrikası kurulumuna gittiler.
Bu fabrika ne durumda ve üretimi hangi tvlerde kullanılıyor bilmiyorum. Başka arkadaşlarımız bu konuda güncel bilgi verebilirler.
Samsung ürettiği tvlerinde , 7-8 gibi üst serilerde kendi panellerini kullansa da giriş ve orta seviye modellerinde AUO ve CMO gibi ve başka lcd türeticilerinin panellerini kullanıyor. Bu durum hala aynı şekilde devam ediyor.
Sony de zamanında AUO ve CMO panel kullanmıştı ama şu anda ne yaptığını doğru şekilde öğrenmek için bu Japonyada kurulan fabrika sonrası güncel durumu bilmek gerekir. Tabiki bu fabrikada hangi ebatlarda tv panel üretildiği de önemlidir. Mesela 40"-46-"55" üretimi yapılıyor fakat 32" ve 37" yapılmıyorsa , bu paneller piyasadaki diğer Lcd üreticilerinden temin edilecektir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X