Şimdi Ara

SONY MEX-BT2500 BLUETOOTH Nasıl Bir Cihaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar napacağımı bilemiyorum. Sony ve Pioneer arasında seçim yapamıyorum. Ayrıca atracplus3 eksikliği önemlimi PIONEER DEH3000MP ,PIONEER DEH55BT BLUETOOTH ve SONY MEX-BT2500 BLUETOOTH bir türlü kara veremedim.Yardımcı olursanız çok mutlu olcam

• kişisel fikrimdir Pioneer den şaşma
  • Teşekkürler ama herkes o kadar yorum yapıyorki napcam bilemiyorum. Birçok özellik var (USB,RDS,S-MOFSET..)aslında ben önemli olanın yani çalan parça içindeki enstrumental aletlerin yada arkadaki en ufak seslerin dahi muntazam bir şekilde araç içine yansıtacak kaliteli bir cihaz arıyorum. İşte sorunum burada başlıyor.Hangi özelliklerin bu kaliyeyi sağladığını tam olarak kestiremiyorum.Ayrıca arcın düzgün olmayan yollarda seyir halinde cihazın okumada sorun yaşadığınıda biliyorum. Fakat bazı cihazların adını bilmediğim ( anti..) özelliği ile bu sorun ortadan kalkıyormuş.Buarada verebileceğim fiyata karşılık iyi bir cihaz almak istiyorum. Düşündüğüm fiyat ise (300-350 ytl) yardımlarını esirgemeyecek,değerli düşüncelerini paylaşacak herkese şimdiden çok tesekkürler.

• PIONEER DEH-6900IB acaba nasıl birçok özelliği varmış.
    özellikleri ise:
    Max. Power Output MOSFET 50W x 4
    Tuner AM/FM
    Plays CD, CD-R, CD-RW, MP3, WMA, WAV, AAC
    Front Panel Removable
    Display Illumination Blue OEL
    Button Illumination Blue
    Rotary Commander Yes
    Remote Control Included
    Multi-Language Display Yes
    Cellular Telephone Auto Muting Yes
    Aux-in Yes (Rear)
    iPod Direct Control Yes
    IP Bus Yes
    RCA Preout 3 (F+R+S/W or NON-FAD)
    Sub-display Output Yes
    Hard-wired Remote Input Yes
    Direct Sub Drive Yes
    High Voltage Output Yes
    ISO Connector ready Yes
    Full Control Expansion Units Multi-CD, TV, Multi-DVD, Bluetooth, USB
    Partial Control Expansion Units DABRadio Data
    System (RDS) Yes
    Traffic Announcement Yes
    Best Stations Memory (BSM) Yes
    Auto Alternative Frequency Search Yes
    Preset Channel Memory 24
    Auto/Manual Frequency Search Yes
    PTY Search Yes
    CD-R/RW Playback Yes
    MP3 Yes
    WAV Yes
    Windows Media Audio (WMA) Yes
    iTunes AAC Playback Yes
    CD Text Yes
    MP3 Text Display Yes
    Disc Title Memory Yes
    Track Search/Scan/Repeat Yes/Yes/Yes
    Last Position Memory Yes
    Random Play Yes
    Balance Yes
    Fader Yes
    Loudness Yes
    Low Pass Filter Yes
    High Pass Filter Yes
    Graphic Equaliser 7-band
    Automatic Sound Leveliser (ASL) Yes
    Source Level Adjuster (SLA) Yes
    BMX Yes
    Attenuator Yes

• bu modelde USB girişi yok. Fiyatıda 500 ytl üzerinde. Ben Pioneer DEH-4000UB modelini kullanıyorum kendi arabamda. 4 adet 10cmlik tweeter li hoparlör ve dandik bir anfi birde pioneerin subı var. ses tatlılığı mükemmel. çok net ve çok canlı. dinleyen herkes çok beğeniyor. zaten Pioneer dedinmi ana ünitede akansular duruyor herkeste. 6900IB nin 3 RCA çıkışı var bu profesyonel uygulamalar için çok uygun. 4 kanal component beslemek icin ses çıkışı ve 1 tanede subwoofer çıkışı mevcut. benim teybin 1 adet RCA çıkışı var bunuda subwoofer için kullanıyorum. USB girişi senin için bi anlam ifade etmiyorsan bu teybi tercih edebilirsin tabiki.. Bluetooth özelliğini kullanmayacaksan biraz daha uygun fiyatlı modellerede bakabilirsin tabiki.

Pioneer DEH-6000 UB modeline bakabilirsin. USB lidir. kumandalidir. 2 RCA çıkışı vardır. fiyatıda 450 civarlarında.
  • Değerli bilgilerin için çok tesekkürler.Pioneer DEH-6000 UB ve Pioneer DEH-6900IB ikisinden birini alcam. Sayın arkadaşım bu iki modeli iyi fiyata garantili olarak alabileceğim bildiğin bir yer varmı veya link varsa onuda verirseniz çok sevinirim.Teşekkürler
  • Rica ederim ne demek..
    spot modellerde var yalnız ben sana tavsiye etmem.. sonu 50 ile biten modeller, mesela 3050UB 4050UB falan.. DEH-6000UB bence 6900IB den daha iyidir. neden dersen USB girişinin kolaylığını yaşarsın.. zırt pırt cd yapmak zorunda kalmazsın. at şarkıyı dinle begenmediysen sil yenisini yükle.
  • Sony Mex-Bt2500 nispeten eski bir cihaz ve amfi ile kullanmaya çok uygun değil (rca çıkışları yok).

Sony Mex-Bt2600 daha yeni ve bir çift rca çıkışı ile amfi bağlayabilme imkanı veriyor (subwoofer ya da arka hoparlör için kullanılabilir bu çıkış)

Sony Mex-Bt3600u ise bu serinin en yeni ve yetenekli üyesi. Rca çıkışları var, ön panelde ise USB ve Aux girişleri var. Fiyat olarak da sizin söylediğiniz aralığa uyuyor.

Bluetooth'lu Pioneer ve Sony'lerin en temel farkı konuşma için Pioneer'lar harici mikrofon kullanıyorken Sony'ler cihaz üzerindeki dahili mikrofon kullanır. Harici mikrofon cihaz montajını uzatan ancak daha kaliteli sese imkan tanıyan bir uygulama, dahili mikrofon ise daha kolay montaj imkanı ve ortalıkta harici bir cihaz bırakmadığı için göze daha hoş gelen bir yaklaşım.

Ben kendim Pioneer DEH-P980BT kullanıyorum, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir cihaz ama sizin fiyat aralığınızın çok dışında olduğu için es geçiyorum..

• Çok tesekkürler Sony Mex-Bt2500 modelinin eski bir cihaz olduğunu bilmiyordum.Ellerinize sağlık bilgileriniz için:)
  • Evet ben Pioneer DEH-6000 UB modelini hepsiburada adresinde buldum fiyat ise 537,49 YTL (KDV Dahil) bu modele bakarken orada PIONEER DEH-7900 ve PIONEER DEH-7000UB modellerini gördüm. Fiyatlar ise PIONEER DEH-7000UB için 811,25 YTL (KDV Dahil) ve PIONEER DEH-7900 için ise 648,75 YTL (KDV Dahil) bu fiyatları kredi kartı ile karşılayabilirim.Ancak piyasada garantili olmayan spot olarak bu modeller bulunabiliyor.Acaba garanti dışında fark varmıdır aralarında yani ses kalitesi gibi demek istediğim 2. kalite gibi bir şeymi olur .
  • Arkadaşlar araştırdıkça içinden çıkamıyorum bu işin hep yeni bir şeyler öğreniyorum.Bir an önce almak istiyorum ama fiyatlardaki abuk subukluk nedeni ile tedirgin oluyorum.Sonradan üzülmek istemiyorum.Bazı okuduğum yorumlardan birini göstermek istiyorum.Pioneer DEH-7900 modeli 648,75 ytl (KDV dahil) iken " ben bu 7950ub modelini aralık ayında aldım tahtakale piyasasından 350 ytl ye :))) ama gerçekten süper bir cihaz alan asla pişman olmaz.harıcı usb bağlantısı sayesınde lazeriniiz sürekli sıfır tutatbılırınsız.." böyle bir yazı ile karşılaştım. Nasıl oluyor yani iki üründe aynımı? Aynı ise neden bu kadar para veriliyor.
    Ayrıca alpine diye bir markada varmış.Aralarından bir tanesi dikkatimi çekti.

!ALPINE CDA-9884R CD / MP3 / WMA / AAC ALICI ÇALAR !

iPod® ve CD cihazlarınız için dehşet bir ses
    Arabanızın içini Alpine firmasının dünyaca meşhur IMPRINT ses teknolojisi ile donatın ve tüm müzikleri orjinalleri gibi dinleyin – iPod® ce CD leriniz için.
    Özellikler
    Radyo
    Hafıza ön tanımı: Ön tanımlı istasyonlar (FM:18/MW:6/LW:6)
    RDS fonksiyonları: TA, TP, PTY, NEWS, RADIO TEXT
    Bluetooth®
    Bluetooth hazır - Alpine KCE-300BT gerekir. Özellikler telefon modeli ve servis sağlayıcılara gore farklılıklar gösterebilir.
    Eller yokken kullanma, Sesli görüşme hazır
    Telefon rehberi transferi
    Müzik çalma akımı
    Streaming Müzik control akımı
    iPod® için bağlantı
    Bağlantı tipi: iPod için tam hızlı bağlantı
    Bağlantı: Tam hız kablosu (KCE-422i)
    iPod uyumluluk: Tam hız bağlantısı: iPhone, 4th/5th Gen. iPod Video/Photo, iPod mini, iPod nano ve iPod touch
    M.I.X. (Shuffle) yeteneği: Şarkı, album, tüm mevcut seçimler: Çalma listesi, Sanatçılar, Albüm, Şarkı, Besteci, müzik rehberi
    Yüzde arama
    Bilgi gösterme: Sanatçı, Şarkı, Albüm
    Disk Çalıcı
    Disk Çalma tipi: CD/CD-R/CD-RW
    Müzik çalma: MP3/AAC/WMA çalma
    M.I.X. Modu: Bir (Dosya)/Tüm (Rasgele çalma)/Rasgele (yalnızca CD)
    24bit DA çevirici
    USB için bağlantı
    USB gereksinimleri: 1.1/2.0
    FDosya sistemleri: FAT 12/16/32
    MP3 çözme: MPEG-1/2 AUDIO seviye-3
    WMA çözme: Windows Media™ Audio
    AAC çözme: ACC-LC biçimi ''''/m4a'''' dosya
    Kanal sayısı: 2-kanal (Stereo)
    Ses Ayarlama
    Subwoofer seviye ayarlama
    Bass merkez frekans ayarlaması
    Bass genişlik ayarlamasıv
    Bass seviye ayarlaması
    Treble merkez frekans ayarlaması
    Treble seviye ayarlama
    High Pass filter ayarlama
    MediaXpander düzeltme hazır
    Time düzeltme ayarlama hazır
    Grafik/parametric ekolayzır ayarlama hazır
    High-Pass/Low-Pass çapraz ayarlama hazır
    MultEQ: IMPRINT ses sistemi hazır
    CD Değiştirici Kontrolü
    M.I.X.: One/All (Shuffle)
    Çoklu değiştirici kontrolü: MP3 Değiştirici CHA-S634 dahil çoklu değiştirici kontrolü (KCA-410C ile)
    Müzik metin bilgisi: CD:Metin kaydırma gösterici, MP3: Metin bilgi gösterimi (ID3 Tag)
    Genel
    Görüntü: Beyaz LCD (5x9dot, x12)
    Kontrol tipi: Rotary Encoder Knob
    Yüz rengi: Gunmetal siyahı
    Aydınlatma düğmeleri: Mavi/Yeşil/Kırmızı/Amber
    Çıkış: 3 PreOut (4V PreOut)
    lPreIn: 2 PreIn (Front/Rear)
    lVersatile-Link Ready
    AUX-In: Tam hız
    Direksiyon control hazır
    OEM Sub-görüntü hazır
    Black Out: Full Black Out
    Ön paneli çıkabilir
    Çap: Dimmer Input
    Güç anten çıkışı
    Amplifier Remote Turn-On Output
    Uzaktan kumanda: Hazır
    Özellikler
    Maksimum güç çıkışı: 4 x 50W
    FM Radyo
    Radyo aralığı: 87.5-108.0 MHzMono kullanılabilir hassasiyet: 0.7 V
    50dB Quieting hassasiyet: 1.1 V
    Alternatif kanal seçimi: 80.0 dB
    Sinyal-to-gürültü (S/N): 65.0 dB
    Steryo ayırımı: 35.0 dB
    Yakalama oranı: 2.0 dB
    MW Radyo
    Radyo aralığı: 531-1,602kHz
    Kullanılabilir hassasiyet (IEC Standard): 25.1/28.0 (V/dBf)
    LW Radyo
    Radyo aralığı: 153-281kHz
    Kullanılabilir hassasiyet (IEC Standard): 31.6/30.0 (V/dBf)
    Disk Çalma

• garantili ile garantisiz teyp arasında ses kalite farkı olmaz. biri kaçak yollarla gelmiştir. diğeri ithalatçı firma tarafından getirtilmiş ve üzerine garati sunulduğu ve gümrüklerdef alan vergiler ödendiği için extradan bir fiyat artışı olmuştur. 7000UB sanırım daha üst model ama fiyatı oldukça pahali. piyasadan yine garantili bi şekilde daha uygun fiyata bulabileceginizi düşünüyorum.

alpineye gelince pioneer den aşağa kalır yanı yok amasen pioneer den şaşma :)
  • Cevaplarınız ve düşünceleriniz için çok tesekkür ederim.Dün bir arkadaşımdan öğrendim Malezya ve Çin üretimi pek iyi değilmiş ses kalitesinde farkedilir bir durum söz konusu, ancak Japon üretimli cihazlar ise ses kalitesinden ödün vermiyormuş.Bir şey daha sormak istiyorum.USB! girişinden müzik çalındığında ses kalitesinin cd dekine göre daha düşük olduğu söyleniyor. Acaba bu doğrumu saygıdeyer arkadaşım.
  • benim teypte farkedilir bi fark yok.. ama cd den dinledigim müzik daha bi tatlı geliyo. ama kaydadeğer bir fark yok yani. ben USB girişini kullanıyorum. hem şarkı geçişleri mükemmel hızlı hemde çok pratik.
  • Tesekkürler çok sağolun bilgileriniz beni epey aydınlattı.Ellerinize sağlık işallah alcaz 7000 UB ve 6000 UB ikisinden biri artık hayırlısı olsun diyelim. Zaten görüntüsüde çok şık bu arada 7000 ve 6000 modelleri de aynı görünüme sahip
  • rica ederim yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.. görünüş birebir aynı deil. özelliklede teybin ekranları farklı. 6000UB modelinde 2 RCA çıkışı mevcut. 7000UB modelinde 3 RCA çıkışı. 7000UB modelinin kumandası daha fonksiyonel. 7000UB modelinde 7 band equaliser var. profesyonel ses sistemleri için iyi bir seçim. onun için arada 300 ytl civarinda bir fark var zaten. ( fazladan bir cd çalar almaya yeter bi ücret yada Kicker comp15 kabinli subwoofer )
  • Valla yardımcı oldunuz çok sağolun.Aaa evet şimdi baktım ama yinede çok benziyorlar diğil mi
  • benziyo evet :) 7000UB modelini alacak maddi imkaniniz varsa bence onu tercih edin. hem ilerde anfi falan takmak istediginizce mevcut RCA çıkışları istediginiz kalitedeki sesi size sunar, hemde satmak isterseniz temiz sakladığınız sürece satışınız çok kolay olacaktır.
  • Evet çok haklısınız piyasada araştırıp en uygun fiyatlısını bulmaya çalışcam 7000 modeli gayet iyi biraz pahalı, ama bakalım verebilecek olursam 7000 modelini alcam , . çok teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.