Şimdi Ara

Sony MDR-HW700DS DTS-HD TrueHD Wireless 3D 4K 9.1ch Kulaklık (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.871
Cevap
46
Favori
84.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

XR işlemcili Sony televizyonlarda @frostburn arkadaşın paylaşmış olduğu adaptör ile (Sony WLA-NS7) 360 Audio üzerinden Atmos ses alabilirsiniz. Uyumlu kulaklık modelleri arkadaşın verdiği linkte yazıyor, sadece Sony kulaklıklar diye biliyorum. (WH1000XM3, WF1000XM3, WHXB900N, WHXB700, WI1000XM2, WHH810, WHH910N, WH1000XM4, WF1000XM4, WFC500, WHXB910N)

Bu durumda Sennheiser ile Atmos alamazsınız. Ben bu sistemi denemek istiyordum ama benim televizyonda XR işlemci olmadığı için (X1 var) deneyemedim. Açıkçası ne derecede sinematik ses verebiliyor bilmiyorum.

Apple TV üzerinden en iyi ses alabileceğiniz kulaklıklar;

Apple Uzamsal ses destekleyen modeller

(Airpods Max., Airpods 3, Airpods Pro 2, Beats Studio Pro vb modeller.) Bende hem Airpods Max. hem de Airpods 3 mevcut. Max'i daha dün sattım. Airpods 3'ün sahne aralığı daha geniş geldi bana. Hem Max'in yeni modeli çıkacak diyorlar. Eğer Apple Uzamsal ses kullanacaksanız geçici olarak Airpods Pro 2 veya Airpods 3 ile idare etmenizi öneririm. Max'in yenisi çıkarsa yenisine geçiş yapabilirsiniz.

Apple TV ile kullanabileceğiniz alternatif marka kulaklıklar

- Sony MDR-HW700DS, MDR-DS7500

- JVC Exofield (XP-EXT1)

• unforgotten kullanıcısına yanıt
    Sağolasın detaylı cevap için

Sanırım ns7 pek de elzem değil kullananlar çok memnun kalmamış gibi geldi bana

Bir de zaten Bluetooth üzerinden çalışan bir sistem için neden ek aparat alıyoruz çok saçma gelmişti bana tv kendisi bu işi yapabiliyor olmalı diye düşünmüştüm kullanıcılar da benzer durumdan şikayet etmiş

Apple AirPods pro 1 var onla denerim bakalım

AirPods max vol ve bass olarak bana zayıf gelmişti umarım daha gelişmiş bir versiyonunu üretirler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SONY PS5 ile kullanabileceğim atmos ve dts özelllikli kafaüstü kulaklık arıyorum

acaba tavsiyeniz olur mu ? filmler ve oyunlar için ..

• PES_21_Murat kullanıcısına yanıt

Kendi fikrimi belirteyim; HW700DS de olur ama eğer bulabilirseniz ''Audeze Maxwell'' PS5 versiyonunu tavsiye ederim.

Rtings incelemesi,

Konu PS5 olunca seçenekler çok. Astro A50 Gen 4 olabilir, SteelSeries Arctis 7P+ olabilirç

sanırım bunlar sadece xbox ve ps5 için kendi tescilli uzlamsal sesleri destekliyor misal dts, dts-x dolby true hd dolby digital v.s. sesler yok gibi

Açıkcası şuan 3D WİRELESS kullanıyorum ama daha iyisi lazım bana

Kapalı kutu elimde steelseries arctris nova pro wireless duruyor açmadım rtings puanı da 7p modelinden geride

Bana ne lazım ps5 ile 3d ses alacağım VR ile oynayacağım

Ayrıca hem oturma odası hem de balkon tv de film izlerken kullanacağım alıcısını tak çıkar yapmamam lazım

Oturma odasında balkona hmdı fiber kablo çektim aynı anda 2 yerde nasip olursa oyun oynayabileceğim oyun formatlarını ps5 desteklerken asıl takıldıgım nokta su

Netflix Disney gibi Stream servisleri ps5 üzerinden izleyeceğimden acaba oyunlarda ps5 destek verirken filmlerde sterio gibi mi davranacak

Mesela steelseries nova pro kulaklıkta su yazıyordu kablolu baglantı da 20 - 40 Hz desteklerden kablosuz 20 - 20 destekler gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaç gündür araştırıyorum böyle tv üzerinden film formatlarında kulaklıklar tam destek vermiyor gibi

Ps5 yada Xbox oyunlarda atmos vebebilirken soundbarlara yada avr kere kulaklıklarda yazmıyor

He 700ds artık eski kalmıyor mu ? Ps5 oyunlarında verimli olacak mı bilmiyorum rtings puanı da kötü

• sadays S kullanıcısına yanıt

Evet, dediğiniz ses formatları yok, kendi ses formatlarını kullanıyorlar.

Audeze Maxwell önermemin sebebi 90mm'lik sürücüye sahip olması ve batarya süresinin çok uzun olmasıydı. İnceleme puanları da çok iyi. Windows ve Xbox cihazlarda direkt olarak Dolby'nin kendi geliştirdiği ''Dolby Atmos for Headphones'' yazılımını kullanıyor. PS5'te ise Sony'nin kendi sistemi olan Tempest 3D2 ile uyumlu.

• Film izlerken kulaklıkta gerçek sinematik ses veren sadece Sony HW700DS, MDR-DS7500 var. Bunlar da biraz eski kalıyor, 30 fps destekliyor. TV Earc desteklerse sorun olmaz sanırım. HW700 ile ilgili teknik konuları @sadays daha iyi bilir.

Bu cihazdan alsam ps5 i buna bağlayacam cihazı da TV ye bu sefer HDR - DOLBY VİSİON - ALLM VRR çalışmayacak

• Biraz elektronikten anlasam her bluetooth kullaklığa dolby atmos çevresel ses veren receiver yapardım. Yazılımla yapılabilen bir şey bu. Windows da, xbox da ve netflix de oluyor, niye diğerlerinde olmasın. Aliexpress de falan satılsa eminim alıcısı çıkar.

Netflix ve Disney gibi platformlardan film izleyecekseniz o işi kesinlikle oyun konsolundan yapmayın.

Bir tane Apple TV 4K son nesil kutu alın. Bir tane de Airpods 3 veya Airpods Pro 2 alın. Airpods Max de olur diyeceğim ama hem çok pahalı, hem konfor konusunda çok iyi değil yazın kesin çok terletir hem de yakında yeni modeli çıkacak. Apple TV üzerinden sadece daha iyi görüntü almakla kalmazsınız aynı zamanda stutter/judder gibi sorunlar da yaşamazsınız ya da minimum olur. Üstelik Airpods'lara uzamsal ses + Dolby Atmos desteği veriyor. Verdiği sinematik ses oldukça tatmin edici.

Play Station için saydığınız kulaklıklardan daha iyi olarak Audeze Maxwell var benim bildiğim.

Airpods Max'in yeni modeli çıkınca ben ondan alacağım. Aynı kulaklığı PS5'te kullanma amacım da var. Bluetooth ile bağlanırsam PS5'te stereo ses verebilir ama direkt dualschock üzerinden kablo ile bağlarsam daha iyi ses alabilirim diye düşündüm.

• Bu soruya @sadays yorum yaparsa daha doğru olur. Earc'tan bağlarsanız çalışması lazım.

• ULYSES kullanıcısına yanıt
    Sony x1 işlemcili TV Ler ile bir BT verici ypmış atmos ses veriyor kulaklıklara

Tamam işte. Onu universal yapan bir cihaz yok. Çinliler nasıl böyle pazarı boş bırakmış akıl alır gibi değil.

Sadece XR işlemcili televizyonlarda işe yarıyor, WLA-NS7.

• Hocam 1 adet ps5 var
    Ana odam ve balkonunda aynı anda görüntüyü splitter ile çoğaltarak 2 odada da oynayabiliyorum

Dualsense kol ve Sony 3D pulse kulaklık çalışıyor çekim mesafesinde sorun yok

Şimdi Sony pulse 3D ses konusunda beni tatmin etmiyor

PSVR 2 de kullanıyorum

Oyunlar için birçok kulaklık var ortak noktam oyun ve film olacak ve ps5 üzerinden planlıyorum

1. Kıstas oyun ses kalitesi de önemli Sony 3D ses veriyor

Yoksa ana oda ve balkon TV lerinde ay ayrı kulaklık wifi dongle sök tak yapamayız

Ps5 üzerinden Netflix Disney 4k hdr izlemek için kaliteli kulaklık lazım tek ps5 üzerinden hangi oda müsaitse mevsime göre film ve oyun oynamak istiyorum

Ses kodekleri atmos , DTS desteği önemli

Şimdi ps5 e Netflix ve Disney kurup Pulse 3D ile test edeceğim

Kulaklıkların çekim mesafesi de önem arz ediyor

Normal bir BT kulaklık evin her yerinde arada 3 tane duvarda olsa kesintisiz ses verdi !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PES_21_Murat -- 3 Mayıs 2024; 21:36:42 >

• sendeki tvlerin modeli ne?

splitter hangi model sen zaten splitter ile oyunları 60fpsye sabitlemiş ve allm ve vrr gibi teknik özellikleri kaybetmiş olabilirsin bile

• merhabalar geç cevap verdiğim özür dilerim işler araya girdi

@sadays beni soundbar konusundan tanıyorsun lg sn11r dens onra samsung Q990B ye geçmiştim

sonra da 7.1.4 AVR sistemi kurdum ofisimde yüksek kalitede ve ses te filmler izliyorum bu bana yetiyor

artık evde daha fazla zaman geçirmem gerektiğinden çocuklar büyüyor evde sinema keyfine yaklasmam lazım

eve soundbar sistemi kurmuyorum yeteri kadar ses açamayacağım ve beni kesmeyecek

balkon tv TCL C835 modeli hdmı 2.1 atmos vrr allm kendi hoparlörü de 2.1 KANALLI subwooferlı

ana odadaki tv de daha belli değil hikayesi uzun bir durum var yeni tv beklıyorum değişimden

oda güncle tv olacak

yani ana oda ve balkon tv lerde HDMI 2.1 VRR ALLM ATMOS DOLBY VİSİON standart olacak

media oynatıcıları ise android ve webos lg gibi yada ikisi de android

ayrıca ps5 kullanacağımdan 1 x 2 oda şeklinde kullananabilşyorum sorunsuz

görüntü coklamak için henuz splitter almadım ama HDMI 2.1 VRR ALLM ATMOS - VİSİON lu splitter alacağım bu da belli

şimdi dün ps5 te disney actım PULSE WİRELESS3D kulaklık ile spital auidio özelliği açık film izledim fena değildi

tek sorun en basından beri farkettiğim yeterli ses yüksekliğini alamıyorum beni doyurmadı ( 2 yıldır oyun oynarken ara ara kullanıyordum )

( daha net bir ses istiyorum pulse elite çıktı ama onunda performans benzer o yüzden sony 1000xm4 yada inzone h9 gibi de olabilir )

daha iyi bir kulaklık bakıyorum elimde daha önceden aldıgım kutusunu acmadığım

STEEL SERİES NOVA PRO WİRELESS var bütçe 13 15 civarı kadar

mds7000 sony düşünemiyorum sanırım VR v.s nasıl olur 2. el temizlere 4 5000 tl olabilir de diyecem ama HDMI SPLİTTER İLE NASIL OLACAK

PAUGGE DE DA VAR 2 X 2 HDMI SPLİTTER

bazı kulaklıklar arastırdım rtings de var

rtıngs.com
    The 6 Best Headsets For PS5 - Spring 2024: Reviews
    https://www.rtings.com/headphones/reviews/best/ps5

ne almalıyım ses yüksekliği iyi oalcka 3.5 mm girişi de olacak PS5 VR2 ile oyanayacağım

film performansı da önemli

ayrıca ps5 te neden film izlenmesin gayet sorunsuz izleniyor sadece dolby vision desteği yok hdr ile çözülüyor gibi

başka türlü 2 tv de film izlemenin yöntemi var mı tak çıkar yapmadan ve ayrıca ps5 te oyunlarda nasıl kullanacağım kulaklığı ?

tek çözüm ortak ps5 mantığı gibi

rtings puan tablosu kulaklıklar

rtings.com
    Headphones Table Tool
    https://www.rtings.com/headphones/tools/table

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PES_21_Murat -- 11 Mayıs 2024; 9:9:26 >

• Kusura bakma hatırladım şimdi o kadar çok yazışıyoruz ki herkesle senin işler çok karışık

atmos kulaklık sadece jcv var o da 1000 euro filan ama o bile senin işini görmez diyelim hdmi splitter aldın böldün birisi kulaklığa diğer çıkışlar balkona ve odaya gidecek uzaklıklar normal hdmi kabloyla olmaz fiber optik alacaksın balkondaki tvye öyle gideceksin ayrıca hem ps5 hem de hw700ds veya jvcnin alıcısı balkon kapısının yanında olmalı dolayısıyla 2 adet 12 metre fiber lazım bu durumda şöyle olacak hdmi 2.1 splitter in girişine ps5 takılacak hdmi 1 odadaki tvye hdmi2 balkona hdmi 3 jvc veya hw700ds'ye aksi taktirde ps5 kumandaları veya kulaklikta kesintiler yaşayabilirsin

Ürün şu

amazon
    4K 120Hz HDMI 2.1 Splitter 1X4 Ses Çıkartıcı VRR ALLM HDCP2.3 HDR10+ Optik SPDIF Optik ve 3.5mm AUX Ses EDID Ölçekleyici 4K 1080P HDMI Splitter 1 GİRİŞ 4 ÇIKIŞ Çift Monitörler için PS5 Xbox NVIDIA
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0C6XHJZNN?ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_HENGEPFGBT9VAHKH9S98&starsLeft=1&skipTwisterOG=1

Ses kalitelerini yorumlayamam ben hw700dsden memnunum jvcden de insanlar memnundu en son bazı sıkıntıları vardı düzeldi mi bilemem okumayı bıraktım

Bu arada pauggede hdmi2.1 fiber kablo yoktu o zaman splitterin hdmi 2.1 olması anlamsız olur zaten ps5 te vrr alm filan açarsan zaten 4k 60 hz ancak alırsın oyunlarda 60fps alman bile zor bur durumda zaten hdmi 2.0 splitter ve 2.0 fiberler yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 11 Mayıs 2024; 23:30:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.