Şimdi Ara

Sony MDR-EX110APB İncelemesi (kulak tırmalayan kulaklık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
5.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ön söz

    Merhaba arkadaşlar. Daha önce bir kaç model arasında kalmıştım ve şöyle bir konu açmıştım https://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=125362114 Sonuç olarak konuda belirttiğim modeller arasından Sony MDR-EX110APB almış bulunmaktayım. Yarım saat önce denediğim bu kulaklığın incelemesini sizlerle paylaşmak istiyorum...

    Hadi başlayalım...

    Neden Sony MDR-EX110AP Satın aldım?

    Bu kulaklığı alırken n11, hepsiburada gibi sitelerdeki yorumları okudum ve pek çoğu çok olumlu yorumlardı. Piyasada fiyatı 70-100 tl arasında değişen bu kulaklığı satın alırken, en azından Samsung S4 Mini ile gelen kulaklık kadar başarılı olur diye umuyordum (ki hepsiburadada birisi bu kulaklığın S4 orjinal kulaklığından 1 tık üst kalitede olduğunu söylemişti) Ancak çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki; S4 mini orjinal kulaklığı, Sony MDR-EX100AP'yi tokatlar, eline verir. Nedenini yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.

    Sony MDR-EX110AP İncelemesi

    Öncelikle ben bu kulaklığı hangi modellerle karşılaştırıyorum onu belirteyim.
    1. Samsung S4 Mini orjinal kulaklığı (3 sene önce kullandım)
    2. Philipsin SHE bilmem ne model 60 TL değerindeki kulaklığı (2 sene önce kullandım),
    3. pazardan satın aldığım 7 lira değerindeki dandik kulakiçi kulaklık (3 aydır ve şu an hala kullanmaktayım)

    İnceleme ve kıyaslamayı yukarıdaki 3 kulaklığa göre yapacağım.

    Sony MDR-EX110AP kulaklığından beklentim neydi?

    Pek çok müzik sever gibi ben de bass bekliyordum, tok ses bekliyordum. Çok büyük bir beklentim yoktu.

    Sony MDR-EX110APB basslar nasıl?

    Bu kulaklık bass konusunda gerçekten çok başarısız. Bass yok mu? Diye soracak olursanız, evet var ama o kadar dijital ve yapmacık bir bass var ki vuruşlarda bassı equlaizer ayarlarıyla oynasanız bile zar zor hissediyorsunuz. Çok ciddi bir şey söyleyeyim; pazardan satın aldığım 7 liralık dandik kulaklığın bass konusunda daha başarılı!! Samsung S4 Mini orjinal kulaklığı ve Philips SHE bilmem ne model 60 liralık kulaklığı ile kıyaslarsak, her iki model de bu kulaklığı çok fena tokatlar diyebilirim.

    BASS SEVERLER KESİNLİKLE BU KULAKLIKTAN UZAK DURMALI. Çünkü Sony MDR-EX110AP tiz kulaklığıdır.

    Sony MDR-EX110APB tizzler nasıl?

    Her ne kadar tiz kulaklığı olduğunu söylesem de, tizz konusunda da çok başarısız bir kulaklık olduğunu belirtmem lazım. Öyle ki sesi yüzde 70'den fazla açtığınızda ses kırılmaları, çızırdamalar, kulağı çizme durumları meydana geliyor. (Hepsiburada, N11 gibi sitelerde kulaklık araştırırken bazı yorumcular "kulak tırmalıyor" derdi. Ne anlama geldiğini bilmezdim ama şu an öğrenmiş oldum. Bu kulaklık tam anlamıyla kulak tırmalıyor. Pazardan 7 liraya aldığım dandik kulaklık bile son seste saatlerce dinlememe rağmen kulak tırmalama gibi bir sorunu asla yok. Bu kulaklıkta ise son seste 5 dakika bile dayanamazsınız. Kulağınız çiziliyor resmen.

    Sony MDR-EX110AP izolasyon (dış ses engelleme) nasıl?

    Dış ses engellemek konusunda orta seviye olduğunu söyleyebilirim ama mükemmel sayılmaz ama kötü de değil. Dış sesi engellemek konusunda orta seviye bir başarısı var. Mesela dışarıda caddede geçen arabaları duymuyorsunuz.

    Sony MDR-EX110AP midler nasıl?

    Mid konusunda profesyonel değilim. O yüzden bir yorum yapamayacağım. Fakat insan şöyle düşünüyor. 7 liralık bir kulaklıktan 70 liralık (indirimli aldım) bir kulaklığa geçince çağ atlamasa bile 7 liralık kulaklıkta duyamadığı bazı enstrümanları duyabileceğini umuyor (hani hep deriz ya duyamadığım enstrümanları yeni kulaklıkta duydum diye) bu kulaklık ben de hiç öyle bir etki yapmadı.

    Sony MDR-EX110AP tasarımı ve ergonomi

    Tasarım ve ergonomi bakımından oldukça başarılı bir kulaklık. Hem şık hem de ergonomik.

    Sonuç olarak.../b]

    Bass bekleyenleri hiç bir şekilde tatmin etmeyen bir kulaklık. Tiz severleri de "eh işte" seviyesinde tatmin eden, oldukça vasat ve kulak tırmalayan bir kulaklık. Fiyatı kesinlikle 70-100 TL etmez. Ben buna 10 lira ancak veririm. ALMAYIN, ALDIRMAYIN! Gidin Philips alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAPORTACI NECMİ -- 18 Nisan 2017; 15:8:42 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.