Şimdi Ara

SONY LCD TV SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaza kadar evleniyorum ve temmuza kadar TV almam lazım. Kararımı verdim ve marka bütünlüğü açısından Sony alacağım her türlü elektronik aleti. Geçen gün Sony LCD TV'lerin özelliklerini aldım elime ve inceledim baya. Kafama birçok soru takıldı. Öncelikle TV'de digiturk, Dsmart ve normal uydu kullanıcam ve Sony DVD ve ses sistemi kullanıcam. Maç ve film izlemek favorimdir.
    1- Öncelikle harfler olmadan 4000, 4500, 4730 ve 5500 serilerinden hangisi tercih edilir. Mesela 4730 ile 4500 arası fark nedir?
    2- Z serisindeki 200 Hz özelliği gerçekten 5500 serisini almaktan daha öte bir avantaj sağlar mı?
    3- 5500 serisindeki işlemci yeniliği ve USB media Player özellikleri; Z4500(200 Hz) ve X4500 özelliklerinden daha iyi bir görüntü, akıcılık ve kontrast sağlar mı?
    4- Maçlarda 200 Hz gerçekten çok fark yaratır mı 100 Hz'e göre?
    5- Sonylerde seçim yaparken işlemciye mi, kontrast oranına mı, 10 Bit olmasına mı neye dikkat etmeliyim ?
    6- W4500, W4730, W5500, X3500(bulursam), X4500, Z4500 40'' Tv'lerin hangisi benim için en iyisidir?
    7- 4000'e kadar bütçem var ama işime yaramayacak özelliğe de para vermek istemem. Bu yüzden bana bu özelliklerin artılarını söyleyebilrmisiniz?
    8- 5500 serisi yeni çıkacağı için Z veya X serisinden daha öte midir?
    Son olarak fiyat açısından sizce Nisan sonu gibi mi alayım yoksa bekleyebildiğim kadar beklemeliyim ?
    Uzun oldu ama baya inceledikten sonra bu başlığı açtım, amacım SONY'leri tek başlıkta toplamak ve benim gibil ihtiyacı olanlara yardımcı olmak.
    SAYGILAR







  • Sorduğun sorulara tek tek cevap vermeye çalışmıştım ama baktım soruların çoğu aynı kapıya çıktığını görünce vazgeçtim. Genel bir cevap verirsem sanırım daha yararlı olacak.

    Kontrast ornaları 4000'li serilerle birlikte çok çok iyi duruma geldi. Resim kaliteleri de öyle. 100hz ve/veya yukarı bir model seçersen de hareketli sahnelerdeki sıkıntıyı minimize edersin. 100 hz ve 200 hz. arasında hdtvtest sitesine göre belirgin bir fark yok.

    Bu yüzden w4500 ve yukarı modellerden hangisini alırsan al çok belirgin bir fark göreceğini sanmadığım gibi seni memnun edeceğinide tahmin ediyorum.

    Ayrıca eğer mesela 40z4500'e karar verdiysen, onun fiyatına 46w4500 alınabiliyorsa ekranı büyütmenin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

    10 bitin ise günümüzün kaynakları ile işe yaramayan bir özellik olduğunu düşündüğümden gereksiz buluyorum. Olsa da olur olmasa da...Yani bir tv alıcakken en son bakacağım özelliklerden biridir.




  • Direkt W5500 al diyebilirim ama bu cihazların birbirinden aman aman bir farkı yok !

    HiGHWAYMOUSE arkadaşımız doğru söylemiş w4500 size uygun ekranıda olabildiğince büyük tutun , saygılar...
  • Özellikleri ne kadar iyi de olsa ekranı büyütmek görüntü kalitesini bozar mı? Maç izlerken bulanıklık yada filmlerin siyah sahnelerinde bozukluk 40''e göre nasıl olur? Kısaca 40''i önerilen bir serinin 46''ini düşünmeden alabilirmiyiz?
  • Bir de W4500'de bulutlanma oluyor diye okudum konularda, bu olay 4730'da düzeltilmiş midir? Bana 4730, ara bir model gibi geldi çünkü özelliklerinde pek fark yoktu? Sanki bu sorunu düzeltmek için çıkarılmış bir model!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tamerin

    Özellikleri ne kadar iyi de olsa ekranı büyütmek görüntü kalitesini bozar mı? Maç izlerken bulanıklık yada filmlerin siyah sahnelerinde bozukluk 40''e göre nasıl olur? Kısaca 40''i önerilen bir serinin 46''ini düşünmeden alabilirmiyiz?


    HiGHWAYMOUSE 52'' kullanıyor , ilgili topicte bol miktar'da SD resim bulabilirsiniz ,

    HD uygulamalar 46'' 52'' tadına varılır elit seriler 46'' bile çıkmıyor , yakın zaman'da çıkan paneller genelde 50'' üstü

    Siyah ya başarılıdır panel'de yada değildir , ebat önemli değildir

    Örnek verelim 40'' aldınız bir kaç ay sonra keşke 46'' 52'' alsaydım diceksiniz Bir çok örnek var forumda ,

    46W4500 iyi bir seridir , 40W4500 rahatlıkla alınabilir , hiç bir fark olmaz




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tamerin

    Bir de W4500'de bulutlanma oluyor diye okudum konularda, bu olay 4730'da düzeltilmiş midir? Bana 4730, ara bir model gibi geldi çünkü özelliklerinde pek fark yoktu? Sanki bu sorunu düzeltmek için çıkarılmış bir model!


    Yukarda bahsettiğimiz gibi cosmetic ve ufak farklar vardır aralarında , X3500 W4500 önce çıktı sony en başarılı serilerinden'dir ,

    Bahsettiğiniz bulutlanma sorunu her panel'de çıkabilir , bu yüzden LCD ilerlemekte olan bir teknoloji'dir diyoruz

    Sizin yapmanız gereken alacağınız modeli , alma aşamasında dikkatli bir şekilde kontrol etmektir , saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 12 Nisan 2009; 3:45:07 >




  • niye lcd alıyorsunki ?? uydu-maç-digi-d-smart izliycem diyorsun lcd bakıyosun .. senin ilacın panasonic plazma ... ya git g12 panelli yeni pana serisine bak yada pioneer 5080 al .. lcd lerde plazma kadar verim alamazsın düşük çöz. yayınlarda..4000 tl verip sonra kafanı duvarlara vurma...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: groll

    niye lcd alıyorsunki ?? uydu-maç-digi-d-smart izliycem diyorsun lcd bakıyosun .. senin ilacın panasonic plazma ... ya git g12 panelli yeni pana serisine bak yada pioneer 5080 al .. lcd lerde plazma kadar verim alamazsın düşük çöz. yayınlarda..4000 tl verip sonra kafanı duvarlara vurma...
    aynen, pioneer veya panasonic plazma bak bence
  • Teşekkür ederim, haklı olabilirsiniz Plazma daha iyi evet ama ben daha önce de LCD-PLAZMA konusunda daha yeni teknoloji olduğu için LCD'ye karar vermiştim. Bu yüzden SONY LCD genelinde soruları cevaplarsak sevinirim. Saygılar..
  • Ne alırsanız alın 6 ay sonra yeni modeli çıkarır sony...
    Sizin cihaz eski olur... 1.5-2 seneye piyasadan kalkar... 3 seneye evinizde bir ton para verdiğiniz bir dinazorla otura durursunuz... Zamanında şu kadar para verdik dersiniz o kadar...

    Ama lcd gelecek düşünülerek alınır... Sürekli hd yayın izlemek için yada bluray media izlemek için...
    Ne zaman izleyecez bilmiyorum ama emin olduğum birşey varsa oda şu; bugün yok ilerde şu olur bu olur diye tonla para verdiğimiz cihazları bluray ayağa düştüğü zaman salonda akvaryum olarak kullanacağımızdır...

    uydu, dvd, maç... sd yayın için full hd lcd almak = mazotla ferrari kullanmak...
  • SD yayın izlememe şansımız yok ki, ekstra para verdiğimiz Digiturkün moviemaxlerinde bile film izlesem sd olacak, D+plus almadıkça. Bu yüzden cevapları daha çok bu yönde verirsek sevinirim.
    Sonuçta almışken bir kere alacağız ve en çok başka odaya koyar, yenisini öyle alırız. Bozulmadıkça da atacaz değiliz. Benim için de 2000 yada 3500 çok farketmiyor bütçem kadar alıcam. Büyük ekran fikri aklıma yatmaya başladı ama galiba 40'' alır salona koyar, sonra onu oturma odasına atar, ileride teknoloji geliştikçe salona büyük bir ekran alabilirim.
    Mesela Z serisi için izlenimlerinizi almak isterim, 200 Hz mi yoksa yeni işlemcili 5500 serisi mi?Lütfen modeller hakkında görüşlerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innovancenothing -- 12 Nisan 2009; 22:49:52 >
  • Birşey söyliyeyim size, ciddi bid digitürk kullanıcısıydım filmler diziler vs. ile aram çok iyidir.
    Ancak şu yayınlarındaki rezillik yüzünden iptal ettim, resmen insanı boş yere para vermiş hale getiriyor tv için... Bu kadar rezil olmaz olsun... Hd teledunya kullanıyorum sd kalitesi çok daha iyi iki tanede hd kanal yanında beleş nerdeyse... Film için artık dvd arşivi wd hd player vs. idare ediyorum....

    Kısacası siz ne alırsanız alın dandik gösterecek tv'niz digitürk yayınına yapılacak birşey yok...

    W5500 için sd kalitesini iyileştirdiği gibi incelemeler var W4500/z4500'den farklık olarak...

    Z4500 ve W4500 arasında görüntü açısından pek bir fark yok.. (hatta z4500 kullanıcılarının yorumuda budur fazla para mı verdik diye) 200 Hz gözle hissedilmiyor ancak testlerde ölçümlerde fark ediyor...

    X3500/X3000 piyasada yok bulursanızda almayın sd performansı iyi olmayan aletlerdir...
    X4500 yüksek fiyatlı bir üründür parasının karşılığını şu anda değil bir 5-6 ay sonra verecek...

    ne kontrasta ne tepki süresine hiç bir kağıt üzeri değere bakmayın... işlemcilerin de birbirinen nasıl farklılaştığı net belli değil...

    Kısacası sizin için en uygun şu anda W5500 verdiğiniz listede...
    Ama dediğiniz gibi boşa para vermek istemezseniz, yanı sıra maçlarda ve sd yayında en yüksek keyfi almak isterseniz şu cihazları inceleyin...

    İnanın 50'' farkı başkadır... 40'' yanında crt gibi kalır....

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-P50X10E-PLAZMA-TV,8275.html
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_50PQ6000-PLAZMA-TV,8742.html




  • önce lcd senin kullanımına uygun değil onu başta belirteyim..ha illa lcd olsun ilerde hd ağırlıklıda kullanırım dersen sana aşşağıda yazdığım şeylere bi bak istersen

    1- sony z serisini salla 200hz pek bir anlam ifade etmiyor ayrıca w4500 ve z4500 ü yanyana incelemiş biri olarak arada pek bir fark yok boşa para verme

    2-boyut olarak plazmada alırsan lcd de alırsan 46 dan aşşağısını alma

    3-sony w5500 ile sd yayında 4500 serisine göre iyileştirme olduğu söyleniyor aynı şekilde samsung b seriside.. alcaksan 4500 serisi alma 5500 alman daha mantıklı.

    4-son olarak senin için en hayırlısı pioneer 5080 olur ama sen lcd diye tutturmuşsun..genede en azından panasonic g12 panellere ve pio ya bi göz gezdir almasan bile
  • Arkadaslar adama diosunuz ki niye LCD aliyorsun plazma almiyorsun ama arkadasta demis plazma artik eski teknoloji olmadi mi, elektrik tuketimi fazla degil mi ? Siz demissiniz ki LCD alip salonda akvaryum yaparsin e ayni seyi plazma icinde yapicak bir nevi 2 yila :)

    Ayrica forumda herkes yaziyor ciziyor mac izliyiceksen, SD yayin izliceksen LCD alma diye ama istanbulda ornegin ben sitede oturuyorum evimde balkonum yok hadi diyelim HD yayin icin gittim receiver aldim nereye kurayim canagi , salonda orta sehpanin ustune mi koyayim :) Apartmanda kablolu TV , digiturk falan izleniyor ama baska kimsede yok HD icin canak ..

    Elimiz mahkum SD izlicez zaten cogu kanali. Teledunyada 2 tane HD kanal var digiturkte 5 ama acikcasi beni zaten LIG TV HD disindakiler pek ilgilendirmiyor .Varmak istedigim nokta el mahkum SD yayina. Ama gidipte acikcasi teknolojisi biten , elektrik fazladan yakan plazmada almak istemiyorum. Cozumu yok bu isin gibi, cikmaz sokak gibi saga donsen cikamiosun sola donsen gene olmuo..




  • Yeni Tv alacaklar ve Sony tercih edecekler için ciddi bir konu olmaya başladı. Modeller ve seriler hakkında görüşlerinizi duymak karar vermemizi kolaylaştırıyor. Plazma Tv konusunda görüşlerinizi de bu başlıkta konuşalım ki bu konu karmaşık hale gelmesin. Saygılar..
    http://forum.donanimhaber.com/m_31014547/mpage_1/key_//tm.htm#31014547
  • Adamı vazgeçirmeyin yahu plazmanın ekranı yanarsa kim kefil olucak

    Plazmanın eksi yönleride çok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 12 Nisan 2009; 23:33:08 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bethesda82
    elektrik tuketimi fazla degil mi


    Değil, yeni panasonic plazmalar için ne elektrik tüketimi nede burn-in konusu mevcut değil...

    Pioneer plazma kullanmanın keyfi nasıl çıkar?
    Sony lcd'nin digitürk/analog kablo yayında en iyiyi göstereceğini düşünen, hatta heryerde öyle iddia eden eve tv aldık yerine sony aldık diyen bir akraba/arkadaş bulunur... bir maçta eve davet edilir...

    Misafirin gözleri evde faltaşı gibi aşılır...

    sonra şöyle denir.... İt is a pioneer... more than you can afford

    Şakası bir yana arkadaşlar herkes istediği cihaz almakta özgürdür içi rahat olduktan sonra...

    Ama ben şu an cihaz alsam gerçekten 50'' panasonic hd plazma alırım yeni nesil 2700 liraya...
    Büyük ekran keyfi sd yayın kayfi maç keyfi en yüksek oranda...

    ha ille lcd diyorsanız w5500/ samsung B 650 ikilisini inceleyin...




  • 911GT3

    Pananın yeni serilerin buraya gelip gelmeyeceği belli değil , Amerikada çok tutulmuş haberin ola
  • İB getirmiş satıyor... Tekofaks getirse ne olur getirmese fiyatı tavana vurdurur muhtemel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.