Şimdi Ara

Plazma Tv Tercihi İçin Genel Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar LCD için yardım istediğimde PLAZMA konusu ağırlık bastı özellikle almışken 40'' LCD yerine 50'' plazma daha iyi performans verir diye. Benim de aklıma yattı ama öncelikle oturma odasına LCD, yaz sonu falan da salona büyük Plazma almayı düşünüyorum.

    Kafamda bazı soru işaretleri doğdu biraz inceleme yapınca:
    - Öncelikle Plazma TV inceleme fırsatım hiç olmadı, mağazalarda hep LCD TV var. PLazma eski bir teknoloji mi ve halen gelişen bir alan mı LCD TV gibi?
    - PLAzma TV'lerin Full HD'leri çok yok, HD Ready almak ne kadar mantıklı.
    - Bana önerebilecek plazma TV ve Fiyatları var mı?
    LCD araştırıp bir marka seçip modellerini sunmuştum. Aynısını Plazma TV için yapamıyorum. Sizin bana önerdiğiniz marka ve model var mı? Mesela Sony Plazma TV üretmiyor mu?
    Saygılar. Konuyu geliştirirsek benmi gibi LCD niyetine Plazma alacaklar olabilir belki:)


    Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir.
    Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim.
    Bilgi için TIKLAYIN
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Plazma TV yanıyor mu ya, öyle deniyor, pek anlamadım. Alıp da elimizde patlamasın:)
    Bir de elektrik çok fark eder mi?
  • Yok be kardeş nerden çıkardın yanmayı Plazmalar alındığı zaman belli bir zaman aşımı aynı ayarlarla kullanılır !

    Bilindiği gibi her kanalı logo'su vardır belli zaman aşımında bu kanalı değiştirmen gerekir , aksi durumlarda logo o bölgede kalır ,

    Gerçi son nesil plazmalarla bu durum çok az oranlara indi !

    Ayrı bir başlık açmanıza gerek yoktu bu ve bunun gibi sorularınız için Link giriş sayfasını okuyunuz , saygılar...

    http://forum.donanimhaber.com/m_12303566/tm.htm
  • pioneer 5080xa plazma tv sahibiyim.Aynı kanallların 5-6 saat izlendiği oluyor logo yanığı söz konusu değil.Aynen 5-6 saat PS3 kullandığım oluyor herhangi bir burn-in vs... söz konusu olmuyor.(tabi ki bu durum kullandığım marka ve model için yazıyorum.Tüm plazma tv leri kapsamıyor) TV günde ortalama 10 saat civarı çalışıyor, elektrik faturasına yansıması 5 tl civarı.
  • sanırım standart yayında kullanacaksın

    1-plazma eski teknoloji falan değil aksine standart yayında lcd lerden çok daha verimli

    2-iyibir hd ready panel sd yayında en iyi performansı verir.mesela jack_sparrow_82 arkadaşımızın kullandığı pio 5080 şu anda sd yayında en başarılı tv dir...

    3-önceliğin pionner olmalıdır 5080 belki bulamazsın o zaman 5090 veya panasonic g12 panelli yeni modellerine bak.bütçen çok kısıtlı değilse bunların haricindede plazma düşünme..

    4-ayrıca sony plazma üretmiyor..pioneer da panel üretimini bıraktı ama hala modelleri mevcut..bunun haricinde panasonic plazmada çok iyidir..ayrıca lg ve samsungta plazma üretmeye devam ediyor..

    5-yanma sorunu artık yok gibi bişey..pixel orbital gibi özellikler burn ini kaldırdı ...güç tüketiminde panasonic g12 panelli modeller hariç plazmalar lcd lerden daha fazla güç tüketir genelde..




  • Arkadaşlar sadece sd yayın için kullanacak değiliz. Digiturk kullansam bile şimdilik sd yayından kaçış yok, digiturk plus maul fiyatlara inmedikçe. Ama bu hiç HD yayın izlemeueceğiz anlamına gelmiyor,sonuçta en az 10 yıl kullanılacak bir TV almak istiyorum.Bbu yüzden hem sd hem HD izlemek istiyorum. Bu yüzden HD ready bir plazma bana saçma geliyor şu aşamada. Bana Full HD önereceğiniz bir model var mı? Bir de her yerde Pioneer Plazma bulunmuyor, nerlerden hem inceleyebilir hem de satın alabilirim? Saygılar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tamerin

    Arkadaşlar sadece sd yayın için kullanacak değiliz. Digiturk kullansam bile şimdilik sd yayından kaçış yok, digiturk plus maul fiyatlara inmedikçe. Ama bu hiç HD yayın izlemeueceğiz anlamına gelmiyor,sonuçta en az 10 yıl kullanılacak bir TV almak istiyorum.Bbu yüzden hem sd hem HD izlemek istiyorum. Bu yüzden HD ready bir plazma bana saçma geliyor şu aşamada. Bana Full HD önereceğiniz bir model var mı? Bir de her yerde Pioneer Plazma bulunmuyor, nerlerden hem inceleyebilir hem de satın alabilirim? Saygılar..


    10 yıl kullanabilceginiz bir cihaz istiyorsunuz anladıgım kadarı ile.bu 10 yılın ilk 5 yılında Tahmin ettiğiniz gibi bir HD yayın olmayacak en azından TR koşulları için bunu rahatlıkla fikrim olarak söyleyebilirim.720p olarak HD yayın şuanki gibi devam edecektir.Kalan son 5 yıl içerisindede aynı durumun devam edeceği düşüncesindeyim.Bununla beraber almış oldugunuz cihaz 5 yıldan sonra gerek ek teknolojiler gereksede performans açısından değiştirlmek istenebilcektir.
    Yani sizin tv kullanımınız önümüzdeki min.5 sene içerisindeki kaynaklarınıza bakıldıgında(söylediğinize göre)max.ulaşabileceginiz resim 720p olacaktır.Digitürk plus daki HD kanallar buna dahil...zaten 1080p bant genişliğini japonlar tek bir kanalda test aşamasında kullandıklarını düşünrsek bu 5 sene hiçte abartı bir zaman değil...HD ready bir plazma size saçma gelmesin...!!!
    HD ready plazmalar ile gerek SD gerek Digital platformdaki HD kanalları max.seviyede izleyebilrsiniz.Zaten amaç bu olmalı.Full HD bir cihazda sadece mkv.formatları bir WD yada popcorn hours ile veya blurayi ps3 gibi BR player larla izleyeblrsinzki böyle bir kaynagınızda şuanda yok.Olacaksada yüzdelik dilimi SD ve 720p HD yayın izleme oranınıza göre çok düşük olacaktır.
    Full HD bir cihaz kaynaklarınız ve kullanımınz göz önüne alındıgında asıl saçmalık ortaya çıkacaktır...1080p olan birşeye 720p sıgdırmaya kalkarsanız kaybınız olacaktır.SD yayında ise bu çok daha fazla olacaktır.HD readyde ise 720 cuk diye oturacaktır SD de ise fazla bir kaybınız olmayacaktır en basiti...
    Pioneer başlıgını inceleyin gerekirse size bu konuda yardmcı olablcek İrtibat şemasını verebilirim pioneer bulmanız hakkında...




  • Pioneer forumunu incelerim, çok teşekkür ederim. İstersen şemayı pm'den atabilirsin mümkünse. Mesela sitesinde satıldığını söylediği mağazada Pioneer Plazma yok teşhir için Denizlide. Yakın illerde teşhir ve incelem imkanı olan bir yerler iyi olur.
    Sormak istediğim bir başka konu, Yeni evleniyorum ve evimi yeni kuruyorum. Herşeyin en iyisini almaya çalıştığım için 10 sene de değiştirmeyi ve yenilemeyi düşünmüyorum. Bluray DV player, HD kamera ve ileride Digi plus almak istiyorum. Hatta Playstation da alabilirim zaman içinde. Bu ürünlerle tam verimli olarak HD izleyebilirim bu HD readylerle. Belki bunları az kullanıcam sd yayına göre ama kullanınca da farkettirsin istiyorum kısaca. Yoksa sd yayınlarda dizi, film ve maç çaresiz izleyeceğiz.
  • GÜNCEL
  • 720p ile 1080p arasında tvnin dibine girmedikçe fark görebileceğini sanmıyorum.aynı kaynağın 1080 p ve 720 p görüntülerini izlesen bence ne demek istediğimi anlarsın.ama sd ve hd arasında fark var o ayrı tabi.
  • Bence verdiğim irtibat numarasından veya başka bulabileceğiniz bir yer varsa oradan nihai kararınızı verin derim.Aksi durumda bahsi geçen modellere ulaşmanız imkansız hale geçicek....
  • Merhabalar

    Halkımız biraz kahve koselerindeki fikri kulağının bir kösesine yazar ve hemende bilgi sahibi olur ya hani.Oysa deriz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diye.Plazma hakkında cıkan bir kac asıllı-asılsız haberle değişmiştir tablo.yasaklanıyor-radyasyon var-elektrik harcıyor cevre dusmanı gibi.Bunu söyleyen dinleyenlerin sanki birer ikişer otomobili ve dudaklarında sigaraları yok gibi yada ceplerinde bir telefon kullanmıyorlar.Kesinlikle plazmalar daha başarılı performans verir.siyahlarda hareketli sahnelerde düşük çözünürlüklü yayınlarda.tepki sürelerinin başarısı zaten aşikar

    ben panasonic bir plazma alınmalı derim ve yeni cıkan G10 modelini dusunebilirsin.42G10 diye gecen paneller yeni nesil bir panel ve abartılı fiyatlarda değil

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-PF42G10-PLAZMA-TV,8666.html








  • YORUM?
  • istanbulda ortalama 1 kw saat 27 kurusa(yanlisim varsa düzeltin) geliyor,
    Senin plasma 127 lik ise saatte 361 watt tüketiyor oda 0,36 kw yapar günde 10 saat izliyorum diyorsun yani günde 3,6 kw lik tüketimin var demektir.
    3,6 x 30 gün=108 kw
    108 x 0,27=29,16 yapar duz hesap 30 tl

    eger lcd alirsan genelde lcd ler 280 watt harciyor dersek gunde 10 saatten 30 günde ayda 22 tl tuketir 8 tl cebinde kalir.

    Hesaplarsa yanlislik var derseniz nedeniyle yazarsaniz sevinirim


    Malum hatadan dönmek erdemlikse
    hatada israr da ahmaklIktIr.


    quote:

    Orjinalden alıntı: jack_sparrow_82

    pioneer 5080xa plazma tv sahibiyim.Aynı kanallların 5-6 saat izlendiği oluyor logo yanığı söz konusu değil.Aynen 5-6 saat PS3 kullandığım oluyor herhangi bir burn-in vs... söz konusu olmuyor.(tabi ki bu durum kullandığım marka ve model için yazıyorum.Tüm plazma tv leri kapsamıyor) TV günde ortalama 10 saat civarı çalışıyor, elektrik faturasına yansıması 5 tl civarı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 30 Nisan 2009; 22:47:23 >








  • Arkadaşlar

    Plazma hakkaten bu yıl ciddi atılımlar yapıyor ancak ülkemizde de artık pek satılan bir yer bulamıyoruz.Daha düşük enerhi daha yuksek frekans ( saniyedeki resim sayısı ) daha az yansıma ve daha yeni mimari tasarımlarla bence lcd nin her zaman ilerisinde bir performans verecekir.Samsung B serisi plazmalar ülkemizde hiç bir yerde bulşamıyorum.İB de var gibi ama arıyorum yok deniyor.

    LG 42PQ6000
    LG 42PQ3000

    PANASONIC 42X10
    PANASONIC 42G10
    PANASONIC 42S10 modellerini muhakkak inceleyin derim
  • 42g10 modeli gerçektende fiyatını hakeden bir cihaz.normal yayındada gördüm ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.