Sony kdl 40x3000 cihazımda kayan yazılarda titreme arasıra gidip gelen düzelme yaşıyorum. Tv de 100hz özelliği var. Digitürk sd yayın kullanıyorum. Haber metni özeti, müzik kanalları ve reklamların bilgilendirme altyazıları vb okunamayacak derecede titreme oluyor. Sorun tv kaynaklıysa teknik serviste durum tespit edilebilir mi. Uydudan kaynaklanıyorsa nasıl çözülebilir. Daha önce teknik serviste tv de sorun olmadığı bilgisini verdiler. Değişim istemek için yeterli bir neden olur mu? Ayrıca hoparlörden gelen cızırtı seside bazen rahatsız edici boyutta. Tv nin kendi kumandasından mute a alınca cızırtı yok gibi duruyor ancak yayın esnasında ortaya çıkıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
kullandığın kablodan olabilir.Tv ve receiver bağlantısını yaptığın kablonun kalitesi (ucuz piyasa malı bir kablo mu? yoksa kaliteli mi?) ve bağlantı tipi nedir ?
altın uçlu scart kullanıyorum.. teknosadan almıştım 30 ytl sanırım.. altyazı tiremeleri düzensiz.. arada düzelir gibi oluyor. sorun tv kaynaklı olsaydı hep düzensiz olurdu diye düşündüm.. iyimser bir yaklaşım..sizce??Digitürk hd plus yayına geçmeyi düşündüm. lnb ve cihaz değişimiyle tv ye uyumlu hale gelir diye düşündüm ancak plus almanın da gereksiz olduğunu düşünüyorum. sorun tv kaynaklıysa teknik servis tespitiyle değişim olabilir.. tesbiti nasıl oluyor o da belirsiz.. testin yapıldığı yerde kablolu yayından gelen görüntü ve ses zaten çok kötü..hoparlör deki arasıra oluşan cızırtıların çözümünü bulmak zor.
bugun eve 46x3500 un kurulması icin servis geldiginde senin problemi soyledim. genel olarak goruntude titreme ve altyazıda problem durumlarında evin-binanın topraklamasından olabilecegini soyledi
Bendede samsung var aynen oluyor. Ben digiturk alıcısından diye düşünüyorum.
Bende 40x3000 almayı düşünüyorum..Arkadaşlar x3500 le aynı özellikler diyor ama ben kendi sitesindeki resimlerini inceledim x3000 de usb girişini bulamadım...x3500 de ise var.Acaba yanılıyomuyum?
usb girişi var. her usb formatını okumuyor. altyazı tireme konusunda eklemek istediğim yazıların tamamen okunaksız hale gelmesi..yoksa yazı kalitesizliği değil. titreme yatay çizgiler şeklinde yazıları örtüyor. Aralarda oluşan hopalör cızırtısı da başka bir sorun.:(
Digitürkte aynı sorun bende de var fakat arasıra düzeliyor. LCD de sorun olsaydı arkadaşın dediği gibi her zaman olurdu. x3500 alıp kayan yazıları titreyerek görmek moralimi bozmuyor değil. Sorunun çözümünü bende merak ediyorum. Daha önce de sormuştum ama 100HZ nin aktif olup olmadığını nasıl görebilir yada anlarız öğrenemedim.
100 hz le ilgisi yok. menüde yokmuş.koymamışlar bende sordum.dediğim gibi bulanık veya titrek yazı değil. okunamayacak derecede yatay çizgilenmeler. arada düzeliyor. sony bayisinde alt serilerden lcd tv de denedik dijital yayında çizgilenme yoktu. hadi onu da geçtik. hoparlörün içinde sanki arı varmış gibi cızırtılar geliyor sürekli.. bu da fazlasıyla sinir bozucu. sinema sistemi henüz almadım. hoparlörü deneme şansım olmadı.. laptop la bağlantı yaptım görüntü alıyorum sadece tv den, ses bağlantı kablosu alacağım. ne tavsiye edersiniz? laptoptan bağlantı yaparak ses çıkışını test etmem sağlıklı olur mu?
bu durum tv den kaynaklanıyor. buna benzer sorun ben karşılaşmşıtım tv yi geri verdim.teknik servis eve gelmişti ilk defa karşılaşıyorum dedi.uydu cihazını skart kablosunu değiştirdi.sorunu çözememeişti.sonunda para iadesi yaptılar bana
cihazı teknik servise götürdüm ancak sorun olmadığını söylediler. Altyazı çizgilenmesi haricinde görüntüde logo şeklinde renkli karelenmeler oluşuyordu. çanak bağlantıları değişimiyle bu sorun büyük oranda düzeldi ancak altyazı titremesi geçmedi. Tv ekranına yakından bakınca hareketli sahnelerde de çizgilenme oluşabiliyor. bu esnada belki sorun çözülür diye teledünya aboneliği aldım. henüz bağlanmadı. düzelmezse artık tv den diyebiliriz. teledünya hakkında görüşünüz nedir.. SD Box ların çok canlı görüntü verdiği söyleniyor.
ben cok memnunum hocam digiturkten daha iyi goruntu cam gibi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme