Şimdi Ara

SONY KDL40V4000K mi? LG 42LG5000 FULL HD mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • V serisi Sony'nin en prestijli serilerinden biridir, Eisa ödülünü alan modelide bu seriden çıkmıştır.

Sony'nin V serisi, Lg'nin hiç abartmıyorum piyasadaki tüm modellerinden daha iyidir. Hobim gereği + tv değiştirecek olmam sebebiyle sürekli olarak gün aşırı farklı mağazalara gidip TV inceliyorum, LG benim için vasat bir TV dir, onca gördüğüm TV ler arasındaki en soluk ve mat görüntüyü veren TV dir, Sony'nin ve Samsung'un renklerindeki canlılık LG'de kesinlikle yok.

Bu sebeple imkanınız var ise kesinlikle Sony ve Samsung diyorum heleki ileride ben playstation 3 vb. next gen konsollarda alabilirim yada filme meraklıyım, bluray film izlerim diyorsanız kesinlikle Sony yada Samsung.

Tercih elbette sizin.

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

LG 42LG5000 FULL HD gerek y.içi gerek y.dışı forumlarda oldukça begeni toplayan ve tavsiye edilen bir model, hele 1560 olsa havada takla atılarak alınacak bir model. Teknosada su an 1900 kusur sanırım. Sony v serisi icin pek iyi konusmuyorlar, w serisi daha iyimiş. Bu arada SD yayın kalitesinde de LG epey iyimiş yazılıp cizilenlere gore..

• Eve kararimi verdim Bu Hafta icinde Sony 40V400 alacagim fiyat 2300 tl diyor bilmiyorum nekadar indirebilirim sizin orda fiyatlar ne alemde kardes iyimi bu fiyat?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3mania -- 11 Ekim 2008; 14:10:20 >
  • 40V4000'i daha dün inceledim TEKNOSA Carrefour beylikdüzü 2299ytl'ye nakit veriyor.İzlenimlerim HDDVD hızlı ve öfkeli 2 izledim özellikle kalabalığın içine yanlaya yanlaya arabayla girdikleri sahnede mest oldum.Eyvallah.Direk laptopumdan ki HDMI çıkışı var ve evdeki toshiba'ya 1:1 pixel mapping yapabiliyor ne kadar uğraştıysakta yapamadık pc'de çok iyi değil gibiydi.TOSHIBA 42VX500serisiyle aynı koşullarda karşılaştırdım aradaki fark 300 ytl'ye değmez gibiydi SONY güzel ama hakedersede o 300ytl'lik farkı SD yayın PS3'te fln hakeder kanımca
    Dün Sony Bayiine gittim ellerinde olan tek 40V400 de satilmis. Bu hafta icinde gelecegini soyledi 2300 diyor getirip eve kurariz diyor. Bu fiyat ustunden ne kadar daha indire bilirsek iyidir diye dusunuyorum internette de zaten bu fiyat altinda pek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3mania -- 12 Ekim 2008; 12:29:36 >
  • sony i kullanan sony 'i lg 'yi kullanan lg'yi, samsungu kullanan samsungu övebilir kardeşim, o yüzden ne satıcının seni yanıltmasını ne de tavsiye edenin seni yanlış yönlendirmesini istemiyorsan git ikisinin de eşit bir ayarda gösterildiği yerde ölç biç kendin karar ver... sonra niye bu kadar pahalı sony'i aldım lg çok daha güzelmiş aslında gibi ya da tam tersi bir pişmanlık duyma... çünkü benim tespit ettiğim şudur, nokia cep konusunda, sony de tv konusunda 1.dirler ama her geçen gün insanların diğer markaların da daha kaliteli ürünü daha ucuza sattıklarını gördükçe onlara kaymaya başlamışlardır, önceden samsung, lg falan ne kadardı şimdi ne kadar büyüdüler, o yüzden tek düze tavsiyelerden ziyade git bak incele hepsie öyle karar ver...Bütün markalarının ürünlerinin farkına varılmalı, çok iyi, kapsamlı bir karşılaştırma yapıldıktan sonra karar verilmeli diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 12 Ekim 2008; 15:29:04 >

• Sony.

Televizyon olarak açıkçası özelliklerine bakmadım.
    V4000 serisi V4500 serisi ile yenilendi ama benim kararım tamamen satış sonrası destek ile ilgili.
    Türkiye'de ki LG satış sonrası destek ne durumdadır bilmiyorum. Ancak yurtdışı forumlardan okuduğum kadarı ile bozulan TV oldukça çok.
    Ve müşteri servisi ile teknik servisin davranış biçimleri ve kapasiteleri sorunu kolayca çözmeye uygun değil deniyor. LG marka plasma TV'lerin özelliklerine genel olarak bakmış ve oldukça beğenmiştim.
    Ama bu cihazların kompleks olması ve bozulma olasılığının yüksek olduğunu düşünürsek, cihazın özelliklerinin yanı sıra üretim kalitesi ve satış sonrası servisin kalitesine bakmak da doğru olur.

Hangi TV'yi alırsanız alın, güle güle kullanın.

Orjinalden alıntı: metbey

sony i kullanan sony 'i lg 'yi kullanan lg'yi, samsungu kullanan samsungu övebilir kardeşim, o yüzden ne satıcının seni yanıltmasını ne de tavsiye edenin seni yanlış yönlendirmesini istemiyorsan git ikisinin de eşit bir ayarda gösterildiği yerde ölç biç kendin karar ver... sonra niye bu kadar pahalı sony'i aldım lg çok daha güzelmiş aslında gibi ya da tam tersi bir pişmanlık duyma... çünkü benim tespit ettiğim şudur, nokia cep konusunda, sony de tv konusunda 1.dirler ama her geçen gün insanların diğer markaların da daha kaliteli ürünü daha ucuza sattıklarını gördükçe onlara kaymaya başlamışlardır, önceden samsungi lg falan ne kadar şimdi ne kadar, o yüzden tek düze tavsiyelerden ziyade git bak incele hepsie öyle karar ver...Bütün markalarının ürünlerinin farkına varılmalı, çok iyi, kapsamlı bir karşılaştırma yapıldıktan sonra karar verilmeli diye düşünüyorum...

Haklisin kardes dediklerine katiliyorum kararimi verdim Sony 40V4000 alicam Nokia N95 aldim hayal kirikligi yasamadim memnunum Sonydende arastirmalarima gore memnun kalirim
    tesekkurler

• quote:

Orjinalden alıntı: 145tr

Sony.

V4000 serisi V4500 serisi ile yenilendi ama benim kararım tamamen satış sonrası destek ile ilgili.
    Türkiye'de ki LG satış sonrası destek ne durumdadır bilmiyorum. Ancak yurtdışı forumlardan okuduğum kadarı ile bozulan TV oldukça çok.
    Ve müşteri servisi ile teknik servisin davranış biçimleri ve kapasiteleri sorunu kolayca çözmeye uygun değil deniyor. LG marka plasma TV'lerin özelliklerine genel olarak bakmış ve oldukça beğenmiştim.
    Ama bu cihazların kompleks olması ve bozulma olasılığının yüksek olduğunu düşünürsek, cihazın özelliklerinin yanı sıra üretim kalitesi ve satış sonrası servisin kalitesine bakmak da doğru olur.

Tesekkur ederim Allah Razi olsun

• Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
    Kendime bir 1080p bir TV bakıyorum ve plasma mı lcd mi diye karar veremedim.
    Oturdum 1 haftadır tüm forumları ve üretici sitelerini okuyorum:
    Daha önceden dikkat etmediğim şeyleri farkediyorum.
    Yok şöyle kontrastı olsun, yok bu kadar pikseli olsun'un dışında da düşünülmesi gerekenler var.

- TV'nin olacağı odanın aldığı ışık önemli. LCD'ler daha çok ışık alan odalarda daha başarılı iken plasma'lar daha az ışık alan ortamlarda daha başarılılar. LCD'lerin genelinde (LED backlight modeller haricinde) arkada devamlı yanan floresan ışık sayesinde parlaklık ışıklı ortamda bile yeterli seviyede.
    - Alınan veya incelenen dükkanlardaki ışık seviyesi oldukça çok. O yüzden LCD ile Plasma arasındaki farkı dükkan ortamında anlamak aslında çok zor.
    - LCD'lerin kutudan çıktığı halinde genelde renkler çok abartlı ayarlanmış oluyor. Ciddi bir kalibrasyon gerekiyor. Her markanın kullandığı paneller genelde 3-5 büyük üreticiden de olsa, arkasında çalışan kart ve üstündeki yazılım genelde üretici firmaya spesifik. O yüzden kutudan çıktığı haller markaya göre oldukça farklı oluyor.

Not: Bütçeniz el veriyorsa, W4000 modeline bakmanızı öneririm 10bit LCD panel kullanıyor. Renk skalası plasmalara daha yakındır. Ama V4000'de başarılı bir TV.

• quote:

Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
    Kendime bir 1080p bir TV bakıyorum ve plasma mı lcd mi diye karar veremedim.
    Oturdum 1 haftadır tüm forumları ve üretici sitelerini okuyorum:
    Daha önceden dikkat etmediğim şeyleri farkediyorum.
    Yok şöyle kontrastı olsun, yok bu kadar pikseli olsun'un dışında da düşünülmesi gerekenler var.

- TV'nin olacağı odanın aldığı ışık önemli. LCD'ler daha çok ışık alan odalarda daha başarılı iken plasma'lar daha az ışık alan ortamlarda daha başarılılar. LCD'lerin genelinde (LED backlight modeller haricinde) arkada devamlı yanan floresan ışık sayesinde parlaklık ışıklı ortamda bile yeterli seviyede.
    - Alınan veya incelenen dükkanlardaki ışık seviyesi oldukça çok. O yüzden LCD ile Plasma arasındaki farkı dükkan ortamında anlamak aslında çok zor.
    - LCD'lerin kutudan çıktığı halinde genelde renkler çok abartlı ayarlanmış oluyor. Ciddi bir kalibrasyon gerekiyor. Her markanın kullandığı paneller genelde 3-5 büyük üreticiden de olsa, arkasında çalışan kart ve üstündeki yazılım genelde üretici firmaya spesifik. O yüzden kutudan çıktığı haller markaya göre oldukça farklı oluyor.

Not: Bütçeniz el veriyorsa, W4000 modeline bakmanızı öneririm 10bit LCD panel kullanıyor. Renk skalası plasmalara daha yakındır. Ama V4000'de başarılı bir TV.

Plasma kesinlikle dusunmuyorum kardes
    W4000 ciktimi fiyati ne kadar biliyorumusun
    Benim butce 2300 den fazla vermeyi istemiyorum acikcasi
    Tesekkur ederim

• Plasma veya LCD diye bir tavsiyem yok. Çünkü ben de karar vermiş değilim.

W4000 in Türkiye fiyatını bilmiyorum.
    Almanya'da aradaki fark 250 eur kadar.

Plasma veya LCD diye bir tavsiyem yok. Çünkü ben de karar vermiş değilim.

W4000 in Türkiye fiyatını bilmiyorum.
    Almanya'da aradaki fark 250 eur kadar.

Herhalda bana ve butceme uygun en iyi tv şu anda 40V400
    2 gün once gittim sony bayiine aksam 19:30 kapanmis ertesi sabah 10 gibi gittim 40V satilmis şansa bak
    Bu hafta gelicekmis inş.

Sony.

Eskiden bazı eksiklikler vardı ama artık dediğim gibi bu firmalar çok büyük yatırım yapıyorlar ve her açıdan kalitelerni yükseltiyorlar, Lg mesela yeni yapılanma içerisinde ve vip servis kullanıyorlar. Sürekli belirli aralıklarla telefonlarla ulaşıp bir sorununuz var mı, garanti bitmek üzereyken de bitmek üzere diye arıyor, ilgileniyorlar artık, bilgilenmdirmek istedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 12 Ekim 2008; 16:09:55 >

• Sony 40V4000 de 2 ayri kanali ayni anda izleye biliyormuyuz ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3mania -- 13 Ekim 2008; 16:50:03 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.