Şimdi Ara

Sony KDL-46W4500 incelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
7.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Dostum senin kullandığın ayarları bana yazabilir misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doodlezz

Hmm...

Dostum senin kullandığın ayarları bana yazabilir misin?

Ya Dostum yazayım yazmasınada senin ayarları gördükten sonra cesaretim kırıldı. Benim ayarları beğenme ihtimalin çok düşük gözüküyor.

Fakat bilmeni isterim.

1-Benim vereceğim ayarlar kafadan bulunmuş ayarlar değildir. Ayar DVD'si kulllanarak buldum.

2-Bu ayarlar v4000 için geçerlidir. Ama diğer Sony modellerinde de doğru sonuç verme ihtimai yüksek.

3-Göz canlı renklere uzun süre maruz kalınca olması gereken doğallıkta renkler soluk gelir. Göze zaman vermek lazım alışması için. İlk baktığında kötü deyip kestirip atma.

4-tV yayınlarında farklı renk tonlamarı kullanıldığından kanal, dizi, reklam değişikliklerinde hepsinde tam ideal sonuç vermeyebilir. Ama Amerikan film ve dizilerinde, DVD, blu-ray gibi kameralardan tut, beyaz dengesine, kullanılan renk filitrelerine kadar profesyonel olan yapımlarda ideal sonuç verir. Yönetmenin bize yansıtmak istediği renkleri bu şekilde görebilirsin.

Mode: standart

kontrast:83
    parlaklık:53
    renk:43
    renk tonu:sıcak2
    keskinlik:10
    arka ışık:3 (Bunu 5-6 ya kadar arttırabilirsin.)

diğer tüm ayarlar Off...

• Mesela o verdiğim ayarlarla bir diziden görüntü. Doğal ve doğru renklere dikkatini çekerim.

Sony KDL-46W4500 incelemesi
  • Dostum, akşam vermiş olduğun ayarları deneyeceğim. Peki bu Ayar DVD si nedir ? W4500 için olanı varmıdır ? Nereden bulurum ?

Birde bu gösterdiğin ayarları PS3 için yaparsam çok soluk olacak herhalde. Bu verdiklerinde PS3 için geçerlimidir ?

Çünkü beni en çok PS3 ilgilendiriyor. Vermiş olduğun ayarlar TV için güzel olabilir ama PS3 te kötü olacağını düşünüyorum bu yüzden sordum. Dur bakalım ikisindede denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daxteroy -- 12 Mayıs 2009; 18:32:30 >
  • Benim bu verdiğim ayarlar doğru rengin önemli olduğu blu-ray film, dvd film gibi video kaynaklarında iyi sonuç verir.

Oyunlarda ise doğal renk pekte aranan bir şey değildir. Üstelik bazı karanlık oyunlarda detayları görebilmek önem kazandığından daha canlı renklere ayarlanabilir. Yani oyun işi başka bir şey. Onda kafana göre ayarlayabilirsin.

Tabi filmlerde de istediğin gibi ayarlayabilirsin ama doğrusu benim anlattığım şekilde olanı. Ha sen beğenmezsin o ayrı.

Bahsettiğim DVD ve gerekli açıklamalar için imzamdaki lcd ve plazma için basit ayarlar konusuna bakmalısın.
  • Tamam dostum çok teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık.
  • w4500'ü internete bağlayan varmı arkadaşlar, yazılımını güncelleyen.. neler değişiyor acaba?
  • Programı inceledim ve uyguladım.

HDMI 1 (PS3)

Resim Modu: Standart
    Arka Işık: 7 (Odaya Göre)
    Kontrast: 95
    Parlaklık: 65
    Renk: 55
    Renklerin Sıcaklığı: Soğuk
    Keskinlik: Min. (İsteğe bağlı)
    Gürültü Azalta: Yüksek
    MPEG Gürültü Azaltma: Yüksek

Gelişmiş Ayarlar: Gel.Kontrast Zenginleştirici: Kapalı
    Canlı Renkler: Orta

Program yardımı ile yapılmıştır ve çok iyi bir sonuç çıkmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daxteroy -- 13 Mayıs 2009; 16:41:34 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.