Şimdi Ara

Sony KDL-46W4500 incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
7.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: migraine!

öncelikle hayırlı olsun bende arada hala tereddütteyim 40w4500 alsam mı? 3400 şu an fiyatı sony shoplarda.

#4005189 - manufactured in Spain 08/2008 - FAULTY (clouding) 46" W4500
    #4001499 - manufactured in Spain 09/2008 - FAULTY (clouding) 46" W4500
    #4300432 - manufactured in Spain 08/2008 - FAULTY (clouding) 46'' W4500
    #4301568 - manufactured in Spain 08/2008 - GOOD 46"

acaba senin aldığın lcd bu seri nolardan hangisi?

1-Sn.Migraine
    Bu alıntı yaptığın yer sanırım AVS den gelen ve diğer başlıktaki(4500 lerdeki sorunlar başlıklı.....)yerdenmi aldın?
    Teknik olarak paneller hak.hangi billerin vardır,neye istinaden bunu alıntı yaptın!kaldıki bu olay ilgili
    başlıkta tartışıldı!!
    -W5x serisi "Clouding" diğer serileri göre "oran" olarak daha fazladır!!
    -W45x serisinin "Image Quality" side diğer serileri göre yine genel olarak Test/Uzman yorumlarında daha zayıftır!
    ama mükemmel olarak not alan yorumlarıda vardır!

Senin bir kere kullanıcı yorumlarından aldığın "Faulty" paneller,ayrıca Sony tarafından böyle hatalı bulunmamıştır(büyük
    çoğunluğu) AVS yi doğru dürüts okumadan yorum yapanların içindeki bir çok İngilizinde msg ları geçenlerde "temizlenmiştir"

"Faulty" kime göre var;kullanıcıya göre var,iyide Sony bunların kaç tanesini kabul etmiş,çok çok azını!!

Ben bununla ilgili AVS ye gelen kısa Sony/UK açıklamasında sizlere açıkladım o ilgili başlıkta,onun için TR de,W45x alacaklar o başlığın
    "provokatif" ve işin "tekniğinden yoksun" msg larından değil,doğru tanımlanmış ve gene olarak Sony ve kullanılan S-VA Modüllerin yapısı
    ile olan msg ları çok dikkatli okuyun diyorum!

Modüldeki "Clouding" oranı normal Samsung S-LCD nin S-PVA larına göre oldukça yüksektir!
    Ancak aynı durum(aynı Modülü kullanan) Samsung ve Tosh ta farklıdır ve en az Tosh ta olmaktadır(Tosh ta "Clouding" oranı neredeyse sıfırdır!!)
    Samsung ta ise;Sony ye göre çok ciddi daha azdır!

Matte/Gloss/Semi-Gloss katmanlı Modüller(sizin parlak/yarı parlak v.s dediğiniz)koruyucu katman ve dahildeki bazı durumlar sebebiyle
    farklılık arzeder,her üretici burada kendi tekniğini kullanıyor!

O verdiğin seri numaraları olayında ise,durum senin gördüğün yada anladığın gibi değildir,kaldıki bunlar kullanıcı yorumlarıdır!

Toparlarsak S-PVA larda(Tosh hariç)Samy ve Sony lerde ortak sıkıntı "Clouding" tir,buda her iki üreticinin aynı tabanlı sistemi kullanmasıdır(teknik
    olarak Samsung/Sony ortak bazı geliştirmeler ile 2005 den itibaren temel aynıdır! çıkış referansı ise Sony dir!)

CCFL den kaynaklanan yine Backlight-bleeding ise yine Sony de fazladır,Samy de daha azdır,en az ise Tosh tadır
    Bu üç üreticiyi örnek göstermem ise kullanılan Modüllerin S-PVA(Samsung) olmasından dolayıdır

Örneğin bu üç üreticinin alt seviye TV lerinde ise çok çeşitli marka/tip Modüller kullanıldığı için yine o bilinen ortak sıkıntılar farklı
    oranlarda olmaktadır!

Sonuç olarak,bu konuda kafasında takıntısı olanlar Sony W4500 lerdeki sıkıntılar v.s başlığını çok dikkatli okusunlar,ayrıca orada
    ben Sony nin açıklamasındaki W45x serinin nasıl kullanılması gerektiğini ve ayarlamanın nasıl yapılacağını,neden böyle bir ayarlama
    yapılması gerektiği vede bunu istemeyen kullanıcının neler yapması v.s durumlarını açıkça yazdım+++

2-Sn.XO,resimleri yeni gördüm;

A-panelin konumu yanlış!
    B-bu konumda semi-gloss panel izleniminde "Contrast" düşer>>"imagine-perception" dediğimiz olay olur!>>>panele bakan kişi,karşıdan
    ışığı aldımı,panel Contrast değeri sabit kalsada,gözüne gelen Cont.algılaması düşük olur!!
    C-Angle-view da ise white-wash oluşumu,daha fazla hissedilir!!!>>açılı izlemede Siyahlar çabuk düşer>>Backlight etkisi daha az olsa bilse!!!
    S-PVA Modüllerde böyledir ama S-IPS olsaydı bu sorunlar daha az yada hiç olmayacaktı(örneğin angle-view da!!!)

---------------------
    -Işık kaynaklarınız "indirect" olmalıdır(paneller,CRT gibi konumda ve izlenimde olmazlar!!)
    -Ambiance-lighting>>>karanlık-çok aydınlık olmaz!
    -gözünüze karşıdan ışık kesinlikle gelmemelidir!!!
    -oturduğunuz yerin üstünden itibaren>>>kafanızın tam tepesinden arka bölgeye doğru bir ortam aydınlanması yapılması gerekiyor(TFT-LCD lerde)

Daha çok fazla örnekler verebilirim,bütün bunların eskik/hatalı/v.s olması durumunda panel ayarları sabit-doğru olsada yukarıda anlattığım üzere
    "imagine-perception" dediğimiz göz-beyin algılaması değerleri farklı oluşacağından dolayı,görüntüler ise kötü/yanlış v.s şeklinde algılama yaptırır
    veya yaptırabilir,ancak bu olayı herkes elbette tam anlıyamaz!bunlar bu işin (TFT-LCD)teknik ve bilimsel kriterleridir++

Selamlar

• Parlak değil panel, mat, hem de çok mat.

Laptop 1.3 HDMI çıkışlı, nvidia ekran kartı mevcut. Tek eksiği bluray okuyucu. O da benim HTPC de mevcut.
    Sony Klavuzunda x.v Colour (sRGB den daha geniş bir renk havuzu) için HDMI(RGB) de çalışmaz diyor.
    Elimdeki kabloyu 1.3 ile değiştirip, Nvidia kartın hdmi çıkış seçeneğini RGB yerine YCbCr444 yapacağım.
    Aslında dünyada bir ilk ve tek olan 70mm imax den 8K taranmış baraka filminin bluray'ini koyup görmem lazım.
    16-255 ve 0-255 olaylarını da coreAVC'den bakmakta fayda var. Çok keyifli bir ürün. Zorlayabiliyorsunuz.
  • quote:

öncelikle hayırlı olsun bende arada hala tereddütteyim 40w4500 alsam mı? 3400 şu an fiyatı sony shoplarda.

Hiçbiri :)
    bu #4323529 - manufactured in Spain 10/2008 46" W4500
  • Bu ürünü gerçekten web sitesinden aldığına inanamadım. Eksen internetten satışa başladı mı? Çok eski müşterisi olmama rağmen internetten hiç alış veriş yapamadım. Son olarak 2-3 ay evvel girdiğimde halen yapım aşamasında gözüküp, her hafta açılış tarihi değişiyordu. bende kızıp bir daha girmemiştim. Şimdi baktığımda gerçekten satış yapılabiliyormuş. Ben de eski müştesi olduğum için denemek kaydı ile 23-12-2008 tarihinde saat 14:25'te 1 adet 2.5 External harddisk siparişi vedim. Bakalım kaç günde gelecek? Gerçekten site iyi çalışıyorsa yani eski Eksen'e yakışır bir site yapılmışsa arkadaşlar açısından doğru adres olduğunu söyleyebilirim. Sonuçtan size bilgi vereceğim.
    Neyse dönelim asıl konumuza; Salonum fazla büyük olmadığından dolayı 40 ile 46 arasında karar veremiyorum. 46 olarak ekstra bir özellik var mı?
  • İ.B de 5 taksit 4.149,78 YTL ama Eurasia garantisi yok.
    Morfare de 5 taksit 4.655,56 YTL Eurasia garantili (en ucuz kart bonus)
    BüroTeknik de 6 taksit 4.381,10 YTL Eurasia
    Elektroniksepet de 5 Taksit 4.255,63 YTL Eurasia
    Eksen de 5 Taksit 4.299.00 YTL Eurasia

Ben Eksen'i tercih ettim. Elektrniksepet'den daha önce alış veriş yapmadım.
    Eksen Kadıköy'de. Bir problem olsa mağazası yakınımda :)
  • Xo hayirli olsun gule gule kullan
    inceleme guzel olmus eline saglik
  • quote:

Orjinalden alıntı: gandalf_3466

Xo hayirli olsun gule gule kullan
    inceleme guzel olmus eline saglik

Teşekkür ederim. Yakında şu clouding olayınada girişicem.
    Backlight'i max yapınca, brightness'ı da max yapınca olanları ve
    Normal ayarlardaki görüntüleri koyacağım.
  • Belki tam olarak yeri ve basligi degil ancak bir sey sormak istiyorum...W4500 ile Z4500 arasinda sdece 300€ gibi birfark olsa hangisini tecih ederdiniz?
  • http://www.sony.com.tr/comparison/kdl46z4500aep/kdl46w4500aep

Motion Flow denen özellikten hiç hoşlanmıyorum. Doğal olmayan bir kamera hareketi hissi veriyor.
    24p 1920x1080 çözünürlükteki filmlerde 200HZ'sin bir artısı olacağına inanmıyorum.
    Kontrast oranı daha yüksek Z serisinde ama W seriside gayet başarılı.
    Zaten şişirilmiş vergili fiyatlarla alıyoruz. 300 euro daha veremem. Bu LCD bu teknoloji ve yayınlar için yeterli.
    Satıcılar 300 YTL kar yapamıyor devlete 2.200 YTL vergi televizyondan. Konu dışı oluyorum :)

"46 inch için bu çözünürlük az aslında yakında palavra HDMI yerine dual link DVI lı 2560 x 1600 ve üstü LCDler görürüz."
    gibi bir laf sarfetmişim ama 1.3 HDMI ile 2560x1440 çözünürlüklere de çıkılıyormuş. Özür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 26 Aralık 2008; 9:33:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hdizdar

Bu ürünü gerçekten web sitesinden aldığına inanamadım. Eksen internetten satışa başladı mı? Çok eski müşterisi olmama rağmen internetten hiç alış veriş yapamadım. Son olarak 2-3 ay evvel girdiğimde halen yapım aşamasında gözüküp, her hafta açılış tarihi değişiyordu. bende kızıp bir daha girmemiştim. Şimdi baktığımda gerçekten satış yapılabiliyormuş. Ben de eski müştesi olduğum için denemek kaydı ile 23-12-2008 tarihinde saat 14:25'te 1 adet 2.5 External harddisk siparişi vedim. Bakalım kaç günde gelecek? Gerçekten site iyi çalışıyorsa yani eski Eksen'e yakışır bir site yapılmışsa arkadaşlar açısından doğru adres olduğunu söyleyebilirim. Sonuçtan size bilgi vereceğim.
    Neyse dönelim asıl konumuza; Salonum fazla büyük olmadığından dolayı 40 ile 46 arasında karar veremiyorum. 46 olarak ekstra bir özellik var mı?

Arkadşalar Müjde...
    Sipariş vediğim harddisk öğlen saat 13:20 gibi elime ulaştı. Gerçekten performansları iyidi.. Bilginize.....

Bu arada soruma yönelik bana yardımcı olabilirmisiniz. * Salonum fazla büyük olmadığından dolayı 40 ile 46 arasında karar veremiyorum. 46 olarak ekstra bir özellik var mı?
    Bugün Eksen'in sitesini ziyaret ettiğimde KDL-40S4000 modeli bir ürün dikkatimi çekti. Fiyatı uygun görünmekte.. buna ne dersiniz.
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=9836

• Oturma Mesafelerinihttp://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html bu siteden ayarlayabilirsiniz.
    Seyredeceğiniz formatın çözünürlüğüde çok önemli. Bluray 1080 ile SD 576 yayınlar arasındaki kalite de mesafeyi etkiliyor.

Oturma mesafesi
    "102 cm" 40 inch Televizyonda Yüksek çözünürlüklü bir yayın için yakına "2 metre" Standart Yayın için uzağa "4 metre" olmalı diyor site
    Açılara kadar vermiş. Ortalama alın 3 metre diyelim :)

Sony Serilerinde W,X,S gibi... Boyutlar arasında özellik farkı yoktur. Seriler arasında fark vardır.

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

26" altını bilmiyorum. 26" yukarısı için bir şeyler karlayayım. Harfler kalite sıralamasını bildirir bize ilk önce.

Soldan sağa artacak şekilde sıralama şöyledir.

u-p-s-d-v-w-x

Bu harflerin görüntü kalitesi haricinde ne gibi farkları var dersen bunları tek tek sony'nin adresinden araştırman gerekir. Çünkü, bu harflerin yanına gelen ve daha çok eski veya yeni seri olduğunu anlamamıza yarayan rakamlarında geldiğini düşünürsek ve bunlara bir lcd tv de öne çıkan özellikleri de eklersek çok fazla kombinasyon ortaya çıkıyor.

İkinci sorun olan kontrast olayına gelirsek,

Bir tv de gerçek kontrast değerinin olupta, dinamik kontrastın olmaması gibi bir şey olamaz.

Ama son çıkan serilere kadar Sony, tv lerinde gerçek kontrast değerlerini veriyordu. Eğer araştırdığın modeller bu eski modellerse genellikle internet sitelerinde de kataloglarında da gerçek değerleri görürsün.

Fakat sonradan çıkardığı ve genellikle model numarası 3000 ve yukarda biten modellerinde dinamik kontrast değerlerini vermeye başladı. Dolayısyla yenimodellerinin üzerinde gördüğün değerde dinamik kontrast oluyor.

Hangisinden uzak durulmalı demişsin...

32" ve yukarısı için yeni serilerin, yani sonu 3000 ile biten serilerin en kötüsü bile yani 32u3000.bile
    Bence yeterli. Tabi imkanın vardır diğer üst serileri tercih etmen daha uygun olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

1-Sn.Migraine
    Bu alıntı yaptığın yer sanırım AVS den gelen ve diğer başlıktaki(4500 lerdeki sorunlar başlıklı.....)yerdenmi aldın?
    Teknik olarak paneller hak.hangi billerin vardır,neye istinaden bunu alıntı yaptın!kaldıki bu olay ilgili
    başlıkta tartışıldı!!
    -W5x serisi "Clouding" diğer serileri göre "oran" olarak daha fazladır!!
    -W45x serisinin "Image Quality" side diğer serileri göre yine genel olarak Test/Uzman yorumlarında daha zayıftır!
    ama mükemmel olarak not alan yorumlarıda vardır!

Senin bir kere kullanıcı yorumlarından aldığın "Faulty" paneller,ayrıca Sony tarafından böyle hatalı bulunmamıştır(büyük
    çoğunluğu) AVS yi doğru dürüts okumadan yorum yapanların içindeki bir çok İngilizinde msg ları geçenlerde "temizlenmiştir"

"Faulty" kime göre var;kullanıcıya göre var,iyide Sony bunların kaç tanesini kabul etmiş,çok çok azını!!

Ben bununla ilgili AVS ye gelen kısa Sony/UK açıklamasında sizlere açıkladım o ilgili başlıkta,onun için TR de,W45x alacaklar o başlığın
    "provokatif" ve işin "tekniğinden yoksun" msg larından değil,doğru tanımlanmış ve gene olarak Sony ve kullanılan S-VA Modüllerin yapısı
    ile olan msg ları çok dikkatli okuyun diyorum!

Modüldeki "Clouding" oranı normal Samsung S-LCD nin S-PVA larına göre oldukça yüksektir!
    Ancak aynı durum(aynı Modülü kullanan) Samsung ve Tosh ta farklıdır ve en az Tosh ta olmaktadır(Tosh ta "Clouding" oranı neredeyse sıfırdır!!)
    Samsung ta ise;Sony ye göre çok ciddi daha azdır!

Matte/Gloss/Semi-Gloss katmanlı Modüller(sizin parlak/yarı parlak v.s dediğiniz)koruyucu katman ve dahildeki bazı durumlar sebebiyle
    farklılık arzeder,her üretici burada kendi tekniğini kullanıyor!

O verdiğin seri numaraları olayında ise,durum senin gördüğün yada anladığın gibi değildir,kaldıki bunlar kullanıcı yorumlarıdır!

Toparlarsak S-PVA larda(Tosh hariç)Samy ve Sony lerde ortak sıkıntı "Clouding" tir,buda her iki üreticinin aynı tabanlı sistemi kullanmasıdır(teknik
    olarak Samsung/Sony ortak bazı geliştirmeler ile 2005 den itibaren temel aynıdır! çıkış referansı ise Sony dir!)

CCFL den kaynaklanan yine Backlight-bleeding ise yine Sony de fazladır,Samy de daha azdır,en az ise Tosh tadır
    Bu üç üreticiyi örnek göstermem ise kullanılan Modüllerin S-PVA(Samsung) olmasından dolayıdır

Örneğin bu üç üreticinin alt seviye TV lerinde ise çok çeşitli marka/tip Modüller kullanıldığı için yine o bilinen ortak sıkıntılar farklı
    oranlarda olmaktadır!

Sonuç olarak,bu konuda kafasında takıntısı olanlar Sony W4500 lerdeki sıkıntılar v.s başlığını çok dikkatli okusunlar,ayrıca orada
    ben Sony nin açıklamasındaki W45x serinin nasıl kullanılması gerektiğini ve ayarlamanın nasıl yapılacağını,neden böyle bir ayarlama
    yapılması gerektiği vede bunu istemeyen kullanıcının neler yapması v.s durumlarını açıkça yazdım+++

2-Sn.XO,resimleri yeni gördüm;

A-panelin konumu yanlış!
    B-bu konumda semi-gloss panel izleniminde "Contrast" düşer>>"imagine-perception" dediğimiz olay olur!>>>panele bakan kişi,karşıdan
    ışığı aldımı,panel Contrast değeri sabit kalsada,gözüne gelen Cont.algılaması düşük olur!!
    C-Angle-view da ise white-wash oluşumu,daha fazla hissedilir!!!>>açılı izlemede Siyahlar çabuk düşer>>Backlight etkisi daha az olsa bilse!!!
    S-PVA Modüllerde böyledir ama S-IPS olsaydı bu sorunlar daha az yada hiç olmayacaktı(örneğin angle-view da!!!)

---------------------
    -Işık kaynaklarınız "indirect" olmalıdır(paneller,CRT gibi konumda ve izlenimde olmazlar!!)
    -Ambiance-lighting>>>karanlık-çok aydınlık olmaz!
    -gözünüze karşıdan ışık kesinlikle gelmemelidir!!!
    -oturduğunuz yerin üstünden itibaren>>>kafanızın tam tepesinden arka bölgeye doğru bir ortam aydınlanması yapılması gerekiyor(TFT-LCD lerde)

Daha çok fazla örnekler verebilirim,bütün bunların eskik/hatalı/v.s olması durumunda panel ayarları sabit-doğru olsada yukarıda anlattığım üzere
    "imagine-perception" dediğimiz göz-beyin algılaması değerleri farklı oluşacağından dolayı,görüntüler ise kötü/yanlış v.s şeklinde algılama yaptırır
    veya yaptırabilir,ancak bu olayı herkes elbette tam anlıyamaz!bunlar bu işin (TFT-LCD)teknik ve bilimsel kriterleridir++

Selamlar

sn albani

çok uzatmıssın daha önceki yazılarında olduğu gibi.ben sadece böyle birşey yazılmış ve clouding problemi görülmüş diye bu seri numaralarını xo arkadasa gönderdim.sonuç olarak clouding problemi varmı yokmu?
    ha birde üründe clouding yada backlight olacak ben onu ayarlamayla düzelticem neden böyle birşey yapayım ki???

sen alcak olsan bu lcd yi alırmıydın lütfen kısa ve öz bana onu söyle

• Sn.migraine

1-Bir kere bu ne biçim üslup ve sanamı soracağım uzun-kısa ne yazacağımı??
    Birde sonunu emir eder gibi bitirmişsin...... kısa ve öz bana onu söyle....kimsin sen bir kere ki bana böyle emir verir gibi msg yazıyorsun!!

2-......çok uzatmışsın...... diyorsun,sana ne ayrıca,kaldıki demek sana hitaben çok uzun vede ayrıntılı yazmak gerekiyormuş anlaman için!!

3-O verdiğin numaralarda senin dediğin gibi değil,zaten işin teknik kısmını hiç bilmiyorsun birde posta atar gibi,bana hitaben
    aklınca bir şeyler saçmalamışsın!

4-Ben bu konuyu diğer başlıkta oldukça detaylı anlattım,burada anlattım,kaldıki ben başlığa hitaben bunları yazıyorum,sana özel değil,ama
    senin o verdiğin "faulty" olayıyla ilgili durum,beni değil ama diğer kişilerin kafasını karıştırır,dolayısıyla bende ona istaneden,herkes bilsin diye
    uzun açıklma şeklinde konuyu işliyorum!

5-"Clouding" ve "Backlight-bleeding">>ayarlamayla düzelecek/düzelir/düzeliyor v.s bunlar tamamen farklı şeyler ve yanlış düşüncüler,bunların
    olması için bir sürü paramaterler vardır!!
    -"Clouding" nedir nasıl oluşur,CCFL si ile ilgilimi,BBleeding CCF den ne kadar etkileniyor v.s v.s bunlar çok teknik ve ayrıntılı durumlardır,kısaca
    öyle "ayarlama" çekilecek vede düzelecek diye bir şey söz konusuda değildir,kim nereden böyle abuk-subuk şeyleri çıkarıyor,bunuda anlamış değilim

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Sn.migraine

1-Bir kere bu ne biçim üslup ve sanamı soracağım uzun-kısa ne yazacağımı??
    Birde sonunu emir eder gibi bitirmişsin...... kısa ve öz bana onu söyle....kimsin sen bir kere ki bana böyle emir verir gibi msg yazıyorsun!!

2-......çok uzatmışsın...... diyorsun,sana ne ayrıca,kaldıki demek sana hitaben çok uzun vede ayrıntılı yazmak gerekiyormuş anlaman için!!

3-O verdiğin numaralarda senin dediğin gibi değil,zaten işin teknik kısmını hiç bilmiyorsun birde posta atar gibi,bana hitaben
    aklınca bir şeyler saçmalamışsın!

4-Ben bu konuyu diğer başlıkta oldukça detaylı anlattım,burada anlattım,kaldıki ben başlığa hitaben bunları yazıyorum,sana özel değil,ama
    senin o verdiğin "faulty" olayıyla ilgili durum,beni değil ama diğer kişilerin kafasını karıştırır,dolayısıyla bende ona istaneden,herkes bilsin diye
    uzun açıklma şeklinde konuyu işliyorum!

5-"Clouding" ve "Backlight-bleeding">>ayarlamayla düzelecek/düzelir/düzeliyor v.s bunlar tamamen farklı şeyler ve yanlış düşüncüler,bunların
    olması için bir sürü paramaterler vardır!!
    -"Clouding" nedir nasıl oluşur,CCFL si ile ilgilimi,BBleeding CCF den ne kadar etkileniyor v.s v.s bunlar çok teknik ve ayrıntılı durumlardır,kısaca
    öyle "ayarlama" çekilecek vede düzelecek diye bir şey söz konusuda değildir,kim nereden böyle abuk-subuk şeyleri çıkarıyor,bunuda anlamış değilim

Selamlar

lütfen=emir???

lütfen cvp yazma seninle polemiğe girmek istemiyorum yolun açık olsun verdiğin bilgiler için sağol...

• Oncelıkle ınceleme cok gusel olms bır kac eksıklıkte ben yazım DLNA uzerınden fılm dosyalarını oynatabılse super olacaktı. Muhtemelen blueray satıslarını etkıler dıye bole bır yontem ızlemıslerdır. Benım sormak ıstedıgım cıhazı lambırı ustune montaj yapıp asmayı dusunuyorum lambiri bu cıhazın agırlıgını tasırmı yaklasık 27kg ve lambırının arkası bos. Bıde askı aparatının saga sola donen versıyonları var bu cıhaza uygun model hakkında bılgısı olan varmı.
  • 40" kullanan arkadaslar clouding e ne oranda rastladılar ?tesekkürler...
  •  Sony KDL-46W4500 incelemesi
     Sony KDL-46W4500 incelemesi

Şimdi benim izleme mesafemden doğru pozlama ve uzun pozlarla şu çok sıkıldığım clouding palavrasını gözler önüne sermek istedim.
    Sabit camera ve fotolar. Nerde clouding. İki tane foto ile kıyamet kopuyor bu sitede.

biraz daha

clouding'e takılmayın. Uzun Pozlama ile yapılan hatalar onlar.
    İyiki almışım, fotoğraf makinesi renkleri inanın gösteremedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 30 Aralık 2008; 0:16:59 >

• en ust sagdakı kosedekı 2 fotoyu degısıkmı cektın bıraz sadece backlıght gozukmus
  • inceleme guzel olmuş...clouding in cogu zaman foto cekimiyle paralel oldugunu bir kez daha gormuş olduk...
  • Resimleri biraz inceledim ve fazla araştırmaya gerek görmedim,çünkü bütün bunları çıplak gözle görmek gerekiyor!!

Foto ile,bunlar yanlış yorumlanıyor olabilir!!

-Resimlerde ilk dikkatimi çeken,malum S-PVA ların sıkıntısı mevcut!
    -Resimde bir diğer gördüğüm sıkıntı ise,Sony lerin malum CCFL sisteminde kaynaklanan sıkıntı
    -Resimde gördüğüm tipik bir sıkıntı ise "Torch-lighting" oldukça kötü bir yerden sızıyor!!!
    "Torch" genelde Backlight-bleeding in bir başka versiyonudur>>ama büyük çoğunluk olarak
    4 adet köşeden el feneri gibi ışık kaçırır!!burada ise bir resimde ve bir iki resimde daha görebildim,köşeden
    daha alt-üst bölgeden Torch yapmaktadır!
    -Yine Clouding ise normal seviyesinin altında olarak mevcuttur!

------------
    Kısaca ayarlama ile bunlar bir kere geçiştirilmez!ancak şiddetleri düşürülebilir!
    Ancak resimlerde ciddi bir BB sıkıntısı göremedim,kaldıki bu kadar olması ise zaten S-PVA larda vede özellikle
    Sony CCFL lerde olmasını ise normal kabul ediyoruz!
    -Clouding ise yine kabul edilebilir seviyede
    -Torch ise rahatsız edici değil

Paneli ben çıplak gözle izlesem,tam bir değerlendirme yapabilirim,ama genel olarak şuanda bu resimlere bakarak
    net bir teknik yorum getiremiyorum,buna "genel olarak kabul edilebilir" diyebilirim,tabi burada Marka çok önemli,çünkü
    S-PVA ları Tosh/Samy/Sony kullanıyor ama CCFL sistemi farklı ve Backlight çalışmasıda farklı olduğu için,bu konuda
    en kötü konumda olan Sony dir,Samy de bunlar daha azken Tosh hemen hiç yoktur!!

-Tosh neredeyse zero-defect Clouding ile gider
    -Sony ise max.risk Clouding ile gider
    -Samy ise hepsinde karışık gider(bunda hepsi çıkar,ama kabul edilebilir seviyede Sony den daha iyi konumdadır)
    Tosh ise bu konuda Lider konumdadır!

--------------
    Yukarıdaki paneli özetlersem,en baştada yazdığım gibi,hem kabul edilebilir seviyede hemde genel olarak normal diyebiliriz,kısaca
    Sony de bunlar alışılmış durumlardır,sadece "extrem" uygulamalar olmasın,çünkü Sony öyle bir üreticiki,herifler hiç bir şeyi üretim hatası olarak
    kabul etmiyorlar!!

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.