Şimdi Ara

SONY KAMERA ALACAKLAR DİKKATT!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Düşünmeden markasına güvenerek aldığım Sony kamerayı uzun çabalarıma rağmen bilgisayarda çalıştıramadım.Bendeki saflığa bakarmısınız bu markaya o kadar çok güveniyordumki kamerada sorun olabileceği aklıma bile gelmemişti.Araştırınca İnternette de benzer şikayetler olduğunu gördüm ve servisine gittim.İlink portunun bozuk olduğu ve sorunun garanti kapsamına girmediği söylendi.Dediklerine göre benim şansıma port değiştirildi ve benden para alınmadı.(400 euro) .Topraklama olmayan bir elektirik tesisatına takmışım dediklerine göre.( İnternet kafe işletiyorum ve hassas elektronik aletlerle o kadar işli dışlıyımki topraklamanın önemini bilmiyormuşum gibi beni suçlu göstermeye çalıştılar.) Bir şey söylemedim.Kafeye gelip tekrar taktım ve sağlam olduğunu gördüm. Beş aydan sonra ilk defa kameradan bilgisayarıma görüntü aktarabilmiştim.:) Taki şarjı bitip tekrar şarj etmeyi deniyene kadar.Tekrar götürdüm servisine.Ve aynı şekilde yine portunun değişmesi gerektiğini söylediler.Şİmdi dua ederek bekliyorum benden 400 euro istiyeceklermi istemiyeceklermi diye.Ama en önemliside 1.5 ay sonra allah izin verirse bir kızım olucak.Bu kamerayı almamın sebebide buydu. Galiba yapmamız gereken internette örgütlenip sony e karşı herkezi uyarıp hakkımızıdı gerekirse mahkemede aramak .

• Sony'nin modeli ne?..
  • + 1 Modeli ne? Bende de sony kamera var ve henüz hiç bir sorun yaşamadım.
  • Selamlar,

Geçmiş olsun hakikaten berbat bir durum. Bu yaşadıgınız olay gerçekten çok sık karşılaşılan, sadece sonyde de değil 5000$lık JVC lerde de, canonun XL serilerinde de cok sayıda rastlanılan bir problemdir.

Bu sorunu oluşturabilecek olan birkaç neden var;

Bunların geneli çalışan kamera ve çalışan bilgisayara; ilk olarak kamerayı takarak bağlantı yapmak ve statik elektrik yükünün boşalmasını bu şekilde engellemek.Statik elektrik yükününde firewire çipini yakması. Bu şekilde daha yeni bir JVC HD-100 yaktılar, dört-beş tane de sony Z1,FX1 ve VX2000 gördüm forumlarda bu şekilde firewiresi yanan.

Adi kablo nedeniyle portların kanallarının eğilip bükülerek biribirine temas etmesi ve kısadevreye neden olması, boyle bir durumu bir arkadaşımız HC1 de yaşadı, servis 700€ bedel çıkardı.

Aynı şekilde adi kablo kaynaklı olarak kanalların bir veya bir kaçının temassızlık yapması da makinenin firewire kontrol çipinin yanmasına neden olabilir
    diye okumuştum.
    Yine kablo ağzının standarttan geniş olması nedeniyle firewire portunun ayaklarını oynatıp temassızlık yaşayan bir arkadaş vardı.

Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için mutlaka belirli bir kalite standardının üzerinde firewire kablosu kullanıp(teknosadaki belkinler ve hama mesela); bu kabloyu bilgisayar ve kamera kapalıyken, kabloyu önce bilgisayara, sonra kameraya takarak bağlantıyı yapmak gerekiyor.

• İlginç bir anı da benden;Bundan üç sene önce motosikletle ortalama 60 km hızla giderken
    sony kameram pat diye düşüverdi..
    Tabii burdaki patdan,kameranın yerde kaldığını anlamayın!.. O hızla kameranın yerde kaç kez
    yuvarlandığını siz tahmin edin artık! Zaten kamerada hemen hemen motorun hızıyla aynı sürede
    yuvarlandığından motordan inip pek geriye gitmeye gerek bile kalmadı. Birkaç adım arkaya
    doğru kameraya hızla ilerlerken içimden bol bol dua ettim."Allah'ım nolur bişey olmasın" diye ..
    Kamerayı elime aldım hemencecik kısa bir kayıt yaparak denediğimde o zaman için kameranın
    çalışması mucize gibi gelmişti bana .. Hiçmi hasar yoktu diyeceksiniz?.. Sadece mikrofon biraz
    ezilmişti.. Ama akşam evde tekrar denediğimde ses kaydı yapmıştı..O günden beri tık bile demedi..
    O olaydan sonra bir kaç kere daha ufak kaza atlattı minik kameram.. Mesela abimin düğününde
    kamerayı elimde sallıyarak yürürken yanımdan geçen herifin birinin çarpması sonucu kamera
    yine yerde bir kaç kez yuvarlandı.. Bütün badireleri atlattı ama ihmal sonucu nemli dolabın içinde
    çürüdü.. Hala kayıt yapıyor ama sensörde biraz sorun var.
    Sony'nin patronu değilim ama kendi kendime reklam yapıyorum.. Şu anda ne alsam diye düşünürken
    canon,panasonic markalarını aklıma bile getirmiyorum.Sony'i sony ile tokuşturuyorum..
    Yukarıdaki arkadaşın derdine ilaç olmadı yazdıklarım ama bu vesileyle geçmiş olsun diyorum.
    Not;ahmetdemir arkadaş zaten gerekeni yazmış.

• @ahmetdemir arkadaşa teşekkürler. Kullanıcı hatalarıyla bir markayı karalamanın ne kadar kolay olduğunu teknik olarak gösterdiği için
  • Ahmet demir arkadaşıma teşekkür ediyorum. Duduco sana gelince 1300 milyon verip aldığımız bir kamera ben bile elektronik aletlerle içli dışlı olduğum halde benden kaynaklanan bir hatadan bozulabiliyorsa, normal sıradan vatandaş ne yapsın peki..Artı dediğim gibi bu hataya internetten araştırdığım zaman başka kameralarda da rastladım.Ama şuna inanmanı isterim Hc 42 E model kameranın bu sorunu sıklıkla çıkardığını farkettim.sadece internette en az dört yerde bu kameranın bu şekilde hata verdiğine dair mesaj gördüm.Bir arkadaş aynı modelden iki tane alıyor birisi sapasağlamken diğeri elinde kalıyor.Teknik servis kullanıcı hatası diyor. Peki neden diğer kameraya bir şey olmuyor.Ve bu insanlardan 400 euro para alıyorlar.Ben sonyi kötülemiyorum sadece sonynin bu modelinin sorunlu olduğunu söylüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk msjımı yazarken servisten geldiğim için ve baya sinirli olduğum için kameranın modelini yazmayı unutmuşum özür, bu kunuyu gündeme getirirken amacım bu modelin aynı hatayı sıklıkla çıkardığını düşündüğüm için bu sorunla karşılaşan arkadaşları bir yerde toplamaktı o kadar..
  • slm.arkadaşım bende 1 yılı aşkın zaman 42E kullanıyorum ve seninde söylediğin gibi elektronik konusunda amatör sayılırım ve şunu söylemek istedim elektronik eşyada markanın yanında şans faktörününde önemli olduğunu düşünüyorum...geçmiş olsun ne diyelim...
  • @nosympaty; umarım sorunun cebinden para çıkmadan hallolmuştur. Markayı karalamak değil sadece bu modelin sorunlu olduğunu yazdım demişsin ama başlıkta ve yazdığın yazıda modelinden bahsetmemişsin direkt SONY alacaklar dikkat demişsin. Ayrıca 1 ay sonra servis senden para aldımı almadı mı istersen bunu da belirt. Bir de zannedersem 15 gün sonra baba olacaksın inşallah uzun ömürlü ve hayırlı bir evlat olur.
  • ahmet arkadaşıma şiddetle katılıyorum siz siz olun kameranızı pc kapalı konumda iken bağlayın 1000 kere takarsın bişi olmaz 1001 de bakarsın port yanmış dikkat çok dikkat.!!!!!!!!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.