Şimdi Ara

Sony IMX866 sensörü detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony IMX866 sensörü detaylanıyor



    Gelir ve kapasite anlamında sensör sektörünün lideri durumunda olan Sony bu yıl yeni modellerle rekabeti kızıştıracak. Sony IMX800 serisine ait en azından iki yeni sensörün iddiaları sızdırılmış durumda. 



    Sony IMX866 neler sunacak?



    Daha önce Sony IMX800 adını alacağı tahmin edilen 1/1.1 boyutlarda amiral gemisi bir sensör gündeme gelmişti. Bu sensör 50MP çözünürlüğe sahip ve yıl sonuna kadar iddialı telefonlarda karşımıza çıkacak. 



    Ayrıca Bkz.Sony yaklaşık 1 inçlik bir kamera sensörü hazırlıyor



    Diğer taraftan Sony IMX866 adıyla yeni bir sensör daha gündeme geldi. Bu sensör de 50MP çözünürlüğünde ve Sony IMX766 sensörünün devamı niteliğinde. RGBW dizilimini benimseyen sensör daha iyi düşük ışık performansı ve fotoğraf kalitesi sunuyor. 



    Sensör ile ilgili gündeme gelen ilginç bir bilgi ise 16:11 videolarda 1/1.49 inçlik boyutu koruması ancak 4:3 fotoğraflarda ise 1/1.56 standart bir sensör gibi davranması. Bu özelliğin IMX800 serisinde standart olacağı not düşülmüş. Ayrıca IMX900 serisinin de yıl bitmeden piyasaya çıkacağı ifade ediliyor. 

     




    Kaynak:https://www.notebookcheck.net/IMX866-More-details-on-Sony-s-alleged-next-gen-50MP-sensor-for-flagship-smartphone-cameras-emerge.613194.0.html







  • Telefonlara da 1 inç sensörler geldi sonunda. Şimdi önlerinde iki seçenek var.

    1) Bütün normal, geniş açı, telefoto, macro sensörleri 1 inç yapıp gerisini yazılımsal gelişim olarak halletmek. Ki bu seneçek çok pahalı bir seçenek.

    2) Benim yıllardan beri söylediğim şekilde ortaya kocaman ve tek bir sensör sabitlenecek, diğer lensler de hareket ederek bu sensörde dönme işlemi yapacaklar. Böylelikle değiştirilebilir lensli bir makina gibi hareket edecek. Bu ikinci seçeneğin tek dez avantajı ise zoom yaparken kesintisiz akan görüntünün kesilecek olması olabilir sadece. Bunun çalışması için lensler sabitlenip telefon içinde sensör de hareket edebilir.

    Aksi halde işlemci, ekran, tasarım, kamera olarak heyecanlanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowmexo -- 12 Nisan 2022; 9:49:33 >
  • Güzel düşünce, Xiaomi'nin tek devasa sensör ve tek lens ile tüm işleri halletmek gibi bir patenti vardı ama olmadı sanırım.


    Sony IMX866 sensörü detaylanıyor
  • shadowmexo kullanıcısına yanıt
    Bence tek sençenek var;
    1a - Standard kullanıcılar için tek açı, kaliteli tek sensör, kaliteli tek lens yeterli olacaktır. Buna göre çıkaracaklar telefonların %90'ını.
    1b - Fotoğrafa önem verenler için daha kalın telefon çıkartacaklar. Sadece kamere öte fışkırmayacak, telefonda kalın olacak. Böylece pil kapasitesi de artacak ve birçok kişi bunu tercih edecektir.
    1c - Bunların hiçbirisinin kocaman sensörlü kocaman fotoğraf makineleri ile rekabet edemeyeceğini, dolayısı ile sidik yarıştırmanın saçma olduğunu üreticiler de kullanıcılar da anlayacaklar. Gerçekten fotoğraf ile ilgilenenler seçenek-1b'nin yanına bir de fotoğraf makinesi alacaklar.

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.