Şimdi Ara

Sony Ht G700 Sorun Ve Çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG nano916 Dolby Atmos destekli televizyonum var, Dolby Atmos destekli bir film açtığım zaman sağ üst köşede özelliğin aktif olduğunu belirten bir yazı çıkıyordu. Sony ht g700 ses sistemi aldım 2.1 hdmı ile earc üzerinde bağlantı yaptım aynı filmi açıyorum ama Dolby Atmos ne televizyonda yazıyor nede ses sisteminde. YouTube’da
    Yabancı birinin çektiği videoyu izledim ses sistemi soundbarının üzerinde Dolby Atmos destekli bir film açtığı zaman Atmos yazıyor fakat benimkinde yazmıyor. Türkiye’de bu sorunu yaşayan başka birilerine var mı acaba. Sony müşteri hizmetleriyle konuştum orası yurtdışı ürünlerde farklılık olabilir diyor böyle birşey mümkün mü?? Ne yani ben bin TL ekstra para verdiğim Dolby Atmos özelliğini kullanamıyormuyum. Normal yayına girincede LPCM yazıyor Dolby destekli film açtığım zamanda LPCM yazıyor.

    İşin özeti aynı ses sistemini kullananlar netfilixte Dolby destekli bir film açtıkları zaman soundbar üzerinde Dolby Atmos yazısını görüyor mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi forumlar







  • Normal yayında LPCM yazması normal. Sony XH-9096 ve Sony HT-G700 ikilisi şeklinde kullanıyorum ve dediğiniz gibi soundbar ekranında ''DOLBY ATMOS'' yazısını görüyorum.


    Soundbar'dan eARC çıkışından aldığınız hdmi 2.1 kabloyu televizyonun doğru hdmi çıkışına bağlayıp bağlamadığınızı kontrol edin. Bağlantılarınız doğru ise LG televizyonunuzun ses çıkışları ayarlarından dolby atmos/dts ses codeclerini belirten doğru seçeneği seçtiğinizi kontrol edin. Çünkü televizyonunuzda açtığınızda atmos bilgisini alıyorsanız, soundbarı doğru şekilde bağlayıp gerekli ayarları yaptığınızda özellikleri kullanmama gibi bir durum olmamalı.

  • soundbarda atmos yazması için televizyonunuzun ayarlarından sesleri çözmeden iletmesini sağlamalısınız. eğer siz atmos medya açtığınızda soundbarda lpcm yazıyorsa bunun tek anlamı televizyonunuzun kodekleri işleyip çözülmüş sesi soundbar'a ilettiğidir. ayarları karıştırıp TV'nin passthrough yapmasını sağlamalısınız.

  • Herkese iyi akşamlar. Samsung 65 inch au9000 model TV ile beraber kullanmak üzere sony g700 sound bar aldım. Ancak hdmi kablosu ile bağlantı yaptığımda atmos yazısını sound ar da göremiyorum. Platform olarak netflix kullanıyorum. Netflix te filmlerde atmos olduğunu görüyorum ve o filmleri açıyorum ama yinede sound bar da atmos yazısı göremiyorum, TV yazıyor sadece. Ayrıca soundbar ile TV tadındaki ses kopuyor zaman zaman anlık olarak ve pcm-mc gibi bir şey yazıyor soundbarda o esnada. Bunların nedeni ne olabilir, atmos ses alabilmem için ne yapmalıyım. Kullandığım hdmi kablo 2.1 değil bu arada.
  • Merhaba benim tvm de nan0916 ve ht g700 sounbarı 3 aydır kullanıyorum ama yeni yeni Ps4'e veya tvyw geçtiğimde lpcm, netflix açtığımda ise pcm-mc ibaresi görüyorum. Siz bir çözüm buldunuz mu acaba?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.