Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X10 mini (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.989
Cevap
5
Favori
279.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vazgeçtim almadım.ekran küçük.ekran kalitesi kötü.foto çekimi iiyi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: angelmanta

quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

pil yaklasik 34 saat dayandi bu bir rekor :) herkese juice defender tavsiyemdir :)

juice defender app killer gibi uygulamalar 2.1 updateinden sonra pilinizi yemekten başka bir işe yaramaz bilginiz olsun
    internet müzik oyun günlük 20 dk en az konuşma ve 20 msj gibi bir oranla 2 gün dayanıyor hatta %3-4 kalıyor benim telefonum bu uygulamaları kaldırdıktan sonra.

yanlışınız olduğunu düşünüyorum, şu an android 2.3.5 gingerdx kurulu ve juice defender kullanıyorum ayrıca memory optimizer diye sadece sistemin kendi uykulama kapatma sınırlarını manuel ayarlamaya izin veren bir program kurulu(bu program sürekli çalışmıyor app killer gibi, başlangıçta ayarları değiştiriyor o kadar)

juice defender telefeon uyku konumundayken interneti v.s. yi kapatıyor bu yüzden etkisinin illaki olacağını düşünüyorum

• ekranı küçük.doğru çözünürlüğü düşük.tamamen tercih meselesi aslında.kimi büyük telefon sevmez.kalas gibi der.küçük yaparlar çok küçük deriz.fotoğraf çekimi iyi değil gibi bir kavramı sony ericsson telefonlarının hemen hemen hiçbirinde görmedim.android kapasitif ekran ses ve resim kalitesi bana göre şahane.dahili gps ile navigasyon ve daha birçoğu.ilk dokunmatik telefonum, k790 dan sonra mesajda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüştüm yanıldım.tek kötü yanı şarjı.350 tl ye aldım 1 yıl daha garantisi devam ediyor.almayı düşünenlere tavsiye ederim..
  • seyfi8935 kardeş,nereden aldın 350 tl.ya.bende ciddi olarak düşünüyorum da.
  • bende sürekli forumu ve sahibindeni takip ederim.bi sabah forumda gördüm izmir ilanı 350 tl garantili vs.sağolsun arkadaş çalıştığım yere kadar geldi.aldım telefonu.denk gelirse sizde alırsınız inşallah..
  • arkadaşlar yurtdışından x10 mini pro geldi 1 ay kullandım sonra kapandı sonra pasaport kaydı yaptırdım internetten bakınca kayıtlı görünüyor şebeke geldi ama 30 dk olmadan şebeke gidiyor net bağlatısı kalıyor sonra kapatım açınca netde gidiyor şebekede bidaha gelmiyor açıp kapıyorum açıp kapıyorum hattı çıkarıyorum başka tele koyuyorum hat açık sorun yok x10 a başka hat takıyorum trcell hat yine yok bazen geliyor yine gidiyor neden olabilir kayıt yaptırmadan önce hiç sorunu yoktu avea müşteri hizmetlerini aradım cihaz kayıtlı hatda soru yok sorun cihaz kaynaklı olabilir dediler ne yapmam lazım bi el atsanız :(
  • öncelikle benim telefon kutusunda bu kulaklık cıkmadı bu kulaklık orjinal olanı yani media kulaklık..
    ve

ikinci olarak bu servis menüsünde şebeke ayarları ile ilkili yer geldi benim şebeke bazen kapanıyor hiç sinyal almıyor ve wifi bağlantının düşük olduğunu farkettim bunları düzelmem mümkünmü orada bulunan ayarla ile yada başka bir şekilde .. bilgisi olşan lütfen yazarmı www.dj-61dunyasi.tr.gg
  • sana gelen kulaklık orjinal media kulaklıkmı bilmiyorum ama evet 3,5 mm jack kulaklık kullanılıyor bende sony kulaklık yani buda orjinali ama media kulaklık değil üzerinde play tuşları yo, ben kulaklık girişindeki diğer bölüme dikkat edince ne olduğunu araşdırdım media kulaklığı kumanda bağlantı yeri olduğunu anladım, acaba sadece 35, mm media kulaklıklar bunda işe yararmı bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: busonartik

arkadaşlar yurtdışından x10 mini pro geldi 1 ay kullandım sonra kapandı sonra pasaport kaydı yaptırdım internetten bakınca kayıtlı görünüyor şebeke geldi ama 30 dk olmadan şebeke gidiyor net bağlatısı kalıyor sonra kapatım açınca netde gidiyor şebekede bidaha gelmiyor açıp kapıyorum açıp kapıyorum hattı çıkarıyorum başka tele koyuyorum hat açık sorun yok x10 a başka hat takıyorum trcell hat yine yok bazen geliyor yine gidiyor neden olabilir kayıt yaptırmadan önce hiç sorunu yoktu avea müşteri hizmetlerini aradım cihaz kayıtlı hatda soru yok sorun cihaz kaynaklı olabilir dediler ne yapmam lazım bi el atsanız :(

arkadaşım seusla bi güncelle telefonu muhtemelen çözülür yazılımsal bi sorunsa...
  • Arkadaşlar Sony Ericsson XPERIA X10 mini (klavyesiz modeli) almayı düşünüyorum fakat henüz karar veremedim. Bir kaç soru sormak istiyorum bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

1. Cihazı en son android'in hangi versiyonuna kadar güncelleyebiliyoruz ve flash player yüklenebiliyor mu? Yükleniyorsa verim alabiliyormusunuz?
    http://www.youtube.com/watch?v=naie7Kyq0QU
    2. Cihazda multitouch var mı, bir çok yerde yok olduğunu yazıyor ama youtube'da ki videolarda multitouch varmış gibi fotoğrafı iki parmakla büyütüp küçültebiliyorlar. Bu videoda inceleyebilirsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=DdAzkKGTk0g
    3. Hangi navigasyon programları yüklenebiliyor ve sadece gps kullanılabiliyor mu? a-gps 'i kapatıpta navigasyon programlarını kullanabiliyormuyuz?
    4. Cihzın şarjı normal kullanımlarda kaç gün gidiyor ve orjinal kutudan çıkan şarj cihazıyla kaç saatte şarj oluyor?
    5. Ekran büyüklüğü sizce yeterli mi yoksa daha büyük ekran olsaydı yinede taşırdım diyormusunuz?

• @dede0680

1-Üzerinde 2.1 ile geliyor.Xda forumundan 2.3 ler yüklenebiliyor (tabii rootluysa),ama okuduğum kadarıyla kendi ROM u kadar stabil değiller.
    Flash player ı işlemcisi desteklemiyor.Yüklenen ROM larla ne kadar kullanışlı bilmiyorum.

2-Multitouch yok.Buna gene ROM yükleyenler cevap verebilir.

3-Bende IGO ve ndrive yüklü.İkiside gayet stabil çalışıyor.A-gps internet bağlantısına gerek duymaz ve açık havada 2 dakika içinde uyduları buluyor.
    Ayrıca arzu aredilirse harita olarak Brut Google Maps de yüklenebilir.Böylece haritada gezdindiğin yerler için tekrar kablosuz bağlantıya veya 3g ye gerek kalmaz.

4-Normal kullanımda 2 gün gider.Kullanım alışkanlığınz bağlı bu süre uzayıp kısalabilir.Yaklaşık 1 saatte şarj olur.

5-Sadece telefon ve kamerası için kullanacaksanız ve görsel yönünü ihtiyacınız olduğunda kullanacaksanız ideal bir telefon.Bu boyutta büyük ekranlılarla
    yarışan bir telefon kolay kolay çıkmaz.
    Ama benim gibi yakın görme problemi varsa yazı boyutu gibi (gerçi ilave programlarla bu sorunu aşabiliyorsunuz) veya görsel yönünü daha fazla
    kullanmak isterseniz biraz daha büyük boyutlulara yönelebilirsiniz.

Daha büyük ekranlılarda benim tercihim telefon boyutuyla ekran boyutunun dengeli olması.(Defy,Active,Wildfire...gibi).Gelirse Türkiye' ye Defy+ ı tercih etmek olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kata -- 4 Ekim 2011; 12:48:48 >

• @kata

Hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim, benim için çok değerli bilgiler bunlar. İşlemcisi 600mhz diye biliyorum sanırım flash player'ın performanslı çalışabilmesi için min. 800 mhz gibi bir değer mi gerekiyor, bu da hemen hemen Defy bv. cihazlarda bulunuyor. Aslında Motorola Defy geldi şu anda hepsiburada.com'da satışta bildiğim kadarıyla 850 TL gibi bir fiyatta satılmya başlandı. Videolarını inceledim gerçekten çok etkileyici ama sanki bünyesindeki işlemciye göre internette gezinirken donma yaşanıyor gibi geldi bana. Tabi ben iphone 3gs'le karşılaştırma yaptım ona göre donma var gibi geldi. X10 mini'yi istememin nedeni ise boyutunun küçük olması. Yaptığı işe bakacak olursak bu işleri yapacak cihazı aldığımızda gerçekten boyutu çok büyük bir cihaz almamız gerekecek ve ben bunu istemiyorum artık hemen hemen 5-6 yıldır büyük ekranlı cihaz kullanıyorum ve artık taşımak istemiyorum o yüzden bu model cazip geldi, sanırım bu cihaza göre fazla bir şey istiyorum gibi geldi bana flash player'ı şu anda sayılı cihaz çalıştırıyor zaten ama bunda da çalışırmı diye bir umut doğmadı değil içime... Sanırım orjinal ROM'un da Android 2.3 yüklenmiyor değil mi? Xda forumunda ki Romlara ne derece güvenilebilinir ki? Daha önce bir çok cihaza rom yükledim fakat hiç biri orjinal rom'un keyfini vermedi ne kadar hızlı olsalarda stabil değillerdi. Önemli olan stabilite ve çok iyi kalibre edilmesi. Önemli olan bu ikisi gerisi ardından geliyor zaten. Cihazı gidip yerinde incelemeye karar verdim, umarım isteklerimi karşılar, ilginiz için tekrar teşekkürler kata hocam...

• @dede0680

Benim beklediğim Defy plus işlemcisi güçlendirilmiş ve 30 Eylülde piyasaya çıktı,şuan piyasadaki sade Defy ve çokazda olsa kişisine problem yaratabiliyor.

Ayrıca aceleniz yoksa ve Xperia Mini veya Active i bekleyebilirsiniz.
  • @kata

Motorola'da güncellemelerin zamanında çıkmamsından yakınan bir çok kişi var, forumlarda genelde yazıyorlar ve güncellemeler çıksa bile bir çok sorun yaşayanlar var, Motorola'nın akıllı telefonları çok ilgimi çekiyor ama aldıktan sonra bir iphone, blackberry ya da SonyEricsson gibi prestij kazanan bir telefon gibi gelmiyor bana o yüzden alıp almamakta hep kararsız kaldım. Motorola'nın özellikle geçtiğimiz yıllarda Milestone modeli çok ilgimi çekti ve ne zaman avm'lere girsem bu cihazı elime alıp yaklaşık 10-15 dk inceledim. Motorola bir Nokia gibi fiyatta düşüş yaratmadığı için zaman geçsede fiyat sabit kaldığı için tercih etmemde bir avantaj oluşturmadı. Keşke Milestone biraz daha makul fiyatta satılsaydı o cihazı almak istemiştim.
  • @dede0680

flash playera ihtiyacınızın kalmayacağı tarayıcılar var videolarda tv izlemekte falan sıkıntı yaşamazsınız x10 minide sadeca flash gerektiren oyunları oynayamazsınız...
  • @serco05

Kardeşim teşekkür ederim ilgin için. Bugün cihazı inceledim çok hoşuma gitti, hafifliğiyle küçüklüğüyle ve işlevselliğiyle insana haz veriyor. Ben genel olarak cihazın navigasyon özelliğini kullanacam o yüzden a-gps gerektirmeden yani operatöre bağlanmadan gps özelliğini kullanabilirmiyim. Mesela Nokia'larda dahili GPS var onu aktif bırakıyorum a-gps'i devre dışı bırakıyorumki şebekeye bağlanıp küçükde olsa bir dosya indirmesin diye. Bu cihaz da da bun benzer bir ayar var mı? Yani GPS'i aktif edip istenildiğinde a-gps'i açıp kapatabiliyormuyuz. Bazıları a-gps'i kapatamadığını ve her navigasyon programını açtığında (TL) lerinin düştününden şikayetçi. O yüzden a-gps'i kapatıp açabiliyormuyuz ?
  • hocam igoyu yüklersin 200 tlik navigasyon cihazının yaptığı işi sorunsuz yapar bende hemen hemen hergün kullanıyorum navigasyonu a-gps e gerek yok kendi dahili gps alıcısı var beş kuruş harcamadan sorunsuz kullanıyorum hatta sim kartsız bile çalışıyor navigasyon bugün yeni harita çıktı şimdi onu indiriyorum alırsan her konuda yardımcı olurum praogramı haritayı bulabileceğin linkleri falan veririm. telefon içinse benim şahsi görüşüm 450 tl ye navigasyon, foto kalitesi, tv izleme,internet, oyun bunlar yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerÇel -- 4 Ekim 2011; 21:50:16 >
  • bu arada ister a-gps i devre dışı bırakırsınız isterseniz veri trafiğini devre dışı bırakırsınız tl düşmesi yaşanmaz. navigasyonu zaten a-gps ten kullanamazsınız uydu bağlantısı kurmak zorunda,
  • @serco05

eyw kardeşim teşekkür ederim bu arada 19 ay garantilisini 350 TL ye buldum ve hiç çiziği yok, kutusunda şarj aleti 1 yedek kapak var. Kulaklık yok yarın alsammı diye düşünüyorum. Faturası yanında ama internetten garantisini nasıl sorgulayabilirim? Fatura tarihi 05.2011'de alınmış, IMEI no tutuyor kutusunda da aynı ama ne bilim içime sinmedi bugün alacaktım almadım, yarına bıraktım.
  • @dede0680

cihaz telpa garantiliyse telpanın internet sitesinden sorgulama yapabilirsin...
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.