Şimdi Ara

:..Sony Ericsson K850i İncelemesi (Révølvér)..: (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
0
Favori
24.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • N82 iyi cekmis artık fiyata ve cıkma tarihine bakıyo benim icin
  • Tek iddian 'Ben resim çeken telefon yaparım' ise eğer ve bu iddia üzerine telefona başka hiçbir ekstra özellik koymuyorsan,yaptığın telefonun çektiği resimler parmak ısırtacak.Telefon belki biraz büyük olacak ama,optik zoom koyacaksın,resim işleyen chip in en iyisinden olacak,lensin ve merceğin en güzelinden olacak,ekranın büyük olacak vs vs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wholet

N82 iyi cekmis artık fiyata ve cıkma tarihine bakıyo benim icin

Hayirdir hocam ne oldu birden bire fikrin degisti? Daha dune degin K850 diyor baska birsey demiyordun burada
  • Uzun yillardir SE fanatigi bir kullanici olarak dusuncem, acikcasi, eger N82 900YTL civari gelirse, K850i bir secenek olmaktan cikar.

bunun sebebi foto kalitesiyle ilgili degil. sonucta donanim olarak 2si de yakin SE gerekli guncellemelerle K850i foto cekimini daha iyi yapacaktir. Asil sebepler N82deki video cekimi kalitesi, Wi-Fi, windows ve ofis araclari uyumlulugu ve de ileriye yonelik gelistirilebilir bir platform.

ama tahminim N82nin en az 1250den girecegidir (N93 1200, N95 1300 YTL olduguna gore...). K850i'nin ise 850YTL civari olacagidir (1000 civari olursa satisinin ciddi oranda dusecegi kesin).

ustelik forumlarda okudugum kadariyla SE K850den sonra buyuk ihtimal K860 cikartmayacak, yerine 7.2MPlik yeni bir telefon cikartacak, bunun aciklamasi da subat ayinda yapilacak. N82 icin ise 99% N82 8GB gibi birsey cikacaktir. Su an N95 ve N95 8GB arasinda sadece 300ytl fark var ama ozellik ve donanim olarak N95 8GB daha iyi, dolayisi ile N82 alacaklar biraz bekleyip (sene ortasina dogru) modifiye versiyonunu alabilir. K850 ise alinabilir cunku 7.2MPlik telin cikmasina rahat 1 sene var en az.

yani uzun lafin kisasi fiyatlari ayniysa ve yakin zamanlarda gelirlerse aslinda secim falan yok ortada, objektif ve matematiksel olarak N82 daha ustun, bir tek dis gorunusu cok guzel degil ve belki bataryasi az dayanir ama onlar da olumcul sorunlar degil.

ama elbette secim herkesin kendine ait, ve ben de buyuk ihtimal K850i alacagim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydahm -- 25 Kasım 2007; 22:58:41 >

• @PHI,

Ezmek demeyelim dostum sadece kefeye koydum her iki cihazi ve agir gelen tarafin neden ve nicin agir geldigini acikladim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

@PHI,

Ezmek demeyelim dostum sadece kefeye koydum her iki cihazi ve agir gelen tarafin neden ve nicin agir geldigini acikladim.

Doğru söze ne denir ki.
    K850i'yi hep savundum bugüne kadar. Bana göre de savunulması gerekn bir cihaz. Ama n82'i şu aşamada K850i'yi dağıttı diyebiliriz. Tabi fiyat seviyeleri de önemli bir etken olacak.
    Çıkış fiyatları ve çıkış tarihleri önemli.
  • N82 gibi tipsiz bi telefon alıp 2 günde bir şarj ediceğime ve daha pahalıya alıcağıma , K850i gibi şekil bir telefon alırım 4-5 günde şarj ederim ve daha ucuza alırım Benim fikrim bu , sonuçta fotoğraf makinesi değil cebimde zarif telefonumun içinde güzel bi kamera olsun yeter çok foto meraklıları profesyonel fotoğraf makinesi alsın
  • Tip yok hiç bu telefonda
  • k850 şekıl demek....
    quote:

Orjinalden alıntı: Sahin-YK

N82 gibi tipsiz bi telefon alıp 2 günde bir şarj ediceğime ve daha pahalıya alıcağıma , K850i gibi şekil bir telefon alırım 4-5 günde şarj ederim ve daha ucuza alırım Benim fikrim bu , sonuçta fotoğraf makinesi değil cebimde zarif telefonumun içinde güzel bi kamera olsun yeter çok foto meraklıları profesyonel fotoğraf makinesi alsın

• quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

k850 şekıl demek....
    quote:

Orjinalden alıntı: Sahin-YK

N82 gibi tipsiz bi telefon alıp 2 günde bir şarj ediceğime ve daha pahalıya alıcağıma , K850i gibi şekil bir telefon alırım 4-5 günde şarj ederim ve daha ucuza alırım Benim fikrim bu , sonuçta fotoğraf makinesi değil cebimde zarif telefonumun içinde güzel bi kamera olsun yeter çok foto meraklıları profesyonel fotoğraf makinesi alsın

N82'nin yanında gayet yakışıklı bence k850

• K850i yi görüp eline almayanlar telefonun tipi ile ilgili yorum yazmasın , N82 den iyi olduğu bariz resimlerden bile belli
  • n82 den ıyı dıyebılırsın...ama bı telefonun seklı hakkında yorum yapmak ıcın ele almaya gerek yok...benım kısısel fıkrım bu ıkı telefonıunda seklının kotu oldugu...
  • Benim kişisel görüşümde K850i nin görünüşünün muhteşem olduğu. hatta bir gösteriş telefonu bile diyebilirim. flaşı bile patlarken 3 kere patlıyo havai fişek gösterisi yapar gibi
  • K850i nin malzemesi çok kaliteli siyahı pırıl pırıl parlıyor
  • Samsung G600 ün led flaşıda 3 kere patlıyor.3 kere patlamak marifetse.
  • quote:

Orjinalden alıntı: monodoks

Tip yok hiç bu telefonda

Bu tarz seyler tartisilir konular degildir. Kimine gore guzel olan tasarım bir baskasına gore dunyanın en ucubet tasarımı olabilir. Burada objektif konulari tartişiyor ve uzerinde duruyoruz (foto kalitesi, teknik ozellikler vs gibi) Oysa subjektif konular tartısilarak hic bir yere varilmaz ve ortak bir fikir birligi asla saglanamaz.

Kisaca; "renkler ve zevkler tartisilmaz" hala ogrenemedi bazilari bu dogal doga kanunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 26 Kasım 2007; 0:42:38 >
  • öncelikle @ pininfarina kardeşimin görüşüne saygı duyuyorum.ancak tabii ki benim de kardeşimin bazı düşüncelerine katılmadığım yerler var ;

quote:

N82 nin fotoğraf kalitesinde K850'ye ciddi bir fark attigi ortada. Bu yadsinamaz bir gercek ve kabul etmemek sadece gercekleri gormemezlikten gelmek olur ki, bu da fanatizm'in kör gözünden baskasi degildir. Ornek fotolarda N82'nin renk doygunlugunu, detay zenginligi, dogru beyaz dengesi, iso perfonmansi ve insan tenindeki basarisi gibi konularda ilk defa nokia bu kadar basarili bir tablo cizerek carl zeiss lens'in bu modelde hakkini vermiş gibi gozukuyor.

N82 nin fotoğraf kalitesinde K850 ye ciddi fark attığını söyleyemeyiz.Çünkü cihazlarla çekilen fotolara baktığımızda, her iki cihazında fotoğraf konusunda çok ciddi eksiklerinin olduğunu görmekteyiz.
    Bu eksiklikler;
    *K850 de açıkça görülen netlik sorunu,
    *N82 de karşılaşılan renklerdeki dengesizlik...
    (Tabii ki bu sorunlar firmwarelerle giderilebilir)

-K850 deki netlik sorunuyla ilgili fotolar zaten bu sayfada mevcut…
    -N82 deki soruna gelecek olursak; N95 denilen cihazın çektiği fotolarda renklerin olağandan daha canlı aktarıldığını hepimiz zaten biliyoruz.N82 nin aşağıdaki fotosunu görmüşsünüzdür ancak ben takrar koyuyorum.N95 in pastel boya tablosu şeklindeki fotoğraf performasını hiçe sayan, bu dalda kendine rakip tanımayan bir tel N82…

Buyrun forumlarda pastel boya olarak tabir edilen N95 in N82 karşısındaki hali…

Sizce hangisi pastel boyaya daha yakın?????

N95

:..Sony Ericsson K850i İncelemesi (Révølvér)..:

N82

yukarıya bakarak kimse bana hala N82 renkleri çok başarılı, doygun yansıtıyo demesin lütfen...gerçekte bu trenin böyle olmayacağını hepimiz biliyoruz, pastel boya tabiri bence çok komik kalıyo şu fotonun yanında...

@pininfarina arkadaşımızın verdiği bu fotoda da binanın sağ tarafına bakarsanız (ağacın arka kısmı); aynı binanın farklı iki renkte yansıtıldığını göreceksiniz.diğer tarafa ışık geldi diyelim ama tam karşıdaki (odaklanan hiza) aşırı koyu rengin binanın orjinal rengi olmayacağını mantıken hepimiz anlayabiliriz diye düşünüyorum.ayrıca taksinin ön kısmına dikkatli bakacak olursanız (özellikle tamponuna) koyu sarı bir hal aldığını farkedeceksiniz ki hiç mi sarı chevrolet taksi görmedik (buick de olabilir, yanlış olmasın )...

yine yukarıdaki fotoda renklerin aşırı koyu aktarılmasıyla karşı karşıyayız...bizim ülkemizde neden böyle portakallar yetişmiyo acaba masanın, bardakların rengini hiç değinmek istemiyorum.çatalın rengi zaten perişan, güral porselen mübarek

yine bir otomobil fotosu, kırmızı renkteki problemi hala gideremedi bu NOKIA.yine aşırı kırmızı bir görüntü (tamponlar)...ki buna karşılık rakip SONYERICSSON'a dönecek olursak, bunlarda da (K850) genelde kırmızı renk pembeye yakın bir tonda yansıtılıyor maalesef.yani ikiside ayrı telden çalıyor

quote:

Öne cikan bazi onemli detaylardan biri ise cihazin Symbian OS 9.1, 3rd Edit. Feature Pack-1'e sahip olmasi. Yani bu gune degin cikmis "en hızlı symbian" anlamina geliyor bu.
    Feature pack-1'in isletim systemine getirdigi hız dopinginin ustune ek olarak cihazda kullanilan hızlı 332MHz ARM11 islemcisini de unutmamak gerek.

düzeltme;
    Nokia N82 Symbian OS 9.2 kullanıyor...

quote:

Cihazin K850'den extra sahip oldugu ozelliklerden bazilari 128 bit 802.11b/g WLAN (cihazda yuklu olarak Flash Lite 2.0 geliyor yani internet bankaciligi vs gibi islemler kolaylikla yapilabiliyor), 16 milyon renk 2.4" TFT ekran, Excel, PDF, Powerpoint, Word, Zip acabilme, yine hazır yuklu olarak gelen nokia gps haritalari, Micro USB soketi, A-GPS , Visual radyo, TV Out Soketi, 3.5mm Audio Jack destegi, BMP, EXIF, GIF87a, GIF89a, JPEG, JPEG 2000, PNG, WBMP, TIFF resim formatlarina full destek (K850'de bu destek sadece jpeg ve gif ile sinirli), 640*480 cozunurlukte H.264/ MPEG-4 video kaydi, VoIP (netten sesli ve ucretsiz tel gorusmesi), K850i'den daha ince olması vs gibi suan aklima gelmeyen bircok EXTRA OZELLİK N82'DE MEVCUT.

N82 nin *K850i'den daha ince olması*ndan bahsedilmiş;

Sony Ericsson K850
    102 x 48 x 17 mm

Nokia N82
    112 x 50.2 x 17.3 mm

K850 nin artılarına gelirsek; daha ufak, daha dar ve daha ince (ki bu cihazın kullanım kolaylığıyla direk bağlantılıdır)…microSD den artı olarak Memory Stick Micro (M2) desteği…RDS destekli FM Radyo…Gece video çekimi için 3 adet LED ışık…Polifonik 72 Kanal zil sesi desteği…Çok daha uzun konuşma ve bekleme süresi…

SONUÇ OLARAK;
    Kimse K850 ve N82 yi foto konusunda övmesin lütfen.K850 de karşılaşılan netlik problemi ve N82 deki renk problemini hep beraber görüyoruz.kısacası şuan için iki telde bekleneni veremiyor ama ileride çıkacak olan firmwarelerle bu sorunlar giderilebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 26 Kasım 2007; 1:06:29 >

• K850İ FOREVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER
  • iyi geceler arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_

iyi geceler arkadaşlar

iyi geceler.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.