Şimdi Ara

Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony'nin İphone ve Android işletim sistemli telefonlar için ürettiği iki lensten küçüğü olan DSC-QX10 modeli ile ilgili incelemeleri ve kendi izlenimlerimi bu konu başlığı altında sizlere aktarmak istiyorum.

     Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER



    Çeşitli sitelerden incelemeler:

    http://www.donanimhaber.com/cep-tel-aksesuarlari/haberleri/Sony-DSCQX10-Akilli-Lens-video-inceleme.html

    http://www.teknoseyir.com/102591/sonynin-lens-kamerasi-cyber-shot-qx10/

    http://www.chip.com.tr/inceleme/sony-cyber-shot-qx10_4114.html

    http://www.log.com.tr/sony-dsc-qx10-incelemesi/

    http://www.teknokulis.com/Incelemeler/FotografMakinesi/2013/10/07/sony-cybershot-dsc-qx10

    Teknokulis kutu açma videosu:

    http://www.youtube.com/watch?v=TC5zX2yrVO4

    Ve ilk izlenimlerim:

    Cihaz Vatan Bilgisayar'ın sitesinde beyaz renk olarak gözüküyordu ama siyah renk geldi. Kutu içeriğinde çeşitli kılavuzlar, garanti belgesi, bileklik, telefona takılan aparat, usb kablosu çıkıyor. Sony kutu içeriğinin zayıflığı ile ilgili önemli bir eleştiriyi dikkate almış olacak ki ürün kutusuna bağlı şekilde bir de taşıma kesesi koymuşlar. Birkaç hediye daha eklense güzel olurdu aslında. Mesela yanında 16 yada 32 GB hafıza kartı iyi olurdu. Şimdi bir de ondan icab etti. Şimdi kısa kısa bazı özelliklerine değineyim. Teknik özelllikleri geçiyorum.

    Cihaza bir hafıza kartı takıldığında bir telefona bağlanmadan da tek başına fotoğraf çekebiliyor ama video çekimi başlatamıyor. Yani kısmi olarak bağımsız bir vizörsüz kompakt fotoğraf makinesi diyebiliriz. Video çekimi için cihaza bir adet ekstra buton ilave edilseydi video çekimi de yapardı.

    Dahili belleği bulunmuyor. Dolayısıyla yapılan çekimleri ya telefonun belleğine ya da hafıza kartına kaydedebiliyorsunuz. Video çekimini ise sadece hafıza kartına yapabiliyor.

    Video kaydı 1440x1080p çözünürlükte yapılıyor. Yakında çıkacak bir yazılım güncellemesi ile 1920x1080p olacak ve bazı manuel ayarlar eklenecek. Ayrıca iphone modellerindeki bazı bağlantı sorunlarının da bu güncelleme ile giderileceği belirtilmiş.

    Gece çekimleri beklentimin oldukça üstünde çıktı. Flaşsız ve küçük sensörlü bir cihaz için kayda değer kapalı ve açık mekan resimleri yapıyor. Zaten bugün için ekleyeceğim resimler gece açık mekan resmi. Bu noktada Exmor RS sensör ve G lens iyi iş çıkarmış. Az miktarda da olsa yakaladığı ışığı çok iyi kullanıyor ve olduğundan daha aydınlık fotoğraflar ortaya çıkarıyor. Buradaki ekstra aydınlatma kesinlikle fotonun orjinalliğine zarar vermiyor. Gece hareketli nesne çekimlerinde bazı bulanıklıklar oluşabiliyor.

    Makro çekimler de iyi sayılır. Ama şimdiki birçok telefonun(S4, G2, 5-5S, One vb.) en iyi olduğu nokta makro çekimler. Dolayısıyla bu tarafta telefonlara bir üstünlüğü yok.

    Gündüz çekimleri de haliyle tatmin edici.

    Genel olarak çekim kalitesi kompakt fotoğraf makineleri ile benzer. Hatta flaşsız gece çekiminde birçoğundan iyi olduğunu düşünüyorum. Ama ben bu konuda bazı arkadaşlar kadar tecrübeli olmadığım için kesin konuşmak istemiyorum. Sadece beni tatmin ettiğini kesin olarak söyleyebilirim.

    Video çekimindeki ses kaydı stereo ve oldukça kaliteli. Yine video kaydında görüntü sabitleme özelliğinin gayet iyi çalıştığını söyleyebilirim. Titremeleri önemli ölçüde bertaraf edebiliyor.

    Telefonu kılıflı LG G2 telefonumla kullandım. 5.2'' ekranlı bir telefonda sıkıntı yaratmadı. Z1'de de kullanıldığını düşünürsek kılıfsız bir Note 2 de tahmini olarak kullanılabileceğini düşünüyorum. Denemek lazım. Telefona takılan aparat tek bir tarafa esniyor. Diğer uç sabit kalıyor.

    Tam yuvarlak bir aksesuar değil. Alt kısımda dayanakları olduğu için düz bir zeminde dik durabiliyor ve özellikle bu şekilde yapılan çekimler çok net.

    Üç çekim modu mevcut. Akıllı otomatik, süper otomatik, program otomatik. Program otomatikte pozlama ayarı yapabiliyorsunuz. cihaz üzerinde bir tuş yardımıyla, telefonda ise kapasitif butonla optik zoom özelliğini aktif edebiliyorsunuz. 4:3 18M, 4:3 5M, 16:9 13M ve 16:9 2M çekim özellikleri mevcut. Zamanlayıcı(açık-kapalı) seçeneği mevcut. Cihazın alt kısmında tripod yuvası mevcut.

    Beklentilerimi karşılamazsa iade etmeyi düşündüğüm bir cihazdı, ancak taşınabilirlik seviyesinin yüksekliği ve çok değişik çekimlere imkan tanıması itibariyle gerçek manada yüzümü güldüren bir aksesuar oldu. Hatta gün içerisindeki farklı kullanım tecrübelerimden sonra cihazla yapabileceklerimi düşününce mükemmel bir icat olduğunu düşünmeye başladım. Ya bir kere bu cihaz eğer bir yazılım güncellemesi ile 720p de 60-120 fps çekim imkanına kavuşursa aksiyon kamerası olarak bile kullanılabilir. Bu noktada SONY desteğinin büyük önemi var.

    O kadar çekim yaptım sadece bir kez telefona takma gereği hissettim. Çünkü cihazı zaten düz tutup bir portreye çevirdiğinizde telefondan bağımsız olarak adam akıllı fotoğraf çekiyor. Birkaç deneme yanılma olayı ile cihaza alışınca emin olun sizde çoğu sefer telefon aparatını takma gereği hissetmeyeceksiniz.

    600 mah bataryası ilk etapta çabuk bitiyor gibi geldi ama Li-on bataryaya sahip olduğunu düşünürsek burada zamanla bir miktar iyileşme olacağını tahmin edebiliriz. Daha yüksek mah değerine sahip bir batarya elbette iyi olurdu ama cihaza kazandırılacak her ekstra özelliğin ağırlık ve hacim artışına sebep olacağını da unutmamak gerekir. Bu cihazın esas güzelliği zaten hafif kolay taşınabilir olmasında gizli.

    Aksesuar ya da cihaz, artık ne derseniz deyin en azından 16 GB dahili bellek olsaydı tadından yenmezdi. Hiç değilse SONY 16 ya da 32 GB hafıza kartı mutlaka eklemeliydi. 600 tl fiyatın oldukça pahalı olduğunu söylememe gerek yok sanırım ama 250-300 tl gibi bir fiyat yakışırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 11 Mart 2014; 2:23:57 >







  • Resimleri telefondaki kopyalarından attım. Yani 2 MP lik olan görseller. İlerde ayrıca 13 ve 18 MP olanlar ana konuya eklenecek. Engelli merdiveninin olduğu üç benzer fotoğraf 3 farklı modda çekildi. Sırasıyla akıllı-süper-program. Bir de şuna değinmeden edemeyeceğim. Cihazın çektiği bir resim örnek olarak şu adla kaydediliyor: PICT_20140106_193215.JPG Yani bu örnekteki resim 6 Ocak 2014'te saat 19:32:15 te çekildi. İlerleyen zamanlarda fotolarınıza bakarken resmin çekildiği tarih ve saati kolaylıkla bulabilirsiniz.

     Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER  Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER  Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER  Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER  Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER  Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER  Sony DSC-QX10 AKILLI TELEFON LENSİ-ANAKONU-İZLENİMLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 11 Mart 2014; 2:49:26 >




  • Öncelikle hayırlı olsun, fotoğraflar çok güzel görünüyor.
    Cihaz telefonla bluetooth bağlantısı mi kuruyor acaba? Cihaz ekrani video kaydinda da vizor olarak kullanılabiliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TacoNikky -- 11 Mart 2014; 11:00:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TacoNikky

    Öncelikle hayırlı olsun, fotoğraflar çok güzel görünüyor.
    Cihaz telefonla bluetooth bağlantısı mi kuruyor acaba? Cihaz ekrani video kaydinda da vizor olarak kullanılabiliyor mu?

    Teşekkürler. Cihaz İphone telefonlar ile Wi-fi, Android telefonlar ile NFC ve Wi-fi üzerinden haberleşiyor. İphone ürünlerinde NFC olmaması bunun sebebi. Bluetooth üzerinden haberleşme yok malesef ve muhtemelen olsaydı da sık sık kopmalar yaşanırdı. Bluetooth teknolojisinin biraz daha hız kazanması gerekiyor.
    Telefon Wi-fi üzerinden kendi ağını oluşturuyor. Bunun için internet bağlantınızın ya da paketinizin olması gerekmiyor. Bu ince noktayı atlamamak lazım. Bütün android ve Apple ürünlerinde Wifi olduğunu düşünürsek buetooth bağlantısının fazla anlamı kalmıyor.

    Donanım olarak çok zayıf olan Android telefonlarda Play Memories Mobile uygulaması biraz ağır çalışıyor. Uygulama bunun için güncellenirse belki bu sıkıntı aşılabilir. İphone telefonlardaki bağlantı kopmaları içinse yakın zamanda güncelleme geleceği söylenmişti Ocak ayında çıkan haberlerde. O zamandan beri 1 kere güncelleme aldı uygulama. Durum düzeldi mi bilmiyorum. Denemedim malesef ama arkadaşın telefonunda inceleyebilirim sanırım.

    Cihazın ekranı bulunmuyor. Telefon ekranını hem fotoğraf hem de video çekimlerinde vizör olarak kullanabiliyorsunuz.




  • Cihazın bağlantı teknolojisinin bu kadar gelişmiş olmasını beklemiyordum. Wifi ile kesinlikle gecikmesiz, anlık çekimler yapılır. Bu durumda bluetooth zaten gereksiz oluyor. Anladığım kadarıyla Play Memories Mobile uygulamasında çekim yapılabiliyor ama yine de çok harika bir cihaz ortaya çıkmış.
    Güle güle kullanın, iyi çekimler :)
  • Akıllı telefonlarda Play Memories Mobile uygulaması üzerinden çalışıyor. Uygulama güncellemesi stabilliği artırmış.
    Wi-fi ile hem foto hem de video çekimlerinde gecikmesiz çekim yapıyor. Ayrıca dahili bataryası olduğu için telefonu sömürmüyor. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
  • 1 aylık media markt faturalı sony dsc qx lens var satmayı düşünüyorum ilgilenen olursa mesaj atsın (satma sebebim bir telefon daha almam gerekti ondan )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serselner_

    1 aylık media markt faturalı sony dsc qx lens var satmayı düşünüyorum ilgilenen olursa mesaj atsın (satma sebebim bir telefon daha almam gerekti ondan )

    pm attım
  • Hocam iyiaksamlar, ben bu cihazin varligini yeni kesfettim. Aslinda teknilojiyi cok severim ama gozumden kacmis bi sekilde ;) hala kullaniyor musunuz bu lensi? Bende lg g3 beat var, gayet memnunum, ama doga yuruyusleri vb sirasinda zoom yapmayi ve detayli resim çekmeyi istiyorum. Tavsiye eder misiniz bu lensi, yazilim uygulamasi nasil, gecikme oluyor mi resim cekerken, ve bir de ilk gunden bugune neleri gelirtirdiler yazilimda mesela? 1gb ramli tlfnumda sorun olcagini sanmiyorum kullanirken, sizin bi fikriniz var mi? Cevaplar icin simdiden cok teşekkür ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalenderer

    Hocam iyiaksamlar, ben bu cihazin varligini yeni kesfettim. Aslinda teknilojiyi cok severim ama gozumden kacmis bi sekilde ;) hala kullaniyor musunuz bu lensi? Bende lg g3 beat var, gayet memnunum, ama doga yuruyusleri vb sirasinda zoom yapmayi ve detayli resim çekmeyi istiyorum. Tavsiye eder misiniz bu lensi, yazilim uygulamasi nasil, gecikme oluyor mi resim cekerken, ve bir de ilk gunden bugune neleri gelirtirdiler yazilimda mesela? 1gb ramli tlfnumda sorun olcagini sanmiyorum kullanirken, sizin bi fikriniz var mi? Cevaplar icin simdiden cok teşekkür ederim..

    Ben LG G2 ile 1 ay kadar kullanmıştım. Yazılım da o zamanlar ilk versiyonu ile çalışıyordu. Genel olarak büyük bir sorunla karşılaşmadım stabilite açısından. Ancak ürünün biraz daha geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dahili xenon flaş ve dahili hafıza iyi olurdu. Günübirlik geziler için 200 foto çekimine müsaade eden bataryanin da yine gelistirilmeye ihtiyacı var. Fiyat çıktığında 600 civarındaydı. Bana göre pahalı idi.250-300 aarası bir rakam uygun olurdu. Manzara çekimlerinden ziyade profil ve yakin çekimler için uygun olduğunu düşünüyorum. Ancak bu durum yazılımla düzeltilmiş olabilir. Onu kullanıcı arkadaşladan araştırınız.
    Yakın zamanda CES 2015 fuarının son gününde Kodak aynı yapıda bir ürün tanıttı. Sitede haberi de vardı. Dahili flaş mevcut ve batarya daha yüksekti. O zamanki dolar kuru ile de daha uygun bir lansman fiyatı vardı. Onu bir araştırın isterseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 11 Şubat 2015; 1:06:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konsept ve fikir olarak harika bir cihaz ancak alınmaz!!!!!

    Nedenlerine gelice

    1-Sony'nin şerefsizilği. Çok özür dilerim ama maalesef durum bundan ibaret. Fast Burst modu yok, Time lapse yok, videounun boyutu ayarlama gibi bir seçenek bile yok.

    2- 3. parti yazılımlara adam akılılı destek yok. Camera fv-5'i kullanalar bilir her ikisinin yazlılımını karşılatırınca Sony'e söylemedeik laf bırakmazsınız.

    3- 200 foto çekiliyor denmiş art arda 1000 foto çektim. Şarjı fena değil.

    4- Telefonla entegrasyon berbat, daha etkili bir biçimde kullanılabilir, çekilen fotolar direk telefona atılabilirdi veya telefon hafızasıda kullanılabilirdi.

    Vesaire vesaire büyük bir hevesle aldım ancak play memories'i kurunca yılardır müşterisi olduğum ve görüntüleme konusunda lider dediğim Sony'e güvenim bitti.
  • Hocam bende cihaz yok ama youtube videolarina baktigimda ayarlardan cekilen fotoyu direkt telefona kaydediyor diye gordum, kaldi ki bu videolarin cogu 1 sene once yayinlanmis, cunki cihaz cikali bir seneyi geçiyor. Ayrica saydiginiz ozelliklerin cogu kisisel tercih, bana gore olmazsa olmaz degil mesela. Gunduz ve gece cekimleri nasil, fikrinizi paylasir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalenderer

    Hocam bende cihaz yok ama youtube videolarina baktigimda ayarlardan cekilen fotoyu direkt telefona kaydediyor diye gordum, kaldi ki bu videolarin cogu 1 sene once yayinlanmis, cunki cihaz cikali bir seneyi geçiyor. Ayrica saydiginiz ozelliklerin cogu kisisel tercih, bana gore olmazsa olmaz degil mesela. Gunduz ve gece cekimleri nasil, fikrinizi paylasir misiniz?

    Bu bahsettiğim yazılımlar olmazsa olmaz değil, bunlar en dandik telefonlarda bile olan yazılım ve özellikler. Size lazım olmasa bile bulunmaşı şart. Focus olayı bile sonradan geldi. İso ayarı 3. güncelleme ile geldi daha ne diyelim. Cihazın yazılım babında cidden çok eksiği var, savunulacak yanı yok.

    Resimler direk telefona kaydediliyormuş sonradan farkettim,
    Çekimleri gerçekten çok üst düzeyde değil, Sony Rx100 II seviyesinde diye bize yalan söylendi ancak doğru doğru değil. Rx100 II dahi bu cihazı ezer. Hatta Zoom'u çıkarsak z3'ten gündüz çekimleri çok çok iyi değil. Yani aaa bu qx10 diyecek überalles bir kalite yok. Hatta Nokia'nın 41 mp'lik purewiev ile karşılaştırmalarına bakarsanız onu dahi büyük bir farkla geçtiği söylenemez.

    Çekimlerde yinde telefondan iyi. Gerek gece gerek gündüz.

    Gerçekten güzel bir alet, bir teknolojik oyuncak. Sony Hmz T3 gibi parası olup teknolojik alet sevenlere kesinlikle önerilir. Ben 300 tl'ye ikinci elde aldım ancak 300'e satmam. Eksiklerine rağmen güzel bir alet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 14 Şubat 2015; 14:07:41 >




  • Bence hangi tlfnu alirsaniz alin bu seviyede bi kamera bulamazsiniz. Gerek zoom kalitesi, gerek titresim engelleme ozelligi, gerekse mercek buyuklugu. En guzel ozelligi on kamera olarak da rahatlikla kullanabilirsiniz. Ben 3 gun once mediamrkt tan aldim,10 taksit ayda 50 tlye, daha ne olsun! g3 beat tlfnum var, canavar gibi eslesiyor ve sorunsuz kullaniyorum. Amaciniz zoom ve detayli guzel fotolarsa, hem gece hem gunduz, tlfna 2000 tl,ler saymaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazı kullanan herkese tavsiyem manuel modu kullanmayın. Kesinlikle kullanmayın... Çünkü bahsettiğimiz bir çok manuel modda ulaşamadığımız mod superior auto modlarında aktif oluyor. Yapmanız< gerek şey şu auto modlardan birine alıp doğru sahne ve ayarı seçip dua etsin diye dua etmek..

    Kullanana arkadaşlar acaba şarj konusundan bilgilendebilir mi? Cihazın resmi sitesinde 220 resim diyor az önce 650 resim çektim ve şarj göstergesi hala full.
  • Selam arkadaşlar,
    bu cihazı iphone 6 plus ile kullanan var mı ?
  • serselner_ kullanıcısına yanıt
    Hala satılık mı :)
  • yasarkubilayy Y kullanıcısına yanıt
    hayır sattım
  • Almayı düşünen varsa birazdan ilan açacam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.