Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HasanFatihh

quote:

Orijinalden alıntı: Cowbi

@HasanFatihh Görüntü kalitesini DSLR Like cihazlarda arama bulamazsın ama farklılıkları senin ihtiyaçlarını karşılayabilir, 1080p Video/ Xoom /Macro/Panorama/3D Foto çekme vs vs

DSLR Benzeri Makinalar Toplu Test

Genel Cihaz incelemeleri için http://www.bascek.com/

Kolay gelsin

Şu teknosa indirim günlerinde canon eos 1100d'idi herhalde yanında 2 tane lens veriyorlar
    Bu makinayı kullanması zor mu hiç profesyonel kullanmamış biri olarak bu makinanın zoom u felan ne kadar oluyor lensi tam hatırlamıyorum ama 300-70 mm gibi yazıyordu.otomatik modu vardır herhalde ama
    otomatikmi daha güzel çeker manuel mi
    Teşekkürler

yanında verdikleri lensler 18-55 ve 55-250'dir muhtemelen. Yeni başlayanlar için idealdir. DSLR cihazlarda zoom olayı biraz farklı. Şu iki lens ile 18 mm'den, 250mm'Ye kadar açılar ile çekim yapabilirsiniz demektir. 18 mm açı demek yaklaşık olarak ortalama bir kompakt fotoğraf makinesinin çektiği genişlikteki açı demektir. Cep telefonunuz ile çektiğiniz fotoğraflarda ortalama olarak bu açıya denk gelir.

http://www.ppmag.com/web-exclusives/2009/06/review-sigma-18-250mm-f35-63-d.html

bu linkteki 4. fotoğraf 18mm'lik geniş açı ile çekilmiş. 3. fotoğraf ise 250mm ile çekilmiş.

bu iki fotoğraf ile 18mm'den 250mm'ye lenslerinizin olması ile ne kadar zoom yapabileceğinizi görebilirsiniz.

umarım yardım edebilmişimdir.

Not: milimetre arttıkça zoom artar, yani açı daralır. 500mm ile gece ay fotoğrafları bile çekebilirsiniz. 8-10mm ile ise bir odanın fotoğrafını tamamen çekebilirisiniz.

NOT 2: Ayrıca 250/18 = 13,9. yani 18'den 250'ye lensleri olan birisi 13,9x zoom sahibi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 9 Şubat 2012; 12:38:00 >

• quote:

quote:

@HasanFatihh Görüntü kalitesini DSLR Like cihazlarda arama bulamazsın ama farklılıkları senin ihtiyaçlarını karşılayabilir, 1080p Video/ Xoom /Macro/Panorama/3D Foto çekme vs vs

Kolay gelsin

Şu teknosa indirim günlerinde canon eos 1100d'idi herhalde yanında 2 tane lens veriyorlar
    Bu makinayı kullanması zor mu hiç profesyonel kullanmamış biri olarak bu makinanın zoom u felan ne kadar oluyor lensi tam hatırlamıyorum ama 300-70 mm gibi yazıyordu.otomatik modu vardır herhalde ama
    Teşekkürler

d-slr ile çekmek zor mor değil. Farklı, herkesin çektiği gibi bas-çek şeklinde çekmek istemediğinizde d-slr (ki konu sahibi Sony DSC-HX100'de öyledir) size her türlü ayar imkanı sunan bir makinadır farkı. Yoska Canon 1100D'de de otomatik modlar var.
    Bakın :
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
    Alırsınız portre moduna, çekersiniz mesela ! Alırsınız makro moduna, manzara moduna basar çekersiniz, istemediğinizde ayarlar ile uğraşmak. Yani mümkün...
    -
    Ayrıca
    quote:

Orijinalden alıntı: theplatoon

hx100v fazlasıyla ihtiyaçlarını karşılar..dslr ile karşılaştırmalara ve yorumlara fazla kapılma

Bu da bir yorum değil mi şimdi ? Peki o zaman sizin bu yorumunuza da fazla kapılmamasını istiyorsunuz böylece "theplatoon" .

• quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

quote:

Kolay gelsin

Teşekkürler

yanında verdikleri lensler 18-55 ve 55-250'dir muhtemelen. Yeni başlayanlar için idealdir. DSLR cihazlarda zoom olayı biraz farklı. Şu iki lens ile 18 mm'den, 250mm'Ye kadar açılar ile çekim yapabilirsiniz demektir. 18 mm açı demek yaklaşık olarak ortalama bir kompakt fotoğraf makinesinin çektiği genişlikteki açı demektir. Cep telefonunuz ile çektiğiniz fotoğraflarda ortalama olarak bu açıya denk gelir.

bu linkteki 4. fotoğraf 18mm'lik geniş açı ile çekilmiş. 3. fotoğraf ise 250mm ile çekilmiş.

bu iki fotoğraf ile 18mm'den 250mm'ye lenslerinizin olması ile ne kadar zoom yapabileceğinizi görebilirsiniz.

Not: milimetre arttıkça zoom artar, yani açı daralır. 500mm ile gece ay fotoğrafları bile çekebilirsiniz. 8-10mm ile ise bir odanın fotoğrafını tamamen çekebilirisiniz.

NOT 2: Ayrıca 250/18 = 13,9. yani 18'den 250'ye lensleri olan birisi 13,9x zoom sahibi olacaktır.

Yardımınız için çok teşekkürler.Şimdi bu 3. ile 4. fotoğraf aynı lens ile çekilmiş değilmi.
    mesela manzara fotoğrafı çekeceğim 25-30x civarı optik zoom istiyorum bunun yanında aynı lens ile
    zoomsuz normal geniş fotoğraflar çekebilirmiyim.ve bunu yapabilen lensler ne kadar
    Sorularım mantıksız olabilir bilmediğim için kusura bakmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

quote:

Kolay gelsin

Teşekkürler

d-slr ile çekmek zor mor değil. Farklı, herkesin çektiği gibi bas-çek şeklinde çekmek istemediğinizde d-slr (ki konu sahibi Sony DSC-HX100'de öyledir) size her türlü ayar imkanı sunan bir makinadır farkı. Yoska Canon 1100D'de de otomatik modlar var.
    Bakın :
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
    Alırsınız portre moduna, çekersiniz mesela ! Alırsınız makro moduna, manzara moduna basar çekersiniz, istemediğinizde ayarlar ile uğraşmak. Yani mümkün...
    -
    Ayrıca
    quote:

Orijinalden alıntı: theplatoon

hx100v fazlasıyla ihtiyaçlarını karşılar..dslr ile karşılaştırmalara ve yorumlara fazla kapılma

Bu da bir yorum değil mi şimdi ? Peki o zaman sizin bu yorumunuza da fazla kapılmamasını istiyorsunuz böylece "theplatoon" .

4-5 milyar bütçe ayırıp,fotoğrafçılığa JİDDİİİİİ bi şekilde zaman ayıracak biri çevremizde kaç kişidir ki....dslr like alıp üstüne de 46' üç boyutlu led tv alıp çektiğim foto ları ve videoları büyük bir zevkle izlerim ..sadece biraz daha iyi foto çekeyim diyeeeeeee,4-5 milyar vermek,sırt çantası,tripotlarla dolaşmak bana anlamsız geliyor.avcılık yaparken tripotlar,objektifler;kamp yaparken yanımızda getirdiğimiz onca şeye bir de bunları eklemek...sadece kamp avcılık değil,futbol izlemek için stada gittiğimizde,düğün,eğlence vs..bana hitap etmiyor dslr..aslında çoğu kişiiye hitap etmiyor..profesyonelleşmiş ve işi ticarete dökmüş kiişiler hariç..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

quote:

Kolay gelsin

Teşekkürler

Yardımınız için çok teşekkürler.Şimdi bu 3. ile 4. fotoğraf aynı lens ile çekilmiş değilmi.
    mesela manzara fotoğrafı çekeceğim 25-30x civarı optik zoom istiyorum bunun yanında aynı lens ile
    zoomsuz normal geniş fotoğraflar çekebilirmiyim.ve bunu yapabilen lensler ne kadar
    Sorularım mantıksız olabilir bilmediğim için kusura bakmayın

kafanı karıştırmasınlar Hasan dostum..gördüğüm kadarıyla amatörsün..gerek yok dslr ye...
    sony kalitesini YAŞA......

• çeilen video ve foto ları 3 boyutlu,yüksek çözünürlüklü,kaliteli dev bi ekranda (3,5-4 milyarı gözden çıkarmak lazım) izleemedikten sonra anlamı yok
  • @theplatoon
    Bencede ben bu işe bulaşmayayım : )
    Sony gerçekten güzel yapıyor bundan bir yıl önce teknosaya h55 almaya gitmiştim
    orda satıcının caydırmasıyla fujiflm f80 aldım.tam bir rezalet makina 750tl boşa gitti
    ondan sonra sony hx5v aldım.şimdide hx100v çok ilgimi çekiyor zoomu ile geniş alanı ile
    ama görüntü kalitesi renk kalitesi arasında hx5v ile pek bi fark varmı bilmiyorum
    sony 40" braviada videolar mükkemmel izleniyor gerçekten
  • quote:

@theplatoon
    orda satıcının caydırmasıyla fujiflm f80 aldım.tam bir rezalet makina 750tl boşa gitti
    ondan sonra sony hx5v aldım.şimdide hx100v çok ilgimi çekiyor zoomu ile geniş alanı ile
    ama görüntü kalitesi renk kalitesi arasında hx5v ile pek bi fark varmı bilmiyorum

doğru yaparsın hasan dostum..benim kafamı sony dsc hx9v çok karıştırdı..16 optik zoomu vardı..ama iyi ki hx100v almışım..hs20 yi yakından inceledikten sonra eledim..fiyatının çok düşmesi de kafamı karıştırdı hs 20 nin.optik zoomu berbattı.sony düşmüyor fiyatı yaaa..alacağın tv mutlaka 3 boyutlu olsun ve mümkünse 46' den aşağı olmasın..lg 47' tv nin yanında hediye olarak 7 tane 3d gözlüğü veriyorlar..2 boyulu herşeyi 3 boyuta çevirme özelliği de olduğundan,çektiğin video ve foto ları 2 boyutlu da çeksen,3 boyuta çeviriyor tv.full hd video çekiyorsun ve izlediğin ekran bunu 3 d ye çeviriyor.süper bişi.bu görsel şöleni kaçrma..sony sony sony

• @theplatoon
    benim tv var zaten şimdi 40" z5500 heralde modeli ama 3d değil. ps3 için almıştım zamanında :)
    ama yeni teknolojiler çıkmış ve eskiye göre ucuz sanki tvler.değiştirmeyi düşünüyorum.bunu pakete kaldırıp
    sonra çoçuklara veririm evlenince felan
    40"küçük geliyor şimdi gözüme 47" felan iyi olur gerçekten.
  • quote:

@theplatoon

Kardeş,fotoğraf makinaları hakkında hiçbirşey bilmediğin yazdıklarından anlaşılıyor.
    Bu bir kabahat değildir.Önemli olan istekli olman.Bir bakmışsın 1 sene içinde senelerin tecrübeleriyle muhabbet eder hale gelmişsin.
    Şu an bende HX100v kullanıcısı olarak sana bu makineyi tavsiye ederim.Birçok özelliği tek makinede toplamışlar ve güzel toplamışlar.
    Varsın DSLR keskinliğinde foto çekmesin.Fotoları bit kadar ufaltıp yan yana getirdiğinde bile arada uçurum göremezsin zaten.Sana yeterde artar.
    Zaten hx100'ü eline aldığında sana dslr hazzı verecektir.Ben bu makineyi almak için Canon G12'imi sattım ve kararımdan çok hoşnutum.
    Hakkında hayırlısı olsun.

• Hx100 video da gerçekten çok başarılı.
    Elle hafiften zoom yaparak da çok estetik videolar çekilebilir.
  • 18. sayfaya kadar ne güzel fotograflar paylaşılıyordu, bende bunların önemli bir kısmını arşivime atıyordum, Yine Like/dSLR tartışmasına dönmüş son zamanlarda. 3-4 gündür net' e girmedim.
    Kimse alınmasın gücenmesin, son 1 yıldır alınabilecek Fotograf-Video dengesi oldukça iyi dengelenmiş 2 like makine var. Sony HX10V ve Panasonic DMC HZ150, geri kalkanı kocaman bir yalan. her 2 makinanında birbirlerine 3-5 kalemde ya üstünlükleri var veya tersi. özellikle her 2 makinanıda lensleri bir harika, elimdeki Fuji S6000FD' nin lensine bakıyorum, bir feceat ama bu makinanında kendi çapında 2-3 üstünlüğü var. Hepsi bir tarafa keşke bu lensin manuel kullanım tekerleği (Sony' de var) FZ150' de de olsaydı.
    Diğer taraftan dSLR' nin isterse giriş seviyesinin en basitinin bu makinalarla karşılaştırılması yanlış. Tek başına APS-C sensörün avantajı bile yeter ama artık mükemmele yakın lens kaliteleri ile her 2 like makinede çok kişiyi fazlasıyla tatmin edecek sonuçlara imza atıyor. A4 ölçüsü üstüne çıkmadıkça 400 ISO üstünde çekim yapmaya kalkılmadıkça (FZ 150 800 ISO' da da iyi kullanılabilir fotograf veriyor) her 2 makinada çok iyi.
    Şu like makinelerde sensörü biraz daha büyütseler çok şey de değişecek Bakalım Fuji X-S1 bu konuda ne yapacak?
    Bol bol fotograf paylaşımınız dileğiyle....

• Evet sevgili Bipekkan, dslr like-dslr tartışması yüzünden pek fotoğraf paylaşılmaz oldu.
    Hz150 de güzel alet, bir arkadaşım Nikon P500 almış yarın ona bakmaya gideceğim bakalım Hx100 kadar iyi mi.
  • Hoşgeldiniz üstad,boşladınız bizi ne zamandır.Fotoğraf çekmememiz %100 tembellik.yok hava soğuk yok işim var bir türlü makineyi alıp çıkamadım.
    Biraz bizi gaza getirinde çıkalım üstad.Sevgiler
  • Hz150 değil Fz150.Ara ürün icad etmeyelim lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: soran2

quote:

@theplatoon

Kardeş,fotoğraf makinaları hakkında hiçbirşey bilmediğin yazdıklarından anlaşılıyor.
    Bu bir kabahat değildir.Önemli olan istekli olman.Bir bakmışsın 1 sene içinde senelerin tecrübeleriyle muhabbet eder hale gelmişsin.
    Şu an bende HX100v kullanıcısı olarak sana bu makineyi tavsiye ederim.Birçok özelliği tek makinede toplamışlar ve güzel toplamışlar.
    Varsın DSLR keskinliğinde foto çekmesin.Fotoları bit kadar ufaltıp yan yana getirdiğinde bile arada uçurum göremezsin zaten.Sana yeterde artar.
    Zaten hx100'ü eline aldığında sana dslr hazzı verecektir.Ben bu makineyi almak için Canon G12'imi sattım ve kararımdan çok hoşnutum.
    Hakkında hayırlısı olsun.

Teşekkürler önerin için
    Gerçekten hiç bilmiyorum dslr kullanmayı ve özellikleri,terimleri,kusura bakmayın

• Bu paraya değecek cihaz değil. Üstelik sensör karınca totosu kadar. Ayrıca sony DSLR / Dslr like işinde çok iyi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

Bu paraya değecek cihaz değil. Üstelik sensör karınca totosu kadar. Ayrıca sony DSLR / Dslr like işinde çok iyi değil.

Önerileriniz nedir peki profesyonele fazla adım atmadan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bu paraya değecek cihaz değil. Üstelik sensör karınca totosu kadar. Ayrıca sony DSLR / Dslr like işinde çok iyi değil.

Dostum Profesyonel diye bi makina yok ki
    SLR ya da değil. Sınıflandırma bu.(DSLR da kendi içinde başlangıç-orta ve fullframe olarak değişiyor)
    Konu başlığındaki bu sony cihaz yarı slr sayılır ki, zaten sizin profesyonel olarak tabir ettiğiniz duruma kaçar.
    O yüzden DSLR bi makina almanız sizin de yararınıza olacaktır diye düşünüyorum
    (Ayardan detajdan kormayım- çok keyifli)
    450D 550D ve 18-55 kitlens harika bir başlangıç

• quote:

quote:

quote:

Dostum Profesyonel diye bi makina yok ki
    SLR ya da değil. Sınıflandırma bu.(DSLR da kendi içinde başlangıç-orta ve fullframe olarak değişiyor)
    Konu başlığındaki bu sony cihaz yarı slr sayılır ki, zaten sizin profesyonel olarak tabir ettiğiniz duruma kaçar.
    O yüzden DSLR bi makina almanız sizin de yararınıza olacaktır diye düşünüyorum
    (Ayardan detajdan kormayım- çok keyifli)
    450D 550D ve 18-55 kitlens harika bir başlangıç

Canon değilmi bu dediğiniz 450d 550d. Bu lens ne kadar zoom yapıyor.yanında mi veriliyor yoksa bizmi alıyoruz onu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.