Şimdi Ara

Sony DH520 PC Bağlantı Sıkıntısı (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hafta başında sony dh520 aldım. aldığım gün hemen pcmi hdmidan bağladım hemen çalıştı sonra fmtuner a geçiş yaptım ardından tekrar bağladığım game e geri döndüm ama ses gitti. o gün geri getiremedim sinir oldum. (Pazartesi)

ertesi gün masaüstü pc me değilde laptopa bağlayıp denedim ses ilk gün masaüstünden geldiği gibi geldi fm tunera geçiş yapıp geri geldim devam etti ses sıkıntı çıkmadı. bu arada ses çıkarken avr ekranında LPCM 48 yazıyor. (Çarşamba)

hdmi kablomda sıkıntı yok çünkü eskiden direk tvye bağlı olarak kullanıyordum, e laptopa bağlayınca da çalıştı zaten (nvidia ekran kartı var). tekrar masaüstü bilgisayarıma bağladım yine ses gelmedi, bu arada söylemeyi unuttum görüntü geliyor, ses ayarlarında da SONY AVAMP olarak görüyor ve çalışır durumda. neyse bilgisyara bi reset attım açıldığında ses çalıştı hmm demek receiever ve tv açıkken bilgisayarı açmam gerekecek ya da restart atıacm dedim dinledikten sonra kapadım aletleri. (Çarşamba)

ertesi gün tekrar aynı adımlarla açtım yine ses gelmedi bir kaç restart sonra ses geldi, sonra film dizi izledim hatta pot playerdan sesleri çözmeden direk avrye passlemesini söyledim avr ekranında LPCM 48 yerine DTS yazısını da gördüm yani avr nin çözüm yaptığınıda denemiş oldum. filmden sonra oyuna geçtim oyunu mu oynuyorum görüntü ses sıkıntısız, taaa ki oyunun ortasın çat diye ses gidene kadar. avr ekranında ki hoparlör göstergeleri ve LPCM 48 kayboldu o gün yine getiremedim geri sesi. yine sinir oldum. (Cuma)

evde bir masaüstü daha var ona bağladım tak diye hem görüntü hem ses çalıştı sıkıntısız ama asıl bağlı olması gereken masaüstü benim bilgisayar. (Cuma)

şimdi benim bilgisayar ile diğer masaüstü bilgisayarın ekran kartları amd, fakat farklı driverlar var. ben 13.5 beta2 kullanıyordum diğerinde 13.3 beta3. az önce 13.3 beta3 ü bende yükledim fakat şöyle bir sıkıntı oldu.

pot playerdan sesi işlemeden avr ye yolla dediğimde dts ve ac3 sesler gelmez oldu. cuma günü o sesleri pot player çözmeden avrye gönderip çalıştığı gün ses ayarlarınadan hdmi olan SONY AVAMPin ayarlarına girince, desteklenen ses formatlarında DTS, DTSHD yani receiverın kutusunda hangi formatlar yazıyorsa windows altında da görebiliyordum. gelişmiş sekmesinde de normal realtek ses kartlarında falan hani 24bit 480000hz olur ya, orası 24bit 192000hz e kadar seçenekli oluyordu ve seçilebiliyordu. ama şu an hem benim bilgisayarda hemde diğer bilgisayarda o gelişmiş sekmesi sadece 16bit 96000hz e kadar yani 3 seçenek var, desteklenen formatlar kısmı ise bomboş. desteklenen formatlar kısmının üstündeki kanal sayısı ise 2 görünüyor ve hoparlörleri konfigüre et dediğimde sadece stereo çıkıyor, cuma günü çalışırken orası stereo,quadrophonic, 5.1, 7.1 seçenekleriyle doluydu.

şimdi bu gün gün adımlara göre sıkıntı nerede ? amd nin hdmi ses driverlarında mı ? benim hdmi kablomda mı? yoksa avr de mi sıkıntı var. avryi digiturkede bağlıyorum söküyorum her seferinde tak diye LPCM 48 olarak gayet güzel çalışıyor. anakartımda coaxial ve optic çıkış var acaba optic kablo alsam görüntüyü zaten hep çalışan hdmi üstünden seside optic kablodan aktarıp ses alabilir miyim ? lütfen yardım edin dandik sinema sistemimden kurtuldum adam gibi seslerle film izleyip oyun oynayacağım diye aldım şu an feci karamsarlığa bağladım.

uzun oldu ama adım adım yazdım ki yağtığım deneme yanılmalara göre aklınızda fikir oluşsun diye, kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designr -- 1 Temmuz 2013; 14:06:59 >

• sorunu çözdüm.

hdmi>audio out menüsü altında tv+amp değilde sadece amp seçince düzeldi. tv ile birlikte olunca bağlı olan tvnin stereo 2 kanal ve 16bite izin vermesi nedeniyle windows tarafında da ayarlamalar kısıtlanıyormuş meğer. onu değiştirdim 8 kanal ve desteklenen formatlar geldi şu an çok güzel çalışıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.