Bildirim
Sony DCR-HC40E LCD Panel Sorunu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
yardımlarınızı bekliyorum -
@goldpunch aynı kameradan bende de var.Uzun zamanır aynı sorunu ben de yaşıyorum.Nihayet benimle aynı sorunu olan biri dedim kendi kendime.LCD panelde renkler çok bozuk değil mi? Ben bunu LCD panelden olduğunu düşündüm önce ama değil gibi.Sanırım bu durum batarya ile ilgili bir şey.
Benim batrya eskidi mesela.İlk aldığımda kamera ile gelen batarya.Full şarj ediyorum başlıyorum çekmeye 90 dakikadan bir anda 60 dakikaya düşüyor.İşte böyle dengesiz çalıştığı zamanlar LCD krandaki renklerde sapıtıyor.
Bazı şarjlarda düzeliyor bazan tekrar oluyor.Özellikle bataryayı iyice şarj edersem pek olmuyor.Bataryanın gücündeki zayıflamadan olduğunu tahmin ediyorum.Ya da LCd panelin beslemesi ile ilgil bir problem.Bazan ayar menusunde gezinirken falan kendiliğinde düzeliyor.Bir süre normal kullanıyorum sonra bakıyorum tekrar renkler sapıtmış.Doğrusu tamir ettirmeyi falan hiç düşünmedim çözebileceklerini de pek tahmin etmiyorum.Bataryayı tamamen bitir sonra full şarj yap.Loş bir ortamda night shot u falan aç kapa.(ışıklı ortamda yapma ya da objektifi kapat) ayar menulerinde falan gezin.Kendiliğinden düzeliyor ama sonra gene oluyor.Tam çözümü var mıdır bilmiyorum ama alıştım artık ben böyle kullanmaya.Şu aralar gayet güzel çalışıyor.Bakalım ne zaman sapıtacak.
Ben olayı bataryaya bağladım ama kesin bir şey diyemeyeceğim.Çekim kalitesini etkilemiyor ama.
-
Bende aynı hc-40 kullanıyorum bu sadece hc-40 modeli ile ilgili birşey değil .Ben bu sorunu kameraman bir arkadşıma sordum .mesele şu ; bu lcd ekrana görüntü tansferi yapan kıl kadar ince birden fazla kablolar varmış çok açıp kapama veya lcd ekranı tersine çevirme gibi durumlarda bazı tellerde kırılma oluyormuş , tamiri de pek randımanlı olmuyormuş...sizinde bildiğiniz gibi sony nin servisi çok pahalı....yardımcı olabildim mi acaba bilmiyorum...... saygılar... -
lokman hekim arkadşımızın dediği gibi kesinlikle çekimi etkilemiyor.. rahat olablirsin.. -
lcd nin filmi kopmuş. kim tamir eder bunu -
quote:
Orijinalden alıntı: Ölü ozan
lcd nin filmi kopmuş. kim tamir eder bunu
Servise verdim, değiştirdiler. -
quote:
Orijinalden alıntı: GoldPunch
quote:
Orijinalden alıntı: Ölü ozan
lcd nin filmi kopmuş. kim tamir eder bunu
Servise verdim, değiştirdiler.
ne kadar tuttu
2. el çalışır durumda 200 tl çünkü
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X