Şimdi Ara

Sony DCR-HC39E Handycam Acil Yardım Arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Almanyadan kuzenim getirdi bu kamerayı kutusu kabloları cdsi herşeyi var gel gelelimki bitürlü pcyle bağlantısını kuramıom kasetleri hep fotografçıya wermekten gına geldi dünya kadar da para weriorum bu kamerayı bilgisayara bağlayıpta kasetlerini kendim cdye atma şansım yokmu benim eğer bilen warsa we yardımcı olursa inanın çok makbule geçer teşekkür ederim şimdiden modeli felan yazıo zaten eksik bişe olursa hemen cwplarım.



  • yardım etcek biri bile yokmu yaws herkes alman usulümü takılıo yoksa?
  • Bilgisayarın dizüstü mü, masaüstü mü? İşletim sistemin ne? Dizüstüyse, bak firewire (IEEE 1394) girişi var mı? Kameranın USB kablosu varsa orjinal kalitede olmasa da görüntüyü atabilirsin. Windows'un movie maker programını dene ya da herhangi bir video programı da olur. Ama görüntülerin orjinalini atmak istiyorsan firewire şart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taysah

    Bilgisayarın dizüstü mü, masaüstü mü? İşletim sistemin ne? Dizüstüyse, bak firewire (IEEE 1394) girişi var mı? Kameranın USB kablosu varsa orjinal kalitede olmasa da görüntüyü atabilirsin. Windows'un movie maker programını dene ya da herhangi bir video programı da olur. Ama görüntülerin orjinalini atmak istiyorsan firewire şart.


    masaüstü kullanıorum windows xp usb kablosu var ama bi türlü pcye tanıtamadım kameranın cdsini de kurdum ama olmadı bi türlü firewire ne oluyo bi de biraz cahilimde bu konuda k.bakmazsan orjinal görüntüyü almak isterim tabi de ne almam lazım beni biraz yönlendirirsen sewinirim bu arada yardımın için çok çok teşekkürler.
  • Firewire usb gibi ama ondan daha hızlı bir aktarım çeşidi. Bunun için firewire kartı alman lazım. Çok pahali bişey değil, sanırım 40-50 liraya bulursun. Kameranı da alıp bir bilgisayarcıya gideceksin, firewire (fayırvayır) kartı isteyeceksin (en ucuzundan) kablosuyla beraber, kameranı da gösteririsin düzgün kablo almak için çünkü firewire için pin sayısına göre farklı çeşitleri var. Bunları aldıktan sonra eve gelip bilgisayarın kasasını açacaksın, uygun kart yuvalarından birine takacaksın firewire kartını ama bunu yapamıyacaksan bilgisayarcıya götürebilirsin, bence kendin yap, çünkü çok kolay. Bilgisayarın zaten kartı otomatik tanır. Herhangi bir program, sürücü yüklemene gerek yok. Daha sonra kameranı bağla, vcr (izleme) moduna getir kamerayı, windows'un Movie Maker programını aç, "video al"a bas, kameranı görür hemen program, buradan ileri geri alıp kasetten istediğin görüntüyü ya da tüm kaseti kaydedebilirsin, kamerana dokunmadan. Yalnız bir saatlik orjinal görüntü (DV) yaklaşık 12-13 gb yer kaplar ona göre. Kendine bir de harici disk alıp videoları buraya yedekleyebilirsin.
    Ayrıca usb' den görüntü atacaksan (ki hiç tavsiye etmem) google'dan "sony hc39e usb driver" diye arat, bulduğun sürücüleri indirip kur ve dene.
    Ama bence firewire kartı alıp orjinal görüntüleri al; çünkü bu videolar ileride senin için altın değerinde olacak.




  • kameranın ıyarlarından aç usb yi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.