Şimdi Ara

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!! (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
854
Cevap
2
Favori
77.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • topiğe ilk defa fotoğraf koyabilecem. (N2)

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!!
  • arkadaşlar N1 ve N2 de pozlama süresi ve ISO ayarları olduğunu okudum topicte. peki diyafram ayarı da var mı? bugün doğubanka gittim aklıma çok takılan Fuji F30 dan bi tane kalmış garanti de yok adam gibi.
    Sony T100 ve N1 e baktım.eğer manuel ayar varsa F30 kadar bunlardan birini alacağım. T100 den haberiniz var mı manuel ayarları hakkında? bir de N1 de deklanşör gecikmesi fln var mı? arkadaşımın kullandığı eski bi T serisinde rahatsız edecek kadar vardı gecikme.

(pardon varmış ayar.yalnız deklanşör gecikmesi sorunu var mı kimse bahsetmemiş?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus347 -- 30 Haziran 2007; 19:46:05 >
  • merhaba arkadaslar bende bir arkadasıma SONY,DSC-N2 2 gb hafıza kartı + kılıf 400 $ 'a aldım ve teslim ettim
    cihaz da sanırım dil seçeneklerinde turkce yok güncelleme yapma imkanı varmı ve nette türkçe kullanım klavızu armı
    (türkiyede satılanlar türkçe dil ve türkçe kullanım klavuzu veriyormu)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Diveman

arkadaşlar n2 en ucuz nerden kaça alabiliriz.İstanbul dışındayım ama istanbuldanda alabilirim.Birde
    dokunmatik ekranı çabuk kirleniyormuş galiba.Bu sorun oluyormu

ekran çabuk kirleniyor, bu doğru. ama gözlük silme bezi ile pırıl pırıl oluyor.
  • Selam N2 dostları; sizlerin sayesinde n2 yi tanıma fırsatım oldu.Makine hakkında verdiğiniz bilgileri+ gönderdiğiniz fotoğrafları görünce hayran kaldım..Amerikadaki bi dostumdan rica ettim gelirken getirdi makinemi.. Ekipmanlarıyla birlikte 470 dolara aldım ve çok cazip bi fiyata aldığımı düşünüyorum; fotoğraflarımı sizinle paylaşacak olmaktan mutluyum..
    Sizlerden bi ricam var,TÜRKÇE kullanma klavuzu linkleri silinmiş,topiğe tekrar koyabilirmi bunu hazırlayan arkadaşlar,yada daha önce indirmiş olan arkadaşlar yeni bi link koyabilirmi.. lütfennnn:((
    Dadaşlar diyarı ERZURUM'dan hepinize sevgi ve selamlarr,hoşçakalınn
  • ya arkadaşlar bende T100 var makinayla otomatik ayarda bir kaç resim çektim bunları fotoğrafçıya götürdüğümde düşük kalitede olduğunu söyledi. acaba makinanın mega piksel ayarı oluyomu, bilgisayarda baktım biraz büyütünce resim bozuluyor anlayamadım gitti anlayan varsa bilgilendirirse sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sergen09

ya arkadaşlar bende T100 var makinayla otomatik ayarda bir kaç resim çektim bunları fotoğrafçıya götürdüğümde düşük kalitede olduğunu söyledi. acaba makinanın mega piksel ayarı oluyomu, bilgisayarda baktım biraz büyütünce resim bozuluyor anlayamadım gitti anlayan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Makinenizde megapiksel ayarı oluyor... Sizinde düşündüğünüz gibi bu sarunu tekrar yaşamamak için çekeceğiniz fotoğrafların ''megapikselini'' yükseltmeniz gerekir...

Eğer çekmiş olduğunuz fotoğrafları fotoğrafçıdan veya yazıcıdan fotoğraf kağıdına basacaksanız ''Yüksek Megapiksel''de çekmeniz yararlıdır... Zaten ''Megapiksel''in işe yaradığı tek durum budur, başka bir avantajı yoktur... Kesinlikle görüntü kalitesine, renk calılığına veya makinenin kalitesine bir etkisi yoktur...

• Arkadaslar bi sorum var:N2 ve T100 arasinda cok kararsizim bilgilerinizden faydalanmak isterim ve cok tesekkur ederim.
  • Bahsettigim T100/B modeli olan 8.1 MP
  • quote:

Orjinalden alıntı: cural

Arkadaslar bi sorum var:N2 ve T100 arasinda cok kararsizim bilgilerinizden faydalanmak isterim ve cok tesekkur ederim.

Yukarıdada söylediğim gibi; MP'inin kaç olduğu önemli değil... Önemli olan sizin önceliklerinizdir (Örneğin; Taşınabilirlik, estetik, teknik açıdan üstünlük, eğlenceli ve kolay bir kullanım tarzı gibi)... Ama önceliklerinizi belirlerkende bir fotoğraf makinesinde bakmanız gereken özellikler şunlar olmalıdır...

1-) Sensör Boyutu...
    2-) Lensin renk canlılığı ve kalitesi...
    3-) Teknik detaylar... (Pozalma süresi, İso değeri, Yüksek İso değerinde kaliteli görüntü elde edebilme, Diyafram aralığı gibi)

Bu şartlarda N2 ile T100'ü kıyaslacaka olursak;

1-) Sensör Boyutu olarak; N2 çok daha üstündür...
    2-) Lensin renk canlılığı ve kalitesi olarak; aynı marka lens kullanıldığı için arada bir fark yoktur...
    3-) Teknik detaylar olarakta şunu söyleyebilirim; DSC-N2 yüksek iso kullanmamız gerektiği yerde (örneğin ışıkğın az oludğu ortamlarda) kesinlikle T100'den çok daha iyi perfosmans sergiler... Bu yüksek performansta DSC-N2'nin Sensör Boyutunun büyük olmasınında faydası çok fazladır...

Bu durumda genel olarak bakıldığında DSC-N2 DSC-T100'e göre daha üstündür diyebiliriz... Fakat T100'ünde DSC-N2'e göre bazı üstünlükleri vardır... Bunlarıda; estetik ve taşınabilirlik olarak sıralayabiliriz...

Yani bu iki makine arasında kararsız kalıdysanız yukarıda verdiğim bilgilerle öncelikleriniz belirleyip, ona göre bir karar vermeniz doğru olacaktır...

Eğer ''Estetik ve taşınabilirlik (yani boyut)'' sizin için önemli değilse DSC-N2 doğru tercih olacaktır... Fakat ''Estetik ve taşınabilirlik'' sizin için vazgeçilmez 2 önemli unsur ise DSC-T100 sizin için doğru tercih olacaktır...

Saygılar...

• Cok tesekkur ederim digitaldelisi verdigin bilgiler cok tatmin edici zaten N2'ye dogru bi istegim vardi.Cok tesekkur ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cural

Cok tesekkur ederim digitaldelisi verdigin bilgiler cok tatmin edici zaten N2'ye dogru bi istegim vardi.Cok tesekkur ederim.

Rica ederim dostum... Yardımcı olabildiysek ne mutlu...
  • merhaba arkadaslar bend ealdım sonunda bi tane makina t50 benimki
    tr kullanım klavuzunu bulabilme sansım nedir acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ktu_ifc

digitaldelisi havayifişeh fotoğrafların muhteşem.. bir soru hemen sna.. bu fotolari tipot ilemi cektin?

ayrıca sony n1 türkçe klavuz için verdiğim link ölmüş.. yeni upload yapmaya açlışıyorum.... bitince ekliyecem....

ktu_ifc sana zahmet tekrardan el atıver bu işe,benim gibi klavuzu halendaha edinememiş arkadaşları sevindir, büyük özveriyle hazırladığına inandığımız klavuzdan bizde edinelim sayende..
    yardımın için şimdiden çok teşekkür ediyoruz,kolay gelsin,iyiki varsın..
  • ktu_ifc bi yukardaki cevabımı sizinle eşzamanlı olarak foruma göndermişim, yeni linkleri şimdi gördüm, çok çok sağolun emeğinize sağlık,TÜRKÇE klavuza ihtiyacı olan tüm arkadaşlar adına teşekkür ediyorum size, saygılar selamlar
  • ya arkadaşlar kusura bakmayın en üstte sizinki vardı onu için yazıyorum ya bu kendi açtımız konuyu nasıl silecez bilen varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

quote:

Orjinalden alıntı: Diveman

arkadaşlar n2 en ucuz nerden kaça alabiliriz.İstanbul dışındayım ama istanbuldanda alabilirim.Birde
    dokunmatik ekranı çabuk kirleniyormuş galiba.Bu sorun oluyormu

ekran çabuk kirleniyor, bu doğru. ama gözlük silme bezi ile pırıl pırıl oluyor.

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım dün N1 alarak.ben elden aldım makineyi ama çok iyi tanıdığım bir arkadaş ve oldukça temiz kullanılmış.aldığı gün lcdye film kaplatmış herkese tavsiyem bu benim de.
    yalnız makineyi çözemedim henüz tabii :) mesela video çekerken ev içinde florasan ışıkta çok karanlık çekiyor bunun için bir ayar var mı card ım 1 gb bundan olabilir mi?birde oda içinde ışık yokken foto çekmek için hangi ayarları kullanmak gerek.şimdiden teşekkürler

• Evet arkadaşlar 2 hafta boyunca Sony N2 ve Canon ixus 900 arasında secim yaparak ;
    Sony N2 modelini siparis verdim.Bu sebete önemli etken Bu konuda cekmiş olduğunuz resimler oldu.
    Artık gelince sorularımı cevaplarsınız sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: @uiKSilveR

Evet arkadaşlar 2 hafta boyunca Sony N2 ve Canon ixus 900 arasında secim yaparak ;
    Sony N2 modelini siparis verdim.Bu sebete önemli etken Bu konuda cekmiş olduğunuz resimler oldu.
    Artık gelince sorularımı cevaplarsınız sevinirim

hayırlısı olsun. memnun kalacağınızdan eminim. ben veya diğer N serisi sahipleri yardımcı olacaktır
  • Selamlar,
    Burayi gorunce ben de uye oldum.. DSC N1 cilerin boyle bir arada olmasi ve bilgi paylasiminda bulunmasi cok guzel:) Ben de bir DSC N1 makinası kullanicisiyim ve cok memnunum.. Benim de tek sorunum makinanin ozelliklerini tam anlamıyla bilmemek:( Turkce kullanım kılavuzu konusunda en son ne durumdasiniz?
    Herkese sevgiler..
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.