Şimdi Ara

Sony Çocuk Türkiye Saat 06:00'da Yayına Başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony Çocuk Türkiye Saat 06:00'da Yayına Başlıyor

Planet grubunu satın alarak ülkemizde medya sektörüne giriş yapan Sony grubunun çocuk kanalı Sony Çocuk 22 nisan 2017 saat 06:00 itibariyle ülkemizde yayına başlıyor. Kanalda Spider Man, Cedric, Tenten, Astro Boy, Jackie Chan, Max Steel gibi yabancı içerikli çizgi filmler yayınlanacak.

Sony Çocuk, saat 06:00 itibariyle Planet Çocuk kanalının frekansından yayına başlayacak ve Planet Çocuk kanalı yayın hayatına son vermiş olacak. Sony Çocuk'u uydu üzerinden 11558 MHz frekansı, dikey polarizasyon ve 30000 sembol oranı ile izleyebileceksiniz. Dijital platform üzerinden Sony Çocuk'u takip etmek isteyen izleyiciler kanalın yayınına Türksat Kablo TV 176. kanaldan, Tivibu 114. kanaldan, Digiturk 163. kanaldan, D-smart 126. kanaldan ve Turkcell TV+ 118. kanaldan ulaşabilecekler. Kanal Türksat uydusunda ve platformlarda şifresiz olarak yayın yapacak.

https://www.sonycocukturkiye.com
    www.facebook.com
    Görüntülemek İçin Giriş Yap veya Kaydol
    https://www.facebook.com/sonycocuktv

www.twitter.com
    Sonycocuktv (@sonycocuktv) | Twitter
    https://www.twitter.com/sonycocuktv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elephone -- 22 Nisan 2017; 0:14:39 >

• arkadaşlar...planet türk kanalının yerine sony plus kanalı gelecekmiymiş?...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartilkisi

arkadaşlar...planet türk kanalının yerine sony plus kanalı gelecekmiymiş?...

Sony Channel sosyal medya sayfasına göre gelecek ama ona tarih vermiyorlar sadece yakında diye cevap veriyorlar.
  • güzel haber
  • Türkiye marketine çok iyi bir giriş yaptı Sony umarım bu kanalların değerleri bilinir de yayın hayatına devam ederler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Deathman::

Türkiye marketine çok iyi bir giriş yaptı Sony umarım bu kanalların değerleri bilinir de yayın hayatına devam ederler.

Kanallar HD yayına geçtikten sonra şifresiz yayını sonlandırabileceklerini düşünüyorum. Türksat'da 4 kanalla şifresiz HD yayın yapmak inanılmaz maliyetli bir iş. Geçen sene forumda yazılmıştı Türksat şifresiz HD kanal başına aylık 80.000 dolar istiyormuş şimdi 4 kanalla şifresiz HD yayın yapsalar ayda 320.000 dolar yılda 3.840.000 dolar yapıyor.

TL olarak düşünürsek yıllık 14.355.840 TL yapıyor ki Sony grubu bile olsa bu rakamı kaldırabileceklerini sanmıyorum. Koskoca TLC bile tek kanalı için HD yayına geçemiyor. Sebebi sorulduğunda Türksat'ın HD kanal maliyetinin çok yüksek olduğunu söyleyip şikayet ediyorlar.

Bu HD yayın konusuna bir örnek daha verilebilir. Sabancı Holding bünyesinde ülkemize getirilen World Travel Channel kanalı yüksek uydu kiraları sebebiyle 5 Ocak 2017'de uydu yayınlarını sonlandırmak zorunda kaldı. Kanal uyduda şifresiz yayın yapan kısıtlı belgesel kanallarından biriydi. Türkmen Alem isimli Türkmenistan uydusundan da şifresiz HD yayına başlamışlardı ve Türksat'da da HD yayın yapma planları vardı fakat aşırı yüksek maliyetler sebebiyle uydu yayınlarını tamamen sonlandırdılar. Artık web ve sosyal medya üzerinden yayına devam edeceklermiş. Arkasında Sabancı Holding olan bir kanal bile yüksek uydu yayın giderleri sebebiyle ayakta kalamadı.

• elephone E kullanıcısına yanıt
    Dediğin mantıklı katılıyorum ama en azından ana kanal HD yapılabilir SD yayın izlenmiyor gerçekten çamur gibi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dediğin mantıklı katılıyorum ama en azından ana kanal HD yapılabilir SD yayın izlenmiyor gerçekten çamur gibi...

Zaten önce ana kanal olan Sony Channel HD olacak. Tüm kanalları HD olduktan sonra uyduda şifresiz olarak devam etmeleri zor zaten Digiturk ile sıkıntı yaşıyorlarmış. Digiturk'ün paralı kanalda izlettirdiği dizilerin daha yeni bölümlerini Sony Channel uyduda şifresiz veriyormuş bu sebeple Sony Channel'ı Digiturk'e almak istemiyorlarmış.

4 veya 5 kanalı birden şifresiz HD olduktan sonra platformlarda muhtemelen saldırıya geçecektir. Uyduda Beşiktaş TV şifresiz olacaktı şifresiz olmak için adımda attı ama platformlar buna bile izin vermediler. Hemen kulüpte bir toplantı oldu sonrada kanal tekrar şifreli yayına geçti.

Sony büyüklüğünü gösterip bu kadar yüksek maliyetlere ve platformların saldırılarına karşı durabilirse çok taktir edeceğim. Taktir etmekle beraber sonraki TV ve telefon değişimlerinde Sony markasını da değerlendirmeye alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: elephone

quote:

Zaten önce ana kanal olan Sony Channel HD olacak. Tüm kanalları HD olduktan sonra uyduda şifresiz olarak devam etmeleri zor zaten Digiturk ile sıkıntı yaşıyorlarmış. Digiturk'ün paralı kanalda izlettirdiği dizilerin daha yeni bölümlerini Sony Channel uyduda şifresiz veriyormuş bu sebeple Sony Channel'ı Digiturk'e almak istemiyorlarmış.

4 veya 5 kanalı birden şifresiz HD olduktan sonra platformlarda muhtemelen saldırıya geçecektir. Uyduda Beşiktaş TV şifresiz olacaktı şifresiz olmak için adımda attı ama platformlar buna bile izin vermediler. Hemen kulüpte bir toplantı oldu sonrada kanal tekrar şifreli yayına geçti.

Sony büyüklüğünü gösterip bu kadar yüksek maliyetlere ve platformların saldırılarına karşı durabilirse çok taktir edeceğim. Taktir etmekle beraber sonraki TV ve telefon değişimlerinde Sony markasını da değerlendirmeye alacağım.

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum ve ek olarakta bu ülkede birilerine baş kaldırabilen bir tv kanalının olması herşeyi değiştirebilir diye düşünüyorum eğer bunu başarabilirlerse bende bundan sonra sony ürünlerini tercih ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Herşey Digiturk için yapılıyor zaten televizyon dünyasın da yok para kazansın diye lige play-off eklenir bilmem ne muz cumhuriyeti gibi olduk resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: modern yaşam 2

quote:

Orijinalden alıntı: elephone

quote:

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum ve ek olarakta bu ülkede birilerine baş kaldırabilen bir tv kanalının olması herşeyi değiştirebilir diye düşünüyorum eğer bunu başarabilirlerse bende bundan sonra sony ürünlerini tercih ederim.

Platformlara baş kaldırmak kolay değil. Rekabet var gibi görünse bile aslında tekel konumundalar. Tekel olduklarını son dönemde daha da hissettirmeye başladılar eskiden düşman dediğimiz platformlar artık birlikte hareket ediyorlar. Eskiden bazı özel kanallar sadece tek platformda olurdu ama "Lig TV gibi kanallar haricinde" platformlar kanal ihalelerine birlikte girip aynı teklifi veriyorlar.

Benim evimde iki ayrı platform üyeliği olmasına rağmen Sony grubunun kanallarının şifresiz olarak devam etmesini isterim. İnsanlar saçma sapan drama ve şiddet dolu dizileri, filmleri seyredeceğine cebinden para çıkmadan kaliteli yapımları da seyredebilmeli.

• quote:

Herşey Digiturk için yapılıyor zaten televizyon dünyasın da yok para kazansın diye lige play-off eklenir bilmem ne muz cumhuriyeti gibi olduk resmen

Haklısınız. Maç günleri ve saatleri bile Digiturk için değiştirilebiliyor. Hangi saatte daha fazla reyting varsa ona göre ayarlamalar yapılıyor. Digiturk özellikle futbol kulüpleri için ciddi bir gelir kapısı bu yadsınamaz bir gerçek ancak futbola bu kadar müdahale etmesine izin vermemek gerektiğini düşünüyorum.

Şimdi Sony grubu ile sorun yaşıyorlar kanallarını almamak için diretiyorlar veya sorun çıkarıyorlar ama arkasında Sony olduğu için bir yere kadar bunu sürdürebilirler. Arkasında Sony gibi güçlü bir grubun olmadığı kanallarınsa Digiturk, D-smart, Tivibu gibi platformlara direnmesi ve bu platformların isteği dışında hareket etmesi mümkün görünmüyor.

Bu yüzden umudumuz Sony bende dsmart var ama uydu da kaliteli kanalların ücretsiz olarak izleyiciye ulaşması gerçekten çok iyi, cnbc-e ve e2 kapatıldıktan sonra zaten doğru düzgün tv izlemez oldum

• quote:

Bu yüzden umudumuz Sony bende dsmart var ama uydu da kaliteli kanalların ücretsiz olarak izleyiciye ulaşması gerçekten çok iyi, cnbc-e ve e2 kapatıldıktan sonra zaten doğru düzgün tv izlemez oldum

Uyduda böyle güzel kanalların şifresiz olması iyi. Ayrıca evde bir veya iki tane platform olması da yetersiz kalabiliyor çünkü artık evler büyüdü ve birden çok televizyon oluyor. Bizde iki televizyon ve iki abonelik var oturma odasına da üçüncü bir tv almayı düşünüyoruz ona da ekstra yayın almak yerine uydu olması çok daha mantıklı.
  • Sony Çocuk 22 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 06:00 itibariyle yayın hayatına başlayacaktır…

Kasım 2010 tarihinde “Satış Ofisi Medya” tarafından kurulan çocuk kanalı olan Planet Çocuk, Sony Pictures Entertainment firması ile yapılan anlaşma gereği tüm planet kanalları gibi isim değiştirerek yeni halini ve yeni içeriğine kavuşacaktır.

Sony satın almadan önceki ismiyle Planet Çocuk ‘un kullandığı logosu bu şekildeydi:

Yeni logosu ise:

Sony Çocuk ‘un güncel ve yeni frekansı:

Kaynak

Not= Bilgi tazeliği gereği bazı kelimeleri değiştirdim o kelimeler şunlardır; "başlamıştır" ve "kavuşmuştur" Saygıyla arz ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessions -- 22 Nisan 2017; 0:33:55 >

• Hem yeni hem eski logo var şuan.

• quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

Hem yeni hem eski logo var şuan.

Eski logo yeni haliyle çoook süper yeni logoyu tıpkı eski logo gibi yapıp veya yeni logoyu kaldırıp eski logoyu sağ alt köşeye alsalar ve şu saçma sapan program bilgisini ekrandan kaldırsalar harika olur
  • bugs bunny gibi kaliteli çizgi filmler yayınlasın arada izlerim
  • Sony kaliteyi gün geçtikçe yükseltiyor umarım değeri bilinir de böyle devam ederler...
  • Sony çok kaliteli yayınlar yapıyor. 23 nisan arifesinde de çocuk kanalını açması ayrı güzel bizim için. İnşallah hd ye geçerler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.