Şimdi Ara

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.750
Cevap
116
Favori
275.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
21 oy
Giriş

55XF9005’ten 65X90J’ye geçiş yaptım. Umarım pişman olmam :)
    Vatan bugün çıldırdı 17.500’e düştü.. 1 sn bile düşünmedim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90-92-93 arasındaki farkı çok soran olmuş. Mediamrkt 92 Vatan 93 satıyor. İkisine de gittim 90 ile kariılaştırdım. İkisinin de kontrastı 90’a göre daha düşük. Parlaklık daha fazla ama kesinlikle 90 daha doydun daha tok renk skalasına sahip gibi geldi bana. Tabi yine tercih meselesi.
    Yukarıda bi arkadaş ayar paylaşmış o ayarlar ile tabiki simsiyah görürsğnüz burn in olmaz. Ben full parlaklık renk ayarım 75’te kullanıyorum.

O fiyat şu anda yok. İyi denk getirmişsiniz hocam

Bugün mü buldunuz o fiyatı? Ben hiç denk gelmedim valla

daha da alamayız bu fiyatlara büyük ihtimal..

Uygulamadan sipariş verdiriyor muydu yoksa illa mağazadan alacaksın mı diyordu hocam? Yani bugün 16.600'e internetten sipariş verebilir miydik? Bir de saat kaçta yakaladınız acaba?

LED panellerin çoğunda olan ve benimde nefret etiğim bir durum malesef.

OLED den miniLED e geçiş yapsaydınız LED deki 4 köşe sorununu yaşamazdınız.

Sony 2022 modellerinin birinde miniLED kullanıyor bunu bekleyebilirdiniz mesela.

Veya yine LG nin miniLED olan panelini alırdınız miniLED lerde bu 4 köşe sorunu pek fazla yok çünkü yerel karartmadaki bölge sayısı fazla.

Sony servis bu duruma normal diyecektir elbet, OLED den LED panele birden geçmek size bir çok hataları gösterecektir.

Kolay Gelsin. 

Saat 12:30 gibiydi öğlen. Mağazada 22küsürdü uygulamasından gösterdim fiyatı,

sonra o fiyata çektiler aldım çıktım.

Teşekkürler cevap için. 

Hangi model paneli ve hangi android sürümü kullanıyorsunuz yazılım olarak. 

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Getirirler çünkü, x90j ler sorunlu dolayısıyla bu panelleri stoklayan ucuza gazlayacaktır.

Sony nin şu an sattığı OLED hariç diğer panellerde local dimming sorunları mevcut.

Dolayısıyla para kazanmak için 95K yı getirmek zorundalar yoksa kapatır dükkanı. 

95k gelirse de kimse alamaz.. Çıkacağı fiyata OLED alınır.

Mini LED’in en büyük özellipi LOCAL DİMİNGİ’i minimum seviyede tutmak.Led küçüldüğü için,bir noktaya bir varlığa odaklanan ledler,çiçeklenme yapmadan ekran karanlık ortamda uzay siyahı gibi olacak.Ledlerin küçük olması taşma yapmayı engelleyecek.

• Bizim bildiğimiz Sony 65 inç X95K'yı dolar kuru 10-11 lerde olsa bile öyle 20 binlere falan çıkarmaz. Her zaman hakettiğinden çok daha yüksek fiyata piyasaya sürüp sonra fiyat kırıyor Sony. Şimdi herkes de Sony minilede heyecan duyacağı için fiyatı hiç ama hiç alınabilir olmayacaktır bence de

hocam bende senin gibi o gün mağazayı gittim. hatta uygulamada elim 65 inç'e çok gitti. yüzde 5 indirimle 16600'e kadar düşmüştü ancak eşim istemediği için almadım. mağazaya gittiğimde de 55 inç olanın 12800 olan fiyatını söyledim. bizim sistemde 18500 görünüyor bir şey yapamıyoruz dediler. sen nasıl fiyatı aşağı çektirebildin?

• Telefonda gösterdim. Dedim bu fiyata düşerseniz sizden düşmezseniz uygulamadan alıcam dedim. 10-15 dk beklettiler 17.500 fiyat verdiler.Uygulamadaki fiyat 800 lira fark ediyordu ben de o sıra uygulamadan almak isterken ekstra %5 kampanyası kapandı.. mecbur bayiden almak zorunda kaldım. Ekstra +1 yıl da garanti yaptım 18.300 e geldi. XF9005’ten geçtim. 2 gündür kullanıyorum çok daha iyi.. bulutlanmalar mevcut ufak tefek ama eski televizyonumda da vardı ve yaklaşık 3 sene kullandım hiçbir şekilde o bulutlanmalar ne arttı ne de azaldı..Çok takılmamak gerek. Bulutlanmaz olmasın ama ucu olsun o zaman direct led e bu sefer de kontrast siyah beyaz dengesi bozuyor. Full array olunca da köşelerden sızma oluyor. Yani burada 1000 sayfa da yazı yazılsa bunlar değişmeyecek. Oled alsan logo yanığı muhabbeti başlayacak. O yüzden mükemmeli aramak biraz saçma hele ki satın alma gücünün bu kadar düştüğü bir ortamda bası kusurları görmezden gelmek gerek diye düşünüyorum. Evet verdiğimiz paralar ortalamanın çok çok üstünde olsa da avrupa’da adamlar 15 günlük maaşı ile satın alabiliyorlar..

• smolwarf S kullanıcısına yanıt

Tam 3 hafta önce Lg 65C1 ile lg ve samsungun yine 65 inch mini led modelleri arasında 2-3 bin tl fark vardı. Adamlar neredeyse Oled parası isterken sizin tercihiniz mini led olmazdı sanırım..

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.