Şimdi Ara

Sony Alpha Yardım Destek Başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLT - SLR ve NEX ile ilgili her türlü sorunlarınızı buradan paylaşabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Yardım etmeyeceğim tek konu; objektif yaklaşamama ihtimaline karşı farklı markalar ile karşılaştırmalar.

0850 333 82 82 numaralı telefondan istediğiniz zaman arayabilirsiniz.

Deniz Mert İÇÖZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizhoca -- 10 Haziran 2016; 18:41:15 >

• İlk ben başlayayım Deniz bey;

Nex-6'da phase detection ayarı var biliyorsunuz bunu açınca phase detection aktif mi oluyor? Ben açık ya da kapalı olarak netlemede fark göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

İlk ben başlayayım Deniz bey;

Nex-6'da phase detection ayarı var biliyorsunuz bunu açınca phase detection aktif mi oluyor? Ben açık ya da kapalı olarak netlemede fark göremedim.

PDAF çalışabilmesi için lens uyumluluğu da gerekli. Hangi lensi kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizhoca

quote:

PDAF çalışabilmesi için lens uyumluluğu da gerekli. Hangi lensi kullanıyorsunuz?

Sel50 version02
  • quote:

quote:

quote:

Sel50 version02

NEX güncellemesini yaptınız değil mi, yanlış hatırlamıyorsam son 2.0 versiyon çıkmıştı
  • quote:

NEX güncellemesini yaptınız değil mi, yanlış hatırlamıyorsam son 2.0 versiyon çıkmıştı

Güncelleme yapıldı gövde 2.0'da. Aslında bu konuyu yabancı forumlarda araştırdım uzun süre birçok kişi fark olmadığını söylerken bazıları pdaf çok daha hızlı diyor. Sizin tecrübelerinizi duymak istedim sel50 ile fark göremiyorum. Aşağıda sel35 ile test yapılmış pdaf açık ara daha hızlı. Sanırım bazı lenslerin daha iyi optimize edilmesi gerekiyor.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    buradaki videoda ciddi derecede fark var, geçen bir arkadaşın nex-6sının güncellemesini yaptım ve 50f18 ile pdaf denedim sizin de dediğiniz gibi pek bir fark göremedim, ben de bi bakayım yurt dışı forumlara, lensler arası farklılık var mı diye
  • baya bi dolandım nette fakat bir şey bulamadım dişe dokunur
  • Bir soru da benden. Nex f3'te p16-50 lens ile videoda zoom yapınca ses çıkıyor. Normal midir acaba. 15-55'te yavaş zoom'da ses çıkmıyordu.
  • Güzel başlık;
    Videoda zoom yapınca pz lens ile ses çıkmaması lazım lensin motor sesimidir? Rüzgar sesini azalt ayarı açıkmı makinadan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet motor sesi. Ruzgar sesi azaltmayi actim kapadim fark yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz Hocam, DonanımForum'a da bir başlık açmanız çok yararlı olmuş, sitenizi de takip etmeyi unutmuyoruz. (bilmeyenler için :http://forum.alphaturk.com)

Ben de bir soru sorabilir miyim? SLT 35 ile Panaromik resim çekmeye çalıştım. Daha önce çeşitli makinelerde yaptığım yöntemi aynen kullandım. Hatta Ayak kullanarak, hafif bir sola çevrinme ile çekmek istedim ama bir türlü yapamadım. SLT 35 ile bir tecrübeniz oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agasarca

Evet motor sesi. Ruzgar sesi azaltmayi actim kapadim fark yok.

Lens sesi, sessiz ortamlarda mutlaka duyulur. Önlemek için harici mikrofon kullanmak şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekBozok

Deniz Hocam, DonanımForum'a da bir başlık açmanız çok yararlı olmuş, sitenizi de takip etmeyi unutmuyoruz. (bilmeyenler için :http://forum.alphaturk.com)

Ben de bir soru sorabilir miyim? SLT 35 ile Panaromik resim çekmeye çalıştım. Daha önce çeşitli makinelerde yaptığım yöntemi aynen kullandım. Hatta Ayak kullanarak, hafif bir sola çevrinme ile çekmek istedim ama bir türlü yapamadım. SLT 35 ile bir tecrübeniz oldu mu?

Teşekkür ederim.

A35de panaroma modunu mu kullanıyorsunuz yoksa 5-6 kare çekip herhangi bir programda birleştirmeyi mi?

Bu arada panaroma modunda iken solda sağa doğru çekim yapmanız gerekir.

• denizhoca kullanıcısına yanıt
    Panaroma modunu kullanıyorum, evet dediğiniz gibi soldan sağa doğru. Zaten mod yönlendiriyor ama doğru sonuç alamamıştım.
  • TekBozok T kullanıcısına yanıt
    Çok mu hızlı geçiş yapıyorsunuz acaba?
  • denizhoca kullanıcısına yanıt
    Olabilir Hocam, her kareden sonra biraz bekleyerek yeniden test edeyim. Teşekkür ederim.
  • TekBozok T kullanıcısına yanıt
    Sonucu mutlaka bekliyorum.
  • quote:

quote:

Lens sesi, sessiz ortamlarda mutlaka duyulur. Önlemek için harici mikrofon kullanmak şart.

Teşekkürler.

Peki Deniz bey hot shue adaptör ile uygun fiyatlı mikrofon kullanmam mümkün müdür acaba, yada orijinal aksesuar şart mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agasarca -- 24 Eylül 2013; 0:07:10 >
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Peki Deniz bey hot shue adaptör ile uygun fiyatlı mikrofon kullanmam mümkün müdür acaba, yada orijinal aksesuar şart mı?

yanıt yazmadan önce şöyle bir baktım nette yan sanayi var mı diye, maalesef yok ve hot shoe ile farklı mikrofon çalışacağını zannetmiyorum

ECM-SST1 bu ürün şart gibi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.