Şimdi Ara

Sony almadan önce iki kere düşünün - Xperia go ekran çatladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
13.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fotifoti

ble cevap yazdılar. yani mal bize patladı ekranı çatlak kullanmaya devam ediyoruz. Yakın zaman da da taksitini ödemeye başlayacağım

malın sana patladığını nereden çıkarttın? "questions.tr@support.sonyericsson.com" sorunu buraya yaz yardımcı olur demişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: minur

her ne kadar sağlam olsa da kırlmayacak diye bişey yok dostum.bence burda sony nin bir suçu yok.ekranı kırlmış bir telefona o kadar ücret çıkması normal.

O zaman öyle reklam yapmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

sony sana kirilmaz vs vs bir şey demiyorki test eden vatandaşlar normal insan.. normal telefonlardan daha dayanikli..

http://www.youtube.com/watch?v=8sx5n6gPeYs

sen bu reklamdan ne anlıyorsun ?

bu kullanıcı testi değil

o reklamda sivri zeminlere taşlı zeminlere düştüğünü görebiliyormusun asıl sen anlamaya çalışıyorsun.. o onemli.. telefonun dayanıklılık sertifikasına bak incele öyle konuş..

Bence köpeğin dişleri gayet açık ve net.

• Sola'mı 4-5 kez sert zemine düşürdüm hem de yaklaşık 2 metreden çizik bile yok... Sanırım seninki fabikasyon hatalı. Hakkını ara gerektiği gibi...
  • quote:

Babama bir telefon almak icap etti. çünkü 1200 kişilik rehberi nromal telefonalra sığmıyor. mecburen android sistemli bir telefon almak lazım

Malatyada avmde gezerken telefonlara baktım. vatanda htc x ve sony de xperia go ve sola vardı alınası duran. Xperia sola mı go mu derken adam videoları gösterdi.

http://www.youtube.com/watch?v=y3v5lN4U0bM

abi çok sağlam kırılmaz ! üzerinden araba geçiyor , fırlatıyor atıyor vs tık yok telefonda .

taksit atlatma var 5 ay, garanti de bizden olacak dediler. Servise götürmene gerek yok, biz hallederiz.

İçime sindi , peder bey de biraz sakardır düşürür eder, sağlam olur dedim . 200 tl daha pahalı olan go'yu seçtim.

1 hafta sonra babam telefonu yere düşürdü (kendisi 170 boyunda ve o kadar yüksekten de düşmedi yani) ve ekran çatladı.

Tekrar Malatyaya gittim (Elazığda oturuyorum) , satıcı beyefendi değişim yapamayız garantiye gönderelim dedi.

iyi al gönder dedim

yok efendim siz göndereceksiniz. 48 saat içinde telefonun işlemi sonuçlanacak. bana asya telekomun yazısını gösterdi. gerçekten öyle yazıyor "48 içinde sonuçlanır"

Döndüm Elazığ'a , telefonu kargoyla asya telekoma gönderdim. benim kulaklarda duymuyor böyle işler eziyet bana

aradan 2 gün geçti, 3 gün geçti tık yok. İstanbula mail attım, ertesi gün "cihazınız sırada bakılacak" denildi. iyi güzel !

tam 10 gün sonra (telefonun ellerine ulaşmasından 9 gün sonra) 350 TL masrafı olduğu, garantiye girmediği ve onay verirsem yapılacağı söylendi.

Şimdi ben bu sony'e ne diyeyim ?

Xperia go abd fiyatı 260$ !
    http://www.amazon.com/Sony-ST27i-certified-International-Generation/dp/B008MG4500/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1348596203&sr=8-1&keywords=xperia+go

bu malı bize 1000tl'ye yanıltıcı reklamla sattıkları yetmiyor, üzerine bir de 350TL fatura kesiyorlar.

kardeşim madem bu malın diğerlerinden farkı yok hatta daha kötü, ben niye 200 lira daha fazla ödedim ? outdoor telefonu diye satıyorsun, adamın elinden düşüp camı çatlıyor !

Tövbeler olsun bir daha Sony almıyorum , aldırmıyorum.

Sony almadan önce iki kere düşünün - Xperia go ekran çatladı

Sony almadan önce iki kere düşünün - Xperia go ekran çatladı

Çizik olma ihtimali olamaz mı?Buna benzer çizikli bi sony acro s videosu izledim.Ekran koruyucusu değişince tekrar çiziksiz duruma geldi.Vidoyu bulursam eklicem.Sizde iyice dikkat edin bence.

Video bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heroesx -- 17 Kasım 2012; 23:45:42 >

• Ben malatyalıyım, buradaki sony çok yvsak (bi boktan anladıkları yok işleri hep yalan dolan) bi daha sony al ama malatya park Sony den alma...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: filozof07

hocam naptın ingiltereye mail yolladın mı ?

yazmayı unutmuşum. İngiltereye mail yolladım.

Dear Fatih Ahmed,

Thank you for contacting the Sony Xperia Support for the UK and Ireland market.

Unfortunately as your query relates to a product and/or market not supported by the UK support, we kindly ask you to resend your inquiry to the Xperia Support centre in your region.

For your convenience, I have provided the correct contact details below:

Email: questions.tr@support.sonyericsson.com

I do apologise for any inconvenience caused.

Kind Regards,
    Joshua Hope

Sony Xperia UK Customer Services

ble cevap yazdılar. yani mal bize patladı ekranı çatlak kullanmaya devam ediyoruz. Yakın zaman da da taksitini ödemeye başlayacağım

Hocam adam sorun bizde değil,hata sizde gibisinden bir şey yazmamış ki

• quote:

Orijinalden alıntı: J.J.93

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: filozof07

hocam naptın ingiltereye mail yolladın mı ?

yazmayı unutmuşum. İngiltereye mail yolladım.

Dear Fatih Ahmed,

Thank you for contacting the Sony Xperia Support for the UK and Ireland market.

Unfortunately as your query relates to a product and/or market not supported by the UK support, we kindly ask you to resend your inquiry to the Xperia Support centre in your region.

For your convenience, I have provided the correct contact details below:

Email: questions.tr@support.sonyericsson.com

I do apologise for any inconvenience caused.

Kind Regards,
    Joshua Hope

Sony Xperia UK Customer Services

Hocam adam sorun bizde değil,hata sizde gibisinden bir şey yazmamış ki

öyle yazmamışlar.. biz ilgilenmiyoruz kendi bölgenizle ilgili sony ye iletin demişler. yukarıda da demiş arkadaş verdikleri email e tekrar gönder türkçe olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

Tabiki İngiltere 'ye yazacaksınız. Sizinki bir rastlantı olmuş. Zaten telefonu allayıp pullayıp öven satıcıdan telefon alırken 2 kere düşünün. 1 Sene X10 kullandım, oldukça sakar biriyimdir. Telefonu defalarca yere düşürdüm. Düşürdüğümde artık kapak batarya falan fırlıyordu fakat 1 kere kasada küçük bir çizikten başka bir sorun yaşamadım.

1 sene kadarda Arc kullanıyorum. Ondada aynı durumlar hatta daha beteri oldu ama maşallah tık yok. Bu cihazların ikiside garantisiz yurt dışı cihazlar. Yine zamanında kullandığım w200i yi 3 kere duvara hışımla gözü dönük bir şekilde vurdum (her vurduğumda tuş takımı kasa ekran falan fırlıyordu) 3. de ancak zorla bozabildim. Zamanında yaşadığım bir garantili k750i vakasından sonra yurt içi ''garantili'' telefon almaya tövbe ettim. Türkiye 'de garanti denen illet fiyaskodan ibaret.

bende de Sony Ericsson p990i var, kaç defa düşürdüm bilmiyorum... yere düştüğünde kapak fırladı, pil çıktı, hafıza kartı çıktı, dokunmatik kalemi fırladı ama her seferinde sağ kaldı....

dokunmatiği halen ilk günki gibi... bir kısmında dokunmatik çok fazla kullanılmaktan çizik ama çalışıyor...

bir kere de Tuvalate düştü, intihar etti, kuruttum (pirinç içinde), ettim halen sıkıntısız çalışıyor

2 şeyi bozuldu 5 senelik kullanımda;

1-) Jog dial' in yayı kırıldı, bir şekilde uydurup hallettim

2-) Ses/Şarj soketi laşkalaştı, 3-4 kez değiştirdim ama orjinali gibi olmadı..... en sonunda Stereo bluetooth kulaklık aldım...

Çok sağlam telefon

Şimdi Xperia ACRO S alcam,
    abime anlattığımda "demek 2. yok edilemez telefonunu alcan!" demişti çok gülmüştüm o zaman

• benimde aynı senin gini go telefonum var. ekran kırıldı birçokkez denedim akvaryumda balıkların videosunu çektim merdivenden yuvarladım bişi olmadı. hatta araba testini bizzat clio ile yaptık yine bişi olmadı. geçen kadıköyde bak bişi olmuyor diye arkadaşıma göstermek için yere attım ekran kırıldı tuzbuz oldu ama hala dokunmatik falan çalışıyor. sony e başvurdum attıkları maili aynen ekliyorum;

Sayın Ömer Talha ÇETİNER,

Sony Xperia Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Sorununuzla ilgili olarak,

Öncelikle Sony Xperia™ Go model telefonunuzda yaşamış olduğunuz sıkıntıdan dolayı üzgün olduğumuzu bildirmek isteriz.

Sony Xperia™ Go model telefonunuzun dayanıklılığı ile ilgili olarak kullanım kılavuzunda da belirtildiği gibi aşağıdaki özellikleri bulunmaktadır. Bunun dışında garantiniz, cihazınızın gerektiği gibi kullanılması ya da hatalı kullanımı sonucunda oluşan hasar veya arızaları kapsamaz.
    Sony Xperia™ Go model telefonunuzun ekranı camdan yapılmıştır. Camı çatlamış ya da kırılmışsa ekrana dokunmayın. Hasarlı ekranı kendi kendinize onarmaktan kaçının. Cam ekranlar düşmeye ve mekanikşoklara karşı hassastır. Gerekli özenin gösterilmediği durumlar Sony garanti kapsamı dışındadır.
    Telefonunuzun dayanıklılığı ile ilgili olarak lütfen şunları dikkate alınız:
    Sony Xperia™ Go IP67 standartları dahilinde su ve toza karşı korunmaktadır. IP Kodu (ya da Giriş Koruma Derecesi) uluslararası bir standart (IEC 60529) 'tır ve iki basamak ile gösterilir elektrikli ekipmanların toz ve su direnci oranları sınıflandırır daha yüksek sayı, daha iyi koruma anlamına gelir, aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi:
    İlk basamaktaki rakam Katı cisimler ve toza karşı direnç
    0 Özel koruma yok
    1 Çapı 50 mm’den büyük katı cisimlere karşı korumalı
    2 Çapı 12 mm’den büyük katı cisimlere karşı korumalı
    3 Çapı 2,5 mm’den büyük katı cisimlere karşı korumalı
    4 Çapı 2,5 mm’den büyük katı cisimlere karşı korumalı
    5 Toza karşı korumalı; sınırlı giriş (zararlı birikme yok)
    6 Toz geçirmez
    İkinci basamaktaki rakam suya karşı direnç
    0 Özel koruma yok
    1 Damlayan suya karşı korumalı
    2 Normal konuma göre 15 derece çevrildiğinde damlayan suya karşı korumalı
    3 Püskürten suya karşı korumalı
    4 Sıçrayan suya karşı korumalı
    5 Su jeti spreyine karşı korumalı
    6 Yoğun jet spreyine karşı korumalı
    7 Batma etkilerine karşı korumalı
    8 Batmaya karşı korumalı
    Sony Xperia™ Go model cihazınızın su geçirmez olması için micro USB kapağının ve kulaklık girişinin sıkıca kapalı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bunun yanında arka kapağının ve batarya kapağının tam kapalı olduğundan emin olmanız gerekir.

Cihazınızın su geçirmezlik özellikleri bulunmasına rağmen cihazınızı aşırı tozlu ve nemli ortamlarda kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ederiz. Cihazınızın herhangi bir şekilde yıpranması (buna normal kullanımda dahildir) cihazınızın su ve toz dayanıklılığını etkileyebilir.
    IP67 standardı ile uyumlu olarak, Sony Xperia™ Go modelimiz toz ve suya dayanıklıdır. Tüm giriş ve kapakları sıkıca kapalı olmak kaydıyla, 1 metre derinlikte tatlı su altında 30 dakikaya kadar telefonun tutulabilir. Telefon su üstünde yüzmeye yada IP67 sınıflandırma aralığı dışında sualtı dalışlarına ve sıvı kimyasallara maruz bırakılmamalıdır. Cihazınızda ya da bataryasında sıvı teması tespit edildiğinde cihazınızın garantisi geçersiz olacaktır.
    Son olarak sizi Sony Xperia™ Go model telefonun sınırlı garanti şartlarından 3cü madde ile ilgili bilgilendirmek isteriz: "...Bu Garanti, Ürünün normal eskime ve yıpranma, yanlış kullanım, Sony Mobile'ın ürünün kullanımı ve bakımı ile ilgili talimatlarına aykırı kullanımını kapsayarak ama bunlarla sınırlı kalmayarak normal ve alışılmışın dışındaki kullanım nedeniyle çalışmama durumunu kapsamaz. Ayrıca bu garanti, kazalar, yazılım ve donanım değiştirmeleri veya ayarlamaları, doğal afetler ve sıvıların neden olduğu hasarlar nedeniyle çalışmama durumunu da kapsamaz..."

Sony Xperia™ Go model cep telefonunuzun kontrolü için size yetkili Sony Mobile teknik servislerinden birisine danışmanızı öneririz. Mailde eklenmiş şekilde yetkili teknik servislerimize ait listeyi bulacaksınız. Kendinize en uygun olan teknik servisi liste aracılığı ile seçebilirsiniz. Lütfen yanınızda fatura ya da garanti belgenizi getirmeyi unutmayın. İçeriğinde telefon modeli, IMEI numarası, seri numarası ve satın alınma tarihi bilgilerini içerir). Sony Mobile telefonunuzu teknik servise göndermeden önce verilerinizi yedeklemenizi tamir sırasında oluşabilecek veri kayıplarını önlemek amacı ile siz müşterimize önerir.

Cihazınız hakkında teknik destek için +90 212 473 77 77 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ürünlerimiz, servislerimiz ve teknik desteğimiz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi içinwww.sonymobile.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bilmenizi isteriz ki 7 gün içerisinde yanıtlanmayan e-postalarınız sistemimiz tarafından otomatik olarak kapatılır. Daha sonra ki iletişimleriniz teknik birimimize ulaşmayacaktır bu yüzden yeni bir sorgulama başlatmanız gerekecektir.

Saygılarımızla,
    Gokhan Sanivar

Sony Xperia Müşteri Hizmetleri

www.sonymobile.com
    email: xperia.tr@support.sonymobile.com
    telefon: +90 212 473 77 77

Sonuç olarak IP67 ye dahil bizim telefon tamam eyvallah dayanıklı gerçekten dayanıklı ama su ve toza IP67 nin 3. hanesi varmış onu öğrendim 3. hane de darbe hanesi, o xperia go da yok. bende telefonu şu an göndereceğim eğer 350 tl falan çıkarsa kabul ederim :( umarım daha az çıkar....

son olarak bende vatan da müşteri hizmetlerinde çalışıyorum. vatan bilgisayarın hizmeti müşteri ile üretiçi firma arasında gönderme takip işleri kesinlikle tamir değişim veya iade de vatan bilgisayarın söz hakkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalet_kny -- 4 Nisan 2013; 13:25:26 >

• Kırılmaz, sağlam diye aldık bizim go cam çatlaklarla doldu. 3 yaşında yeğenim tut ısır cam çatladı garanti hayatta karşılamaz. kasko yapalım dediğinde elemanı dinlemeliydim 350 lira çok aga
  • okadar büyük tamir ücretlerine gerek yok bence ben olsam yaptırmam, paralel ithalat tamirat yapan sony listesini bulurum ve sorarım daha uyguna yaparlar eminim,
    cihazın paralel ithalat fiyatı 630 lira 12 taksit %111 puan n11.com bakmanızı öneririm gerçekten çok iyi fiyat
  • Konuyu açan arkadaşa katılıyor ve bir daha asla sony telefonları kimseye tavsiye etmeyeceğim.4 Ay önce arkadaşım tavsiyeme uyup vatan bilgisayardan sözde suya,toza dayanıklı xperia go aldı.Telefon 2. ayında ahize sesi çok çok az gelmeye başladı gönderdik servise temizlik işlemi yapılıp geri gönderilmişti aynı sorun tabi devam etmekteydi.Tekrar gönderildi çünkü ahize sesi duyulmayacak seviyede az çıkıyordu tekrar aynı işlem olan temizlik yapıldı ibaresi yazan bir rapor ile gönderildi.Ya bu servis konusunda ve sony in kalitesizliğinden ötürü Sony benim için bitmiştir!

Şimdi son çare telefonu kendim açtım ve hoparlörü söktüm.Hoparlörde terleme,hafif pas lekesi ve metal parçaları vardı çok ufak şekilde bunları kolonya ve alkollü mendil ile temizliği yaptıktan sonra telefonu topladım ve şuan hoparlör sesi oldukça duyulabilir seviyeye geldi.

Bu markaya bulaşmayın derim..

• 2 kere düşündüm, sonra gittim P kullanıcı olarak bir de Xperia Z aldım. Sırf sizi kırmamak adına 2 kere düşünerek aldım Z'yi.
    Yoksa direkt olarak da alırdım yani.
  • sony xperia go cihazını reklamlarına bakıp hızlıal dan aldım almaz olaydım.aldığımın 3. günü çalışma masamdan yere düştü sert bir düşüşte değildi.(şimdiye kadar çok telefon elimden düştü o yüzden tecrübeliyim hiç birine birşey olmadı) ama bu reklamlarına aldanıp dayanıklı ve su geçirmez telefon ekranın çatladığını gördüm.tabi hemen hızlıala msj attım garantisi biziz demişlerdi telefonu almadan önce sorduğumda.
    Gönderin dediler.kargo yapıp gönderdim 1. hafta ses yok msj attım serviste dediler.2. hafta ses yok yine aradım serviste dediler.ya sabır deyip bekledim her halde ekranı değiştiriyorlar dedim.3. haftanın sonunda telefonunuz gönderildi diye mesaj atmışlar.sevindim yapıp gönderiyorlar diye.kargom elime ulaştı.kutuyu açmamla hayallerimin yıkılması bir oldu.telefonu hiç bir işlem yapmadan sadece bir not koyarak geri göndermişler.
    Notta aynen şu yazıyor.inceleme sonunda ekranın dokunmatiği çatlamıştır 140 TL değişim ücreti vardır.yav kardeşim ben zaten bunu biliyorum neden bana yapmadan geri gönderdiniz insan bir sorar onay alır ona göre yapar veya yapmadan geri gönderir.Kısacası sony xperia go aldığıma bin pişmanım sakın reklamlarına aldanıp almayın.2.side hızlıalın garantisine güvenip elektronik ürün almayın.daha ilk taksidin günü bile gelmedi.

• cümleten geçmiş olsun :(
  • Ben de Xperia J aldım.Simgelere kısayol oluşturma,taşıma ve silme gibi işlemleri yapamıyorum.Mesaj yazarken de dokunmatik çok sorun çıkartıyor.Fabrika ayarlarına getirdim yine sorun çözülmedi.

Bugün servise yollayacaktım ama vaktim olmadı.Yarın göndericem.Bakalım ne zaman geri gelir.Fırsatım varken Samsung ACE 2 almalıydım.
  • Xperia Go nun ekranı çatladıysa artık söyleyecek kelime bulamıyorum arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK Aygırı

Bu telefonu görenler, bizim Türkler kırar diyorlardı ve videolar ile bu resmi görünce şaşırmadım.

evet arkadaşlar bende xperia z aldim kilifli olmasina ragmen cebimde catladi internette rastladigim kadariyla ayni catlaklıkta olan bi kaz xperia z ye rastladim alacak olanlar dikkat etsin
  • telefonunum açma-kapama tuşu basılı kalıyor çalışmıyor ve bir de şarj girişindeki kapak koptu servise gönderdim (izmir teleservis) bunlar dışında kapağın altında çatlak varmış batarya sorunu varmış bana 324 tl fatura çıkardılar. bende sadece açma-kapama tuşu ile sark ünitesi kapağını takılmasını istedim servisimizden sıfır hata ile çıkması gerekiyor dedi bende yaptırmak istemiyorum kapağı dedim hem benim telefonunum bataryası bozuk değil dedim. kadın sıfır hatasız çıkması lazım yoksa yapamıyoruz dedi bende kızdım yapmayın gönderin telefonu dedim. birde Ankara'ya filan göndersem mi ne yapsam.Yada böyle bir şey var mı servisten sıfır hata ile çıkması?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.