Şimdi Ara

Sony A7S İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam öncelikle teşekkürler
    Açıkcası almam için eldeki makinaları öncelikle elden çıkartamam lazım
    Makina ve lensler mevcut
    Takiben 3.500 tl para ordan gelir
    Kalanıı üzerine koymam gerekiyor
    Kredi taksiti ödenekten telef oldum
    Yani üzerine 1500 daha koyarsam iyice telef olurum
    Yani ne şekilde çözüm üreteceğim bilemiyorum
    İnşallah parayı toparlar sizden alırım
    dışardan alınca gümrüğe takılma korkusu da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 19 Kasım 2014; 14:32:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panasonica

Hocam öncelikle teşekkürler
    Açıkcası almam için eldeki makinaları öncelikle elden çıkartamam lazım
    Makina ve lensler mevcut
    Takiben 3.500 tl para ordan gelir
    Kalanıı üzerine koymam gerekiyor
    Kredi taksiti ödenekten telef oldum
    Yani üzerine 1500 daha koyarsam iyice telef olurum
    Yani ne şekilde çözüm üreteceğim bilemiyorum
    İnşallah parayı toparlar sizden alırım
    dışardan alınca gümrüğe takılma korkusu da var

Video çekecek misiniz? Çekmeyeceksiniz neden A7S ? A7 fazlasıyla iyi bir gövde..
  • Video kesinlikle çekmeyeceğim
    A7 ile a7r arasında resim kalitesinde bir fark var mı?
    yada aralarında ne gibi fark mevcut ?
    Saygılar

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 20 Kasım 2014; 0:14:37 >
  • quote:

Video kesinlikle çekmeyeceğim
    A7 ile a7r arasında resim kalitesinde bir fark var mı?
    yada aralarında ne gibi fark mevcut ?
    Saygılar

Saygılar

Sensör tipinde ve çözünürlükte temelde farklılıklar var ve bu farklılıklar da illaki fotoğraf kalitesine etki ediyor. Ama iki makineyi de kullanmış birisi olarak ve şu an halen A7 kullanıcısı olarak kesinlikle A7 yi tavsiye ederim..

Dilersenizwww.sonyfotograf.com a üye olup iki gövde ile de çekilmiş fotoğraflara bakabilirsiniz.

• Keskinlik hangisinde daha iyi hocam?
    A7 mi a7r mi?
    Böyle bir karşılaştırma yaptınız mı?
    Ben genelde manzara çekiyorum
    Manzara çekerken iso 100 yada iso 200 kullanıyorum
    Bunun üzerine kesinlikle çıkmamaya özen gösteriyorum
    Çok kasarsa iso 400 kullanırım
    Yani en iyi fkareleri iso 100/200 değerlerde alıyorum
    Kullandığım konfigrasyon f11 iiso 100 yada 200 ( perde hızıını imakine atar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 20 Kasım 2014; 10:06:30 >
  • quote:

Keskinlik hangisinde daha iyi hocam?
    A7 mi a7r mi?
    Böyle bir karşılaştırma yaptınız mı?
    Ben genelde manzara çekiyorum
    Manzara çekerken iso 100 yada iso 200 kullanıyorum
    Bunun üzerine kesinlikle çıkmamaya özen gösteriyorum
    Çok kasarsa iso 400 kullanırım
    Yani en iyi fkareleri iso 100/200 değerlerde alıyorum
    Kullandığım konfigrasyon f11 iiso 100 yada 200 ( perde hızıını imakine atar)

Dilerseniz sizi hem A7 hem A7R gövdeyi kullanmış bir üstat ile görüştürebilirim. Özelden telefon numaranızı yazarsanız sizi aratabilirim.
  • Merhaba,
    Makineyle ilgili kafama yatmayan bazı konular var.
    1. Henüz doğru düzgün 2-3 tane lens üretememiş bir firmanın yalnızca makineyi FF yapma gibi bir yöntemle satışa sunması ilginç geliyor. İyi olan 2-3 lensi de zaten Zeiss üretiyor ve diğer DSLRler için de aynı ürünleri piyasada. Zeiss'ın kalitesi zaten ortada ona diyeceğim yok ama bu kaliteyle yarışan birçok aynasız veya DSLR makine lensi mevcut (Sony'de bulunmayan!).
    2. Diyelim paranız var ve o az sayıdaki lensleri de alabiliyorsunuz. Makinenin ağırlığı ile lensleri karşılaştırın. Lenslerin tamamı makineden ağır. Bu da elinize oturmada kullanırken denge problemi yaratacaktır. Sonuçta makine 200 gr. hafif, boyunda rahat taşınıyor diye alınmaz sadece.
    3. Yalnızca manuel lensler de kullanılabilsin, hem de FF olsun mantığıyla yola çıkarsak, kroplu aynasız alıp yanına Speed Booster adaptör alırsınız yaklaşık 2000 TL kar edersiniz. Hem aldığınız aynasızın daha bol çeşitli lenslerini hem de manuel lenslerinizi sıradan adaptörlerle croplu da kullanma imkanınız da olur. Haksız mıyım?
    4. ISO kalitesi ile ilgili çok olumlu görüş almamış. Ne kadar doğru? Canon veya Nikon FFler ile karşılaştırma yapılmış mı? Eğer yapıldıysa ve gerçekten performansı kötüyse illa FF olacak diye bu makineyi almanın anlamı ne?
    5. Sony'nin niye makinelerini tüketicilere test ettirebilme gibi bir politikası yok? Diğer tüm aynasız üreticileri bunu yapıyor. Çekindiği bir durum mu var? Sadece internetteki verilerle bu kadar para verip makine mi alınır?
    6. JPEG kalitesi ile ilgili kötü yorumlar almış. Bu kadar para vermeye hazır FF meraklılarına kapıyı mı kapatmış Sony? Müşteri geri bildirimi almıyor mu? Benim düşündüğüm Japonya pazarında fazlasıyla geri bildirim aldığı için çeşitli araştırmalara göre zaten pazarı orada tamamen Oly ve Fuji'ye kaptırmış durumda. Yanlış mı biliyorum?

Açıkçası kafamda FF almak varken Sony bayisine uğradım. "Açık pakedimiz yok ve deneme şansınız bulunmamakta" gibi ifadeleri duyduktan sonra, hele de satıcı ufak tefek bir iki soruma yanıt veremeyince Sony'den tamamen soğudum. Bu nasıl bir pazarlama stratejisidir? TV satarken ürünlerini boy boy sergilemekten kaçınmayan bir firmanın bunu yapıyor olması ancak kalite düşüklüğünden oluşan çekincesiyle açıklanabilir. Şeffaflık sıfır! Bayilerinin çalıştığı iki üç fotoğrafçıya ürünü gönderip test mi ettiriyorlar? Bu mudur müşteri kazanma stratejisi?

Bu problemlere mantıklı cevap veremeyen biri beni eleştirilerimden dolayı yargılamasın. Sırf birileri para kazanacak diye bu kadar insana yalan yanlış reklam tanıtım yapmak hiç de etik değil!

• quote:

Orijinalden alıntı: coskuntu

Merhaba,
    Makineyle ilgili kafama yatmayan bazı konular var.
    1. Henüz doğru düzgün 2-3 tane lens üretememiş bir firmanın yalnızca makineyi FF yapma gibi bir yöntemle satışa sunması ilginç geliyor. İyi olan 2-3 lensi de zaten Zeiss üretiyor ve diğer DSLRler için de aynı ürünleri piyasada. Zeiss'ın kalitesi zaten ortada ona diyeceğim yok ama bu kaliteyle yarışan birçok aynasız veya DSLR makine lensi mevcut (Sony'de bulunmayan!).
    2. Diyelim paranız var ve o az sayıdaki lensleri de alabiliyorsunuz. Makinenin ağırlığı ile lensleri karşılaştırın. Lenslerin tamamı makineden ağır. Bu da elinize oturmada kullanırken denge problemi yaratacaktır. Sonuçta makine 200 gr. hafif, boyunda rahat taşınıyor diye alınmaz sadece.
    3. Yalnızca manuel lensler de kullanılabilsin, hem de FF olsun mantığıyla yola çıkarsak, kroplu aynasız alıp yanına Speed Booster adaptör alırsınız yaklaşık 2000 TL kar edersiniz. Hem aldığınız aynasızın daha bol çeşitli lenslerini hem de manuel lenslerinizi sıradan adaptörlerle croplu da kullanma imkanınız da olur. Haksız mıyım?
    4. ISO kalitesi ile ilgili çok olumlu görüş almamış. Ne kadar doğru? Canon veya Nikon FFler ile karşılaştırma yapılmış mı? Eğer yapıldıysa ve gerçekten performansı kötüyse illa FF olacak diye bu makineyi almanın anlamı ne?
    5. Sony'nin niye makinelerini tüketicilere test ettirebilme gibi bir politikası yok? Diğer tüm aynasız üreticileri bunu yapıyor. Çekindiği bir durum mu var? Sadece internetteki verilerle bu kadar para verip makine mi alınır?
    6. JPEG kalitesi ile ilgili kötü yorumlar almış. Bu kadar para vermeye hazır FF meraklılarına kapıyı mı kapatmış Sony? Müşteri geri bildirimi almıyor mu? Benim düşündüğüm Japonya pazarında fazlasıyla geri bildirim aldığı için çeşitli araştırmalara göre zaten pazarı orada tamamen Oly ve Fuji'ye kaptırmış durumda. Yanlış mı biliyorum?

Açıkçası kafamda FF almak varken Sony bayisine uğradım. "Açık pakedimiz yok ve deneme şansınız bulunmamakta" gibi ifadeleri duyduktan sonra, hele de satıcı ufak tefek bir iki soruma yanıt veremeyince Sony'den tamamen soğudum. Bu nasıl bir pazarlama stratejisidir? TV satarken ürünlerini boy boy sergilemekten kaçınmayan bir firmanın bunu yapıyor olması ancak kalite düşüklüğünden oluşan çekincesiyle açıklanabilir. Şeffaflık sıfır! Bayilerinin çalıştığı iki üç fotoğrafçıya ürünü gönderip test mi ettiriyorlar? Bu mudur müşteri kazanma stratejisi?

Bu problemlere mantıklı cevap veremeyen biri beni eleştirilerimden dolayı yargılamasın. Sırf birileri para kazanacak diye bu kadar insana yalan yanlış reklam tanıtım yapmak hiç de etik değil!

Karışık yanıtlayacam kusura bakmayın.

Maalesef Sony fotoğraf makinesi alacaksanız illaki işi fotoğraf olan bir firmaya gitmeniz gerekli. Fotoğraf makinesi sunumu, tanıtımı başlı başına bir iştir.
    Şöyle de bir durum var, diyelim satıcıda demo ürün var. Test edebileceğiniz en fazla, ele oturması, ağırlık ve bunu gibi küçük şeylerdir. Tam bir test için 3-4 saat süreyle makineyle uğraşmanız gerekli. Bunu da şu an Türkiyede bir Fuji yapıyor. Harika geziler düzenliyor ve kullanıcılara istediği gövde + lensi verip test ettiriyor. Keşke Sony de bunu yapabilse..
    Sony'nin test ettirmeyerek ne gibi bir çekincesi olabilir ki? Türkiye yüzlerce A7s kullanıcısı var, dünyada binlerce. İnternetteki verilerin neredeyse tamamı kullanıcılardan gelen verilerdir.

Lens sayısına bir bakalım.
    1635Z
    2470Z
    35F2.8Z
    35F1.4Z
    55F1.8Z
    2870
    24240
    28F2.0
    18135G (fasülye)
    70200G
    90F2.8G Makro
    Yukarıdakiler sadece Sony markalı ürünler, diğer üreticileri yazmadım.
    Unuttuğum yoktur umarım.. Ve sürekli yeni lensler çıkıyor. Şunu da anlamadım. Lensi Zeiss yapmış Ahmet yapmış, ne fark eder :)

ISO ve pazar payı konusunda şaka yapıyorsunuz umarım. Amazon.com da aynasız satışlarına bir göz atın lütfen. A7s ve ISO olayına hiç girmiyorum bile.

Crop sensör ile ff sensör arasındaki farkı tekrar araştırmanızı rica ediyorum.

Ağırlık konusuda gelince. A7x serilerinde sorun olacak lensler 24240 ve 70200G lenslerdir. İki lensi de kullanım gerçekten bir süre sonra tek elle çekim zor. Ama bu iki lens dışında diğer tüm lens kombinasyonlarındaki eş değer FF gövde + lenslerden çok çok daha hafif.
    18135G yi saymıyorum o çok farklı özel bir lens.

Son olarak eğer İstanbuldaysanız A7s ve istediğiniz lenslerle ile birlikte bir gün sabah buluşup kahvaltı edelim ve makineyi birlikte deneyelim. Bu süre zarfında kafanızdaki diğer soru işaretlerini elimden geldiğince ortadan kaldırayım.

Bana mesai saatleri içinde 0850 333 82 82 den her zaman ulaşabilirsiniz.

Esenlikler..

Deniz Mert İÇÖZ

• denizhoca kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Cevabınız için teşekkürler. Müsait olduğumda sizi arayıp makineyi görmek isterim ve de mutlaka arayacağım.
    Lenslerle ilgili Sony global sitesinde E mount FF lens sayısı 8, yani sizin yazdıklarınızdan az. Sizinkilerin bir kısmı crop sensörlüler için üretilmiş lensler olduğundan FF'deki performansı düşecektir (vignette, AF hızı vs...).http://store.sony.com/full-frame-e-mount-lenses/cat-27-catid-All-Full-Frame-E-Mount-Lenses;pgid=9gRM6n0NoUFSRpqWDmAtk4uX0000dwNQAjQC;sid=W64DDvoHEq8ZDq8kPDpmCsoNMbo2WTZkZU0E3EP3
    Ayrıca bu lenslerin 4 adedi Zeiss yapımı ve tamamen aynıları birçok DSLR FF üretici için "ekstra" lens olarak sunuluyor. Yani mesela Canon'un kendi 35mm lensi varken bir de Zeiss T* gibi ilave bir seçeneğiniz var. Zevk ve para durumunuza göre iki seçenek, tek değil... En kötü haber ise elde avuçta Zeiss olan 55/1,8 ve 35/2,8 haricinde tek sabit odak lens 90/2,8 macro. Bunların arasından da tek 35mm olanı nispeten küçük boyutlarda. Aynı açı ve diyaframı kullanan Fuji X100,S,T gibi minicik makineler tek bu lensten bile daha uygun fiyatlara bulunabiliyor. Hem de optikler bu lensle kesinlikle kıyaslanabilecek kalitede ve jpeg kalitesi belkide piyasada en iyisi iken. 50mm eşdeğeri için sadece 55/1,8'i sunması ise içler acısı kusura bakmayın. Neredeyse tüm makine üreticileri F1,2 üretirken (bazı aynasız crop makine üreticileri de dahil), halen Sony'nin üretmiyor olması önceki yazımda dediğim gibi lenslerden çok makine üretimine yoğunlaştığının bir kanıtı. Üstelik Zeiss bile diğer üreticiler için 50/1,4 seçeneğini sunarken...
    Iso performansı sadece FF veya crop olmasıyla ölçülmez, çok farklı kriterler var... FF'nin APS-C'ye göre "en fazla" avantajı 1 stoptan öteye gitmez. Elinizdeki lensler de düşük ışıkta bu bir stop fazlayı karşılıyorsa (ki Sony'nin lenslerine göre neredeyse tüm croplu makinelerle bunu karşılarsınız) mesela iso6400-iso3200 kıyaslaması yapın, işte asıl kalite orada ortaya çıkar :)
    En ilginci ise Sony'nin aynasız makine üretmeye çabalarken bunun üretim amacını gözardı ediyor olması. Bir fotoğrafçı niye DSLR yerine aynasız alma yoluna gider? 1. Sürekli dışarıda çekiyordur, makine boynunda dolaşıyordur, ağırlık istemez. 2. Mümkün olduğunca farkedilmemek ister - özellikle sokak fotoğrafçıları için bu başlı başına bir sebeptir. 3. Şıklık - bu konu çok göreceli ama kendi gözüme Oly EM5 veya Fuji XT1 Sony'ye göre çok daha güzeller. 4. Bilinçsiz fotoğraf meraklıları için reklam tanıtım faktörü. Başka sebepler de bulunabilir elbet, ben sadece ana sebepleri yazdım. Bunlardan 1 ve 2 için görüşüm; o kocaman lensler (35mm olanı hariç) varoldukça DSLR almak daha mantıklı. 4 ile ilgili görüşüm ise bence Sony tamamen bu kısma hitap etmeye çalışıyor ama onu da eline gözüne bulaştırıyor. Madem satıyorsun, tanıtacaksın. Hemen her Sony bayisinde, ki AVMlerdekiler de dahil, makineyi bırakın göstermeyi, tanıtmayı, depodan bile çıkarmadan satmaya çalışıyorsan bu sadece bilinçsiz tüketicilere yoğunlaştığının bir kanıtıdır. Sizin gibi 1-2 satıcı bu kaidenin sadece istisnaları olursunuz. Sadece Fuji değil, mesela Samsung'a bakın, her gittiğiniz yerde makineyi deneyebilirsiniz. Oly'ye bakın, her mağazasında denersiniz. İlla teşhir ürünlerini görürsünüz. Sony bu konuda diğer elektronik ürünlerine yaptığı uygulamayı niye yalnızca fotoğraf makineleri için yapmıyor?http://petapixel.com/2015/01/31/graph-mirrorless-camera-industry-japan-changed-2014/ Sony'nin Japonya'daki düşüşünün istatistiği.
    İyi günler dilerim,

• Cepten yazdığım için şimdilik kısa tutuyorum Kusura bakmayın.
    Tazdığım tüm lensler ff dir crop yok içinde. Konu A7s ise iso su ayrı bir başlıkta kouşulmalı. Ff ile crop sensörleri karşulaştırırken dinamik aralığı da bakın lütfen.

Her zaman beklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coskuntu C kullanıcısına yanıt
    1- fiyat konusunda haklısınız sony daha pahalı. zeis olmasından dolayı lensleri de pahalı

2- x100,s,t nin sony muadili var. rx1 ( o da pahalı)

3- sony global listesinden saydıklarından daha az lens olmasının sebebi deniz abinin yazdıklarının bazıları daha piyasaya çıkmadı sadece duyuruldu. yakında piyasada olur.

4- lens yelpazesi fuji 2 yılda lenslerini genişletti. yakın zaman içinde sony'de de geniş lens olur. lens konusunda kaybetmesinin sebebi ise sürekli teknoloji denemesi normal dslr-slt dslr-aynasız e mount (nex ) ve aynasız full frame fe mount üretmesi. hatta kavisli sensör üzerinde çalışıyor farklı bir lens üretimi de yolda. zaman içinde sadece e-fe ve kavisli mount üretir gibi geliyor. ayrıca saydığınız ve avantaj olarak gördüğünüz bütün lensleri af confirm olarak aynasız full frame makinalarında kullanabilirsiniz. sadece eye-af düzgün çalışmaya bilir.

ben sony'e her zaman saygı duymuşumdur. manuel lensler bugün pahalandıysa sebebi sony'dir. sürekli yeni teknoloji deniyor. piyasada geçen sene düşmüş olabilir ama lensler ve kullanım artıkkça bu durum diğer yönde değişecektir diye öngörüyorum.

5- piyasa durumuna gelince oly'i zaten sony satın aldı. nikon'a sensör sağlayan yine sony. her halükarda sony kazanıyor. şimdi link bulamaya bilirim ama pazar payı listesi vardı. sony canon'un arkasından 2. sıradaydı ve onu nikon takip ediyordu.

6- aps-c ve full frame de sadece 1 stopluk avantaj değil. daha çok avantaj var. en azından fuji +2 -2 ev aralıığından +3-3 aralığına yeni geçti. bahsedilen sony 7s ise +4-4 aralğında çalışabilecek kapasitede. alan derinliği ve piksel yoğunluğu saymıyorum bile.

x-t1 + 16-55 f2.8= 6000tl ( f2.8x1.5=f4.2 eş değeri)
    a7 + 24-70 f4 = 6000tl

yazdığım fiyatlar en son hatırladıklarım ama çok fark olduğunu düşünmüyorum. a7s - a7r-a7 mark ii daha pahalı tabi ki a7 den. hatta 50mp ile gelecek olan a9 söylentileri var. kavisli sensörü var daha hafif lensler var sony iyidir sony candır. bende düşünüyorum bayadır araştırdığım için yazma gereği hissettim.

yine söylüyorum. makinede bitmez olay çeken kişi ve onu işleme sürecide önemli.

• quote:

Merhaba,
    Cevabınız için teşekkürler. Müsait olduğumda sizi arayıp makineyi görmek isterim ve de mutlaka arayacağım.
    Lenslerle ilgili Sony global sitesinde E mount FF lens sayısı 8, yani sizin yazdıklarınızdan az. Sizinkilerin bir kısmı crop sensörlüler için üretilmiş lensler olduğundan FF'deki performansı düşecektir (vignette, AF hızı vs...).http://store.sony.com/full-frame-e-mount-lenses/cat-27-catid-All-Full-Frame-E-Mount-Lenses;pgid=9gRM6n0NoUFSRpqWDmAtk4uX0000dwNQAjQC;sid=W64DDvoHEq8ZDq8kPDpmCsoNMbo2WTZkZU0E3EP3
    Ayrıca bu lenslerin 4 adedi Zeiss yapımı ve tamamen aynıları birçok DSLR FF üretici için "ekstra" lens olarak sunuluyor. Yani mesela Canon'un kendi 35mm lensi varken bir de Zeiss T* gibi ilave bir seçeneğiniz var. Zevk ve para durumunuza göre iki seçenek, tek değil... En kötü haber ise elde avuçta Zeiss olan 55/1,8 ve 35/2,8 haricinde tek sabit odak lens 90/2,8 macro. Bunların arasından da tek 35mm olanı nispeten küçük boyutlarda. Aynı açı ve diyaframı kullanan Fuji X100,S,T gibi minicik makineler tek bu lensten bile daha uygun fiyatlara bulunabiliyor. Hem de optikler bu lensle kesinlikle kıyaslanabilecek kalitede ve jpeg kalitesi belkide piyasada en iyisi iken. 50mm eşdeğeri için sadece 55/1,8'i sunması ise içler acısı kusura bakmayın. Neredeyse tüm makine üreticileri F1,2 üretirken (bazı aynasız crop makine üreticileri de dahil), halen Sony'nin üretmiyor olması önceki yazımda dediğim gibi lenslerden çok makine üretimine yoğunlaştığının bir kanıtı. Üstelik Zeiss bile diğer üreticiler için 50/1,4 seçeneğini sunarken...
    Iso performansı sadece FF veya crop olmasıyla ölçülmez, çok farklı kriterler var... FF'nin APS-C'ye göre "en fazla" avantajı 1 stoptan öteye gitmez. Elinizdeki lensler de düşük ışıkta bu bir stop fazlayı karşılıyorsa (ki Sony'nin lenslerine göre neredeyse tüm croplu makinelerle bunu karşılarsınız) mesela iso6400-iso3200 kıyaslaması yapın, işte asıl kalite orada ortaya çıkar :)
    En ilginci ise Sony'nin aynasız makine üretmeye çabalarken bunun üretim amacını gözardı ediyor olması. Bir fotoğrafçı niye DSLR yerine aynasız alma yoluna gider? 1. Sürekli dışarıda çekiyordur, makine boynunda dolaşıyordur, ağırlık istemez. 2. Mümkün olduğunca farkedilmemek ister - özellikle sokak fotoğrafçıları için bu başlı başına bir sebeptir. 3. Şıklık - bu konu çok göreceli ama kendi gözüme Oly EM5 veya Fuji XT1 Sony'ye göre çok daha güzeller. 4. Bilinçsiz fotoğraf meraklıları için reklam tanıtım faktörü. Başka sebepler de bulunabilir elbet, ben sadece ana sebepleri yazdım. Bunlardan 1 ve 2 için görüşüm; o kocaman lensler (35mm olanı hariç) varoldukça DSLR almak daha mantıklı. 4 ile ilgili görüşüm ise bence Sony tamamen bu kısma hitap etmeye çalışıyor ama onu da eline gözüne bulaştırıyor. Madem satıyorsun, tanıtacaksın. Hemen her Sony bayisinde, ki AVMlerdekiler de dahil, makineyi bırakın göstermeyi, tanıtmayı, depodan bile çıkarmadan satmaya çalışıyorsan bu sadece bilinçsiz tüketicilere yoğunlaştığının bir kanıtıdır. Sizin gibi 1-2 satıcı bu kaidenin sadece istisnaları olursunuz. Sadece Fuji değil, mesela Samsung'a bakın, her gittiğiniz yerde makineyi deneyebilirsiniz. Oly'ye bakın, her mağazasında denersiniz. İlla teşhir ürünlerini görürsünüz. Sony bu konuda diğer elektronik ürünlerine yaptığı uygulamayı niye yalnızca fotoğraf makineleri için yapmıyor?http://petapixel.com/2015/01/31/graph-mirrorless-camera-industry-japan-changed-2014/ Sony'nin Japonya'daki düşüşünün istatistiği.
    İyi günler dilerim,

hocam belirttiğiniz birçok noktaya katılmıyorum...

Bulabildiğim Native Full frame e-mount lensler

Sonnar T* 35mm f2.8
    Distagon T* 35mm f1.4 ZA
    Sonnar T* 55mm f1.8
    Vario-Tessar T* 24-70mm f4 OSS
    Vario-Sonnar T* 16-35mm f4
    Zeiss Loxia 35mm f/2
    Zeiss Loxia 50mm f/2
    FE 28mm f2.0
    - Fisheye 16mm Conversion Lens For FE 28mm
    - Ultra-Wide 21mm Conversion Lens For FE 28mm
    FE 90mm f2.8 Macro G OSS
    FE 28-70mm f3.5-5.6 OSS
    FE 70-200mm F4 G OSS
    FE 28-135mm F4 G OSS
    FE 24-240mm f3.5-f6.3 OSS
    Mitakon 50mm f/0.95
    Zhongyi Mitakon Speedmaster 50mm f/0.95
    Samyang 14mm f2.8
    Samyang 24mm f1.4
    Samyang 35mm f1.4
    Samyang 50mm f1.4
    Samyang 85mm f1.4
    Rokinon 135mm f2.0 ED UMC

fotoğraf çekmek isteyen için oldukça fazla ve kaliteli lensler mevcut.... yok ben pro olacağım, düğün fotoğrafı işine gireceğim diyorsanız dslr tavsiye ederim. Onun dışında aynasız konusunda Sony çok önde...

Fuji 'de kullanıyorum, Sony'de...Fuji de hemen hemen bütün lensleri kullandım diyebilirim, bazırları gerçekten çok iyi ancak netleme hızı ve boyut olarak çok da iyi değiller...Fuji nin xtrans ve non xtrans sensörü ile A7ii'nin 24mp FF sensörü arasında dağlar kadar fark var...ISO olarak net 2 durak daha iyi diyorum, çok net şekilde...

Sony'de 55 F1.8 büyük demişsiniz, anlaşılan hiç elinize almadınız...FFde 55mm F1.8 de bu kadar küçük ve hafif lense şaşıyorum doğrusu..lens hem küçük hem çok hafif ve keskinliği efsane..., aynasızlardaki en yakın muadili Fuji XF35 F1.4'ten her anlamda çok çok çok daha iyi bir lens (bokeh, keskinlik, kontrast/renk, netleme hızı + Nem/Toz dayanıklılık, sessiz AF,....)55 F1.8'in F1.8deki çözünürlüğü bile müthiş seviyede, çıkan detaylar hayran bırakıyor...F5.6 da ki keskinlik ve çözünürlük zaten apayrı boyutta.

Yine 1635 F4...muadilleri Canon 1635F4 L ve nikon 1635 F4'den daha başarılı bir lens, çözünürlük ve keskinlik konusunda...ki bu iki DSLR lensi Zeiss'dan hem daha büyük hem daha ağır... Nikon D750 ve 2485'i sığdıramadığım aynasız makine için aldığım çantama A7ii+zeiss55/1635F4 ve bir adet X-A1+XF Prime lensli olmak üzere iki tane aynasızı koyabiliyorum. Boyut ve ağırlık avantajı çok çok önde Sony FF'de...ayrıca 5 eksenli sensörden sabitleme sistemi tüm manuel lenslerle kullanabileceğiniz çok mükemmel bir özellik...55mm de 1/15s de bile gayet keskin fotolar çekebiliyorum.ISO olarak en fazla 1 durak demişsiniz, çok net söylüyorum net 2 durak fark var, yüksek iso'da apsc (sony A6000, fuji xtrans-bayer)'den çok çok önde...Renk derinliği, Dinamik aralık, uzun pozlama gürültüsü FF'de çok daha iyi. A7ii kullanıyorum ve hiç bu kadar iyi, fotoğraf çekme isteği uyandıran ve sonuçlarına hayran bırakan bir makine kullanmamıştım.

• serseri sirin kullanıcısına yanıt
    Düzeltme;

Oly'i Sony satın almadı. Olympus'ta %11 hissesi var
  • Ed - kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Fujilerle A7II arasında yüksek da 2 durak olabilir ama A6000'le bir durak, o da yüksek ISOlarda düşük ışıkta.
    Fujiler zaten ISO değerini yanlış gösteriyor. 5DMarkIII'le XE2 arasında bariz 2 durak fark var. MarkIII ile ISO6400'de çektiğimi XE2 ile ISO1600'de alabiliyorum ki renk doğruluğunda Canon çoook daha iyi oluyor.

• Hala 3rd party lensleri sayıyorsunuz. Ben mi anlatamadım? Sony lens üretmek yerine makine üretmeye yonelmiş çok bariz. Şimdi de manuel lenslerin bir kısmını ekleyip liste arttırmışsınız. Bu ve benzeri manuel lenslerin en iyileri 300-400 TL mertebelerinde. Ebay'den 10 $'a adaptör alıp istediğin makineye takarsın zaten.
    F/1,8 lens bir miktar da küçük olsun değil mi? F/1,2 değil sonuçta! En büyükleri zaten cep boyutu f/1,8lerin. Siz asıl diğer lensleri söyleyin. Var mı boyutta aynasız almanın boyut avantajını size verebilecek? 35mm ile hadi o da küçük diyelim 55mm arasında gider gelirsiniz. Bir arkadaş Oly'nin %11'ini aldı dedi. Bundan normal ne var? Voigtlander da Almanlarındı mesela şimdi %0 almanların.
    Iso konusunda benim okuduğum çok farklı yabancı sitelerde ama hadi neyse. O kadar para verilmiş. Övülecek tabi. Ben ilk yazımda makineyi kötüleme amaçlı yazmamıştım. Sony firmasının (diğer ülkelerde nasıldır bilmem) Türkiye'deki satış ve müşteri politikasını eleştirmiştim. Üstelik bu kadar eksik lens line-up'ı ile (bu lenslerin halen bu kadar abartılmaya çalışıldığına inanamıyorum!) kutusunda gizli makine satmaya çalıştığından bahsettim. Hiç kimse doğru diyosun demedi. Çok ilginç. Herkes makineyi görerek deneyerek mi aldı? Almadıysa herkes buradan satış yapan bayiden mi aldı? Eğer böyleyse diğer bayiler niye satmak için getirtiyor o makineleri? Demek ki bilinçsiz tüketici fazla. Biraz birileri kafa yorsun benim ne demek istediğimi anlasın lütfen. İlla o makineyi aldınız diye övmenize gerek yok. Sırf şu politikadardan dolayı Canon veya Nikon FF'lere yöneliyor insan...

• quote:

Hala 3rd party lensleri sayıyorsunuz. Ben mi anlatamadım? Sony lens üretmek yerine makine üretmeye yonelmiş çok bariz. Şimdi de manuel lenslerin bir kısmını ekleyip liste arttırmışsınız. Bu ve benzeri manuel lenslerin en iyileri 300-400 TL mertebelerinde. Ebay'den 10 $'a adaptör alıp istediğin makineye takarsın zaten.
    F/1,8 lens bir miktar da küçük olsun değil mi? F/1,2 değil sonuçta! En büyükleri zaten cep boyutu f/1,8lerin. Siz asıl diğer lensleri söyleyin. Var mı boyutta aynasız almanın boyut avantajını size verebilecek? 35mm ile hadi o da küçük diyelim 55mm arasında gider gelirsiniz. Bir arkadaş Oly'nin %11'ini aldı dedi. Bundan normal ne var? Voigtlander da Almanlarındı mesela şimdi %0 almanların.
    Iso konusunda benim okuduğum çok farklı yabancı sitelerde ama hadi neyse. O kadar para verilmiş. Övülecek tabi. Ben ilk yazımda makineyi kötüleme amaçlı yazmamıştım. Sony firmasının (diğer ülkelerde nasıldır bilmem) Türkiye'deki satış ve müşteri politikasını eleştirmiştim. Üstelik bu kadar eksik lens line-up'ı ile (bu lenslerin halen bu kadar abartılmaya çalışıldığına inanamıyorum!) kutusunda gizli makine satmaya çalıştığından bahsettim. Hiç kimse doğru diyosun demedi. Çok ilginç. Herkes makineyi görerek deneyerek mi aldı? Almadıysa herkes buradan satış yapan bayiden mi aldı? Eğer böyleyse diğer bayiler niye satmak için getirtiyor o makineleri? Demek ki bilinçsiz tüketici fazla. Biraz birileri kafa yorsun benim ne demek istediğimi anlasın lütfen. İlla o makineyi aldınız diye övmenize gerek yok. Sırf şu politikadardan dolayı Canon veya Nikon FF'lere yöneliyor insan...

hocam aynasız teknolojisinin amacı lensleri küçültmek değil, gövdeleri küçültmek...o sebeple aynasız diye çok küçük lensler beklemek hata olur...ve gövdeler dslr'lara göre oldukça küçükler ve kullanımları çok çok daha kolay.Diyorum ya, tek D750 sığdıramadığım çantada iki aynasız, biri FF, diğeri APSC...ve D750 ile çaktırmadan sokakta fotoğraf çekmek çok zor, bırakın fotoğraf çekmeyi, çantaya koyup çıkartması bile elzem...bu sebeplerden sony FF tercih ettim. Almadan önce de epey araştırdım... size buradan makineyi övüyorsam çok para verdiğimden değil, donanım fanı kesinlikle değilim...Sahip olduğum ürünü yererim de överim de, bu konularda tarafsız olurum...Pixel peeper dedikleri şahıslardan biri benim ve çektiğim fotoları pixel pixel incelemeyi, kaliteli görüntü aldığımdan emin olmayı severim. Bu sebeple, beklentilerimin ne olduğunu, ne alacağımı çok iyi bilir ve seçerim, bilinç sahibiyim.A7ii ve mevcut lensler gerçekten çok çok iyiler...
    Bahsettiğiniz Sony satış politikasına katılıyorum, bu konuda Fuji'yi tek geçerim.Yiğidin hakkını yiğide vermek gerek, adamlar kargo ile denemem için makine/lens gönderiyorlar, geri iade ve değişimlerde tek kelime etmiyorlar., hatta geri iade süresi geçen lensimi bile geri verebildim, en ufak bir problem yaşamadım.Aynısı Sony'de hayal bile edilemez...İçinde toz olan lensi değiştirmem için bile ne kadar uğraştığımı ben bilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Fujilerle A7II arasında yüksek da 2 durak olabilir ama A6000'le bir durak, o da yüksek ISOlarda düşük ışıkta.
    Fujiler zaten ISO değerini yanlış gösteriyor. 5DMarkIII'le XE2 arasında bariz 2 durak fark var. MarkIII ile ISO6400'de çektiğimi XE2 ile ISO1600'de alabiliyorum ki renk doğruluğunda Canon çoook daha iyi oluyor.

A6000 le bir durak mı? A6000i çok uzun süre kullandım, net söylüyorum iso400deki detay kumlanma A7ii'de iso1600 de geliyor...
    Fuji iso'su konusunda haklısın, A6000-Nex5N ve Fuji X-A1/M1 karşılaştırmamda Fuji 1,5 durak kadar fazla iso gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVATANSEVER

quote:

Fujilerle A7II arasında yüksek da 2 durak olabilir ama A6000'le bir durak, o da yüksek ISOlarda düşük ışıkta.

A6000 le bir durak mı? A6000i çok uzun süre kullandım, net söylüyorum iso400deki detay kumlanma A7ii'de iso1600 de geliyor...
    Fuji iso'su konusunda haklısın, A6000-Nex5N ve Fuji X-A1/M1 karşılaştırmamda Fuji 1,5 durak kadar fazla iso gösteriyor.

Sadece kumlanmaya bakmamak lazım. A7lerde (A7r degil) nedense gürültü azaltma fazla gibi. Raw dosyalar bile öyle. A6000 öyle değil. A6000'de gürültü var ama detay da var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theVATANSEVER

quote:

Sadece kumlanmaya bakmamak lazım. A7lerde (A7r degil) nedense gürültü azaltma fazla gibi. Raw dosyalar bile öyle. A6000 öyle değil. A6000'de gürültü var ama detay da var.

Sony A7S İncelemesi

Sony A7S İncelemesi

Detayı çok olandan aza doğru sıralar mısınız? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVATANSEVER -- 7 Nisan 2015; 20:59:36 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.