Şimdi Ara

SONY A6000 LENS ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk kez bir fotoğraf makinesi alıyorum. Bütçem dahilinde Sony A6000 almaya karar verdim fakat kısa süre içinde yurtdışına gidiyorum ve bu makineyi orda şehir ve landscape biraz da müzeler gibi iç mekanlarda kullanıcam. 16-50mm kitiyle bu dediklerimi yapıp memnum kalır mıyım? Fotoğrafların ve videoların kalitesi ne olur? Almaya değer mi yoksa telefonla çek daha iyi mi diyosunuz? 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Memnun edici sonuçlar verir ama isoyu çok yükseltmeniz gereken durumlar olacaktır. O zamanlarda kalite düşer.

    Lensin görüntü sabitleyicisi yardımcı olur fakat size asıl yardımcı olacak şey mini bir tripod. Hem taşıması kolay olur hem de büyük boy bir tripoda izin verilmeyen mekanlarda mini boy kullanmanız genellikle sorun olmayacaktır.

    Diyafram önceliği moduna alıp diyaframı 8 civarı bir değere ve isoyu 100'e sabitleyip pozlama süresini makineye bırakın. Böylece tertemiz bir fotoğrafınız olacaktır.

    Makine tripodda iken lensin görüntü sabitleyicisini kapatın ve en azından 2-3 saniye gibi bir zamanlayıcı ayarlayın ki titreme ihtimali ortadan kalksın.

    Odakladığınız yeri seçerken önünüzdeki manzara veya iç mekanın 1/3 mesafesini seçin. Yani iç mekanı 30 metre uzunluğunda olan bir kilisenin fotoğrafını çekerken 10 metre civarına odaklayın. Bu durum fotoğraftaki net kısımları maksimuma çekecektir. 10 metreyi ölçmenize falan gerek yok tabii ki. Göz kararı 1/3 mesafeye odaklamanız yeterli. 8 olur 12 olur çok problem değil.

    Son olarak; iç mekanlarda pozlama telafisini kullanmanız daha iyi sonuç verebilir. Makine bazen olduğundan daha karanlık çekebilir. Bu durumda 1 duraklık pozitif bir telafi verirseniz daha iyi olur. Gölgelerden daha fazla detay almış olursunuz ayrıca. Karışık gelebilir fakat makineyi alınca klavuza bakarsanız birkaç saniye içinde telafi yapabileceğinizi görürsünüz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    indoor youtube videoları çekeceğim gün ışığı ve yapay led ışıklandırmam var, sizce a6000 video için tatmin eder mi

    2bin tl civarında bütçem var
  • eternalsun kullanıcısına yanıt
    Tatmin eder ama ses kaydı konusunda birşeyler yapmanız lazım. Ya ECM-XYST1M almanız ya da harici şekilde kayıt yapmanız gerekir. Dahili mikrofon da iş görür fakat ciddi bir kanal olacaksa yeterli gelmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    ses kaydı için zoom h1 kullanıyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.