Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.883
Cevap
63
Favori
160.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Furkaann

arkadaşlar merhaba.a6000 makineyle çektiğim fotolarda bir tane benek oldu.servise yolladım 175 lira ücret talep ettiler.makinem 5 aylık.kullanımdan kaynaklı olduğu için ücretsiz olmuyormuş.lens değiştiren biride değilim,sel35f18 im takılı sürekli.daha önce kit lens 16-50 takılıyken de yollamıştım ücretsiz yapılmıştı.ikincide paralıymiş. sony i aradım yardımcı olmadılar.kendi sitelerinde bunu engellemek mümkün değil diyor halbuki.bide nerede yazıyor diye sordular bana.bende tamam o zaman bir daha kine canon alırız dedim....sony telefonumda da garanti rezaletti.900 liraya lens satıyorlar ama sensör temizliğine ücret istiyorlar.lensim de garantili,gövdede.Yaşadığım yerde temizlik yapan yerde yok.yapsalar da sensör zarar görse garanti dışı makina.3500 lira gövdeye,lense ver servis desteğine bak :(.ne yapabilirim bu durumda????

Benek diye yazınca önce fazla ısınmadan falan bad sektör vs oluştu zannettim ancak söylediğiniz galiba toz,bunun için servise vermenize hiç gerek yok fırça ve basınçlı hava pompası ile kendiniz çok rahat temizlersiniz,inatçı tozlar için ise eclipse veya muadili özü saf alkol olan temizliyicilerden alıp bir damla sıvıyı temizleme pedi veya temiz toz bırakmayacak bir beze de damlatarak kendiniz temizleyebilirsiniz.Korkmayın sensöre hiç bir şey olmaz çünki bu makine de sensör üstünde koruma camı var.Sensör temizleme bu kadar eğer bundan korkuyorsanız Hayyamda bir tamirciye götürün ya ücretsiz yada çok küçük ücret karşılığı sensörünüzü temizlesin 10 dakika sürmez.İstenen ücret fahiş ötesi..

• derin07 D kullanıcısına yanıt
    tozdan kaynaklı evet.kendi kendine oluyor mu bu tozlanma derin bey ??ben açık havada,rüzgarlı ortamlarda kullanıyorum hep.ondan tozlandı sanırım.belirttiğim gibi lens değiştirmiyorum bir tane var,16-50 yi saymıyorum tabi.175 lira gibi çok fahiş bir ücret istediler,o yüzden makinem gelince tüketici haklarına,mahkemeye gideceğim.onun dışında kendim yapamam temizlemeyi çünkü hiç tecrübem yok.ayrıca servise verirken sensör de tozda göremedim.ama fotoda var benek
    (f22de dahada belli oluyor).toz yapmayan bir bezde bilmiyorum,güderi desen yapar,mikrofiber yapar,gözlük bezi zaten yayıyor....istanbulda olsam yaptırırdım ama trabzonda yaşıyorum.burada sony servisi,sensör temizlemeyi yapan yer bile yok.mekel elektroniğe gidiyor hepsi.makinem tamir olmadığı gibi 20 iş gününü de doldurup yolladılar bu arada,hala alamadım.fuzuli 20 gün makinesiz kaldım...derin bey birde sensör ısınması dediniz ben ilk defa duydum bunu ?! . ben makineyi şarjı bitene kadar video çekmek için kullanıyorum.asıl amacımda buydu zaten alırken.taşınabilirlik,iyi foto,Full hd video.hiç durmadan video çekersem mi sensör ısınır,ya da seri çekimde falan mı,aydınlatırsanız sevinirim bu konuda....teşekkürler,hayırlı ramazanlar herkese

• quote:

tozdan kaynaklı evet.kendi kendine oluyor mu bu tozlanma derin bey ??ben açık havada,rüzgarlı ortamlarda kullanıyorum hep.ondan tozlandı sanırım.belirttiğim gibi lens değiştirmiyorum bir tane var,16-50 yi saymıyorum tabi.175 lira gibi çok fahiş bir ücret istediler,o yüzden makinem gelince tüketici haklarına,mahkemeye gideceğim.onun dışında kendim yapamam temizlemeyi çünkü hiç tecrübem yok.ayrıca servise verirken sensör de tozda göremedim.ama fotoda var benek
    (f22de dahada belli oluyor).toz yapmayan bir bezde bilmiyorum,güderi desen yapar,mikrofiber yapar,gözlük bezi zaten yayıyor....istanbulda olsam yaptırırdım ama trabzonda yaşıyorum.burada sony servisi,sensör temizlemeyi yapan yer bile yok.mekel elektroniğe gidiyor hepsi.makinem tamir olmadığı gibi 20 iş gününü de doldurup yolladılar bu arada,hala alamadım.fuzuli 20 gün makinesiz kaldım...derin bey birde sensör ısınması dediniz ben ilk defa duydum bunu ?! . ben makineyi şarjı bitene kadar video çekmek için kullanıyorum.asıl amacımda buydu zaten alırken.taşınabilirlik,iyi foto,Full hd video.hiç durmadan video çekersem mi sensör ısınır,ya da seri çekimde falan mı,aydınlatırsanız sevinirim bu konuda....teşekkürler,hayırlı ramazanlar herkese

hocam ne yapmışlar ya 175TL nedir ya...yuh diyorum, 5dakikalık iş...gönder bana kargo ücretleri sizden...teşekkür yeter...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVATANSEVER -- 18 Haziran 2015; 8:28:13 >

• quote:

Lens değişmezse tozlanma olma ihtimali küçük gibi ama içerde olan tozların sensör üstüne yerleşmesi ile de oluşabilir ancak en çok olma olasılığı rüzgarlı yerlerde lens değiştirmektir.
    Ama ilk mesajım da dediğim gibi bunu nu ya kendiniz yada Hayyam da ki fotoğraf makinesi tamircilerinde başında bekleyerek ya küçük ücret karşılığı ya da parasız olarak çözdürebilirsiniz.
    Ama ilk mesajımda yazdığım gibi inanın siz de çok rahat yapabilirsiniz.
    İstanbuldaydanız bir daha sefere kirlendiğinde uygun zamanda ben size nasıl olacağını gösterebilirim.
    Temiz güderide olur ama hiç riske girmemek için temizleme kağıtları var onlarla ve bir damla dediğim sıvı ile ve hava ile pırıl pırıl yaparsınız.A6000 ve bir çok makine de sensör üzerinde lowpass
    filtre olduğundan doğrudan sensöre temeas yoktur bu nedenle daha rahat temizleyebilirsiniz.
    Sonuçta temas sensöre değildir.Kolay gelsin..
    Unuttum uzun film çekmekten bahsetmişsiniz,önerim çok uzun film çekmemek sensör çok uzun süre ısıya maruz kaldığında bir çok değişik görüntüsel sorun çıkartıyor ki düzeltilmesi mümkün değil.Bu konuda geniş bilgiyi internette bulabilirsiniz.
    Çok uzun süre ısınmamasına özen gösteriniz.Tekrar kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derin07 -- 18 Haziran 2015; 10:46:35 >

• quote:

Hocam makinenizde ve lensinizde toza dayanıklı ibaresi var mı, muhtemelen yok.

Lens değiştirmeye gerek yok, günlük kulllanımda lensler toz alabiliyor maalesef. Ordan da makineye geçmiş olabilir.

şöyle bir makale de var.
    https://photographylife.com/what-to-do-with-dust-inside-lens

• theVATANSEVER kullanıcısına yanıt
    teklifiniz yeter :) teşekkürler.şöyle bakıyor sony(mekel elektronik).bu ürün garantili,müşteri 3000 liradan fazla yatırım yaptığı makinesini riske etmez nasılsa.sensör temizlenecekse 175 lirayı verir.bakış açısı bu.birçok insan riske edemeyeceği makinesi için bu parayı ödemek zorunda bırakılıyor. servis emrivakisi.ama trabzon sony servisi(foto makinesine bakmıyor);mekel elektronikle merkez arasında bu yüzden problem çıktığını da söyledi bana.sony markasını seviyorum birçok ürünümde sony'dir ama gerçekten sony'nin servisi Türkiye'de yok. Sony telefonumda da teleservice ile anlaşmaları vardı bi dünya sıkıntı çektim.şimdi mekel elektronik yüzünden 20 gün makinesiz kaldım bi de ücret talep ettiler.işimde hallolmadı. İstanbul'a gittiğimde tamamen halledicem sensör temizliğini.yardımcı olan herkese teşekkürler
  • quote:

teklifiniz yeter :) teşekkürler.şöyle bakıyor sony(mekel elektronik).bu ürün garantili,müşteri 3000 liradan fazla yatırım yaptığı makinesini riske etmez nasılsa.sensör temizlenecekse 175 lirayı verir.bakış açısı bu.birçok insan riske edemeyeceği makinesi için bu parayı ödemek zorunda bırakılıyor. servis emrivakisi.ama trabzon sony servisi(foto makinesine bakmıyor);mekel elektronikle merkez arasında bu yüzden problem çıktığını da söyledi bana.sony markasını seviyorum birçok ürünümde sony'dir ama gerçekten sony'nin servisi Türkiye'de yok. Sony telefonumda da teleservice ile anlaşmaları vardı bi dünya sıkıntı çektim.şimdi mekel elektronik yüzünden 20 gün makinesiz kaldım bi de ücret talep ettiler.işimde hallolmadı. İstanbul'a gittiğimde tamamen halledicem sensör temizliğini.yardımcı olan herkese teşekkürler

hocam öğren sensör temizlemeyi, 5dakikalık çok beceriksiz olmadığın sürece de hiç riski olmayan işlem....lensi takıp çıkartmasan da makineler hava yalıtımlı olmadığından eninde sonunda, belki bir gün belki bir hafta sonra yine toz girecek...sensör üzerine gelen tozu ebay'den 1-2 dolara getirtebileceğin blower dedikleri hava pompası ile temizleyebilirsin bir iki saniyede...bazı toz tanecikleri de üflemeye rağmen çıkmazlar, bunlar içinde kırtasiyeden çok ince uçlu, eline dokunduğunda sen daha hissetmeden yamulan fırçalardan al, onunla da sensöre yakından, güçlü bir ışık kaynağıyla baktığında gözüken tozlara dokunup alman yeterli...sensöre en ufak zarar vermezsin....

• dslr ilk defa kullanıyorum video çekmek için almış olduğum sony a 6000 5. ayında fotolarda benekler gözlemeye başladım örnek fotoyu size gönderiyorum kit lensi bir defa açtım içine bakmak için toz varmı diye göremedim sık kurcalayan biri değilim şikayetim normalmi? birde yakın video çekimi yapıyorum eğitim videoları bazan bulanık laşma ile karşılasıyorum. bu ara ara meydana geliyor aslında makineden video dışında memnun kaldığımı söyleyemem istediğim keskin netlikte çekim yapamıyorum izlediğim eğitim videolarından aldığım bilgilere göre üzerinde gelen kit lens kullanıyorum yeterli oluyor diyebilirim birde ilk kutuyu açtığımda ki üzerinde ilk defa açılan bant var olmasına rağmen makinenin üzerinde toz vardı ne lan bu dedim internetten aldığım yere bildirdim onlarda güya merkeze bildirmiş cevap gelmedi dediler bende kullanma ya devam ettim acil ihtiyacım vardı önem semedim yorumları bekliyorum
     ***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***

• quote:

Orijinalden alıntı: ümit hoca

dslr ilk defa kullanıyorum video çekmek için almış olduğum sony a 6000 5. ayında fotolarda benekler gözlemeye başladım örnek fotoyu size gönderiyorum kit lensi bir defa açtım içine bakmak için toz varmı diye göremedim sık kurcalayan biri değilim şikayetim normalmi? birde yakın video çekimi yapıyorum eğitim videoları bazan bulanık laşma ile karşılasıyorum. bu ara ara meydana geliyor aslında makineden video dışında memnun kaldığımı söyleyemem istediğim keskin netlikte çekim yapamıyorum izlediğim eğitim videolarından aldığım bilgilere göre üzerinde gelen kit lens kullanıyorum yeterli oluyor diyebilirim birde ilk kutuyu açtığımda ki üzerinde ilk defa açılan bant var olmasına rağmen makinenin üzerinde toz vardı ne lan bu dedim internetten aldığım yere bildirdim onlarda güya merkeze bildirmiş cevap gelmedi dediler bende kullanma ya devam ettim acil ihtiyacım vardı önem semedim yorumları bekliyorum

merhabalar, fotoğraftaki benek dediğiniz lekeler sensör üzerindeki tozdan kaynakalanıyor....aslında çok da belli değiller, sorun etmezdim ben...ve 5 aylık kullanım için gayet temiz, sonuçta yalıtımlı değil ne gövde ne de lens...sensöre baktığınızda da gözle görmeniz çok zor bu lekeleri, fotoğrafta büyük durduğuna bakmayın, sensöre güçlü led ışıkla çok yakından baktığınızda belki görürsünüz bu fotoğraftaki izlere sebep olan toz tanelerini...
    Kit lens idaretenlik, istediğiniz o çok keskin görüntüleri almanız zor bu lensle...o sebeple iyi bir lens almanızı öneririm..video AF için de, çok yakına girdiğinizde lensin minimum netleme mesafesinin de altına düştüğünüzde başlar netleme gidip gelmeye, ya da yine ışık az ise bu durumla karşılaşabilirsiniz...gayet normal bir durum...dert etmeyin.

• Kullanan veya bilgisi olan arkadaslar; Sigma 19mm F2. 8 yoksa Sigma 30mm F2. 8 mi alsam diye ikilem yaşıyorum. Genelde portre çekmem. Manzara ve sokak fotoğrafları çekerim. Şu an için sadece kitlens (16-50) var. Keskinlik ve netlik açısından bu iki lensten hangisini tavsiye edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVATANSEVER kullanıcısına yanıt
    canon alsa idim dahamı iyi yapardım acaba keskinlik konusunda canon daha iyi galiba fotograf makinesinde ne dersiniz? ileride sensörü temzlemem gerekecek galiba yukarıdaki yorumları okuduğum kadarıyla bizlerde yapabiliriz. birde pahalı olmayan lens hakkında ne önerebilirsiniz keskin fotograf için maşallah lens makineden pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ümit hoca

canon alsa idim dahamı iyi yapardım acaba keskinlik konusunda canon daha iyi galiba fotograf makinesinde ne dersiniz? ileride sensörü temzlemem gerekecek galiba yukarıdaki yorumları okuduğum kadarıyla bizlerde yapabiliriz. birde pahalı olmayan lens hakkında ne önerebilirsiniz keskin fotograf için maşallah lens makineden pahalı

ümit hocam, keskinlik konusunda şu marka bu marka olayı yok...lensler keskinse sorun yaşamazsın, her markanın kezban lensi olduğu gibi on numara lensleri de var...DSLR lensleri aynasız makinelerin lenslerine göre çok daha ucuz ve çeşitli, ancak boyutları büyük, ve ağır (çoğu zaman), taşınabilirlik açısından aynasız tercih ediyorum...aynasızların lensleri malesef pahalılar, ancak lensleri yatırım olarak görün, aldıktan sonra uzuun süre sizinle, gövdeler hep yenileniyor ancak lenslerde böyle bir durum yok...
    Ayrıca keskin foto için lensin en keskin olduğu diyaframlarda ve titreşime sebep olmayacak hızlarda çekim yapılmasına, elin fazla titretilmemesine dikkat edilmesi gerekiyor,,,bunlarda sorun olmadığını kabul ederek sadece lens diyorum.
    Sony'nin 1018/1670/35F1.8/50F1.8 zeiss touit12 F2.8, 35 F1.8, 18105G lensleri gayet keskindir, bunlardan tarzınıza göre olanı seçin derim.

• Güzel bokeh ve netleme dengelerine sahip portreler çekme

SETTİNGS

Ayar ipuçları
    Hareketsiz bir kişiyi çekerken Netleme Modu özelliğini AF-S olarak ayarlayın. Bu ayar, iki kısa sesli uyarı ile (Ses sinyalleri Açık olarak ayarlandığında) nesnenin netlendiğini size bildirir. Temelde, portre çekimi yaparken yüz (mümkünse gözler) netlenmelidir; dolayısıyla Netleme Alanı için Geniş ve Yüz Algılama için Açık ayarını seçin. Göz Otofokus işlevi de faydalıdır.

[simage]
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manasköylü -- 21 Haziran 2015; 18:35:23 >

• Canlı ifadeleri arka planla çekme
    Ayar ipuçları;
    Tek bir fotoğraf için birkaç çocuğun hareketlerini tahmin etmek zor olabilir, dolayısıyla bu gibi durumlarda Netleme Alanı özelliğini Geniş olarak ayarlamak isteyebilirsiniz. Netleme Modu için AF-C ve Yüz Algılama için Kapalı ayarını seçin. Nesneleri çevreleyen manzaranın da dahil olduğu geniş bir çekim yapmak istiyorsanız 1/500 sn veya daha yüksek bir deklanşör hızı, bulanık olmayan sonuçlar elde etmek için yeterlidir.

[simage]
    [/simage]

• Hareket eden bir nesneyi çekmek için;
    4D FOCUS sistemini kullandığı için hareket eden nesneleri α6000 ile çekmek kolaydır. Sadece iki netleme ayarı yapın: Netleme Modu için AF-C ayarını ve Netleme Alanı için Geniş ayarını seçin. Ayrıca Sürücü Modu için Sürekli Çekim ayarını ve deklanşör hızı için yüksek bir ayarı seçin. Bu kullanışlı ayarlar genel olarak hareket eden nesneleri çekmek için kullanılabilir.

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

• Tanıdık manzaraları gün batımında etkileyici şekilde yakalama;
    [simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

• Bir yemeği daha güzel göstermek için belirli bir noktayı netleme;

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

• Bir yakın çekimi yumuşak şekilde ifade etme;

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

• Hız algısını yakalamak için yana kayan çekim yapma;

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

• Ani bir sıçramanın zirve noktasını çekme;

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.