Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.883
Cevap
63
Favori
160.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • a7, tam kare sensör. xt1 ile kıyaslanmaz.

Bence siz önceliklerinizi, ihtiyaçlarınızı ortaya iyi koyun sonra cihaz arayışına girin.

Siz fotoğraf makinesinden ne bekliyorsunuz ? O çok daha önemli.

Sorduğunuz sorudan yola çıkarak sanırım daha siz bu işin başındasınız; sizin için şu anda a6000 ve kit lens iyi bir seçenek gibi duruyor. Biraz pişirince sete "sel 50 1.8" gibi prime bir lens ilave edersiniz. Sonra ilerledikçe diğer lenslere göz atarsınız. sonra sel 35 1.8 vs...

prime lenslerin kalitesine alışıncada kit lensi 16mm geniş açı harici pek kullanmazsınız...

böyle gider.
  • makine için yedek bir pil düşünüyorum. fiyat performans olarak önereceğiniz bir marka var mı?
  • Selam arkadaslar saunda yurtdısındayım bende artık bı profesyonel bır aynasız makına almak ıstıyorum sony a6000 fıyat bakımından uygun geldı altdakı lınk de urun var bırınde fıyat 40000 ruble dıgerınde ıse 37000 ruble sızde hangısını almalıyım fıyat nasıl ? yorumlarınız beklıyorum baska tavıse edecegınız urun varsa onda da bakabılırım

http://www.svyaznoy.ru/catalog/audiovideo/7019/1924034/?utm_medium=cpc&utm_content=1924034&utm_campaign=pricelist&utm_source=yandexmarketp&utm_term=fot_Sony_Alpha6000Kit1650#shield_loupeFbx1924034

http://key.ru/shop/foto_and_video/fotoapparaty/fotoapparat_sony_alpha_a6000_kit/

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusebas

Selam arkadaslar saunda yurtdısındayım bende artık bı profesyonel bır aynasız makına almak ıstıyorum sony a6000 fıyat bakımından uygun geldı altdakı lınk de urun var bırınde fıyat 40000 ruble dıgerınde ıse 37000 ruble sızde hangısını almalıyım fıyat nasıl ? yorumlarınız beklıyorum baska tavıse edecegınız urun varsa onda da bakabılırım

http://www.svyaznoy.ru/catalog/audiovideo/7019/1924034/?utm_medium=cpc&utm_content=1924034&utm_campaign=pricelist&utm_source=yandexmarketp&utm_term=fot_Sony_Alpha6000Kit1650#shield_loupeFbx1924034

http://key.ru/shop/foto_and_video/fotoapparaty/fotoapparat_sony_alpha_a6000_kit/

Svyaznoy.ru da ki cift lensli..55-210 lens 3000 ruble yani 40 dolara geliyor...bunu almaniz cok avantajli...aynasiz makinalari kit lenslerle kullandiginizda cok verim alamazsij8z..surekli lenslere yatirim yapmaniz lazim...lenslerde cok pahali..eger baska lens almayacaksaniz...lumux lx100 gibi micro four third sensoru olan 4k video cekebilen makinalara yonelmenizdir...ben nex6 almistim 1650 f 3.5 kit lensle..dusuk isikta hic iyi sonuc vermiyor...bu yuzden su anda satiyorum ve lumix lx100 alacagim...sensoru a6000 den cok az kucuk ama uzerinde leica 1470 f1.7 lens var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osgal -- 24 Ocak 2015; 17:42:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anladim kardes bende biraz bu konulara uzagim simdi soyledigin makinaya baktim da bunada lens almak gerekmeyecek mi bu makinanin biraz avantajindan bahsedermisin
  • Lx100 aynasiz ve m43 yani micro four third sensore sahip.yani a6000 deki apsc sensorun biraz kucugu...ancak uzerinde sabit lens var ve bu lens leica vario 24-74(3x optik zoom) f1.7-2.8 diyaframli super bir lens...panasonic dunyada ilk kez mirorless m43 sensorlu ve sabit zoom lensli bir makina yapan firma...sony nin rx100 ü var ama ondada sensor küçük..ayni zamanda cok kaliteli 4k video kaydida yapiyor..kisacasi bu makinayi aldinmi badka lens filan almala ugrasmiyorsun...diger apsc sensorlu aynasiz a6000 veya nex serilerinde uzerindeki kit lensler cok kotü..lens kotu olunca sensorun bir artısı kalmıyor...o yuzden herkes daha kaliteli lens alip takiyor...35mm 50mm veya 18200 zoom lens gibi...2 tane daha lens alsan en az 1000 dolar..hele birde leica kalitedinde zeiss alirsan tanesi 1000 dolar civari...yani makinayi 7cuz satip lensten para kazaniyor firmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osgal -- 24 Ocak 2015; 21:46:06 >
  • osgal O kullanıcısına yanıt
    hocam neden o zaman burda düşük puan almış pekihttp://www.dxomark.com/Cameras/Panasonic/Lumix-DMC-LX100

ben de bunu almayı düşünüyordum ama bunu görünce kafam karıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

hocam neden o zaman burda düşük puan almış pekihttp://www.dxomark.com/Cameras/Panasonic/Lumix-DMC-LX100

ben de bunu almayı düşünüyordum ama bunu görünce kafam karıştı

Sadece salt govde olarak karsilastirdiginizda tabikide a6000 daha iyi bir makina...apsc sensoru var...ancak daha once yazdigim gibi a6000 veya tüm nex serilerini eger 1650 veya 1855 f3.5 kit lensle kullanacaksaniz govde kalitesi fotolara yansimiyor.bu kit lenslerle kullanilan tum makinalar icin aynı...keskin ve kaliteli fotolar icin daha dusuk diyafram degeri olan 50mm 35mm gibi f1.8 olan prime lensler almak zorundasiniz...kisacasi 1000 dolarlik lens yatirimi yaparsaniz a6000 super olur..ama yok ben lens almam gelen kit lensle kullanirim derseniz lx100 un uzerindeki leica zoom lensle a6000 den kat kat daha guzel sonuc alirsiniz...nex ve a6000 de 1855 f1.8/3.5 gibi bir lens olmadigi surece amatör ve bütçesi kısıtlı kullanicilar icin alinmamasi gereken bir makinalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osgal -- 25 Ocak 2015; 8:40:53 >

• Anladım kardeş ben şimdilik Sony ile başlayayım sonra bi değişiklik yaparım.

• Değerli Arkadaşlar Merhaba

İlk makinem olan canon 600d den o zaman yeni çıkmış olan sony nex 6 ya geçiş yapmıştım.Günlük hayatta taşıması kolay güzel bir makinaydı.Ama maalesef düşük ışıkta odaklama sorunu yaşadım, bu bazen çıldırtan seviyede oldu.(16-50 mm ve 50 mm f1.8 her ikisinde de)

Sonra aynasız sistemin daha oturmamış olduğuna karar verip DSLR ye geçiş yaptım.Nikon d 600 aldım.Düşük ışıkta odaklamasından memnunum ama lensle birlikte büyük ve ağır olduğundan her zaman yanıma alamıyorum.

Kafam karışık ve çaresiz kalmış bir şekilde ne yapacağımı bulmaya çalışıyorum 1 senedir.Uzun araştırmalar ve kıyaslamalar yaptım: fuji xt1 bence daha eksikleri var ve lensleri çok pahalı, olympus em 5 odak hızı iyi diyorlar ama m43 sensör düşük ışıkta yetersiz kalabilir ve lenler yine çok pahalı) .Sony nin renklerinden ve image kalitesinden çok memnundum...A 6000 in odak hızını öven birçok yorum okudum...Kullanıcısı olan sizlere danışmak isterim : Düşük ışıkta netlemesi nasıl? Bir FF DSLR hızı beklemıyorum elbet ama nex 6 ya kıyasla Sony bu işi A 6000 de geliştirmeyi başardı mı? 18-200 lens ile bu durumu deneyen var mı?

Şimdiden teşekkürler

• erdem262626 E kullanıcısına yanıt
    Bende nex 6 nin af hizi yuzunden sogumustum. A6000 e gecdim gercekten cok fark var. Nex 6 50mm ile af cok kotu. 50mm ile A6000 cok cok iyi. Tavsiye ederim.

• evet arkadaslar sonunda sony a6000 cıhazımı aldım amator bırı olarak tavsıyelerınız nelerdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusebas

evet arkadaslar sonunda sony a6000 cıhazımı aldım amator bırı olarak tavsıyelerınız nelerdır?

Bol bol fotoğraf çek.

kompozisyonunu geliştir. Af modlarını tanı ... Çekim modlarını tanı ... Kadrajını geliştir...

Gece çekimlerinde mutlaka flash kullan ( kendi flaşı kısa mesafede oldukça yeterli )

sonra sel 35 1.8 al devam et ...

Mesela sonynin yeni nesil aynasızlarının af özelliklerini aş. videoda çok çok iyi anlatıyor. A6000 de de bu özellikler var.

http://youtu.be/L88uEmUp4t8

• quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

Bende nex 6 nin af hizi yuzunden sogumustum. A6000 e gecdim gercekten cok fark var. Nex 6 50mm ile af cok kotu. 50mm ile A6000 cok cok iyi. Tavsiye ederim.

Teşekkür ederim bilgi için.yeterli oldu
  • bu urun icin nasil bir canta onerirsiniz 55-210 lensim var
  • üstüne tanımam
  • bu makine için çok büyük olmamak şartıyla, sırt çantasına atabileceğim, ya da karambina ile filan takabileceğim, dandik olmayan bir tripod arıyorum. beike 777 çok hoş ama biraz tuzlu. hala ebay'dan sipariş versem mi diyorum.

sizlerin önereceği modeller var mıdır acaba?
  • Ahbârî kullanıcısına yanıt
    Dandik olmayan kriterini pek geçeceğini sanmıyorum ama Digipod TR-267 sırt çantasına sığıyor ve ağırlık olarak da iyi.
  • RoadRR R kullanıcısına yanıt
    hocam biraz daha araştırayım :)
  • yeni bir a6000 kullanıcısı olarak bu makina ile kullanılan lenslerle çekilmiş fotoğrafların burada yayınlanması bizler için iyi olur diye düşünüyorum. kit lensle nereye kadar
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.