Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.cevabın aynen öyle tv açıkken birşey görülmüyor sadece kapalıyken çizikler var. önemli degil estetik açıdan degişebilrim dedim ama zor bişimiş dedigine göre vazgeçtim.

2.sorunum dedigim gibi sag ve sol 10 cm eninde yukarda aşagı komple simetrik bir biçimde ortadaki renklerden farklı olarak koyu ve gölgeli.

fotograf eklerim en yakın zamanda görürsün. ben alırken 5 yıllık garanti olayı yeni çıkmışdı. elimde kaşeli belgesi var 5 yıl diye.

yalnız 3 yıl degişim son 2 yıl parça degişim garantisi diyor şartlarda. bu durumda bana yeni tv vermezlermi.
  • Senin Garanti sisteminde;İlk 36 ay içinde ise değişim olur!! bu süreyi geçerse;değişim olmaz,tamir olur ama Modül
    gümlemişse bunuda tamir veya değiştiremeyeceklerine göre(ücretsiz olarak) o zaman paneli kaldırır atarsın bir yere
    Ancak ben TR deki bu 3+2 sisteminin nasıl ve hangi şartlarda işlediğini tam olarak bilemiyorum ama bildiğim tek bir şey
    var Sony-Eurasia bu konularda çok katıdır

Bence sen Servisi bir çağır ve özellikle bahsettiğin "Banding" oluşumunu göster;Modül hatası değil gibi geliyor bana ve böyle ise
    bunu tamir etmeleri kolaydır,madem Garantinde devam ediyor sorunu çözersin,diğer çizik aynen bahsettiğim gibi olduğu anlaşılıyor
    o zaman hiç kurcalama!

++

• sayın albani hocam ; konumuzla alakalı değil ama sizi yakalamışken bir ara uydu alıcılar ile ilgili bir kaç deneme yapan arkadaşınız olmuştu .pio forumunda ben d smart hd paket aldım ama uydu alıcı konusunda kararsızım.bana bu konuda bir önerin olurmu acaba.arkadaşların testlerinden hangi sonuca vardınız.teşekkürler iyi bayramlar.
  • -Yusuf kardeş,sen cukkayı sağlam hazırla,sana ELITE alacağız
    sen nasılsa HX9x a yazıldın ama bunun fiyatı hikaye,seneye belki makul rakama inebilir olmadı 2013 e bile sarkabilir

ELITE 60&70 bugünlerde çıkıyor US markete,fiyatları şimdilik biraz pahalı olsada,ilerleyen günlerde bu rakamlar illaki düşecektir!

Belki Elite nin ciddi tutması,HX9x ların fiyatını mutlaka aşağıya tetikleyecektir,ancak Sony bu işlerde tilki gibi kurnazdır ve pusuda bekliyor
    şimdilik!

HX9x ları,bazı kişiler hariç,çoğu insan bekliyor,dolayısıyla Elite nin durumuda bir kaç ay içinde belli olacaktır ama uzman/prof.bazı kullancılar
    şimdiden çok çok olumlu şeyler yazmaya başladılar bile

KURO cular bile çok ciddi ilgi gösterip,Elite ler sadece KURO(G8/9)ile mukayese ediliyor!!

+++++

@batu07

-sana önce şu bilgiyi vereyim(yada biliyor olabilirsin) "Pio ve Diğerleri" faktörünü herhalde biliyorsun
    dolayısıyla paneline hangi Receiver ı bağlasan,diğer tüm panellerden sen daha başarılı resim alacaksın

-Pio daki video-processing işlemi hem SD hemde HD için diğer tüm panellerden çok ama çok ciddi iyidir,zaten
    Pio nun espriside buradadır,ama millet "Siyahlar" takılmıştır!! yada kasıtlı ve işi bilmeyenlerde laf ola beri gele PDP ler
    hk.yorum yapıp,LCD panel ile bunu mukayese ederler v.s v.s yani hikaye bunlar tabiki!

-Örneğin arada AVR veya prof.Scaler-Video Processor cihazı kullananlara ilk olarak şunu tavsiye ederiz;.....kesinlikle
    gelen resim sinyalini işlemden geçirmeden direk panele veriniz...... ve işi bilenler ve prof.larda zaten böyle yaparlar,çünkü
    Pio her bir processing işlemini en iyi yapan paneldir,mübarek video-processor cihazı gibi

-Sende,bendeki gibi sadece Z-55x var ve bahsettiğim cihazlar yok,dolayısıyla 5090 sinyali en iyi şekilde işleyecektir!
    örneğin her panelde çuvallayan bir dandik Receiver senin panelde o kadar çuvallamayacaktır(piyasadaki çoğu Receiver
    bana göre dandik bu arada)

>> bir sorum olacak bu arada;senin D-Smat dediğin paket sadece Modüllü üyelikmidir yoksa +Receiver damı aldın,nasıl bir pakettir bu?
    bende örneğin sadece D-Smart Modüllü üyelik vardır(belirli HD&SD kanallar vardır)

++
    Sanırım bahsettiğin kişi bizim Hakan Bey olmalıdır(TF den nick;kamaxx,aynı zamanda DH de de üyedir ama buraya fazla takılmaz)
    biz son bir senede bazı cihazlar test ettik ama onda da bende de şuanda imzamda gördüğün "Kathrein-912" vardır
    Süper bir Receiver ancak D-Smart Modül çalışmıyor(sadece 10970 Frekansındaki HD ler çalışmıyor!!)eskiden çalışıyordu ancak
    D-Smart her ne halt ettiyse Kati dahil bir çok cihazda yeni Frekans çalışmıyor!!
    Kati ye msg attık ama şimdilik ses yok heriflerden!
    Bizim için sorun değil bu durum,örneğin bende birde Humax HD-Receiver var ve bundan çalışıyor(ancak full çalışmıyor yine biraz sorunlu)

Şu sıralar F/P olarak ben Medialink-BlackPanther tavsiye ediyorum(ama sadece ucuz yollu ve CS işini yaptığı v.s için)

Daha önce biz VU+Duo/DB500HD/DB800HD denedik ama ben hiç birisini beğenmedim bunların!! bunlar sadece CS işinde iyiler
    ve birazda resim kalitesi fena değil v.s yani bana göre Receiver lar değil bunlar!

Bir diğer incelediğimiz ve tavsiye ettiğimiz cihaz ise TR de bulunmayan(Almanya dan getirtiliyor) Opticum HD Prima modeli
    yeni forumdan bizim Papirus(TF den bildiğiniz Pio sahibi arkadaşımız)bu cihaz getirtti ve incelemeside vardır orada.

++
    Hayırlı Bayramlar

CAN

• Can bey slm,hx920 hakkında bır sorum olacak,teknık olarak benı asan,sızın uzmanlık alanınıza gıren bır konu....55hx920 de benı rahatsız eden soyle bır durum var,uydu yayınlarında kanalların logolarının oldugu alan,karanlık sahnelerde ancak farkedebılecegınız sekılde logoların etrafı aydınlık oluyor,yanı bır hale goruntusu olusuyor,benım tespıtlerıme gore,bazı ayarları kısarak,bu durumu mınumuma ındırdım,yınede bu durum sızce neden kaynaklanıyor olabılır,cıddı bır modul hatası v.b gıbı bırseymıdır....
  • Bahsettiğin durum haloing/blooming effect dediğimiz "olağan" bir sorundur!

Full-LED+LD li panellerde veya Edge-LED+LD li panellerde oluşan bir sıkıntıdır

Teknik olarak buna sebeb olan durum ise LED lerin çok küçük zone larda çalışmaması ve
    o objedeki pixellerin bir şekilde tamamen kararmayıp veya aydınlamayışı sebebiyle objenin
    çevresinde oluşan harelenme efekti gibi bir durum kaçınılmaz olarak ortaya çıkmaktadır!

Başka bir kaç sebebi daha vardır,ama kafanı karıştırmıyayım senin şimdi,herifleri üretim yaparken
    bazı sorunları henüz aşamadan bir sonraki adıma geçtikleri için bunlar oluyor

Ayrıca HX92x ler Full-LED olmadığı için;Local-dimming te çok iyi çalışmıyor(bu sistemi LGE/Samy/Sony kullanıyor
    ama başarılı değil ve olmasıda zaten teknik olarak mümkün değil!!
    Edge-LED+Local-dimming bir kere işin tekniğine çok uzak(üreticiler neyi deneyeceklerini artık şaşırdılar,herifler
    tam çakal ve maliyeti düşürmek için olmadık atraksiyonlar yapıyorlar)
    Bu FULL-LED+LD işinde en iyisi Tosh SV dir sonrada Sony X45x geliyor,ama şimdilerde gördüğüm/okuduğum
    kadarıyla Sharp ELITE bu sorunu ya tamamen aştı yada kısmen aştı;ama asıl aşan olarak Tosh CEVOEngine
    olduğunu tahmin ediyorum çünkü panel yine FULL-LED+LD ama Zone sayısı tam 512 adet;dolayısıyla buda
    Matrix te çok küçük alanlar yarattığı için,bu efektler ya olmaması veya çok hafif olması gerekiyor ama bir başka
    tekniklede bunu aşabilirler ki sanırım Sharp bunu becerdi ELITE panelde!!

Sorduğun gibi Modül hatası filan değildir;bu işin tekniği ile alakalı bir durumdur,takma kafanı bunlara,sorunsuz
    ve eksileri olmayan bir panel dünyada henüz üretilemedi vede bu klasik pixel-tabanlı teknikte de zaten üretilemez!

Bahsettiğin oluşum için durum şöylemidir;

A-sıfır açıdan izlerken pek belli olmuyor??
    B-açılı izlerden dahamı fazla belli oluyor??

++

Hayırlı Bayramlar

CAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 30 Ağustos 2011; 10:36:30 >

• Can bey sızede hayırlı bayramlar dılerım,yanıt b-acılı ızlerken daha fazla bellı oluyor,sıfır acıda problem yok,bahsettıgım problem harıcınde cıhazın performansından cok memnunum,ama sıze bırsey ıtıraf etmem gerekırse,bırcok kısının yaptıgı hatayı bende hep yaptım ve her zaman plazmalara uzak durdum,sıcak bakmadım,hatta bırcok kısıde dogru durust plazma ızlemedıgı,tecrubesı olmadıgı halde plazmaları kotuleyıp,plazmalar kotu,eskı teknolojı v.b gıbı yargılarla,cöp teknolojı gıbı gostermeye calıstılar,tabıkı mantıklı vede bıraz bırseylerden anlayan ınsanlar,plazmanın hala aslında fılm ızlemek ıcın en ıyı goruntu kaynagı olduklarını bılıyorlardı,bende gızlı bır plazma hayranı olarak,yenı aldıgım 55 tv mı,led aldım vede 2-3 gun once 65vt30 ınceleme fırsatım oldu,muthıs bır performansı vardı,tabıkı 65" olarak bunu soyluyorum,bu olcude o performansa ulasacak tv azdır dıye dusunuyorum,sonuc olarak bunları soylemem sundan ılerı gelıyor,bırcok kısı gıbı bende sızı tanımıyor ve forumlardan takıp edıyorum,dıkkatımı ceken herzaman plazma teknol.artılarını anlatıp,dogal olan ve fılm ızlemenın gercek tadını verebılecek yegane teknolojının plazma oldugunun altını cızıp durdunuz,bu saptamayı anlayanda oldu,anlamayanlarda oldu,(bende anladım ama 55" sony aldıktan sonra bıraz gec oldu ama)ınsanları teknık olarak dogru yonlendırdıgınız ıcın kendı adıma tesekkur ederım,plazma,plazma,plazma dıye kendınızı(tabırım ıcın af buyurun)yırtmanız gercekten bosa degılmıs...Tabıkı sony den cıddı olarak memnunum,zaten tv yı gıdıp koru korune alan bırı degılım,genel manadada kendıme gore,bazı seylerı anlıyor vede suzebılıyorum,sony almayı dusunup bu yazıyı okuyanlar,sony hx920 nın performansından supheye fılan dusmesınler,cıddı anlamda basarılı bır panel,pıyasadakı bır cok panelın tozunu attırır cınsten bır kalıtesı var,benım asıl soylemek ıstedıgım,plazmanın teknolojık olarak cok farklı ve dogal olması,neyse zaten bılınclı ınsanlar ne demek ıstedıgımı anlamıs olmalılar dıye dusunuyorum,sadece plazmaya ısınmak,o dogallıgı yasamak adına,dıger odaya,gırıs sevıyesı 50"plazma aldım,nacızane tavsıyem,yenı bır panel almayı dusunenler var ıse lutfen plazmaları rahat bır ortamda cıddı olarak ınceleyın....

• Bak kardeşim,ben TF/DH de çok kişiyle bu PDP-LCD konusunda papaz oldum ve bıktım bu tiplerden gari

Yok ayrı teknoloji yok bilmem ne tekniği yok o yok şu yok netliği yok detayları v.s v.s diye bir dünya kavga ettim hatta
    bazı tipler Pio ya bile laf edip;LCD lerin önüne bile koyacak kadar ileri gittiler

Dünyadan bi-haber ve bilgiden yoksun bu tipler,hala o kafadalar ama bu işi bilenler bugün hala şunu konuşuyorlar;her hangi
    bir yeni panelin veya serinin veya markanın v.s .......bu panel KURO yenebiliyorumu.....!!! herkes referans olarak hala KURO
    yu görürken bu tipler bizde hala LCD yi KURO önüne oturtma gayretindeler

Neyse bilen biliyor neyin ne olduğunu!

Dünyada Referance paneller sadece Pio dan çıktı ve halen referance bir panelde yoktur!!! onun için işi bilenler prof.manada
    bir mukayese yaparken KURO yoksa X panelmi diyorlar

++
    Senin olayına gelirsem,yukarıda kısaca sana anlattım,teknik olarak uzun anlatırsam da hiç bir işine yaramaz
    Pio hariç tüm paneller artıları-eksileri ile gelirler;her bir şeyi artı olan bir panelde yoktur;kaldıki eksilere bazı kriterlerde
    panelin bazı işlemleri için Pio da dahi eksi demesek bile ekriye vara/kayan noktalar olduğunu da biliyoruz!

Dolayısıyla sende panelini buna göre bir yere koyacaksın,kaldıki aldığın panel şuanda dünyada TFT-LCD kategorisinde
    2010/2011 Modeller olarak "en iyi paneldir"
    2011/12 olarak bir kaç panel geldi-geliyor;ama senin panelinde bugün bir ELITE ile çarpıştırılıyor!!! yani kimse ELITE ile bir Samy veya
    LGE yi kapıştırmıyor!!(CEVOEngine sürpriz,bu belkide hepsinde daha sıkı çıkabilir ama dediğim gibi şimdilik sürpriz At konumunda)

++

Blooming/Haloing effect,Full-array baclit+Local-dimming tüm panellerde vardır,örneğin senin panelinde biraz fazla vardır(örneğin ortak
    şikayet konusudur bu durumu!!)

A-Kısaca A-B olarak verdiğim basit örneklemede,durum ortada(ben biliyordum ama bir de sana sorayım dedim,bakalım durum nedir veya
    sen ne görüyorsun)
    "Normal" bir durumdur bu olay ve yapacak bir şey yok ve bugün için FULLLED+LD;TFT-LCD lerde en doğru baclit sistemi olsada
    bir kaç noktadan,teknik olarak örneğin senin bahsettiğin durum oluşmaktadır!

B-Senin panelin ortalama izleme açısı 32-33derecedir;bir kere bunun üzerine çıkma!!! ayrıca Modül S_PVA olmasına rağmen,Samy veya Tosh
    ile(bu üç Markada bazı Hi-End ve diğer seviyedeki panellerde S_PVA kullanılmasına rağmen Filter element+Koruyucu katman gibi elemanlar
    farklıdır ve buda örneğin açıyı etkilemektedir,en geniş açıyı Samy verirken,Sony daha dar açı verir ve Tosh ise en dar açıyı vermektedir!

HX9x serisinde 32-33 hatta 35derece densede benim tavsiyem 25dereceyi geçme ve mümkünse sıfır veya sıfıra yakın açıdan izle panelini!!!

C-Haloing/Blooming(FullLED+LD li panellerde)azaltmak için açı çok önemlidir ama sıfır açıda olsa,ynede tamamen kaybolmasa bile ciddi olarak
    azalır ki,sendeki durumda böyledir,kısaca takılma bu olaya ve panelinin keyfini sür,çünkü piyasadaki en kalite panel(TFT-LCD kategorisinde)
    HX9x dur (2010 ve 2011 Modeller olarak)

++++
    PDP işini sen şimdilik ertele ve para biriktirmeye başla
    yada çok istiyorsan sana bir tane 5090 bulabilirim(elimde 1 tane var ama Satıcı arkadaş bir görünüyor bir kayboluyor yaw,sanırım
    tam karar veremedi,bir başka arkadaş var DH den o da benim uyarımla sanırım artık satmaktan vazgeçti ama ben geçtiğimiz son 2
    ay içinde bu şekilde geçenlerde aracılık ettiğim son 5090 ile 6 kişiye 2.el 5090 aldırdım)

Elindeki paneli satabilirsin ama bir kaç kağıt zarar edebilirsin(şimdilik tavsiye etmiyorum!!)

65VT3x OK dir,bunuda fiilen 8 kişiye aldırdım(2 si Almanya da yaşıyor,diğerleri TR de) çok ciddi tavsiyemdir ama fiyatı henüz çok pahalı!
    55VT3x modelden ise sanırım 12 veya 14 kişiye aldırdım,3-4 tanesi DH den diğerleri,benim dışardan tanıdıklarım,buda OK dir+

Salona ana panel olarak bu PDP ler olur ama senin için şuanda böyle bir değişiklik çok erken!!
    o 50" PDP hangi Marka/Seri/Model??? sanırım yine acele ettin(bunun içinde sana alternatif bir Pio sunabilirdim) böylece ""ısınmak""
    vede "doğallığı yaşamak" olayını çok daha güzel yapardın

Bir daha acele etme ve bana bir alo de yeter!!

Selamlar

CAN++

• Elite veya CEVOEgine piyasayi senlendirecek gibi gorunuyor. Insallah turkiyede fiyatlari ucuk olmaz. Veyahut kisa zamanda makul seviyelere duser :)
  • Can bey soyledıklerınıze katılmakla beraber sunuda eklemek ısterım,benım sony degıstırmek gıbı bır nıyetım yok,yenı aldım,gercektende memnunum,benı tek rahatsız eden sey,sony alma asamasında,65"hx920 almayı cok ıstedım,fakat hem turkıyeye gelmeyecegı,gelse bıle uzun zaman sonra gelecegı soylendı,fıyatınında oldukca yuksek olacagını dusunursek,benım ıcın 65"hayal oldu,bu anlamda sony satarsam 65"almak ıcın satarım,onun harıcınde panelın kıymetını bılıyor ve satmayı kesınlıkle dusunmuyorum,ıkıncı el pıo durumuna gelırsek,marka onemlı degıl,ozellıkle panelı,ne olursa olsun,fıyat ıyı v.s, ıkıncı el almam mumkun degıl,tabıkı bu benım sahsı fıkrım olmakla beraber,alanlarada saygı duyarım,elektronık cıhazları cok cıddı anlamda,tıtızlık ve ıtınalı kullanır,kıymet verırım...."ısınmak" ve "dogallıgı yasamak"adına aldıgım plazma panele gelınce,sahsı fıkrıme gore,fıyat performans oranı ıyı bır panel olan,.. LG 50 PW450 model nolu plazmayı 1699 tl/12 taksıt ıle aldım.....32",37",40",46",50" ve son olarak 55" bu ebatları 12 yıllık bır surecte kademelı olarak sındıre sındıre kullandım,artık sony yerını ancak 65" bır tv ıcın degıstırırım,marka fanatıklıgım yoktur,ama plazmada panasonıc markasına oldukca sempatı vede saygı duyarım,benım ıcın aslolan panelın sadece ve sadece goruntu kalıtesıdır,ınternet,usb,3d,smart tv,v.s gıbı sacma sapan seylerı sevmesemde,mecburen bır pazarlama taktıgı ve teknolojık gelısmelere ayak uydurmak adına yapılan ve sadece panelın parasını arttırmaktan baska bır halta yaramayan bır suru ıvır zıvır,ozellıgı panelle bırlıkte kabul etmek zorunda kalıyoruz.yapacak bırsey yok dıye dusunuyorum....

• OK+anlaşıldı

Senide ELITE listesine yazalım o zaman
    60 veya 70,artık hangisi olursa!

++
  • Hocam hatirlarsan sharp le830 ile ilgili senle gorusmustuk. Cihazi iki gun kullanip 3d sini begenmedigim icin samy d7000 ile degistirmistim. Keske degistirmesetdim 3d o kadarda onemli degilmis gecen zamanda anladim :) Keske Sony hx920 veya o Sharpi kacirmasaydim demekten alamiyorum kendimi. Neyse olan oldu acemiligime geldi ikinci tvmi firmalarin satmak icin tvlere koydugu bana gore gereksiz ozelliklere gore degil sadece goruntu kalitesi ve minimum sorunsuzluguna gore olcup bicip alicam. Artik seneye bunu yatak odama alip ikinci tv mi kesinlikle seni takip ederek secicem. Elite kagit uzerindeki degerlere gore seni bile heyecanlandirdigina gore adam gibi yeni bir panel gelecek anlasilan. Ben alana kadarda insallah fiyati iyice duser :)
  • Ben normalde Sharp(Avrupa serileri)tan sadece doğrudan tavsiye ettiğim panel 9xx serisidir,sanırım sanada böyle yazmış olmam gerek!
    8xx serileri çok iyi değil,renk ayarları tutmuyor normal kullanıcı ayarlarından,ancak prof.ISF yapmak gerekiyor ama buda TR de olamıyor!
    Motionhandling olarakta iyi değil ama aldığın Samy den yine çok daha iyidir!
    3D de Sharp lar çok iyi değildir!
    Kısaca Avrupada en iyi Sharp serisi 9xx lardır,8xx ler ise en fazla idare eder cinsindendir(benim kriterime göre tabiki!)

Panele koyulan diğer ıvız-zıvır özellikler ve hatta 3D ile(bungünkü hali ile)benim hiç işim olmaz bana Monitör gibi panel lazım
    zaten kullandığım panelde aynen böyledir!

ELITE çok pahalı gelir ve fiyatıda fazla düşmez bunlar özel ve Hi-End çok pahalı panellerdir,herifler üretimden kaldırır,yinede ucuza satmazlar
    bu tip panelleri!!

USA için rakamlar uçuk filan değil,zaten orada genelde fiyatından yana ciddi bir eleştiri v.s yoktur!!
    Çünkü Modül maliyeti 55 in üstüne çıkınca TFT-LCD lerde maliyet katlanarak artıyor,ama genelde insanlar bu işleri bilmedikleri içinde düz/basit bir
    mantıkla ....yaw 55 şu kadarsa 60 bu kadar olması lazım.... derler ama Kazın ayağı öyle değildir!!!

Bahsettiğin HX9x panel Sharp 8xx den çok ciddi ileride bir paneldir!

++

• Aynen öyle hocam 9xx tavsiye ettin ancak 830 samy ile kıyaslanırsa hayli iyidir demiştin. Acele ettim ben tv yi aldıktan 1 gün sonra başka bir mağzadan teşhirde bulunan 925 modelini 4000tl ye bıraktı eleman onu da kaçırdım

Fiyat konusu CEVO Engine için de geçerli mi? 5.000tl nin üzerinde olur mu acaba? Artık 5 hatta 4 ün üzerine para vermek istemiyorum tv ye. Samy i biraz eskiteyim o zamana kadar hx920 nin fiyatı anca düşer anlaşılan onu alırım. İki gündür de samy nin görüş açısına takmış durumdayım illa direkt karşıdan bakıcan biraz açı arttı mı kalite bozuluyor veletin Sharp ta neredeyse yandan baksan bile görüntü harikaydı. Bazen film izlemeyi bırakıp gözüm takılıyor hata arıyorum ülen cloding fazla mı yok sağından kaçırıyor mu. Bazen kanal değiştirirken bulutçukları gayet rahat görüyorum. Ama film izlerken karanlık sahnelerde çok belli olmuyor. Ama ben gene de inatla görmeye çalışıyorum Senin her zaman dediğin gibi alınan alındı bir kere çok fazla hata aramıycan çünkü aradıkça buluyor insan

Cahilliğime verin bu arada soracam soracam bi türlü soramadım ama heryerde görüyorum herkez modül diyor. Ama modül ne dir ne işe yarar bi açıklamaya rastlamadım? Nedir ne işe yarar bu modül

• @daltin

-Panel işi hiç aceleye gelmez,ayrıca bu işte insana birde "şans" lazımdır kısaca sadece bilgi ve araştırma da yetmiyor!!

-Senin hatan yada aceleciliğin diyeyim; 830 panelini,Samy ile değiştirmek olmuş!

-925 ise çok daha doğru tercih olacaktı tabiki!
    Bana 9xx için ulaşanlardan birisi de senmiydin yoksa???

-Sen Samy yi 1-2 senede eskitirsin o zamana kadar da HX9x lar anca ucuzlar

-Samy izleme açısı;burada bir yalnış tesbitin var,çünkü Samy ler en geniş izleme açısına sahiptirler!!!(IPS lerin bazı tipleri hariç)
    ANCAK panelde S_PVA Modül varsa(Modül dediğimiz sizin "panel" dediğiniz elemandır!) izleme açısı oldukça geniştir!

Senin panelin üzerinde farklı bir Modül kullanılmışsa;bu açı biraz daha azalır!(hangi Seri/Ebat/Model sendeki Samy??)

Sharp ta tam tersine izleme açısı çok kötüdür,sadece 2010 dan itibaren biraz düzeldi;ama sen tam tersini anlatıyorsun buda ilginç doğrusu

Samy de max.izleme açısı(ortalama)şayet üzerinde Samsung S_PVA Modül varsa tabiki>>>40/45derecedir;S_PVA yoksa bu açı
    20/25derecelere düşer!! genelde ortalama max.açı 25/30derecedir,ancak normalde 5derecede bile görüntü bozulmaya başlar(Contrast
    düşer)ama insan gözü bunu göremez(algılıyamaz) kısaca TFT-LCD ler PDP ler gibi her açıdan güzel resim vermezler ve açıyıda
    hiç sevmezler!!! tavsiyem sıfır açıdan(tam karşıdan)izleyin panelinizi

-Clouding/Backlight-bleeding bu sene en çok Samy lerde çıkıyor!!geçen sene rekor Sony lerde idi
    Ama en çok Clouding efekti ve kaçırma v.s sorunları bu iki paneldedir;Samy ve Sony

-Evet alıcan ve izleyeceksin,fazla takılmayacaksın orasına burasına,çünkü neresine baksan faul bu paneller yaw
    ama kimileri ya görmez ya marka fanatiği olduğu için görmez kimisi aldığı panele toz kondurmaz v.s v.s böylelerde
    çokça vardır zaten!

++
    CAN

• "ENKAY" ile görüşmek isteyen varmı acaba(Sharp/TR Distribütörü)???

Ben genelde kaçınıyorum bu firmalarla görüşmekten,çünkü karşıma ya Sekreter çıkıyor,ya Call-Center(işten hiç anlamayan kazmalar)
    yada işten anlamayan diğer kişiler v.s şunu veya bunu bağlayın dediğim zaman da,bağlanılmıyor v.s

Ancak arada bazılarınız şu ENKAY denen firmayı arayıpta .....ELITE lerden ne haber..... diye bir sorun bakalım,ne diyecek muhteremler
    Veya EnPLUS Mağazalarını da arayabilirsiniz,belki bazı bilgiler verebilirler v.s

++

• @albani

Evet hocam 925 için için görüşmüştük seninle. İzleme açısı olayında aslında sadece sd yayınlarda açı arttımı göründü biraz bulanıklaşmaya başlıyor. Hd yayınlarda veya filmlerde sorun yok. Tv yi direkt karşıdan izliyorum ancak bazen yanından geçerken gözüm takılıyor :) Sharpın panellerinin izleme açılarının 170 küsür derecelere kadar olduğunu biliyodum yanlış hatırlıyorum o zaman.

Modeli UE46D7000LSXTK olarak geçiyor. Birde ilginçtir ilk kullandığım günlerde cloding fazla gelmişti bana. Ama bir süre kullandıktan sonra ciddi anlamda azaldı panel ısınsa dahi çok dikkat çekici değil sadece kanal değişimlerinde çok belli ediyor kendini. Film izlerken karanlık sahnelerde hiç problem yok. Belkide bana öyle geliyor ilk günlerde daha fazlaydı diye :) Gerçi formlardan incelemesem bu sorunların hiçbirinden haberdar bile olmazdım.

Şu an için panelden memnunum. Biraz kullanayım bir sonraki panelimi daha bilinçli alacam. Zaten forumları da takip edip hergün birşeyler öğreniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korsan.Kedi -- 2 Eylül 2011; 12:14:21 >

• İzleme açısı ile ilgili bir düzeltme yapayım o zaman;

Genelde dikkat ederseniz tüm paneller için 176 veya 178 derece olarak üreticiler katalog bilgisi verirler değilmi?

Ancak bu külliyen "yalandır"

Hani deriz ya;gözüme baka baka yalan söylüyor diye bu çakal üreticilerde aynen çoğu bilgilerde hiç çekinmeden yalan
    yazarlar-çizerler

İşin garibi de,neredeyse çoğu insan bunları aynen "yer" hani herifleri dünya devi gördükleri içinmidir nedir,
    orasını henüz çözemedim gitti

Açıya dönersem;

1-İnsan gözü contrast düşmesi ve diğer renklere bağlı tüm geçişleri/azalmaları ve benzer bozulmaları ancak 20-25 dereceden itibaren görebilir,
    ancak çoğu insan bunu hala göremez
    Normalde bu bozulmalar TFT-LCD panellerde 4-5 dereceden itibaren başlar aslında!

2-PDP panellerde kısaca "bozulma" dediğim olay 120-140dereceden sonra olur(panelin Modül+Filter element+Katman v.s durumuna göre değişir)
    kısaca PDP lerde izleme açısı sorunu,insan gözü ile pek oluşmaz ve çok geniş "bozulmadan" resim verir

3-TFT-LCD panellerde ise;kullanılan Modül tipine ve yapısına ve contrast üretim değerine göre değişklik göstersede hiç bir panel 170-180derece gibi
    "atmasyon" derecelere çıkamaz

A-"VA" tipli olanlardan Samsung Modüllerde(bazılarında)en geniş açıyı verir(bu konuda Samsung un kendisine Patentli bir ürünü vardır! ancak
    her Seride bunu kullanmıyor!) ve bu açı yaklaşık 40-45derecedir max.(ancak yinede hafif düşmelere olabilmektedir)

B-"VA" tip diğer varyantta olanlarda ise bu açı biraz daha düşüktür ve 25-35derece gibidir!!

C-IPS(LGD teknikle üretilen) Modüllerde ise 30-75dereceler arasındadır,ancak çoğu IPS li panelde bu açı 35-40 dan sonra bozulmaktadır!

D-IPS-Japan(Alpha/PRO)tipli Modüller ise gerçek manada en geniş açıyı verirler ama buda max. 100-120derecedir;ancak böyle panel kalmadı
    artık piyasalarda;Çünkü Hitachi/IPS/Panasonic ortaklığı bu işten;farklı bir üretim tekniğine gittikleri için açılarıda düşmüşyüt ama bu uyanıklarda
    hala 178derece derler

++
    Sonuç olarak;TFT-LCD panel kullanıyorsanız,fazla açı vermeden izleyin ve mümkünse 25-30dereceyi de geçmeyin,ama en doğrusu sıfır açı gibi izlemektir
    PDP lerde ise sorun yok!

Yukarıda bahsettiğim durum Horizontal açıdan bozulma idi;birde Vertical bozulmada ayrıca olmaktadır;örneğin kimileri panelleri duvara
    resim çerçevesi gibi tepelere asıyor(YALNIŞ)!
    Panele alttan veya üstten bakmak yine bahsettiğim bozulmaları yapar!! göz hizanız oturduğunuz zaman panelin tam orta seviyesine gelecektir!!

+
    Selamlar

• Selam, buradaki arkadaşlar oldukça bilgili ve tecrübeli...Belki yeri değil ama ben de bir led tv almak istiyorum bugünlerde.. Biraz araştırayım dedim kafam allak bullak oldu. Oturdum Arçelik tüplü televizyonumun başına ,daldım düşüncelere :) Bir tv de yoğunlaştım : 47LX9500 LG Led Tv Ne dersiniz...Özellikle Albani usta....
  • Ben tavsiye etmem o paneli,kağıt üstünde güzel bir panel ama bildiğimiz FULLLED+LD li ve diğer teknik özellikli paneller gibi değildir!
    Motion sorunu var,stabilite sorunu var v.s benim açıkçası tavsiye etmediğim ve genelde uzak olduğum LGE panellerden bir tanesidir+

LGE den yeni LW serilerine bak(F/P panel olarak+3D için) veya eski seri LE85x,bunlar alınabilir paneller+

++
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.