Şimdi Ara

SONY 37V4500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Haftalardır LCD araştırıyorum, ağırlıklı olarak PS2-PS3 oynanacak ve 720p filmler izlenecek, 2m izleme mesafesi olacak, bu yüzden 40" monitör büyük geliyor, ama Sony 40D-3500' ü son çare olarak düşünüyorum yine de. 32" lerde gözüme küçük geliyor, bu yüzden 37" istiyorum daha çok, fakat nedense Sony'nin fazla 37" modeli yok. Ama yeni çıkan SONY 37V4500 modelini ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Varmıdır 37V4500 kullanan? Tavsi edermisiniz? 40D-3500 ile hemen hemen aynı fiyat ama şöyle artıları var bana göre:

- Bravia Engine 2 olması, kontrast vs. yüksek olması.
    - 2m mesafeden 40" e göre 37" daha net görüntü verir gibi?
    - 720p ağırlıklı seyredeceğim için 1366x768 çözünürlük daha iyi görüntü verir?
    - 40D-3500 artık yaşlanmadı mı?

Bu sebeplerde dolayı SONY 37V4500 düşünüyorum, 1080p olmadığı için ilerde pişman olur muyum? Sonuçta 1080p film taksamda göstermicek mi? 720p'ye downscale edilmiş 1080p film ne kadar kötü görünebilir ki? Yorumlar için tşkler şimdiden...

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-BRAVIA_KDL-37V4500-LCD-TV,5138.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rextr -- 20 Temmuz 2008; 19:57:49 >

• Rextr, almışken 1080p makina alman çok daha doğru olur.Uzunca süre değiştirme ihtiyacı hissetmezsin

Bu arada, 40" monitör mağazada gözüme normal geldiydi 2m'den, ama az önce duvara kalemle 40" boyutlarını işaretleyip koltuğa geçtim ve oha! dedim. Gerçi 37" de çok farklı değil 40" den, kafam allak bullak...

Orjinalden alıntı: rextr

Doğru diyorsun da, 480p (ps2) ve 720p (ps3, hd-rip) filmleri 1080p'ye upscale nasıl eder kd-3500? 3m mesafeden baksam hiç düşünmeden alırım ama...

Bu arada, 40" monitör mağazada gözüme normal geldiydi 2m'den, ama az önce duvara kalemle 40" boyutlarını işaretleyip koltuğa geçtim ve oha! dedim. Gerçi 37" de çok farklı değil 40" den, kafam allak bullak...

Aslında upscale veya downscale ediyor bu tv'ler. Sonuçta elindeki pixelleri doldurmak zorunda. Ama ne kadar başarılı oluyor veya olur orası marka modele göre farklılıklar arz edebilir. Sonuçta 1080p görüntü gibide sonuç vermiyor bir 576p görüntü örneğin...

Büyüklüğe gelince gerçektende mağazaya gittim bi tane eve geldim iki tane gibi oluyor. Ama dikkat! kısa bir süre için...bir kaç ay sonra "ahh keşke...daha büyük olsaydı" denmeye başlıyor genel itibari ile...

• Peki madem FULL HD öneriyorsunuz, Toshiba 37XV505 nasıldır?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/TOSHIBA_37XV505D-LCD-TV,5185.html

720p'lik bir sinyali bu mu daha iyi gösterir yoksa native 720p olan 37V4500 mü?
  • bende 32v4500 var ps3 de 1080p seçeneği seçildiği zaman ekranda 1080p ibaresi beliriyor, sanırım 1080p kaynaklı görüntüleri kabul ediyor ve gösterebileceği çözünürlüğe düşürüyor, ben yaklaşık 2m mesafeden kullandığım için 720p deki çözünürlük bile bana küçük geliyor tv ye yaklaşma ihtiyacı hissediyorum, parlaklık oranı çok güzel hatta fazla bile diyebilirim zaten ışık algılayıcı diye bi seçeneği var parlaklığı kendi ayarlıyo ozaman rahatsız etmiyor
    7600 / Msi b650 Tomahawk Wi-Fi / Adata XPG Lancer (2x16gb) 6000MHZ / Msi Rx6800 Gaming X trio / Kingston KC3000 2TB / WD Blue 2tb / Samsung Evo 860 256GB / Msi MPG A1000G / Lg 27GL83a-b / Corsair 4000X / NH-U12S SE-AM4 /
    Trust No 1
  • 32" olanının görüntüsü mutlaka güzeldir, ama 37" olanında farklı panel kullanılmış galiba, Av-Forums'da biri AUO panel falan diyordu,iyi mi kötü mü bilmiyorum ama 37" in kontrastının düşük olmasından belli oluyor farklı bişeyler kullandıkları. Ben yavaş yavaş Toshiba'ya kayıyorum galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rextr -- 21 Temmuz 2008; 23:29:04 >
    15 yıl önce açıldı
    SONY KDL-46HX820 3D LED 3199 TL
    13 yıl önce açıldı
    SONY KDL42W815B İNCELEME!!!!!!!!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 3 gün önce 37V4500 aldım. Gayet memnunum.
    Şu an için sadece digitürk standart scart iile ve kablo tv ile deneyebildim. özellile digiturk te goruntu tatmin edici. 3-4 mt. mesafeden izleyince hemen hemen hic pixellesme hissedilmiyor.

bu tartışmayıı tekrar başlatmak değil niyetim ama forumda hd mi full-hd mi türünden yazıları çokca okudum ve özellikle hd-ready bir tv aldım. Çünkü hd-ready tvlerin sd yayınlarda daha kaliteli görüntü verdiği hükmüne vardım.
    40D3500 37V4500 yanyana karşılaştırdığımda da v4500 ü daha başarılı buldum. BE2 den kaynanklanıyor olabilir.
    ayyrıca tasarım olarak da çok şık ve duvarda güzel duruyor.
    Aslında benimde çok beğendiğim bir model, tasarımı falan çok güzel ama kullanacağın yere bakarak 100 Hz özellikli bir cihaz alman bence daha mantıklı olur.. Tabi eğer FuLL HD oyun falan oynayacaksan....
    Hemde uzun bir süre teknoloji olarak seni duyuracağına inanıyorum. FuLL HD bir model alırsan....
    Diğer tv ler çukur yerleri gölge gösteren bir sahil görüntüsünde ( çukur yerler güneş görmeyen yerler kapkaranlık dururken )
    v4500 modelinde bu cukurların içinde ot olabildiğini görebiliyorsunuz gölgeyide görüyorsunuz tabi

bunun yanısıra tasarımı ve be2 yazılımıda etkili tavsiye ederim üründe usb girişide var resim görüntüleyebilirsiniz ekranda

bunun yanısıra tasarımı ve be2 yazılımıda etkili tavsiye ederim üründe usb girişide var resim görüntüleyebilirsiniz ekranda

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-BRAVIA_KDL-32V4500-LCD-TV,5137.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkcan -- 28 Temmuz 2008; 19:22:37 >
    Traffic Racer - Ana Konu - Facebook
  • (Up)
    Yok mu başka kullanan v4500? Bir de bu TV'nin de kasası parlak piano black değil mi?

quote:

Orjinalden alıntı: rextr

(Up)
    Yok mu başka kullanan v4500? Bir de bu TV'nin de kasası parlak piano black değil mi?
  • Biraz eski bir konuyu hortlatmış oluyorum ama 37V4500 modelini Ankara'da hiç bir yerde bulamadım. İstanbul'da bir iki yere telefon ettim, ellerinde yokmuş. Sony'ye e-posta attım, Aralık ayında Sony shoplardan bulursunuz dediler.

Ankara'da şu an bulabileceğim bir yer bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 20 Kasım 2008; 20:46:16 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.