Şimdi Ara

Sony, 10.000 kişiyi işten çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sony, 10.000 kişiyi işten çıkarıyor






    Sony Ericsson ortaklığındaki Ericsson hisselerinin devir alınmasıyla yeniden yapılanma sürecine giren Sony, geçen yıla ait 3.2 milyar dolarlık kayıp beklentisinin ardından 12 Nisan günü tepe yöneticisi Kazou Hirai'nin ağzından önümüzdeki süreçte planlanan yol haritasını aktaracak. Ancak toplantı öncesi bazı ağır kararlar alındığı belirtiliyor.




    Japon iş dünyasına hitap eden Nikkei gazetesinin raporuna göre yeniden yapılanma sürecinde toplam 10 000 Sony çalışanı işten çıkarılacak. Bu Sony'nin iş gücünün yüzde 6'sına denk geliyor. İşten çıkarma süreci yılın sonlarına kadar devam edecek.




    Diğer bir karar ise yöneticileri vuracak. Sony, Howard Stinger dahil 7 üst düzey yöneticiden aldıkları bonus ikramiyeleri geri vermesini isteyecek. Bu da Sony'nin içinde bulunduğu krizi gözler önüne seriyor. 




    Akıllı telefon pazarında Xperia serisiyle başarı yakalayan Sony, iki farklı tablet modeliyle de bu segmentte iddialı olmaya çalıştı. Yeni yıla yeni Xperia serisiyle giren Sony, bununla birlikte PS Vita satışlarında beklenen ilgiyi göremedi. 




    Perşembe günü bu haberlerin ne kadar gerçeğe yakın olduğu ortaya çıkacak. Ancak doğruysa bu yılın Sony için epey zor geçeceğini söyleyebiliriz.

     








  • Demekki her işçi çıkaran şirket batmıyormuş(amd gibi)...
    Yalnız bu sony iyi markayız fahiş fiyattan satarız politikasını değiştirmesi gerek,artık samsung gibi rekabetçi firmalar varken özellikle.Şu illa sony memory kartımı kullansın benim müşterim olayındanda vazgeçmeli bir an önce...
  • Yarın bir de bakıyorsun Sony batmış :D
    [Mr.Legend]
  • Her an kovulabilirim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Yarın bir de bakıyorsun Sony batmış :D
    [Mr.Legend]

    Yok artık hocam xperia serisiyle kalkınır bu sony
  • Sony aynı donanıma sahip ürünlerini piyasadaki diğer firmaların kat kat fazlasına satıyor. Durum böyle oluncada tüketici diğer markalara yöneliyor. Vita tanıtıldı hala benim kartımı kullan diyor. Madem böyle zorunlu tutucan en azından fiyatını ucuzlat. PS3 satışlarıda artık durgunlaştı. Böyle devam ederse daha çok zarar ederler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imagerial

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Yarın bir de bakıyorsun Sony batmış :D
    [Mr.Legend]

    Yok artık hocam xperia serisiyle kalkınır bu sony

    Zaten bir tek Xperia serisi telefonları var güncel olarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slippery Soap

    quote:

    Orijinalden alıntı: imagerial

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Yarın bir de bakıyorsun Sony batmış :D
    [Mr.Legend]

    Yok artık hocam xperia serisiyle kalkınır bu sony

    Zaten bir tek Xperia serisi telefonları var güncel olarak

    Bende ancak xperia serisi ile kalkınabilir diyorum. Aynı zamanda Ericsson'un desteği olmadanda xperia serisini devam ettirerek yoluna devam edebilir demek te istedim.




  • Allah ın sopası yok. Bir şirket yöneticilerine verdiği ikramiyeleri geri isteyecek duruma gelmişse bu işten çıkartmalar sürebilir.

    Sony nin en büyük hatası kendini müşteriden büyük görmesi. PSvita dan görüyoruz ki bu kafayla devam ediyorlar.
  • kıdem tazminatı varmı ! :)
  • Sony, Ericsson hisselerini almadı...sadece Sony Ericsson'daki Ericsson hisselerini bedelini ödeyerek devraldı...hali hazırda Ericsson bağımsız ayrı bir şirkettir!..

    Ayrıca Amerika'li Ceo döneminde şirket bitmiştir,Sony Ericsson'u mahvetmişlerdir...bu obez Amerikalıyı geçen ay koltuktan sepetlediler lakin çok geç kalınmış bir hareketti...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 9 Nisan 2012; 18:32:48 >
  • Dandirik ps vita için deli gibi para harcayıp elinde patlayınca olacağı buydu.
  • sony bu duruma kendi açgözlülüğüyle geldi artık tüketiciyi kek gibi görmekten vazgeçmeli (sözde)1000liraya psvitayı satıyo ama içinde bi hafiza kartı bile yok. gidip hafiza kartı alıcaz amaa öyle her kart olmuyo neymiş efendim sony nin kendi hafıza kartından alcakmışız. eeee ben öyle aşkın ızdırabını noldu peki vita ilk 1 ayda anca 500bin sattı bu değer 3DS in 4-5 günde ulaştığı rakam....
  • Politikasını değiştirip kullanıcıları dinlemeye yönelmeli.PS3 için ntfs harddisk desteği ne kadar çok istenildi ama sony hala diretiyor.Böyle giderse daha çok işçi çıkartır.
  • 7 yönetici niye bonus ikramiyelerini geri versin ki?
  • ayıp sony ayıp

  • Japonlar zeki olurlardı ama Sony mony almayacam daha da Nokia gibi olsun sonu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony batarmı ya akıl var mantık var. Bu gün bütün üretimi durdursa sadece lisanslarla 10 yıl para kazanır. sony nin sorunu dünyadaki bütün insanları japonlar gibi hayal dünyasının içinde yaşadığını sanıyor , herkes sony e aşık sanıyor.

    İnsanlar artık sadece marka diye iki katı para vermiyor hiçbirşeye , türkiye hariç
  • Durmak,devrilmenin bir öncesidir.demişler.Sony nin üretim yaptığı tüm ürünlerde yenilik ve rekabet anlayışıyla değil marka satar anlayışıyla hareket ediyor bence.üç vakte kadar batabilir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.