Şimdi Ara

SONUNDA DDTS-100 DECODERİ ALDIK.(inceleme sonuçlandı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
23.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım, öyle dediğin gibi 2 cümleyle anlatmadım ki bağlantı olayını, önceki sayfada bayağı bir yırtınmışım bağlantı için. Böyle deme yani, üzülüyorum bak..
    Şimdi resimlerini inceleyip bakarım olaya, nerde hata yapıyorsun veya eksiklik var mı diye??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 8 Haziran 2005, 14:32:27 >
  • Öncelikle şunu söyliyim, THX console'da dijitali seçememe nedenin bağlantı seçeneğinin analog olmasından, yani ne zaman ki o kablolarla değil de direkt coaxial veya optical bağlantı kurarsın, o zaman dijital seçeneği aktif olur, ama bu sefer de analog pasif görünecektir.
    Bu ses kartıyla hiç bağlantı duymadım, o yüzden sıkıntı yaşıyoruz, sen de öyle.. Ben ddts'yi incelerken harici ses kartlarına göre değil de dahili ses kartlarına göre anlatmıştım.
    Birşey dikkatimi çekti, ses kartının kablo uçları erkek olması gerekirken öyle değil, dişi, yani onlara kablo bağlanmalı.. Ama hangileri, biraza daha araştırayım, dur hele..
    Bir de decoderle kullanılan coaxial kablo ve dönüştürücüyü eğer ses kartına bağlayamıyorsan o zaman zaten dijital bağlantı sağlayamazsın demektir. Sadece analog olur. O yüzden coaxial kabloyu ses kartına bağlamaya çalışma bence..
  • Dostum, aklıma gelen çözüm şeklini belki sen de denemişsindir, ama başka bir çözüm gelmiyor aklıma..
    Sub'a 4 uçlu kablo takılır, diğer üç ucu decoderle gelen dönüştürücüye takılır. (şu üzerinde pc-decoder yazan siyah dönüştürücü) O dönüştürücünün kendi üç uçlu başlıkları decoderdeki üçlü girişe bağlanır. Siyah dönüştürücü aparatta kalan 4 girişe ise decoderle gelen kablonun 4 uçlu olanı bağlanır, onun diğer 3lü uçları ise laptopa bağladığın ses kartının dişi girişlerine takılır. Böylece bağlantı sağlanmış olur.
    Ama asıl sorun şimdi; siyah dönüştürücüdeki pc-decoder arasında decoderi seçtiğinde decoderin sesi çözmesi için mutlaka bir çözüm olmalı. Burda senin decoderdeki tüm analog ve dijital seçenekleri denemen gerekiyor. Bu arada ben bu ses kartıyla ddts decoderin bağlanıp bağlanmama durumu var mı, bir araştırayım...

• Az önce Audigy2 zs notebook'un s/pdif seçeneği sunmadığına dair bilgi edindim.
    Creative firmasına da e-mail gönderdim senin durumunla ilgili. Cevap geldiği gibi burda yazarım.
  • dedigiin sekilde baglamistim fakat ses geliyor secenekten DECODER kismini secince anlamadim gitti valla hi?
  • cok tesekkür ederim sana ilginden dolayi allah razi olsun baglanmicaksa 300 milyon bosuna gitti gerci ama napalim cahilllik ettik aldik :(
  • Ses geliyorsa sorun yok demektir. Yapman gereken tam sürüm bir power dvd veya win dvd yazılımı ile 5.1 dolby digital veya dts desteği olan bir dvd filmi bulup denemek olacak şimdi.
    Bu arada yazılımın ayarlarından s/pdif seçmeyi unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 8 Haziran 2005, 16:58:09 >
  • o kara kkutundna decoder kismini secince ses gelmiyor sadece PC AUDIO kismindayken ses geliyor onu nasil halledicez acaba?
  • Tamam işte, sorun burda ya.. Pc-audio ile analog ses alıyorsun. Decoder ile dijital ses alabilmen lazım ama ses kartının decoderdeki coaxial veya optic ile bağlantı seçeneği yok ki... Aslında ben olsam decoderi değil ses kartını değiştirip coaxial ve optic desteği veren bir harici ses kartı alırdım. Audigy2 nx gibi mesela... Çünkü o decoderi her zaman bulamayabilirsin ve çok kaliteli bir decoder. (hatta en iyi harici decoder) İlerde lazım olacaktır sana muhakkak. En kötü ihtimalle ses kartını yenile veya decoderi başka cihazlarda kullanıp laptopu analog olarak kullan. (s750yi yani.) Çünkü s750 ile 7.1 analog sesi gerçekten çok iyi ve işini görecektir. Ben decoderi almadan bikaç gün öncesine kadar s750yi decodersiz kullanmıştım. Yine de beğenmiştim sesi... Kolay gelsin...
    quote:

Orjinalden alıntı: keith

o kara kkutundna decoder kismini secince ses gelmiyor sadece PC AUDIO kismindayken ses geliyor onu nasil halledicez acaba?

• ilgin icin sana ne kadar tesekkür etsem az en azindan yardimci olmaya calistin ama yeni ses karti alamam daha bunlari alali 1 hafta oldu en kötü ihtimalle bu aldigim decoderi satarim napim abi baska cözüm yok
  • Yine de creative'den bir cevap gelsin önce. Veya belki burda o ses kartını kullanıp da benzer bağlantı seçeneği deniycek birileri çıkar belki..
    Beklemekte fayda var..
  • tamam abi ben senden haber bekliyorum cok cok tesekkür ederim ilgin icin sagolasin.
  • Creative'den haber gelirse veya başka biyerden öğrenirsem yazarım mutlaka.. sen de sağol..
    quote:

tamam abi ben senden haber bekliyorum cok cok tesekkür ederim ilgin icin sagolasin.
  • Creative'den otomatik reply ile gelen mailde bir iş günü içinde yanıt vereceklerini belirttiler. Bekliyoruz, umarım baştan savma bir yanıt vermezler...
  • Inşallah abi ya inanirmisin hep bu sayfa acik hep F5 (refresh) yapiyorum bu sayfada bi haber cikar diye sagolasin cok ugrastirdik seninde
  • Bence o kadar düşme olayın üstüne, stres yapmış olursun, adamlar en erken yarın cevaplarız dediler, yani yarından erken ordan haber gelmez. O da inşallah yarın yanıtlarlar, yoksa daha geç de yanıt verebilirler...
    quote:

Inşallah abi ya inanirmisin hep bu sayfa acik hep F5 (refresh) yapiyorum bu sayfada bi haber cikar diye sagolasin cok ugrastirdik seninde
  • desene bu decoder bende patlicak gibime geliyor baglanmicak herhalde denemedik yol birakmadik ya hadi bakalim yarin gelir insallah saglam bi cevap ama bana kalirsa bi convertar onercekler buna yoksa nasil baglicaz daha mantikli bisey gelmiyor aklima
  • "Ses kartı laptoba bağlı" adında çekmiş olduğun resimde resmin sağ tarafından bi kırmızı ışık huzmesinin geldiği görülüyor.Bu da sahip olduğun ses kartının optical çıkışa sahip olduğunu gösterir.Yani DDTS-100 ile optik kablo ile oluşan bir bağlantı kurabilirsin.Zaten ekranın sağ kısmındaki ses kartının takılı halde olarak sağ tarafındaki yerde de optical out yazıyor.Ama şimdi geldik önemli kısma.Bu optik çıkış DDTS-100'ün kutusundan çıkan optical kablo ile kullanılabilecek bir çıkış değil.Notebook için 3.5 mm optical out-in kullanmışlar.Bu nedenle gidip sahip olduğun optic kablonun ucuna 3.5 mm'ye uyumlu bir çevirici aparat alacaksın.Ya da bir ucu dekoderin arkasına uyumlu diğer ucuda 3.5 mm olarak zs notebookdaki çıkışa uyumlu optik kablo alacaksın.Sonra da dijital bağlantının keyfini çıkartacaksın.
  • Sen thx console'da yazan kısmı diyorsun, orası benim de dikkatimi çekmişti ama o girişin yanında kulaklık simgesi var be gözüm ya.. Ama kartta kulaklık girişinin yanına da gerçekten optic in yazıyorsa dediğin doğru olabilir bak. Zaten ddts'den optic kablo çıkıyor ama dediğin türde bir optic değil. Yani farklı bir bağlantı gerekiyor.
    @keith, o kısma tam olarak ne yazıyor, resimde net görülmüyor da, bu sağlanırsa diğer bağlantılar önceden yazdığımız gibi yapılıp bağlantı yapılabilir. O kısma thx console'daki gibi optic in ve optic out mu yazıyor?
    quote:

Orjinalden alıntı: Answer

"Ses kartı laptoba bağlı" adında çekmiş olduğun resimde resmin sağ tarafından bi kırmızı ışık huzmesinin geldiği görülüyor.Bu da sahip olduğun ses kartının optical çıkışa sahip olduğunu gösterir.Yani DDTS-100 ile optik kablo ile oluşan bir bağlantı kurabilirsin.Zaten ekranın sağ kısmındaki ses kartının takılı halde olarak sağ tarafındaki yerde de optical out yazıyor.Ama şimdi geldik önemli kısma.Bu optik çıkış DDTS-100'ün kutusundan çıkan optical kablo ile kullanılabilecek bir çıkış değil.Notebook için 3.5 mm optical out-in kullanmışlar.Bu nedenle gidip sahip olduğun optic kablonun ucuna 3.5 mm'ye uyumlu bir çevirici aparat alacaksın.Ya da bir ucu dekoderin arkasına uyumlu diğer ucuda 3.5 mm olarak zs notebookdaki çıkışa uyumlu optik kablo alacaksın.Sonra da dijital bağlantının keyfini çıkartacaksın.

• Iste ses kartının net bir resmini koyayim size OPTICAL OUT ve OPTICAL IN yaziyor fakat ben onlari nasil kullanicagimi kestiremedim Optical Out kisminda kulaklik var zaten sizde resimde görüceksiniz az sonra oraya takinca TURUNCU UÇLU COAXIAL kabloyu ses kesiliyor bilgisayar kulaklik baglanmiş gibi görüyor optical in kismina takinca bi degisiklik olmuyor gerci neyse bi resme bakin ekliyorum.

burdanda karti 3 boyutlu inceleyebilirsiniz

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=10769&nav=4

bu kisimdada kartin nitelikleri yaziyor acılan tabloda en sagda olan özellikler

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=10769&nav=5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keith -- 9 Haziran 2005, 9:23:55 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.