Sonunda uzun arastirma ve ugraslar sonrasinda alabildim.Aleti daha yeni kullanmaya basladim ve bir kac yorum yapayim. Oncelikle alet nalet arkadaslar super.Gerek malzeme gerek donamim harika. Bazi akildaki sorulari cevapliyayim.Hdd oldukca sessiz bu arada bi raz once 3 boldum. Fana gelince gayet sessiz ki soyle soyliyeyim yaklasik 5 saatir acik makina ve ben surekli yukleme yapip ayni zamanda internette geziniyoum fakat fan sanirim 2 veya 3 defa girdi devreye ve en fazla 2-3 dakika calistiIsınmayla ilgili bir sorun yok su anda.Oyun daha yuklemedim yukleyince ondada olcucem zamani. Soru olursa cevapliyabilirim ama insafli oln lutfen cunku ilk notebookum ve fazla bilgili sayilamam.Her halukarda yardimci omaya calisirim ama Bu arada bilen bir arkadas varsa everesti nerden bulabilirim.Bana birde su sicaklik durumunu gosterebilecek guzel bir proglam lazim ama detayli olursa sevinirim.Bilen arkadaslar yardim etsin lutfen
@DR_SHARP hayırlı olsun vallaha , meraklanmaya başlamıştık hiç alamayacak diye aslında uzun zaman bende onu almayı istedim ama sonradan 17" çok büyük gelir diye minimalist bir düşünceyle 8501'e döndüm , güle güle kullan
Hayırlı olsun...
inşallah benm gibi hüsrana ugramazsin bi sıkıntı yasamazsin 10 sene kullanirsin
gule gule kullan resimleri bekliyoruz :)
Hepiniz sagolun arkadaslar
sevindim.bence en iyisini aldın için rahat olsun
Herkeze selam arkadaşlar. Valla ne yalan sölim bu donanim haber ailesine girmek benim için bir zevk olacak bulamadığım her şeye burda rastlıyorum.(tabi böylece bulmuş oluyoruz). DR_Sharp arkadaş sırf sana soru sormak için üye oldum . Laptopun hayırlı olsun aynı modeli almayı bende düşünüyorum. Sana sorum şu olacak ekran kartında bir sorun yaşadın mı? Yani ben W7600 alsam NFS underground most wanted oynayabilir miyim? cevap verirsen sevinirim daha birçok sorum olabilir.
Arkadasim ben normalde onu destkopta bitirdim ama sadece ekran kartini denemek icin bunada yukledim.Valla 1024 cozunurlukte yari detayda tik demedi valla.Birde 17" ekran 16:9 formatta olmasi işi baya eylenceli yapti.Ekran karti mukumbel korkun olmasin
sharp nereden kaça aldın? ankara'da 1699$+kdv ye satan yer yok.. teknoramada 1799$+kdv.. tv kartını denedin mi, nasıl? büyük ekran iyi oluyo mu tasınması sıkıntı yaratır gibi gelior bana.. hp4289 veya bunu alcam ama karar veremiorum da hala.. 17" çok çekio insanı hp'den eksiği yok fazlası var ama marka da hp kadar guvenilir gelmior..
quote:
Orjinalden alıntı: shearforce
sharp nereden kaça aldın? ankara'da 1699$+kdv ye satan yer yok.. teknoramada 1799$+kdv.. tv kartını denedin mi, nasıl? büyük ekran iyi oluyo mu tasınması sıkıntı yaratır gibi gelior bana.. hp4289 veya bunu alcam ama karar veremiorum da hala.. 17" çok çekio insanı hp'den eksiği yok fazlası var ama marka da hp kadar guvenilir gelmior..
Arkadasim ben koyuncuya ulastim ve dogrudan bayisini ogrendim.Ben antalyada oturuyorum ve cok rahat ulastim ki Ankara icin hic sorun olmaz bence.Koyuncunun sitesinden musteri temsilcilerine mail at ve derdini anlat hemen yardimci oluyorlar.Destek mukembel marka konusunda sikintin olmasin.Benimde vardi ama artik icim cok rahat.Sunuda soyliyeyim koyuncu musteri destegi konusunda odul almıs bir firma Tv kartina gelince harika hatta aynen tv kalitesinde kayit bilr yapmana olanak veriyor sana.Begendigin film mi kaydet yaz cd veya dvd ye olsun sana arsivKumandasida var aletin yaninda Ekrana gelince tek kelimeyle mukembel.Evet 17" muazzam guzel bisey tabi tasima biraz sorun oluyor bunuda soylemek lazim ama yaninda cok sik bir canta hediyeediyolar bu isini gayet kolaylastirirEkran kalitesi sahana ben destkopta 17" lg lcd kullaniyorum ki artik ana bakmak bile istemiyorum.Ekranin bir giger ozelligi 16:9 formatinda olmasi tam bir sinema keyfi.Ilk zamanda garip gelen ekran 2 gun icinde asik ediyor insani kendine Son olarak bende o dedigin modelle bunun arasinda kaldim ama simdi iyiki bunu almisim diyorum. Bu arada sana pil konusundada bilgi vereyim.RM clock ile uygun degerleri ayarladim ve internette gezinirken, powerpoint calistirirken 2 saat civari gitti ama unutma 17" ekranli bir cigaz ki bence cok ii.Oyun oynarken ne kadar gider bilemem dogrusu ama zaten oyunu oynarken takarsin be fise kardesim
Arkadasım hayırlı olsun laptopun.. çok iyi bir seçim yaptın.. zaten almadan once de baya bi konusmustuk.. uzun seneler kullanırsın inşallah..
sana sorum windows u yeniden kurdunmu veya kurmayı düşünüyomusun??
hdd yi 3e nasıl böldün? bir de bunu anlatırsan çok iyi olur..
umarım sorunsuz bi şekilde kullanırsın . . . .
quote:
Orjinalden alıntı: Onur__
Arkadasım hayırlı olsun laptopun.. çok iyi bir seçim yaptın.. zaten almadan once de baya bi konusmustuk.. uzun seneler kullanırsın inşallah..
sana sorum windows u yeniden kurdunmu veya kurmayı düşünüyomusun??
hdd yi 3e nasıl böldün? bir de bunu anlatırsan çok iyi olur..
umarım sorunsuz bi şekilde kullanırsın . . . .
Oncelikle tesekkur ederim Evet windows u kurdum.Hatta soyle yaptim ne olur olmaz diye xp homuda silmedim.Yurt nickli hocam cok yardimci oldu sagolsun bende sana anlatayimilk basta partiton magic adli bir prgramla(bootlu) cok kolay bir sekilde hdd yi boldum.Eger hic bir islem yapmadiysan hdd de ilk boot menusunde bir gizli partiton birde C cikacaktir.C nin uzrerine sag tik yapip resize diyorsun ve istedigin degere yarliyorsun bunu.OK dedikten sonra sana gizli partiton C ve bicimlenmemis bolum gorunuyor(c den resize yapinca kazandigin bolum)BU bicimlenmemis bolume sag tiklayip creat diyorsun ve cıkan pencereden NTFS i secip OK diyorsun.Geri dondugunde soyle cıkmasi lazim Partiton(gizli olan) ... gb C ..gb EXtended D gibi birsey apply dedigin zaman duzenlemeye baslar ve restart yapar kendini makina tekrar acilirken cd yi cikartirsin olur biter ben 3 bolmustum birinde xp home digerinde pro vardi oburu ise depo olarak.Gizli partiton a hic dokunmadim.Sonra pronun gayet gereksiz oldugunu dusundum ve ayni programla bolumu kaldirim kazandigim bos yeride depo bolumune ekledim Bu programin linkini ve hocamin anlatim sklini ben sana yolluyayim pm olarakk birde orden oku bolmek gayet kolay
hocam bide bana atsan şu olayı bende aleti ilk aldığımda hdd tek parça olarak geldi. şuan pro kullanıyorum ama power cinema vs. programlarındanda muaf oldum tahmin edersin
Merhaba.
Aleti ben de aldım, 2 hafta oluyor. Bu süre boyunca bir çok film izledim, program yazdım, müzik dinledim, oyun oynadım.
Aletin donanım gücü çok iyi, kaldırmayacağı oyun yok. Ekran kalitesi zaten ürünün en çok cezbeden yönü. Mükemmelden biraz daha iyi :)
Eğer diz üstü olarak kullanacaksanız, sorun olabilir. Alet büyük :) cidden büyük. Taşıması zor oluyor. Ama masaüstünde çalışacağım, önemli olan benim için taşınabilir olması derseniz, zaten seçim bu alet olmalı.
Pil ömrü konusunda, 2 saati geçebileceğe altın madalya veriliyormuş :P İmkansıza yakın. Ama 17", parlak ekran... Bu değerlerin üstünde zor.
HDD çok sessiz, yeterli performansa sahip. Fan çalışmıyor pek, yazılımla uğraşırken en ufak gürültüde dikkatim dağıldığından çok sessiz ortamda çalışıyorum, buna rağmen fanın sesi bu sessiz ortamlarda bile dikkatimi çekmedi hiç. Ama solda, A S D tuşlarının etrafı ısınıyor. Ama herhalde her notebook az çok ısınıyor.
Numpad olması da ayrı bir hoş, sonuçta alıştık, kullanmadan olmuyor.
Sorularınız olursa, veysel.aysit@gmail.com adresine atabilirsiniz. Bu aralar çok yoğunum, foruma bakamıyorum.
Not: Ya, bunun camını nasıl sileriz? :(
quote:
Orjinalden alıntı: SpeCTRuM
Merhaba.
Aleti ben de aldım, 2 hafta oluyor. Bu süre boyunca bir çok film izledim, program yazdım, müzik dinledim, oyun oynadım.
Aletin donanım gücü çok iyi, kaldırmayacağı oyun yok. Ekran kalitesi zaten ürünün en çok cezbeden yönü. Mükemmelden biraz daha iyi :)
Eğer diz üstü olarak kullanacaksanız, sorun olabilir. Alet büyük :) cidden büyük. Taşıması zor oluyor. Ama masaüstünde çalışacağım, önemli olan benim için taşınabilir olması derseniz, zaten seçim bu alet olmalı.
Pil ömrü konusunda, 2 saati geçebileceğe altın madalya veriliyormuş :P İmkansıza yakın. Ama 17", parlak ekran... Bu değerlerin üstünde zor.
HDD çok sessiz, yeterli performansa sahip. Fan çalışmıyor pek, yazılımla uğraşırken en ufak gürültüde dikkatim dağıldığından çok sessiz ortamda çalışıyorum, buna rağmen fanın sesi bu sessiz ortamlarda bile dikkatimi çekmedi hiç. Ama solda, A S D tuşlarının etrafı ısınıyor. Ama herhalde her notebook az çok ısınıyor.
Numpad olması da ayrı bir hoş, sonuçta alıştık, kullanmadan olmuyor.
Sorularınız olursa, veysel.aysit@gmail.com adresine atabilirsiniz. Bu aralar çok yoğunum, foruma bakamıyorum.
Not: Ya, bunun camını nasıl sileriz? :(
Nerde benim madalyamBen uygun RM clock ayarlarini yaptim ve bugun 2 saat 5 dakikayi gordum.Sadece internette gezdim ve 1 saat kadar powerpoint calistirdim ekran parlakligi kisiktaydiBu arada ewt isinma bir miktar oluyor ama onemsiz olacak ki fan cok nadir devreye giriyorgercekten alet cok ii
Buyur :P
quote:
Orjinalden alıntı: SpeCTRuM
Buyur :P
Sagolun var olun beyler
Sevgili boğac birde rm clock suz denermisin pil süresini gerçi rm clock alışkanlık yapar onsuz notebook kullanmak istemezsin.. tabi birde everst ile rm clock lu ve rm clock suz sıcaklık farkını oyunlarda ve internette gezinirken belirtebilirsen çok iyi olur
Sn spectrum solda işlemci mevcut bu nedenle o kısım sıcak rm clock ile işlemci sıcaklığını kolayca düşürürsünüz farkı hissedersiniz sanıyorum. Rm clock la internette gezerken fan hiç devreye girmiyor.
saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: yurt
Sevgili boğac birde rm clock suz denermisin pil süresini gerçi rm clock alışkanlık yapar onsuz notebook kullanmak istemezsin.. tabi birde everst ile rm clock lu ve rm clock suz sıcaklık farkını oyunlarda ve internette gezinirken belirtebilirsen çok iyi olur
Sn spectrum solda işlemci mevcut bu nedenle o kısım sıcak rm clock ile işlemci sıcaklığını kolayca düşürürsünüz farkı hissedersiniz sanıyorum. Rm clock la internette gezerken fan hiç devreye girmiyor.
saygılar
Hocam valla pili RM clocku kumadan once denediydim 1 saat 40 45 dakika civari gitti.yani yaklasik 15 dakika gibi bir fark oldu ki bence gayet iyi.Bu arada Rm clockla yaklasik 1 saat most wanted oynadim degerler soyleydi islemci 57-58 ekran karti 67 civariydi ki gayet iyi bence bir arada Rm clock olmadan denerim Hocam valla anliyamadim nasil oluyor ama internette gezinirkende islemci sicakligi en fazla 2-3 derece dusuk oluyor.Ekran karti ise 7-8 derece dusuk oluyor.Valla bir yorum yapamadim.Tek fark internette gezinirken fan hic calismiyor.Ama oyun sirasinda girip cikiyor devreye.Ben soyle saniyorum ne kadar dogu bilemem. Internette gezinirken min v degerini kullaniyor ki buda fani kullanmaya gerek gormuyor sicaklik dedigim degerlerde sabit kaliyor.Oyun sirasinda bu v degeri artiyor tabiki isida artiyor sonucta fan giriyor devreye ve ayni sicaklikta tutmaya yariyor ki 3-5 derece artmasi normal bu durumda bence