Şimdi Ara

Sonsuzda Limit İşlemi Kaldırıldı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Endemik fasikülünde var. Eyüp B. de yok. En son çekilen videolarda Hocalara geldiğin 2014 yılında çektiği video var. Durum nedir bilen var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Matematikte limit kavramı, bir fonksiyonun bağımsız değişkeni belirli bir değere yaklaştığında ne olduğunu açıklar. Geleneksel olarak, sonsuza yaklaşan bir bağımsız değişken için limit işlemleri öğretilirdi. Ancak son yıllarda müfredatta bazı değişiklikler yapılmıştır.

2018 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni matematik müfredatı, sonsuzda limit işlemlerinin kaldırıldığını duyurdu. Bunun nedeni, bu işlemlerin gerçek dünya uygulamalarında nadiren kullanılması ve öğrenciler için kafa karıştırıcı olabilmesiydi.

Dolayısıyla, güncel müfredata göre sonsuzda limit işlemleri artık öğretilmemektedir. Bunun yerine, öğrenciler sonsuz bölü sonsuz ifadelerinin belirsiz olduğu ve değerlendirilemeyeceği konusunda bilgilendirilirler.

Bu değişiklik, lise düzeyindeki matematik eğitimine odaklanmıştır. Yükseköğretim düzeyinde, sonsuzda limit işlemleri hala bazı alanlarda kullanılmaktadır.

Özetle:

• Sonsuzda limit işlemleri 2018 yılında lise müfredatından kaldırılmıştır.
    • Sonsuz bölü sonsuz ifadeleri belirsizdir ve değerlendirilemez.
    • Yükseköğretim düzeyinde, sonsuzda limit işlemleri hala bazı durumlarda öğretilebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 12 . sınıf Fen Lisesi kıtabında sonsuz bölü sonsuz belirsizliği var. Anadoluda var mı ?

• Sadece bu kadarlık bir kısım verilmiş anadolu kitabında. Bilmeyenlere duyrulur

• Kalktı diye biliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OblivionMentalDamage kullanıcısına yanıt

yoo

• müfredatta yok. tek tük soru çıkıyor tek bilmen gereken 1/sonsuz = 0 sağda solda çıkan sorular için de bu bilgi yeterli

• Kaldırıldı o normal müfredattan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En son 2014 kitabında varsa sence müfredatda var mıdır ?

Fen liseleri kapatilsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.