Şimdi Ara

GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
3
Favori
9.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lütfen konuyu öne çıkarıp güncel tutalım arkadaşlar. IT'ye mi devrediliyor, yüksek mercilere mi devrediliyor bir göz atılsın.
    Lütfen konuyu öne çıkarıp güncel tutalım arkadaşlar. IT'ye mi devrediliyor, yüksek mercilere mi devrediliyor bir göz atılsın.


    Edit : Müşteri hizmetlerini aradım, "Bizim yapabileceğimiz bir şey yok, banka ile görüşün." diyor. Ben de diyorum ki, bana para iadesi yapmayın istemiyorum zaten, bu durumu ilgili yerlere iletin bir araştırıp göz atsınlar belki yazılım hatası vardır. Ama bana diyor ki "Biz hiç bir şey yapamıyoruz, banka ile görüşün." E sen banka değil misin? Ne diye koymuşlar seni oraya?

    Öncelikle herkese hayırlı akşamlar,
    Bu olay ikinci defa başıma geliyor. İşi olabildiğince kısaltarak anlatmaya çalışacağım.

    Özet ile :
    Dün alışveriş yaptım diyelim 50 tl lik ve kredi kartımı kullanarak pos cihazından ödeme yaptım.
    1000 tl kredi kartı limitim var, 950 tl ye düştü böylece harcama yaptığım için.
    Eve geldim ve cepbanktan vadesiz tl hesabımdaki nakit paramı kullanarak kapattım bu borcu. Ve tekrar 950 tl den 1000 tl oldu borcum ve kapattım borcumu.
    Sonra ertesi gün herhangi bir ev faturası ödedim ve hesap hareketlerime baktım dün ödediğim 50 tl ye dair hiç bir ödendi belgesi yok? Ve kredi kartı limitim tekrar 950 tl ye düşmüş. Yani 50 tl harcama yapmıştım dün, onu ödemiştim ancak görünmüyor ve tekrar ödememi isteyerek karşıma dünün işlemini çıkarıyor. 50 tl'm hiç oldu yani. Geçmişe bakıyorum kanıtlayabilmek için ancak düne ait hiç bir işlem yok. Ne harcama yaptığım görünüyor ne de bu borcu kapattığım işlem, hiç biri görünmüyor. Silinmişler. Tekrar ödemek zorunda kalıyorum çünki kanıtım yok.

    Yine de tam olarak anlamayanlar için en basite indirgenmiş örnek ile açıklamaya çalışayım : Ahmet diye birisinden borç alıyorsunuz akşam ödeyeceğim diyorsunuz ve eve gidip yastık altından parayı çıkarıp ahmete verip ödüyorsunuz. Oh diyorsunuz rahatladım borcum da bitti, alışveriş yapabilirim. Alışveriş yapıyosunuz ve o sıra Ahmet gelip size diyor ki "Sen bana dün ödeme yapmadın, borcunu ödeyeceksin" diyor. Siz oysa ki dün borcunuzu ödediniz ama elinizde hiç bi şekilde dekont vs. yok. Ahmete de bunu kanıtlayamıyorsunuz. Belki de Ahmetin haberi var bu durumdan ve sizden ekstra borç almaya çalışıyor. Durum bu.

    Olaya gelelim,
    6 ocakta dışarıda yemek yedim 12.50 tl hesabı kredi kartımdan ödedim ve eve gelir gelmez cepbanka girip, vadesiz tl hesabımdaki parayı kullanarak borcumu kapattım.
    Ertesi gün babam geldi, 3 adet fatura var dedi doğalgaz. Tamam dedim hepsini verdi ve ödedim HESABIMDAN, kredi kartımdan değil. Sonra kredi kartı hareketlerime girdim ve dün ödemiş olduğum 12.50 tl ye dair hiç bir iz yok tamamen gelen de giden de silinmiş. Ve yeni bir borçmuş gibi yansıtılmış. Yani ben bu parayı ödemedim olarak görünüyor ve yeni bir borç gibi görünüyor. Dedim belki bişey harcamışımdır aklımda kalmamıştır, olsun giden 12.50 olsun şimdi kafa yormayayım yarın bakarım dedim unuttum bakmayı.

    Bugün, akşam saat 7.20 sularında 3 adet su faturası ödedim. Ödedikten sonra, önceki olay yaşanmasın diye hemen ekran görüntüsü aldım.
    Alttaki resim; ev faturalarını ödedikten HEMEN SONRAKİ hesap bilgilerim, gördüğünüz gibi borcum yok. 1000 tl limitim var ve olduğu gibi duruyor hiç bir harcama yapılmamış.

    7.26 da aldım ekran görüntüsünü, çünki öncesinde faturaları ödedim.

    GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU?

    Fatura 1 : 19.23

    GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU?


    Fatura 2 : 19.25

    GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU?


    Fatura 3 : 19.26

    GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU?


    Bu da, ödemeleri yaptıktan sonra hesabımdan eksilen "DÜNE AİT HARCAMA". Oysa ki ben bu borcu dün ödemiştim. Tekrar karşıma çıktı.
    VE İŞ SAATLERİ DIŞINDA YANSIYOR, PROVİZYONDA OLSA BİLE İŞ SAATLERİ DIŞINDA İŞLEME KOYULUP HESABIMA BORÇ OLARAK YANSITILAMAZ. SAAT 7.26. VE BEN BU ÖDEMEYİ YAPTIĞIMDAN ADIM GİBİ EMİNİM. 2 OLUYOR ÇÜNKİ BU OLAY.

    GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU?

    GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU?

    13 lira çok bir para değil. Fakat öncesinde 12.50 tl de alınmıştı. 25 tl. Başka başına gelen belki onlarca yüzlerce insan var ama farketmiyor çünki alışveriş yapmışsınız da ödemesi varmış gibi görünüyor. Oysa ki siz onu önceden ödediniz.

    Benden hiç bir hizmet karşılığı olmaksızın durduk yere alınması, alınmasından ziyade benim bunu önceden ödemiş olmam ve ödenmemiş gibi görünüp tekrar tarafıma borç olarak yansıtılması hiç hoşuma gitmedi. Belki başına gelip de benim gibi karışıklık olduğunu düşünen olup, üşenenler olmuştur.


    BAŞKA HİÇ BİR KANITIM YOK ÇÜNKİ GEÇMİŞTE HİÇ BİR NE ALIŞVERİŞ GÖRÜNÜYOR NE DE YAPMIŞ OLDUĞUM BORÇ KAPATMA HAREKETLERİ.

    Yeni bir fatura ödeme işlemi olursa bu olayı videoya alıp gerekli incelemeleri buradan paylaşacağım.

    Lütfen konuyu öne çıkarıp güncel tutalım arkadaşlar. IT'ye mi devrediliyor, yüksek mercilere mi devrediliyor bir göz atılsın.
    Lütfen konuyu öne çıkarıp güncel tutalım arkadaşlar. IT'ye mi devrediliyor, yüksek mercilere mi devrediliyor bir göz atılsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 19 Ocak 2018; 1:2:45 >







  • Lütfen güncel tutun arkadaşlar
  • lafacukur kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkürler. Ev faturası ödedikten sonra kontrol ettiniz mi hiç? Veya fatura ödemeden bir önceki gün harcama yapıp, borç ödediniz mi? Geçmişte olmadığı için dekontunu falan da alamıyorum ki, yeni bir harcama gibi yansıtılmış eskisi tamamen yok olmuş. Aynı şekil ben de takıntılıyımdır, sürekli kontrol ederim. Yeni bir harcama yapılsa zaten direk bloke ettiririm kartı ancak dün yapmış olduğum tarih olarak görünüyor. Yeni işlem değil yani, benim yaptığım işlem.
  • lafacukur kullanıcısına yanıt
    5 liralık yemek yedim diyelim, karttan çektim bunu. Eve gelince hemen ödüyorum dışarıdayken yaptığım harcamaları ve borcumu sıfırlıyorum. Oradaki 1000 limit hep 1000 olarak kalacak yani tik olmuş. Yani ben borcu ödeyip kapatıyorum, kontrol de ediyorum kart hareketlerinden. Yanında yeşil nokta oluyor +5.00 oluyor mesela. Hesabımdan direk kart borcumu ödüyorum. Sonra faturamı ödüyorum ve bakıyorum ki +5.00 yazısı da -5.00 yazısı da yok olmuş. Onlar eski hareketlerden gitmiş ve yeni hareket olarak en öne -5.00 gelmiş. Yani ben bunu ödememiş görünüyorum ve tekrar yansıtılıyor.
  • lafacukur kullanıcısına yanıt
    Hayır, ekstre kesilmeden direk hesabınızdan borç ödeme kısmına girip 5 tl tutar yazıp direk ödüyorsunuz ve kredi kartı borcunuzu ekstreniz gelmeden ödeyebiliyorsunuz. Örneğin 6 aylık taksidi her ay ödemek yerine, ekstre zamanları gelmeden erkenden hepsini ödemek gibi..

    Örneğin, şu şekil. 8 tl harcadım ve hemen ödedim ardından.
    GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 17 Ocak 2018; 0:55:34 >




  • lafacukur kullanıcısına yanıt
    Hesabınız varsa direkt olarak cepbanktan yatırabiliyorsunuz istediğiniz zaman. Ekstre gününü beklemiyorsunuz. Üstteki mesajımda ekleme yaptım
  • Ben anlamadım sanırım malım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Çok daha basite indirgeyeyim.
    Siz benden borç alıp geri veriyorsunuz. Ertesi gün başkasına ödeme yapıyorsunuz. Ve ben diyorum ki siz bana borcunuzu geri vermediniz, kayıtlardan da siliniyor bu olay ve kanıtlayamıyorsunuz. Tekrar borcunuzu ödemek durumunda kalıyorsunuz.
  • lafacukur kullanıcısına yanıt
    Ekstrem 14'ünden 14'üne kesiliyor. Olayın yaşandığı an 16 ocak. Önceki olay ise 6 ocakta yaşandı. Yani ekstre günlerinin dışında, kaldı ki 1.5 2 yıldır falan hiç bir sorun yaşamadım çünki hiç ev faturası ödemiyordum kartımdan. 2 defa ödedim ikisinde de bu olaya rastladım.
  • Öne çıkar butonuna tıklayarak konunun yukarılara taşınmasını sağlayabilirsiniz
  • Öne çıkar butonuna tıklayarak konunun yukarılara taşınmasını sağlayabilirsiniz.
  • @AnestezistAdayi kardeşim ödemelerini hesabından yapmıyor musun? Eğer ilk 50 Tl ve 12,5 TL ödemelerini hesabından yaptıysan onların dekontlarını hesabından alabilirsin. Bu şekilde hangi gün hangi karta yatırılmış ıspatlayabilirsin. Öncelikle vadesiz heabının dökümüne bak. Bankalara bende çok güvenmiyorum.

    Belki Halkbank Paraf kartta 10'larca falso yakaladım; çift çekim görüntüleri, Kart limiti ve mevcut limit uyumsuzlukları v.b. hesabını kitabını kontrol etmek kişinin sorumluluğunda. Banka hesabıdır bir yamuk olamaz diye mutlak güven duymamak lazım.

    Son olarak dediğim gibi vadesiz hesabındaki para akışlarını kontrol et, ödemeler görünüyorsa her türlü çözüm bulursun ama belkide anlık sistem hatası olmuş paran gitmemiş hesabında kalmıştır bunu garantilemek lazam.
  • mmysterious kullanıcısına yanıt
    Geçmişte hiçbir şey görünmüyor hocam zaten sorunum o, başka türlü kanıtlayamıyorum. Beni üzen de o. Ama 2 kere 2 4, ben o parayı ödedim ancak şuan hiçbir şekilde ödediğime dair kanıt yok. Hepsi silinmiş. İşin garip yani 15inde alışveriş yapıyorum, hadi ödemedim varsayalım, nasıl 16'sında akşam saat 7.30 da hesabıma yansıyor? 1 gün provizyonda olsa bile iş saatleri içinde provizyon yansımaz mı hesabıma? Saçmalık burada başlıyor
  • Lütfen destek olup konuyu yukarıya çıkaralım.
  • aktif olarak devam eden kart taksitin var mı?
  • G3gg kullanıcısına yanıt
    Hayır hiç bir taksidim yok, hep tek çekim yapar, eve gelir gelmez de hesabımdan öderim cepbank aracılığıyla
  • Yukarı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de faturaları Ziraat Mobilden ödedim dekontu mailime yollattım hesap hareketlerine bakınca ödemelerim görünmüyor aynı şekilde takip.
  • oozgur16 kullanıcısına yanıt
    Hesabınızdan eksildi mi peki ücret? Yani ödeme yaptınız ama ödeme görünmüyor ancak ücret düşmüş mü?
  • Madem harcama yaptıktan sonra hemen hesabından ödüyorsun o ödediğin hesaba ait bir banka kartı çıkar direk onu kullan.
    Boşuna kredi kartı kullanma.Böyle mantıksız oluyor günü gelmeden yatırdığın için.
    Hem kredi kartı kenarda durur lazım olursa kullanırsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.