Şimdi Ara

SONOMA DOTHAN vs arsinda ne fark var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben laptop bakiyorumda bazilarinda SONOMA bazilarinda DOTHAN v.s _eyler yaziyor bunlar arasdindaki fark nedir

• quote:

Orjinalden alıntı: sanliturka

arkadaslar ben laptop bakiyorumda bazilarinda SONOMA bazilarinda DOTHAN v.s _eyler yaziyor bunlar arasdindaki fark nedir

Dothan yanlış hatırlamıyorsam 400MHz, Sonoma ise 533 MHz hızında. şu aşamada notebook almaya niyetliysen Sonoma al çünkü Dothanlar artık demode oldu. Eğer hemen almayacaksan Temmuzu bekle çift çekirdekli modeller Türkiyeye gelmeye başlayacak çünkü.
  • Centrino, Pentium-M, Intel 855 PM veya GME yonga seti ve kablosuz ağ özelliğinin birarada oluşturdukları mobil platformdur. Daha ince ve hafif, daha uzun pil ömrüne sahip, kablosuz bağlantı özellikleri entegre, gelişmiş mobil cihazlara olanak sağlarlar.

Centrino mobil teknolojisinde 130 nanometre ile üretim teknolojisi kullanılmıştır. L2 cache bellek kapasitesi 1 MB’tır ve Intel PRO/Wireless 2100 ağ bağlantı özelliği sayesinde 802.11 b standardında kablosuz network özelliği dahildir.

Dothan mobil teknolojisinde ise 90 nanometre üretim teknolojisi kullanılmaktadır. 2 MB cache belleğe sahiptir ve Intel PRO/Wireless 2200BG ağ bağlantısı sayesinde hem 11 Mbps hızında işlem gören 802.11b standardı hem de 54 Mbps hızında işlem gören 802.11g standartları entegre olarak cihazlarda bulunmaktadır. Böylece %17 performans artışı sağlamaktadır.

Sonoma Intel'in Centrino tabanını baz alarak geliştirdiği yeni teknolojisi. Bu platform yeni Intel Pentium M işlemcilerini, Mobile Intel 915 Express yonga seti ailesini içeriyor. Güç açısından optimize edilmiş ve boyutu küçültülmüş yeni yonga setleri, ev ve ofis kullanıcılarına üstün grafik performansı sunuyor. Yeni Intel Graphics Media Accelerator 900 grafik çekirdeği, güç açısından optimize edilmiş 533 MHZ’lik bir ön-yan veriyolu ve çift kanallı DDR2 bellek desteği, hepsi de Mobile Intel 915GM Express yonga setine dayanan entegre grafiğe sahip sistemlerde grafik performansın iki katına çıkmasına yardım ediyor. Yine bu teknoloji dijital çıkış üzerinden 5.1 ve 7.1 surround ses çıkışı sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K084K -- 27 Şubat 2006; 9:42:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.